Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Бъдещи майки
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора

димитровград

Мнения: 1 797
Здравейте!На 19.03. бях на 3Д,всичко друго е наред,но пъпната връв е омотана около вратлето на бебето веднъж.Искам да попитам дали има някаква опасност за бебето или при въртенето ще се оправи само.
Цитирай

София

Мнения: 705
Първо - без паника!
Второ - бебето е още малко и още има време при акробатиката да се развие пъпната връв, така че не се притеснявай.
Трето - едно от 4 бебета е с омотана пъпна връв, това само по себе си доста успокояващо за теб в момента, надявам се.
И последно - ако планираш нормално раждане - това не е задължителен показател за секцио, преценява се в конкретния случай.
Просто трябва по-внимателно да се следи, нищо повече.  Hug
Цитирай


Мнения: 613
Не се притеснявай!Бебето постоянно се върти, така че сигурно ще се освободи от пъпната връв около врата.Инъче докато е в утробата няма опасност да се задуши(поне така ми каза моята лекарка).Като наближи времето на раждане се гледа пак за пъпната връв и се прави оценка на риска.Ако е рисковано естественото раждане се прибягва до секцио.Но ти се успокой и ще видиш, че всичко ще бъде наред! Hug
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Инъче докато е в утробата няма опасност да се задуши(поне така ми каза моята лекарка).

Май трябва да си смениш лекарката.
Има опасност разбира се и се случва. Но в конкретния случай бебето е още твърде малко и най-вероятно ще се махне оттам пъпната връв, докато се върти. Но трябва задължително да се следи.
Цитирай

димитровград

Мнения: 137
добро утро крисе стига се сяпка спокойно така и така си секцио няма страшно newsm32 preggo не мисли много за това и всичко ще е наред
Цитирай

Варна

Мнения: 3 940
И за моята казваха ,че ще се размотае ,но не го направи,
напротив омота се още два пъти. Това беше причината
 за последвалото секцио . Аз също бях изпаднала в паника и смут.
Цитирай

димитровград

Мнения: 1 797
добро утро крисе стига се сяпка спокойно така и така си секцио няма страшно newsm32 preggo не мисли много за това и всичко ще е наред




Добро утро диде,само ти не ми говори за безсмислени тревоги,всички знаем ти каква паника беше newsm62
Цитирай

гр.Съединение -бивша Пловдивчанка

Мнения: 566
а моето бебе се роди при това по вагинален път с 4 пъти увита пъпна връв  Shocked,нямаше никакви усложнения нито за мен нито за нея,даже не беше и синя доктора го обясни че имам много дълга пъпна връв и въпреки омотаването на бебка имало достатъчно за да не е прекалено стегната около враталето и.Така че не се тревожи а доколкото разбрах ти си секцио и няма да има опасност при раждането,само трябва да не се притесняваш.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 244
Първо - без паника!
Второ - бебето е още малко и още има време при акробатиката да се развие пъпната връв, така че не се притеснявай.
Трето - едно от 4 бебета е с омотана пъпна връв, това само по себе си доста успокояващо за теб в момента, надявам се.
И последно - ако планираш нормално раждане - това не е задължителен показател за секцио, преценява се в конкретния случай.
Просто трябва по-внимателно да се следи, нищо повече.  Hug

Много добре написано , подкрепям  Peace
Цитирай


Мнения: 613
Инъче докато е в утробата няма опасност да се задуши(поне така ми каза моята лекарка).

Май трябва да си смениш лекарката.
Има опасност разбира се и се случва. Но в конкретния случай бебето е още твърде малко и най-вероятно ще се махне оттам пъпната връв, докато се върти. Но трябва задължително да се следи.
Точно за конкретния случай говоря.Това имах предвид - че бебето е още малко и се върти и вероятността да се махне пъпната връв от врата е голяма.Моля не коментирай компетентността на лекарката ми.В малките месеци няма опасност от задушаване! Naughty
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Инъче докато е в утробата няма опасност да се задуши(поне така ми каза моята лекарка).

Май трябва да си смениш лекарката.
Има опасност разбира се и се случва. Но в конкретния случай бебето е още твърде малко и най-вероятно ще се махне оттам пъпната връв, докато се върти. Но трябва задължително да се следи.
Точно за конкретния случай говоря.Това имах предвид - че бебето е още малко и се върти и вероятността да се махне пъпната връв от врата е голяма.Моля не коментирай компетентността на лекарката ми.В малките месеци няма опасност от задушаване! Naughty

Ти четеш ли какво си написала: Че докато е в утробата няма опасност да се задуши. Естествено, че има. За съжаление не една майка е загубила бебето си по този начин. Ако си имала предвид друго моля изразявай се по-ясно. Така написано изречението е тотално грешно.
Цитирай

На седмото небе!!!

Мнения: 1 557
Не се паникьосвай мила.При раждането на сина ми пъпната връв беше увита около вратлето му няколко пъти ooooh! При теб е още рано,бебето тепърва ще започне да се върти Peace
Цитирай

димитровград

Мнения: 1 797
Благодаря на всички,може да не са ми много основателни притесненията,ама аз съм си малко паника,а и една позната ми беше казала за своя приятелка,на която точно заради такова омотаване се наложило да извадят бебето към началото на 8-мия месец и това ме притесни още повече.
Цитирай


Мнения: 389
И аз да те успокоя,СПОКО.Аз  родих по естествен път и пъпната връв на бебо беше увита 2 пъти,а дори не ми бяха казали преди това.Когато го извадиха лекарката каза"иииииии  увита е 2 пъти".За щастие всичко беше наред,още си "малко"бременна и до края колко ще има да се обръща....
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 703
Успокой се, за да не предаваш страховете си и на бебето!  Naughty  Сега ти е трудно да повярваш, че това е така, но като си го гушнеш после и като видиш как се влияе от твоите настроения, ще осъзнаеш, че е било по същия начин в утробата ти. Вече никога не си сама! То те "наблюдава".
Явно не е опасно на този етап, както твърдят повечето. Просто обръщай внимание на редовните консултации да проверяват по-добре как е положението. Щом си секцио, това е. Ако раждаше нормално щях да те посъветвам, към края да отидеш при добър лекар (с добра апаратура), за да си спокойна, че ще те посъветват адекватно.
Цитирай
1-14 от 43 отговора