Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 588
Дъщеря ми е на 2г. и при контролните изследвания на кръв и урина излязоха следните показатели:
HGB 156 g/l   при норма според лабораторията за деца от 1 до 10 г. до 140
MCHC 407 g/l  при норма  280-360
LYM% 56.3 % при норма - 20-48
LYM #3.5 g/l при норма 2,0-4,8
GRAN% 38.4 %- при норма 40-70
GRAN # 2.4 - при норма 4,0-7,0
WBC 6.2 - при норма 3,5-10,5

Консултирах се с две педиатърки, според които хемоглобинът е завишен, но твърдят, че сигурно се дължи на това, че кръвта  е взета от пръстчето и нямало основания за притеснения. Действително кръв е взета от пръстчето и то сутринта, тези дни  е студено, но дали само това е причината. Въпреки това при положение, че е доста над нормата, за мен това е обезпокоително. Моля посъветвайте ме какво да предприема. Давам и останалите показатели, част от които са в норма, ако е необходимо да се съпоставят. Педиатърката твърди, че е възможно лим % да са завишени ако детето е било с хрема, но при изследванията беше напълно здрава. При последните изследвания на около 1,8 м. - при тръгване на ясла хемоглобинът беше 131, като и другите показатели не бяха в отклонение от тези на лабораторията.
Ще се радвам ако има и други родители, които са имали подобен проблем и споделят.
Много благодаря за евентуалния отговор.
Цитирай


Мнения: 5 760
Мисля, че притесненията Ви са напълно излишни! Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.