Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 609
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио
1ч.ч.кисело мляко
1ч.л.сода
2 ванилии
2ч.ч. пресято брашно
шипков мармалад
Яйцата се разбиват със захарта.На струйка се добавя олиото при непрекъснато бъркане.След това киселото мляко с разтворената сода.Брашното и ванилиите,но вече с бъркалка, а не миксер.В кръгла тава намазваме с масло и сипваме половината смес.Печем на 170 в предварително загрята фурна.Изпича се бързо.Вадим и намазваме добре с мармалада.Отгоре разпределяме осаналата смес.Допичаме предимно на горен реотан.Първата смес пека на долен реотан,а за втората повдигнах даже на по-високо.След като се опече се ръси с пудра захар.Да Ви е сладко  chef
Цитирай

София

Мнения: 578
Първата смес пека на долен реотан,а за втората повдигнах даже на по-високо
Извинявай, аз не разбрах-коя смес е първа и коя-втора? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 604
Ще го направя още утре,но с друго сладко т.к. нямам мармалад   thumbs eat olimpiia какво не разбра ?
В кръгла тава намазваме с масло и сипваме половината смес(ТАЗИ Е ПЪРВАТА СМЕС).Печем на 170 в предварително загрята фурна.Изпича се бързо.Вадим и намазваме добре с мармалада.Отгоре разпределяме осаналата смес(ТАЗИ Е ВТОРАТА СМЕС).Допичаме предимно на горен реотан.Първата смес пека на долен реотан,а за втората повдигнах даже на по-високо.След като се опече се ръси с пудра захар.Да Ви е сладко  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 804
И аз правя подобен сладкиш,наистина се приготвя много лесно и е доста вкусен.Но използвам всякакво сладко стига да е по гъсто.В рецептата ми има и яйце.А когато изпека първия блат първо мажа с масло ,а после със сладко и изливам останалото тесто.Малко по различни съставки,но резултата е същия.Много вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 604
lina dm,напиши и твоя вариант.Предполагам,че beniii няма да има против да чуеме и твоят начин на приготвяне  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Дано Бени не се обиди,но ето и моята рецепта:1яйце,2ч.чбрашно,1бакпулвер,1ч.ч.кис.мляко,1ч.ч.захар и 1к.ч.олио.Всички продукти се объркват добре,изпича се до розово 1/2 от тестото на горно и долно печене.Маже се с масло,после със сладко/но да е по гъсто сладкото/,изсипва се отгоре др.1/2 сурово тесто.Пече се отново на цяло/горно и долно печене/.Може да се поръси със пудра захар,кокосови и шоколадови пръчици или с ванилов крем.В повечето случаи не поръсвам с нищо.Използвам сладко от дюли,смокини,ягоди,сливи,праскови-конфитюр.
Цитирай


Мнения: 609
Дано Бени не се обиди,но ето и моята рецепта:1яйце,2ч.чбрашно,1бакпулвер,1ч.ч.кис.мляко,1ч.ч.захар и 1к.ч.олио.Всички продукти се объркват добре,изпича се до розово 1/2 от тестото на горно и долно печене.Маже се с масло,после със сладко/но да е по гъсто сладкото/,изсипва се отгоре др.1/2 сурово тесто.Пече се отново на цяло/горно и долно печене/.Може да се поръси със пудра захар,кокосови и шоколадови пръчици или с ванилов крем.В повечето случаи не поръсвам с нищо.Използвам сладко от дюли,смокини,ягоди,сливи,праскови-конфитюр.
Звучи интересно,и аз ще пробвам с масло Peace
Цитирай


Мнения: 609
Първата смес пека на долен реотан,а за втората повдигнах даже на по-високо
Извинявай, аз не разбрах-коя смес е първа и коя-втора? newsm78
Първата смес ,която сипваме в тавичката,пека на долен реотан,а следващата,когато нанасям над мармалада запичам на горен,за да не загори отдолу.  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Бени, пробвай с масло и после чакам отзивите ти,печи на цяло-няма да загори долния блат споко,правя сладкиша сигурно от 5години и нямам аварии.Пека на 250градуса и става доста бързо.Успех!
Цитирай


Мнения: 2 800
Ще се пробва, записах си рецептата! Благодаря!  chef
Цитирай

София

Мнения: 5 172
ПРЕДЛАГАМ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ОЩЕ ЕДИН ВАРИАНТ.
Продукти:
1 кофичка кисело мляко
2 водни чаши брашно
1 чаша захар
1/2 чаша олио
1 ванилия
1 ч.л. сода
1 бурканче сладко/конфитюр/

Млякото и содата се разбъркват, добавя се захарта , олиото и след това по малко брашното.Сместа се разделя на две части.Първата част се пече 15 минути в тавичка намазана с олио и поръсена с брашно.Намазва се със сладко и се залива с другата част от сместа. Пече се само на горна фурна още 15 минути.

Любим сладкиш е на децата ми, става бързо, евтино и вкусно.
Цитирай


Мнения: 930
аз съм опитвала такъв сладкиш , но незнаех как се прави Crazy
сега и аз ще се опитам Hug, дано стане, щом казвате че е лесен Peace
Цитирай

София

Мнения: 578
olimpiia какво не разбра ? Оххх...извинете ме, Praynig явно съм била доста разсеяна...
 След разяснението обаче всичко ми стана ясно  bouquet
 Ако не бях на диета, щях ВЕДНАГА да го забъркам...ама ще си го копна и след като постигна заветните 58 кг ще му се отям-обожавам сладкиши с мармалад!
Цитирай


Мнения: 609
Дано Бени не се обиди,но ето и моята рецепта:1яйце,2ч.чбрашно,1бакпулвер,1ч.ч.кис.мляко,1ч.ч.захар и 1к.ч.олио.Всички продукти се объркват добре,изпича се до розово 1/2 от тестото на горно и долно печене.Маже се с масло,после със сладко/но да е по гъсто сладкото/,изсипва се отгоре др.1/2 сурово тесто.Пече се отново на цяло/горно и долно печене/.Може да се поръси със пудра захар,кокосови и шоколадови пръчици или с ванилов крем.В повечето случаи не поръсвам с нищо.Използвам сладко от дюли,смокини,ягоди,сливи,праскови-конфитюр.
Linda,колко масло ползваш?
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Бени днес го правих,ще пусна и снимки довечера.Днес нямах масло и го намазах с маргарин/нищо че е солен/,нямам мярка за маслото-мажа на око целия блат.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора