Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

зад кестените

Мнения: 531
Аз го  приготвям  само  на дроб сама но сега  съм решила  да  опитам нещо ново  очаквам  вашите  предложения,
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
На дроб-сарма и на супа.  Peace

Цуре, винаги като ти чета постингите, все се чудя дали половината клавиши на клaвиатурата ти не липсват  Crazy
« Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 20:38 от Блонди »
Цитирай

зад кестените

Мнения: 531
Блонди, благодаря  за отговора.  bouquetНа клавиатурата всичко си е наред , ама аз все още немога да се  оправям,все забравям по нещо. Embarassed Embarassed
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
на скара, с малко зехтин и сол, подправки! другото е на камуния, нещо подобно на кебапа, с много кимион! много вкусно го приготвят, лютивко!
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
В дроб сармата и супичката слагам само белия дроб и всичко останало, не и черния. Него го пържа, паниран с брашънце и след това соля.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
И аз  слагам в дроб сърмата само белия дроб и много малко от черния. Черният ми горчи в нея.
на скара, с малко зехтин и сол, подправки! другото е на камуния, нещо подобно на кебапа, с много кимион! много вкусно го приготвят, лютивко!
Това изглежда интересно . На скарата сигурно на дроба му трябва съвсем малко , за да не стане сух и жилав.
 А това камуния  за първи път го чувам Каква гозба е ?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Белият дроб е  Sick Едни такива въздушни, меки, пружиниращи... брр, отврат. Не горчи черния дроб  Smile
Сърце и бъбреци - бива  Smile

Ще опитам и аз с брашно паниран, но защо солиш след това?  Thinking При варенето знам, че не се соли, но и при пърженето ли?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Не се соли , за да не се стегне и да не стане сух.
Цитирай


Мнения: 2 094
Освен традиционните дроб-сарма и супа,аз приготвям и агнешки бут пълнен с агнешки дроб и гъби.Много вкусно нещо !
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Не се соли , за да не се стегне и да не стане сух.

Именно, никакъв дроб не соля преди пърженето, в т. ч. и агнешкия.
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
не знам дали съм я пускала в арабската тема за ястията по нашия край, но да повторя:за 2 ма:

300гр дроб от агне или вътрешности
един среден лук наситнен
1.5 с.л доматен концентрат(салца)
1 к.л 4ервен  пипер сладък, 1 к.л лют 4ервен пипер
табел-керуия или рас ел ханут, това го търсете в  арабските магазини
1.5 к.л кимион, една с. л смлян 4есън ; 1 к.л сол, щипка 4ер пипер, зехтин, магданоз  на ситно една шепа
в зехтина се запържват  или задушават лука, пар4енцата дроб , солта и подправките- без кимиона!,доматеното пюре! така 5 мин при силен огън при непрекъснато бъркане, след което се залива с гореща вода 1/2 л и се намалява за 20 мин да къкри! 10 мин преди края се слага 4есъна а минута преди да се изклю4и кимиона, поръсва се с  магданоз и се сервира
« Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 15:20 от marsy »
Цитирай

зад кестените

Мнения: 531
  bouquet  bouquetМомичета, благодаря ви за рецептите, вчера  го приготвих  по предложението  на arina .Стана  много  вкусен ,всички го  харесаха.
Цитирай


Мнения: 1 712
Сварявам го и после го ядем за мезе, поръсен само с шарена сол.
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 681
Ти си го сготвила, но да дам и аз идея- наразян на много тънко, паниран и поръсен със сол и лимон става невероятна вкусотия. 
Цитирай

Варна

Мнения: 749
Сварявам го и после го ядем за мезе, поръсен само с шарена сол.
И аз така го правя. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.