Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора


Мнения: 2
Банална тема...Имах проблем с цикъла,отидох на гинеколог.Тя ми предизвика цикълът със Примолут hop5,така на 3 ден от цикъла си направих хормоналните изследвания.Това са и резултатите от изследванията за които моля да споделите какво значат.Аз идея нямам:(Изследванията са правени в CIBALAB...Благодаря на всички,нямам търпение да разбера резултатите,не мога да чакам до 24.03.09г.                        LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Teststoteron *
 Профил Виж по-долу
 
 Prolactin 310.20
 IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)
 
 LH 4.81
 IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-
 
 FSH 5.72
 IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5
 
 Estradiol 214.64
 pmol/l М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-193
 
 Testosteron 1.87
 nmol/l М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г
 
 DHEA-S 10.32
 µmol/l Ж:от10-19г.0.92-9.99;от20-34г.2.68-11.0;от35-54г.0.96-9.15;от55-75г.0.26-6.68;
 
 Манипулации
 
Цитирай


Мнения: 4 700
Идеални ти са реzултатите.  newsm78
Цитирай

В центъра на България

Мнения: 961
Идеални ти са реzултатите.  newsm78

Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 995
Използвам темата да погледнете и моите резултати. Виждам, че са в норма, но тези дни лекаря ми няма да има възможност да ги види. Правих ги на 2-ри ден от цикъл.

TSH - 2,12           реф. 0,27 - 4,20
LH -   5,43           реф. фол.фаза - до 12,6; ов.фаза - до 95,6; лут.фаза - до 11,4
FSH - 8,49           реф. фол.фаза - до 12,5; ов.фаза - до 21,5; лут.фаза - до 7,7
Estradiol - 52,26 реф. фол.фаза - 24,5 - 195; ов.фаза - 66,1 - 411; лут.фаза - 40 - 81
Цитирай


Мнения: 4 700
И твоите ми се струват добри. Предполагам, че ЛХ Ще се покачи до 2 дни и съотноШението Ще е идеално.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 244
И твоите ми се струват добри. Предполагам, че ЛХ Ще се покачи до 2 дни и съотноШението Ще е идеално.
И аз съм на същото мнение  Peace
Цитирай

Sliven, Bulgaria

Мнения: 6
Здравейте момичета , за да не откривам нова тема искам да ви помоля да ми помогнете да разчета моите изследвания.Правени са на трети ден:
LH         4.95 U/L ref f.f 2,12-10,89
FSH        10.47 U/L ref f.f. 3.85 - 8.78
Prolactin  347.30 mU/l ref V prediMP 71-566
Estradiol  219pmol/l ref f.f 88-418
Testosteron 2.11 nmol/l ref jeni 0.34 - 2.61
 На 21 ден без доказана овулация
Progesteron 33.58 ref lut f 16.4 - 59
Според лекарката ми проблем няма.Изписа ми Клостилбегит от пети до девети ден.В началото на януари имах спонтанен аборт в пета седмица и ми се искаше преди нови опити да си пусна изследвания.Според мен си има проблем в стойностите на FSH.Не ми е ясно на фона на другите хормони какво говори то?Ще съм ви благодарна да ми помогнете.
Цитирай


Мнения: 4 700
raia77, по принцип zавиШено ФСХ говори zа иzчерпване на яйчниковия реzерв. Но ти не се ШаШкай, не е чак толкова zавиШена стойността. Само не раzбрах лекарката ти zаЩо ти иzписва клостилбегит??? Тия лекари го иzписват все едно са бонбонки.  ooooh!   А оЩе повече, че ти имаШ вече една спонтанна бременност, zначи си имала и овулация. Проследи ли ти няколко цикъка да провери има ли овулация? На какво основание ти го иzписва?
Цитирай

Sliven, Bulgaria

Мнения: 6
Имам мерена БТ три месеца, нямам двуфазност при нея и температурата не се задържа над 37.Имам две фоликуметрии, на които стана ясно, че десния ми яйчник е дребнокистозен, там няма доминантен фоликул.Най големия беше 12мм.В другия положението не е по розово.А самото спонтанно забременяване стана в месец, в който отново на 17 ден нямаше доминантен фоликул.Най големия беше 14мм.Бяхме го отписали напълно като възможен за забременяване.Та така Клостилбегита ми го изписа за стимулиране на овулация, защото според нея ако има овулация тя не е качествена или яйцеклетката не е качествена.
В петък съм на фоликуметрия да видим дали има развитие.Ако не стане така не зная вече накъде.
Цитирай

Варна

Мнения: 995
Миле, Mindi благодаря ви за отговора  Hug
Цитирай


Мнения: 104
Момичета, бихте ли ме погледнали и моите резултати. Само дхеас ме притеснява, знаете ли дали би могло да попречи за забременяване и износване, имам един аборт в 5 г.с.
DHE-S  407   (51-391)
E2       33,3   (24-534)
PRL      6,2    (3,3-26,7)
TSH     0,7   (0,2-4,5)
Testo   0,62 (0,10-7,80)
hFSH   4,4   (1,7-22,5)
hLH     4,8   (1,2-103)

И дали има начини да се свали, ако може с добавки, билки..
Благодаря ви предварително
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 244
yummy наистина само DHE-S ти е завишен леко , другите хормони са ти ок , но незнам с каква терапия би могла да го контролираш , най-добре отиди на ендокринолог , не рискувай с билки  Peace
Цитирай


Мнения: 104
Mindi, ние сме и с мъжки фактор, тъй че скоро ще започваме процедура за икси. Доктора нищо не спомена за този хормон, выпреки че гледа 2 пъти резултатите, ама на мен сега ми бръмна, щото пусках в гугъл и излизат доста неща..
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 244
И аз бях с завишени стойности на този хормон , освен него и другите не ми бяха много в норма , но въпреки това съм бременна , така че щом Доки ги е гледал и не ви е споменал нищо , значи всичко е ок . Следващия път го питай за да си спокойна и успех на ИКСИ-то  Hug
Цитирай


Мнения: 4 700
 raia77 , ако не стане отново се насочете към клиника по стерилитет. Там лекарите само с това се zанимават и най добре Ще преценят кое е най добро zа вас. 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора