Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 363 отговора


Мнения: 1 282
Здравейте момичета!
Заповядайте в новата ПЕТА тема!
Нека да има повече радостни поводи, за да присъства питката на нашата трапеза, което за нас българите е традиция.
 
              Пожелавам ви да усетите  аромата на прясно изпечената питка!








Болярска питка
Питка хризантема
Основно тесто за пити, питки, тутманици, бюреци, кремвиршки от Танита
Погача на Морена
Празнична пита за Никулден
Питка от Пепика
Питка Мимето
Питка от Момчешка мама
Питка "Милинка"
„Короната на готвачката” - Лабрекс
Питка Слънце
Погачата на Хриси от evak
БЪРКАНА ПИТА / БЕЗ МЕСЕНЕ
Питка Цвете от Пепика
Сладка питка от Селма
Вкусен домашен хляб от Лабрекс

Рецепти от тема N 2
Питка rallii
Фокача със сирене
Сватбарска пита - Пепика
Миткова пита- Пепика
Питка с шунка и кашкавал
Питка  "Слънце" - Джемма
Питка Добито
Питка Алекс
Житен клас

Рецепти от тема N 3
Питка "Мама Цоцоланка"
Пита"Роза"
Питка HappyPolly

Плетена пита на Пина
Солена корона на Котка
Хляб с домати и маслини на Umbra
Хляб в саксия - Asyalein
баница с мая на мама Цоцоланка
направа на розички първи вид
изработка на розички - 3 вида
Плетене на пити, козунаци, баници и др.тестени изделия
Сладък ароматен хляб
Как се прави вита баница - първи вариант
Как се прави вита баница - втори вариант
Сладка пита-прощъпулник - maria m
Радкината питка - еххо
Рогчета - Pina
Кашкавалки - Pina
Кифли с локум и Виенски кифли - Pina
Шарена питка - Мама Цоцоланка
« Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 21:29 от Пепика »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 970
Хопааа , първа този път  smile3534
Пепика чудно оформление   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Пу за мен втора,записвам се да Ви следя!
Цитирай


Мнения: 1 486

И да не е просто запис Wink - питка,отново вариант на последната ми -медената.


Пепика,отново си върха!!!  bouquet
Особено Ескалибур-а smile3501
Цитирай

Sofiq

Мнения: 289
Здравейте!
Следя редовно темата и меся тайно Smile Но до сега никога не ми се е получавала идеално питата.  Днес бях решена всичко да е на ниво и  аха да се получи перфектна и се събуди малкия... Докато правя закуската, тестото превтаса и преля Sad. Изпекох я - вкусна стана, но външния вид хич го няма.
Правих рецептата на ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨ / http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=374913.0/, но с типово брашно и разни други полезни примеси /нали все се храним здравословно.../ .
Тази седмица съм в къщи заради варицелата на детето и ще има реванш със сигурност. Но имам нужда от вашия съвет относно последното втасване.
Как да преценя кога трябва да се сложи във фурната и да съм спокойна, че е втасала, но не и превтасала? Ще се получи ли, ако я намажа с жълтък преди последното втасване /последното втасване го правя на много слаба фурна, на дъното на която има тава с гореща вода, зашото в кухнята е хладно/ и после направо да загрея фурната на около 200 градуса?
Благодаря предварително за отговорите! Smile
Цитирай

софия

Мнения: 389
 Peace,цоп в новата темичка
Krassym,аз мисля че е по- добре да втаса  и тогава да я мажеш с жълтък. Незнам как да ти опиша втасването ,просто се усеща и идва с опитите
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Остави питката да втаса и тогава мажи с жълтък.Аз като бодна леко с пръст хлътва тестото и пак се връща-така познавам ,че е втасала/дано разбереш обяснението ми/.Като превтаса започва да се напуква ужасно тестото.
Цитирай

Sofiq

Мнения: 289
Следващият път няма да я слагам във фурната с топла вода, защото явно втасва бъро. Ще я оставя навън и ще я стоя до нея да следя отблизо процеса  #2gunfire И този път няма да ми се изплъзне... #2gunfire
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Не върви само запис, ама...мъжете вместо питка пожелаха пица и палачинки.
Цитирай


Мнения: 11 612
Пепика, ами като нямам питка? Как да се запиша само без снимка?

Да си похваля хлябът, който правих днес с натурална закваска. Слага се и мая, да знаете. Хляба става наистина по-вкусен и пухкав с натуралната закваска. Ето това представлява годна за използване натурална закваска - тук - общо взето е на 1 седмица. Установих,че няма проблеми да се използва за питки и за хляб, все пак за домашна употреба, че ако е за някой друг да не станат все пак фалове някакви. А и моята е с ръжено брашно, така че не е за съвсем официални места. Въпреки,че има закваски и с бяло брашно. Хляб - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1050102.jpg и разрез тук - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1050107.jpg
Цитирай

Русе

Мнения: 1 523
Н е е питка,с таралеж се записвам. Crazy
Цитирай


Мнения: 1 282
За да ви докажа, че още съм в питкена серия  Thinking /кво ми стана - незнам/ откъде  ли получих вдъхновение  Wink или щръклицата не ме е пускала
Кашкавалени топчици






Сместта е готова на Техра, аз добавих което е по рецепта, само че вместо вода сложих мляко. В опаковка по 400 гр. са и пише Чийз Бред. На вкус са неустоими - наистина - хрупкава коричка и мека и пореста вътрешност. Опитайте ги, за следобедна закуска с кафе, много са лесни  Peace


Цитирай


Мнения: 250
Да се запиша и аз в новата тема.

Най-накрая си купих по-дълбока тава , специално за питки , но е алумиениева с тефлоново покритие.

Сещам се , че в някоя от предните теми се коментираше , че в тези тави не става хубава коричката отдолу , ставала по-дебела отколкото в другите тави понеже е много тънко дъното й.

Има ли нещо вярно , или си въобразявам ?
Цитирай


Мнения: 8 579
Да се запиша и аз в новата тема.

Най-накрая си купих по-дълбока тава , специално за питки , но е алумиениева с тефлоново покритие.


На мен най-хубавите питки ми стават точно в алуминиевите тави. Но са обикновени, не с тефлоново покритие. Но, като я пробваш, ще разбереш!  bouquet
Цитирай


Мнения: 282
То и аз да си покажа питките, макар че козуначената я попрепекох ... Embarassed , но пък поничките от останалото тесто станаха супер!
Ето ги  /питката е с лимонада по рецептата на vesi_rn   bouquet и стана огромна/     и парче

козуначена с локум                                                                        и парче

а това са поничките от останало тесто от козуначената
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 363 отговора