Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

София

Мнения: 2 546
Имам един проблем,всеки път като правя палачинки,ръбовете ми стават много трошливи и ужасно се ронят.Като направя палачинката задължително я намазвам обилно с масло и пак не успява да омекне.Иначе ги правя с 3яйца,чаша мляко,чаша брашно и щипка сол.Моля за съвет,къде бъркам?
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
Аз не ги мажа с нищо.
Просто ги нареждам една върху друга.Може би са леко хрускави понякога, защото сина ми ги откъсва двата края .
Да не ги препичаш много????
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Защото са много тънки ръбовете, затова  Smile Като ги редиш после в чинията издуват ли ти се в средата?  Smile
Сипвай малко повече смес и веднага хубаво разклащай тигана, докато цялата смес равномерно се разпредели навсякъде, не само в средата. Аз така правя и няма трошливи ръбове  Peace
Цитирай


Мнения: 6 020
И аз ги правя с три яйца, чаша брашно и вода и мляко за рядко тесто. Не е проблема в пропорциите - слагай равномерно от сместта навсякъде. Като са готови ги редя една върху друга и слагам масло върху готовата по средата обаче и това е. Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Аз ги правя с 1яйце,вода и брашно на око, и малко захар.Винаги стават мекички,редя ги една в/у друга без да мажа с масло.В края стават хрупкави ако са много тънки  и не е намазнен тигана,тогава прегарят и се трошат-така мисля.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз не мажа тигана с нищо, правя ги на тефлонов  Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Ееееееее,който има тефлонов не маже,моят е леко тефлониран и ако не намажа дъното леко залепват палачинките.Важна е гъстотата на сместа и да е равномерно навсякъде.
Цитирай

София

Мнения: 2 546
Благодаря за отговорите Smile Едва ли ги препичам,защото ги пека малко и са си светли.Правя ги в тефлонов тиган,който намазвам с мазнина.Сместа я разпределям уж равномерно,но винаги  в края е по-тънко,по ръба на тигана(към стените).Да не би от пяната,която се получава при разбиването на сместа и затова да стават така паяжинести в края ,макар,че винаги разбърквам добре преди да гребна newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не е от пяната, просто остава прекалено тънко. Ако те притеснява - изрязвай го.
Зависи си от тигана, в прекалено разлятите не можеш да разпределиш смес и по крайчетата. В по-ясно изразени стени - може  Smile
И сместта трябва да ти е по-гъстичка  Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 546
Благодаря  bouquet ,другия път ще ги пробвам по гъстички.
Цитирай

Варна

Мнения: 136
Ето една рецепта за вкусни и ароматни палачинки    1/2ч,ч пр,мляко,1/2ч,ч, лимонада /може и фанта портокал/, 2 яйца ,2к,ч,брашно,1/2ч,л, захар,щипка сол,Както сте писали по горе сместа не трябва да бъде много рядка за да не бъде палачинката с изсъхнали краища,Аз лично ги мажа с маргарин,
Цитирай


Мнения: 336
В сместа слагам и около 50 гр. разтопено масло и това ги прави мекички. Уж Smile.
Цитирай

София

Мнения: 165
И аз да кажа за мойте палачинки - винаги стават страхотни /  1 яйце ,една чаша мляко и почти една чаша брашно,една щипка сол /  и като ги извада от тигана ,мажа ръбовете а пък и самите палачинки с малко масълце,така стават меки  и много вкусни! Wink
Цитирай


Мнения: 1 483
В сместа слагам и около 50 гр. разтопено масло и това ги прави мекички. Уж Smile.
и аз така правя Peace
Цитирай

Добрич

Мнения: 206
Здравейте ! Дано не прозвучи глупаво , но каква е разликата между  палачинка и катма, че съвсем се обърках?  Майка ми правеше като бяхме малки , но казва че това било катми .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора