Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 71 отговора


Мнения: 152
Аз я приготвям по старовремска рецепта,както я е готвила прабаба ми-с яйца,сирене и брашнена запръжка.Панирах веднъж-никой не я хареса.Дали знаете някоя по-засукана рецепта,въпреки че с една коприва какво ли може да се засуче... newsm78
Поздрави  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Коприва всякак обичам,но най-много на сурова салата с олио и лимонов сок  Crazy Crazy Crazy Crazy

Измитата коприва се посолява и с ръкавици се стрива между дланите на ръцете.Така не жили.Нарязва се на ситно и се овкусява с олиото и лимоновия сок.
Цитирай


Мнения: 2 547
1 като спанак -супа
2 с ориз а може и гъби на фурна.....евентуално агнешко
3 каша
Цитирай

гр.Бургас

Мнения: 51
Аз правя от коприва само супа, приготвям я по същия начин като от спанак или лапад.
Цитирай

Там някъде

Мнения: 1 112
Единственият начин да накарам някой вкъщи да яде коприва /освен себе си/ е да я направя на салата с кисело мляко. Рецептата е като на салата Снежанка- мляко, чесън /пресен/, сол и малко олио/зехтин, само че с попарена и накълцана коприва вместо краставица. Аз не слагам цедено мляко, става и с обикновено. Счуканите орехи са задължителни.

« Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 15:20 от Safo »
Цитирай

София

Мнения: 1 847
Майка ми ме научи от малка - запържена коприва отгоре чукнати няколко яйца
Цитирай


Мнения: 2 094
Преди години леко сварявах копривата и после я претривах през ситото, за да я направа на каша, сега вече се продават готови пюрета и ако искаш може да ползваш и тях. Аз коприва правя по следният начин: задължително я готвя  с бекон или някакво месо /по избор/, правя застройка от яйца ,сирене и кисело мляко.
Цитирай


Мнения: 20
Ето и от мен една рецепта за копривени кюфтенца - страхотна разядка.
Копривата се попарва, може и малко по-дълго.След което се нарязва на ситно , добавя се яйце ,брашно, може и малко намачкано сирене, сол ,подправки.Тази смес трябва да стане като по-гъста каша след което с помощта на лъжица се изпържват като кюфтенца.Готовите кюфтенца се понасят със сос от кисело мляко и копър.
Цитирай

София

Мнения: 10 650
и аз я правя на супа, просно защото не знам по друг начин как. Обаче от темата си харесах двата вида салатки  Love Ще пробвам  Cool
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Коприва и спанак може да направите и като зеленчуков пай.
Задушавате пресен лук, праз, морков, картоф, чушка, спанак или коприва, добавяте подправки - чесън, червен пипер, сол.
 1 лъж. пшенично брашно и 1 лъж. царевично брашно смесвате с прясно мляко (аз го правя на око), чуквате 2-3 яйца и разбърквате всичко, да стане горе-долу като смес за кекс. Изсипвате в тавичка и печете. Получава се коричка отгоре, става нещо като мусака, реже се на парчета и се сервира с кисело мляко. Мисля да правя скоро, дано се сетя да го снимам.
Цитирай

София

Мнения: 623
Аз готвя коприва по рецепта от баба ми. Сварена и пасирана (или нарязана на ситно) коприва се смесва с запържен лук и червен пипер (ако искате може и брашно; аз лично добавам размито брашно към края, за да се сгъсти гозбата). Застройва се с яйца (две-три) и прясно мляко. Добавя се задължително чесън и девесил. Сервира се с натрошено сирене и орехови ядки. Сигурна съм, че ще ви хареса.
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Ето и от мен:

Свинско с ориз и коприва

Гювече с коприва
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 830
Аз до сега с коприва съм правила само супа, обаче след като изчетох тази тема със сигурност ще пробвам поне една салата, и някоя друга гозба. Само малко да стопли времето и да отидем на лозето за коприва.
Цитирай


Мнения: 693
Здравейте момичета по това време къде мога да си намеря коприва но прясна има ли вече по пазарите? Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Здравейте момичета по това време къде мога да си намеря коприва но прясна има ли вече по пазарите? Wink
Има,продават бабите по пазарите вече...Ако можеш да си набереш отнякъде е най-добре,защото ще си сигурна ,че е брана от чисто място..
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 71 отговора