Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Враца

Мнения: 159
Здравейте, преди време ядох домашен пастет от черен дроб. Беше много вкусен, знам че в него имаше яйца и прясно мляко, но точна рецепта не знам  Sad Ако някой има такава рецепта ще се радвам да я сподели  Hug
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Здравейте, преди време ядох домашен пастет от черен дроб. Беше много вкусен, знам че в него имаше яйца и прясно мляко, но точна рецепта не знам  Sad Ако някой има такава рецепта ще се радвам да я сподели  Hug

Намерих тази рецепта на тити

Пастет от свински черен дроб:
Използваме равни количества свински черен дроб и тлъсто свинско месо от гърдите. Измиваме дроба с горека вода, нарязваме го и смиламе с месомелачката. Свинското месо нарязваме на парчета от по 50тина грама, които сваряваме, отцеждаме, охлаждаме и смиламе. Смесваме дроба и месото и ги прекарваме през месомелачката поне три пъти/може и повече/.
Подправяме на вкус със сол, смлян черен пипер, смлян карамфил и настъргано индийско орехче. Може да добавим лук, нарязан ситно и задушен с малко мазнина, и жълтъци от твърдо сварени яйца.
Добре размесения пастет насипваме плътно в буркани/от 400 мл/, които пълним до 3 см под горния ръб, затваряме с капачки и стерилизираме при 100 градуса в продължение на два часа.
после ги оставяме да се охладят, като през час ги обръщаме няколко пъти с капачките надолу/така мазнината в пастета ще се разпредели равномерно/.
Цитирай

Враца

Мнения: 159
тази я намерих и аз, благодаря все пак  Smile
Цитирай

невинаги там,където искам

Мнения: 120
Пастет от пилешки черен дроб
1/2 кг пилешки черен дроб
75 г краве масло
2-3 твърдо сварени яйца
1/2 каф.чаша олио
сол,дафинов лист,черен пипер
1 консерва аншоа
Измитите и почистени от ципите дробчета се задушават с маслото ,водата и даф. лист на тих огън ,докато омекнат.Пасират се. Добавят се смачканите жълтъци,пасираната риба ,сол и чер пипер. и се разбива с миксер или пасатор ,като се прибавя по малко от олиото .Съхранява се в затворен буркан в хладилника 5-6 дни.
Аз никога не купувам готов пастет.Смятам че се прави от рога и копита и малко кожа.Тази рецептата е изпитана и е вкусна. Става перфектно и за мезе и за филийка за закуска.Вкуса на рибата не се усеща,но ако не обичате-може и без нея.
Цитирай

Враца

Мнения: 159
healthi благодаря  Hug Вчера опитах нещо подобно и стана много вкусно.

1кг пил. дробчета
0.5 кг пуешко месо ( такова имах, ще пробвам и с други)
250 мл прясно мляко
4 яйца
черен пипер и малко чесън
Месото и дробчетата ги смлях в блендера, добави всичко останало и пасирах. Както е сурово го сложих в бурканчета с винт. Сварих бурканчетата, от майка ми знам че месо се вари 3 часа, аз ги варих 1 1/2 часа, но ги сложих в хладилника. А и като гледам няма да се задържи много дълго Mr. Green В момента сме на диета, но мисля като я приключим да слагам и масло в сместа.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.