Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 март 2009, 10:16 ч.

Снаха ми ни разби семейството

 • 5 049
 • 57
 •   1
Отговори
Здравейте,

пиша ви, защото съм много отчаяна и имам нужда от съвет.
Ние бяхма едно много сплотено семейство, аз брат ми и родителите ни.
Много си помагахме преди, давахме всичко един за друг.
Когато аз кандидатствах, батко ми беше навсякъде с мен, чакаше ме след всеки изпит.
След това отидох да уча в друг град, той идваше често на гости. Аз живея с приятеля ми на семейни начела, заедно сме от около 7 години.
Батко ми живееше при родителите ми, грижеше се за тях, плащаше им всичките разходи,
защото те ми помагаха на мен, а когато се прибирах вкъщи батко ми задължително ми даваше каквото е можел да спести. Бяхме едно семейство за пример, докато не се появи тя, жена му,
не мога да си представите колко я мразя. Батко ми се промени за броени дни, спря да плаща сметките на родителите ми, след това се изнесе и заживя при нея.
Беше я довел един път вкъщи, направо не съм виждала толкова нагла жена, наистина много е красива в лице, но само това. Толкова се ядосах , че я е довел без да пита дали може, все пак това е апартамента на родителите ми, а не неговия. Както и да е , вечерта мина, майка ми искаше да си поговори със батко за да му отвори очите за жена му, все пак и двете му мислиме само наи-доброто, а тя го настройва срещу нас и му го казахме в очите. След което той много се ядоса и започна да ни крещи на мене и на майка, че сме искали да му съсипеме живота. Представяте ли заради някаква фуста да повиши тон на майка ни, това вече е прекалено.
Ние не я харесваме и няма да я приемеме в семейството ни, но ми е много болно и мъчно че по този начин си съсипахме отношенията с батко.
Минаха няколко месеца след тази случка и батко ми се обади за рождения ми ден да ми честити, и аз го поканих разбира се да дойде на гости, но го помолих да не я взима нея, все пак ми е рожден ден и не искам да си развалям настроението, е той не дойде, не ме уважи.
След около месец по-късно, той пак се обади на родителите ми да поговорили като възрастни хора и дойде сам на гости. Започна да пита защо така сме се държали, и защо не сме поздравявали жена му за рождения и ден, ние му отговорихме, защото не сме едно семейство с нея, и той започна да развива едни теории, и да държи сметка на родителите ми, защо аз и приятеля ми сме получавали подаръци постоянно, а той и жена му нищо, че уж не му било за това, уж било само за уважението, ами моите родители ще си правят с парите си каквото си решат. Оттогава прекратихме контакт с него, единствено майка ни когато го срещне на улицата му казва здрасти, чух че питал винаги за мен, но майка ми му казва винаги , че не знаела какво правя, защото не искаме да има информация за нас. Той един път казал на майка ми , че се е чувствал като излишен от семейството и даже вече спря и нея да поздравява.
Оттогава мина около една година вече, обстановката е много тягостна, ние решихме все пак да му дадеме още един шанс. Аз и майка ми отидохме да го потърсиме, но съседите ни казаха , че преди няколко месеца двамата са заминали за чужбина, той нито ни е оставил телефон, нито знаем къде да го търсиме. Сега ми е толкова гадно, на родителите ни също, чудиме се къде може да е, как да го намериме Rolling Eyes
Ще се радвам на всякакви съвети от вас

# 1
 • Мнения: 742
Отървал се е от вас човека Peace
Ако това е истина, мога само да поздравя брат ти. И не, не сте вие "едно семейство". Семейство са той и жена му.

# 2
 • София
 • Мнения: 4 677
А не смяташ ли , че "батко" има право също да бъде щастлив ?
Или мисията в живота му е да плаща сметките на вашите и да се грижи за теб и за тях ?
Вие много сте го обидили .
Какво очакваш - да се държите като някакви хванати от гората ... а той да продължава да е същия ?
Просто нямам думи за такива като вас , които гледат само собствената си изгода ...
Добре , че човека се е отървал от вас и дано да е щастлив с жена си , далеч от вас .

# 3
 • Мнения: 4 916
Само не разбрах коя е "най-милата зълва".
Абе свестен човек е брат ти, добре че държи на жена си. Сигурно са хубаво семейство. Пък и тя едва ли ще си разплете чоратите от това, че вие не я приемате.

# 4
 • Мнения: 196
И какъв ви е по-точно проблема?Че е спрял да ви дава пари и че живее с жената която обича?Или  може би защото не ви е питал или искал разрешение.Ваобще не разбрах какъв точно ти е проблема.Как решихте че тя не е за него и какво му казахте в очите?Нищо съществено не си казала в това изказване и защо я мразиш?Естествено че ще спре да дава пари за вас нали и той е човек нали и той иска семейство и къща да свърти.Я стига.
П.П.А ако има нещо за тази жена дай инфо ти нищо не обясняваш.

# 5
 • Мнения: 181
Какво сега, съдите го, че, вместо заради две фусти, заради една си е взел живота в ръце?! Не разбирам как може да очакваш помощ от брат си на всяка цена, най-малкото предвид факта, че си имаш мъж. По-лотично е от него да търсиш подкрепа, не мислиш ли? Освен това никой за нищо не ти е длъжен, най-малкото брат ти. Звучиш като глезла, чиито капризи вече няма кой да задоволява.

# 6
 • на тъмно
 • Мнения: 156
мисля, че си е дал шанс да е щастлив с жена си далеч от "семейството си". радвам се за човека.

# 7
 • Мнения: 692
Моето скромно мнение е, че сами сте си виновни, нормално е брат ти да се отдели от вашите и теб, да си има собствено семейство, постъпили сте много тъпо.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 274
"Батко ми се промени за броени дни, спря да плаща сметките на родителите ми, след това се изнесе и заживя при нея."
За мен това изречение съдържа целия проблем.
Откъде накъде брат ти е длъжен да издържа родителите ти, докато те издържат ТЕБ?!
Безумие, абсолютно безумие...и егоизъм на н-та степен. Поздрави брат си, че се е отървал от вас. Пък снаха си поздрави, че му е помогнала.
Пфу.

# 9
 • Dania
 • Мнения: 2 757
Постъпили сте много гадно с брат ти и реакцията му е напълно нормална и обяснима. Какво се чудите. След като сте го отхвърлили и той вас е отхвърлил. Но както разбрах е направил много опити да запазите добрите си отношения, но вие не сте ги оценили. Той си е направил избора в живота. От тук натам жена му е номер едно, тя е неговото семейство. Вие ще го имате само ако го приемете какъвто е. Длъжни сте да уважите избора му. Ако не го направите ето това са последствията. Сами сте си воновни че сте загуби един хубав човек от живота си. Да ви е за урок. Сори, ама съм пробвала подобно неюо и реакцията ми беше подобна. Няма да приема някой да ми диктува живота, та дори и това да са любимите ми родители и сестра. Ако ме обичат ще ме приемат каквато съм. АКо не, да си живеят живота без мен. Вие сте се опитали уж за добро да му съсипете живота и не сте успели и сега ви е яд. Накарали сте един човек да се почувства изоставен от най близките си до този момент и сега трябва да си понесете наказанието за това, никой не ви е виновен, че поради егоизъм сте са самопрецакали

# 10
 • Мнения: 4 966
Браво на брат ти, че се оттървал от подобни пиявици.
Като гледам, целият ти проблем е, че "батко ти" е спрял да издържа родителите ти, а всеки спестен лев да го дава за теб.
Направо ми звучи невероятно, че има толкова нагли хора като теб...
Темата пързалка ли е или сериозно мислиш, че брат ти няма право да си живее живота и да е щастлив, а цял живот трябва да се грижи за теб и родителите ти?!

# 11
 • София
 • Мнения: 337
А мен ми намирисва на поредната пързалка  ooooh!

# 12
 • Burgas
 • Мнения: 7 186
Темата ми се струва пързалка, но не разбрах кои сте "вие", че да решавате с коя жена да бъде един пълнолетен мъж. Семейството се състои от мъж, жена и евентуално деца. Всички останали като майки, бащи, сестри, братя и пр. са периферни играчи и не им е работа да се бъркат в това семейство, било то по лични или финансови въпроси.

Ние не я харесваме и няма да я приемеме в семейството ни, но ми е много болно и мъчно че по този начин си съсипахме отношенията с батко.

Сами сте си виновни Peace

# 13
 • София
 • Мнения: 7
 Shocked Хубаво е, че поне навреме се е осъзнал "батко" ти и е престанал да си дава всичко за хора, които го използват. Разбирам, че сега ти се вижда нечестно- все пак винаги той си е давал парите на теб и на семейството ти и си свигнала той да ви влачи на гърба си; обаче и той е човек и той има право на щастие и трябва да се примирите с факта, че няма да можете вечно да се възползвате от добрината и търпението му.
И аз имам "батко"- с 9г. по-голям от мен, но никога не ми е минавало през ум, че трябва той да се лишава, за да ми е добре на мен. И моят "батко" има жена и не смятам, че трябва да бъде по-загрижен от нас, отколкото за нея и да си дава парите за нас  Thinking

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 910
И аз в унисон с другите писали, да попитам- какъв, аджеба ви е проблема!?!?  Shocked
Че брат ти си има жена или че не плаща сметките на вашите? Или може би, е бил достатъчно нагъл да си вземе жена, която вие не харесвате!?
Не мога да повярвам, че има толкова нагли и егоистични същества като теб и родителите ти!

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт