Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 44 отговора

weltweit

Мнения: 5 434
Та това е въпроса. Искам да направя задушени зелечуци в МВ, по конкретно задушен грах с малко масло. В какъв съд? Вода да слагам ли? Мисля в пластмасова купа, устойчива на МВ и миялна да пробвам, или в стъклена? Имам си тенджера за готвене на пара и принципно ползвам нея, но искам да "експлоатирам" МВ, че откакто сме я купили сме направили там 2 пъти пуканки и веднъж принцеси (комбинирана е с грил). За всичко останало си ползвам фурната и вече се чудя дали не ми беше излишна тази МВ. Вода за кафето и чая си топля в термокана...Или просто нямам създадени навици?
Цитирай

София

Мнения: 1 341





Аз ползвам пластмасови за МВ.Пека в тях фъстъци и семки + варене на зеленчуци с една идея вода и кр.масло.Веднъж пробвах крем карамел - НИЩО не стана.Правя и гювечета и пил.дробчета в керамичните съдчета.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Значи ако ползвам директно замразен грах, в него има една идея вода, само с масло ще стане ли? Или все пак да сложа и 2-3с.л. вода? Керамични съдове нямам, от тези дето стават за МВ имам пластмасова купа(1бр, не съм почитател на пластмасата  Mr. Green ), йена съдове и порцеланови съдинки за крем карамел и една касерола.
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Може да ползваш пластмасова купа с капак,но виждам имаш йена,ползвай нея за микровълновата.Сложи малко вода,защото замразените зеленчуци ще си пуснат.Малко масло както пишеш, подправки и готово.
Цитирай

София

Мнения: 1 341








Според мен не повече от 1 с.л. вода - даже може и без след като е замразен - нали има кр.масло.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
А колко време и на каква мощност въпросния грах ?
Цитирай

София

Мнения: 1 341






Не съм правила задушен грах,но първо го пусни за 3 мин. и после прецени дали му трябва още.
Цитирай


Мнения: 2 547
Ползвам йена, дурелекс и аркопал.Но в МВ САМО притоплям и понякога размразявам.
Мъж ми понякога си запича това онова /нашата е с грил/ и я омазва тотално Mr. Green Ако не се почисти незабавно остава аромат на това което е пекъл.И макар покритието да е незадържащо мръсотия ми отива поне 20 мин да я чистя.За това пека във фурната.
Момичета тези катализаторни плочи  за фурни са ГОЛЯМА РАБОТА наистина сами се чистят и е като ново!
Цитирай

Варна

Мнения: 182
Замразени зеленчуци задушавам в йената. Слагам малко вода на дъното, масло, сол и пускам за около 7 мин. на пълна мощност. Но не съм приготвяла само грах, а смес от броколи, карфиол и моркови.
Цитирай


Мнения: 2 094
Ползвам йена, дуралекс  и пластмасови за МВ. Аз почти не готвя в МВ,само подгрявам и пека пуканки или задушавам зеленчуци.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Ползвам йена, дуралекс  и пластмасови за МВ. Аз почти не готвя в МВ,само подгрявам и пека пуканки или задушавам зеленчуци.
Аз за зеленчуците питам  Laughing На каква мощност, колко минути и колко вода?
Цитирай


Мнения: 942
http://www.receptite.com/enc.php?s=101
има таблица най-отдолу кое колко се готви и разни практични съвети
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
http://www.receptite.com/enc.php?s=101
има таблица най-отдолу кое колко се готви и разни практични съвети
Мерси  Hug
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
http://www.receptite.com/enc.php?s=101
има таблица най-отдолу кое колко се готви и разни практични съвети
Мерси  Hug
Цитирай

София

Мнения: 2 176
йена глаз или дуралекс.нещо ме е страх с тези пластмасови съдове
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 44 отговора