Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

София

Мнения: 366
.
« Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 11:26 от addicted™ »
Цитирай

София

Мнения: 366
.
« Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 11:28 от addicted™ »
Цитирай

София

Мнения: 366
.
« Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 11:26 от addicted™ »
Цитирай

София

Мнения: 366
.
« Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 11:27 от addicted™ »
Цитирай

София

Мнения: 366
.
« Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 11:28 от addicted™ »
Цитирай

София

Мнения: 366
Пай с ябълки и грис



за блата:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис
1 бакпулвер

за плънката:
1-1,5 кг ябълки
1 ч.ч. захар
50-100 г орехи
канела на вкус

1/2 ч.ч. олио

Продуктите за блата се разбъркват добре и сместа се разделят на две части.
Ябълките се почистват и рендосват. Добавя се захарта, нарязаните орехи, канелата.
В намазана с олио тавичка се реди - смес, ябълки, смес, ябълки. Полива се с 1/2 ч.ч. олио.
Пече се на 180 градуса до готовност.
Цитирай

София

Мнения: 366
Погача с мая





1 кг брашно
1 кубче прясна мая
1/2 ч.ч. прясно мляко /може и вода/
1 кофичка кис. мляко
3 яйца /според размера/
1/3 ч.ч олио
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

Маята се размива със затопленото прясното мляко /водата/, 2 щипки сол, захарта и се забърква гъста каша с брашното. Оставя се да се надигне.
В тавичката се пресява брашното /отделям една чаша за добавяне по време на месене/ и по средата аз правя "кладенче", където слагам олиото, яйцата /като единият жълтък е отделен за намазване/, кис. мляко със содата, солта и втасалата мая. Замесва се тесто, което да не лепи. По време на месене се добавя брашно или олио ако се наложи. Оставям тестото да втаса, като го намазвам отгоре с олио и покривам с кърпа.
Като е готово се оформя по желание. Тук едната е на топчета, а другата на възелчета. Пак се оставя да втасва. Като почне да се надига намазвам с жълтъка и по желание се поръсва със сусам. Слагам в студена фурна и пека на 180 градуса. Като е почти готова, ако се наложи се засилва фурната за цвят.
Като я извадя, я намазвам с парче масло и покривам с кърпа да се задуши.
Цитирай

София

Мнения: 366
.
« Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 11:29 от addicted™ »
Цитирай

София

Мнения: 366
Лимонов кейк
от Бъни





6 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
шипка сода за хляб
1/2 ч.ч. чаша олио
настъргана кора от лимон
сока от половин лимон
шепа орехи - нарязани
пудра захар за поръсване

Всички продукти сложих в тавичката /на машината за хляб/
Програма 10.
Поръсих с пудра захар.
Цитирай

София

Мнения: 366
Ръжено хлебче

първото ни хлебче  Love


за 1 кг хляб

400 мл прясно мляко
1 с.л. олио
2 ч.л. сол
1,5 с.л. захар
240 г бяло брашно
460 г ръжено брашно
1,5 ч.л. мая

Програма 3 - Пълнозърнест хляб - 3:42

Получи се вкусно, плътно хлебче  Peace
Цитирай

София

Мнения: 366
.
« Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 11:30 от addicted™ »
Цитирай

София

Мнения: 366
.
« Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 11:30 от addicted™ »
Цитирай

София

Мнения: 366
.
« Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 11:30 от addicted™ »
Цитирай

София

Мнения: 366
Пълнозърнести багети



за 4 багети

150 мл вода
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
100 г бяло брашно
180 т смес за многозърнест хляб със семена /добавях още докато меси/
1 с.л. мая

Програма 9 - Багети

След като оформих, поръсих със сусам.

Много вкусни  Peace
Цитирай

София

Мнения: 366
Хайвер от авокадо



1 авокадо
1-2 ск. чесън
2 с.л. зехтин
2 ч.л. дом. пюре
1 к.л. горчица /при мен е сладка/
орехи
щипка сол
чер. пипер /който ползва/

Всичко се пасира.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора