Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

София

Мнения: 43
Здравейте! Аз приготвям варена застройка на супите, но почти винаги ми се пресича, може би защото за по-бързо я варя на силен котлон. Ако можете да ми дадете някаква насока предварително благодаря Hug
Цитирай


Мнения: 1 798
аз правя застройката само с лим. сок и жълтък Smileтака я обичаме.
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Аз изчаквам малко да поизстине супата и тогава слагам застройката-1яйце+кис.мляко.Ако бързам изливам разредената застройка в горещата супа и добавям 1с.л оцет,за да не кисели после супата.В застройката добавям от супата и тогава я сипвам.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз правя варена,но никога не се е пресичала дори като претоплям супата после...


1/2 кофичка кисело мляко,1 с.л. брашно,1 яйце,1 с.л. олио.Разбърквам с телта и слагам купичката  със застройката на котлона.Аз готвя на газ,така,че не може да се говори за слаб котлон.
Бъркам непрекъснато и когато сместта започне да се затопля добавям с черпака от бульона на тънка струйка.
Така застройката се затопля и не се пресича,както и не се сгъстява прекалено. Като клокне я връщам в тенджерата със супата.Това е...
Цитирай


Мнения: 930
аз когато застройвам супата само със жълтък никога не ми се пресича Hug
но когато сложа цяло яйце , колкото и да се старая се пресича белтъка Blush
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Аз изчаквам малко да поизстине супата и тогава слагам застройката-1яйце+кис.мляко.
И аз така. Понякога застройвам и с прясно мляко, но с кисело и яйце има по-мек вкус
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Никога не ми се пресича с цяло яйце,но слагам в застройката от топлата супа и после на тънка струйка я прибавям в супата.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Аз я правя с 1 разбито яйце и сока на  половин лимон. Не се пресича.
Цитирай

София

Мнения: 2 175
2 яйца и кисело мляко.Супата се изчаква да поизстине.Започвам с виличка  да си бъркам пак застройката,като леко добавям от водичката на супата(около2-3 черпака).После обратно получената застройка от високо я изсипвам в супата,като постоянно се бърка супата.Така няма опасност да се пресече белтъка,аи се хомогенизира(разбърква) много добре.
Цитирай

под липите!

Мнения: 116
ТОПЛА ЗАСТРОЙКА ЗА СУПА
В тенджерка (може и в друг съд, какъвто имате, но да не е тиган) се разбива 1 яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Загрява се на котлон, бърка се непрекъснато, докато се сгъсти - както се прави крем. Когато се сгъсти, се налива от супата в застройката, вари се около 1-2 мин. и се излива в готовата супа. Разбърква се и е готово.
  
  Това е застройката,която правя винаги и нямам провал с нея.Верно по-връткава е,но си заслужава.
 Източник:гответе с мен
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
1 яйце и сок на един лимон. Щом супата поизстине сипвам сместа и връщам на котлона за 3-4мин.
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
аз когато застройвам супата само със жълтък никога не ми се пресича Hug
но когато сложа цяло яйце , колкото и да се старая се пресича белтъка Blush

И аз така.
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Аз я правя с 2-3 суп. лъжици кисело мляко, 1 суп. лъжица брашно и 1 яйце. Разбивам всичко хубаво и застройвам супата, когато поизстине, за да не се пресече яйцето. Peace
Цитирай
Здравейте! Аз приготвям варена застройка на супите, но почти винаги ми се пресича, може би защото за по-бързо я варя на силен котлон. Ако можете да ми дадете някаква насока предварително благодаря Hug

Правилно си се ориентирала ,че проблемът е с температурата. Затова застройката се разбива добре в купичка - яйце, мляко, и т.н. Да стане гладка смес. През това време супичката трябва да е изключена, не да ври и бълбука. Слагаш от супичката по една лъжичка в застройката и бъркаш бързо 15 секунди. Още една лъжичка, още 15 секунди. И така няколко пъти. Ще усетиш как застройката се затопля. Сега тръгваш да сипваш застройката в тенджерата. Пак бавничко и по малко, с непрекъснато бъркане. Сложиш ли цялата застройка, махаш тенджерата от котлона и я оставяш настрани.   chef
Цитирай

Варна

Мнения: 857
Да вероятно проблемът е при температурата, но киселото мляко също е проблем. С домашно кисело мляко не се пресича, но с купешко винаги /поне при мен/. Последния път ползвах Роса - о чудо! не се пресече. Слагам лъжица-две брашно и задължително лъжица оцет, едно яйце. Разбито хубаво и застройвам супата, когато не ври.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора