Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

София

Мнения: 3 255
Здравейте,

Търсих в библиотеката на форума, но не открих нищо по въпроса, който ме вълнува Smile.

Искам да попитам майсторките на торти как се прави прословутият баварски крем, който слагат в еклеровите торти на Маркрит, на Лагуна и т.н?
А ако някоя от вас я  прави моля, да ми даде цяла рецепта за такава торта  Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 537
здравей, аз я правих в понеделник по рецепта от Бон апети http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=647 Всички гости останаха възхитени, много лека и приятна на вкус е.  Peace
Цитирай

Плевен

Мнения: 969
И аз ще опитам да я направя  chef
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 499
...в еклеровите торти на Маркрит

Е, не, няма по-превъзходна торта от тази, невероятна е  Peace

На Бон Апети така не се отварят сайтовете, винаги дава първата страница.  Mad Как се казва тортата?  Smile

А, при второ пробване става  Peace

Цитирай

София

Мнения: 6 576
Оооо, обожавам еклеровата торта с баварски крем на Лагуна  Crazy Цяла мога да изям ...
Ако някой даде рецепта, аз също бих пробвала да я направя, макар че не съм особена сладкарка.
Цитирай

под ореха

Мнения: 533
 Peace
Цитирай

под ореха

Мнения: 533
Баварски крем

500 мл. прясно мляко
150 гр. захар
6 жълтъка
1 ванилия и настърган лимон...... или 2 ч.л. нес  кафе..... или боя и някакъв аромат на ягода , киви , портокал .... и т. на т.
10 гр. желатин
200 мл. течна сметана
Млякото и захарта се кипват и се оставят да се охладят.
Жълтъците се разбиват добре и с постоянно бъркане към тях се прибавя охладеното мляко.
Вари се на водна баня около десет минути, докато се получи лек крем.
Добавят се ароматите или кафе и разтвореният желатин /който е накиснат преди това в малко вода за да удвои размераи се загрява на водна баня, за да се втечни, но без да кипва).
Прибавя се разбитата сметана и се разбърква.

Тази торта е с баварски крем,бишкоти  и нес кафе :
« Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 18:52 от zlausta »
Цитирай

София

Мнения: 848
Ще се опитам и аз да  я направя много добре изглежда. Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 095
О...оооооо.......любимата ми торта ! Не мога да си я приготвям вкъщи, много време ми отнема....Хапвам я готова !
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Мерси zlausta Hug, ще се пробвам.
Цитирай

Прекрасна ВАРНА

Мнения: 349
утре като си купя мляко от дядото и ще пробвам да направя само крема.за желатина да попитам залива се с вода да го покрие и като набъбне се слага на котлон колкото да се разтвори и се добавя към сместа нали така newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 537
утре като си купя мляко от дядото и ще пробвам да направя само крема.за желатина да попитам залива се с вода да го покрие и като набъбне се слага на котлон колкото да се разтвори и се добавя към сместа нали така newsm78
да, в една кафена чашка студена вода и изчакваш 15-20 минути хубаво да набъбне.
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 311
А има ли я пусната рецептата за еклеровата торта на Маркрит?
Цитирай

Прекрасна ВАРНА

Мнения: 349
утре като си купя мляко от дядото и ще пробвам да направя само крема.за желатина да попитам залива се с вода да го покрие и като набъбне се слага на котлон колкото да се разтвори и се добавя към сместа нали така newsm78
да, в една кафена чашка студена вода и изчакваш 15-20 минути хубаво да набъбне.



 bouquet
Цитирай


Мнения: 506
искам да попитам за крема брюле-когато рецептата е с готв сметана ми се образува отгоре като каймак от масло от сметаната и не е приятно хич за ядене,на тортата как да го избегна с такъв крем?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора