Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

Под тепетата

Мнения: 1 394
Съжалявам,че трябваше да пусна тема,но навсякъде търсих и никъде не открих това,което ме интересува.Знае ли някой с какво мажат,тоест поливат скарата за питките на дюнерите?Виждала съм в едни шишета,червено е като доматен сок ми прилича,но не е.С него омазват питките преди да сложат месото,белият сос и картофите.Някой ако знае да помага.Благодаря ви предварително.
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
незнам точно с какво мажат плочата,но на мен лично ми прилича на разреден кетчуп.....и съм почти сигурна,защото аз си овалвам пържолките преди да ги метна на скарата в кетчуп и горчица.Незнам,просто така мисля.............. Thinking
Цитирай

out of space

Мнения: 7 334
На мен ми врилича на олио с червен пипер...ама знам ли  Rolling Eyes
Цитирай

Под тепетата

Мнения: 1 394
Питах,защото съпруга ми много обича да яде арабски хляб,но така му е много твърд,а с този сос там при дюнерите стават много меки питките.От дюнерите не казват.Разбрах им вече рецептата за белият сос и го правя редовно.Става 1:1,но сега да разбера и това искам,но нямам познат ,който да работи на дюнер,затова я пуснах тая тема.....малко е глупаво,за един въпрос,но....никъде нищо не открих,а някой тук може да знае.Ще помоля модераторите,като ми отговори някой,ако сметнат за необходимо да я закрият.Благодаря ви за предположенията-ще се пробват все пак.  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 132
dodyniki< , би ли споделила рецептата за белият сос  chef
Цитирай

Под тепетата

Мнения: 1 394
Няма проблеми!
Бял сос за дюнер
2-3 средноголеми сварени картофа/може и повече,зависи колко гъст искаш да е/,1 коф кис.мляко,малко повече от половин опаковка майонеза "Краси",чесън на вкус/аз слагам сух-2ч.л./,1с.л. сусамов тахан, сока от 1 лимон,сол на вкус.
Аз освен тези неща слагам и 2-3 с.л. сок от кисели краставички или стерилизирани,но това не е задължително-правиш го ако искаш да ти е по-киселко или слагаш още лимон-въпрос на вкус.
Всичко разбъркваш добре и после в тесен дълбок съд пасираш с пасатора докато стане гладка смес.Най-хубав става ,ако престои ден-два в хладилника.Може да се консумира и студен,но за предпочитане е да е топъл,в смисъл на стайна температура.
Цитирай

София

Мнения: 132
  bouquet

Благодаря
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Въобще не предполагах , че слагат картоф в соса за дюнерите. Мерси за инфото!  bouquet
А по твоя въпрос и аз си мисля , че е някаква мазнина с подправки това което ръсят върху питките преди да ги затоплят.
Цитирай

Под тепетата

Мнения: 1 394
Аз няколко пъти го правих този сос както бях чела в нета,но навсякъде беше без картоф.....абе горе-долу докарваше,ама не ставаше същото.После разбрах,че истинската рецепта я пазели в тайна,докато не попаднах в един блог на току що уволнена дюнерджийка,коята беше издала оригиналната рецепта.Та това е оригиналната рецепта.Става абсолютно същият,само,че както казах добре е да престои два дни поне.
Та точно картофа и сусамовия тахан му придават този специфичен вкус.Без тези две съставки соса си е обикновен чеснов сос.
Цитирай


Мнения: 1 258
Много благодаря за рецептата на соса...и аз го обожавам... А по въпроса ти, мисля че е някаква мазнина...
Цитирай


Мнения: 46
Имам позната,която скоро си отвори дюнарджииница,но се засичаме в работата рядко-около един път в месеца.Така,че ако не ти е спешно обещавам,че ще ти отговоря.Тя няма да ми откаже,много услуги съм и вършила.А ако имам път към нейната дюнарджийница,може и по-скоро да получиш отговор Hug
Цитирай

Под тепетата

Мнения: 1 394
Оооо,много ти благодаря!!!Не ми е спешно,няма страшно.Когато разбереш ще се радвам ,ако ми кажеш!Благодаря ти предварително!
Цитирай


Мнения: 46
Оооо,много ти благодаря!!!Не ми е спешно,няма страшно.Когато разбереш ще се радвам ,ако ми кажеш!Благодаря ти предварително!
За нищо засега Very HappyЩе разберем всичко!Между впрочем имам приятелка и в Хепи Wink
Цитирай

Кьолн

Мнения: 973
Да помогна и аз. Тъй като имах собствен Дюнер и много го харесваха клиентите. Белия сос се прави с кисело мляко, малко майонеза , настъргана краставица и малко чесан на прах по желание. Разрежда се с вода. Опитайте много вкусно става.
Цитирай


Мнения: 2 094
Съжалявам,че трябваше да пусна тема,но навсякъде търсих и никъде не открих това,което ме интересува.Знае ли някой с какво мажат,тоест поливат скарата за питките на дюнерите?Виждала съм в едни шишета,червено е като доматен сок ми прилича,но не е.С него омазват питките преди да сложат месото,белият сос и картофите.Някой ако знае да помага.Благодаря ви предварително.

То и ти можеш да попиташ в някоя дюнарджииница!
А, като сте подхванали тази тема ,аз мога ли да попитам как се правят фалафелите ?! Обожавам ги !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора