Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 март 2009, 06:17 ч.

Как да се измъкнат от този ад?

 • 1 939
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 27
Здравейте, мили дами и господа!
Кажете, моля ви, какъв съвет бихте дали на една млада жена с две  деца, които са подложени на постоянен стрес? Съпругът непрекъснато я принуждава да "проси" пари от най-близките (родителите им) за издръжката на семейството?
Живеят в жилището на бабата на въпросния съпруг, но младата жена е теглила 8000 лева кредити за ремонт и обзавеждане на жилището преди да се нанесат в него. Сегa тя е в отпуск по майчинство, малкото дете е все още кърмаче. Родителите на млaдата жена са разделени и живеят надалеко от нея.
Мъжът работи, но за семейството си отделя едва 1/5 част от дохода си, т.е. около 150 лева, останалите отиват за негови лични разходи и за т.н.  негова мотофрения, т.е.поддръжката на две стари возила, едното от които само се използва и то не много често.
Мъжът упръжнява не само психически, но и физически тормоз спрямо младата жена...Той не веднъж и е заявявал: "Вземай децата и заминавай, щом не можеш да ме търпиш!" smile3513
Има ли власт, към която тя може да се обърне за помощ?
Как може да се избави от ада, на който е подложена не само тя, но и двете невръстни деца?
Този факт какво ви говори: голямото дете се прибира веднага в стаята си, когато бащата се връща вкъщи...
Благодаря ви предварително за отговорите!

# 1
Може ли първо да уточним нещо. За себе си ли говориш или търсиш съвет за някого другиго? Защо постът ти е написан в трето лице?

# 2
 • Мнения: 2 724
Хваща си децата и си заминава.
Или подава молба за развод и иска съдът да и предостави семейното жилище за ползване.
Или търпи, както до сега.
Няма 100 варианта.

# 3
 • Мнения: 3 612
Това съм го преживяла в миналото, само че бях "голямото дете".
Съвет не мога да дам, само мога да кажа, че това доведе до наглaсата като се заженя, то да е надалеко "че да е леко", нали знаеш. Леко за кого, обаче?..
Всичко, което си описала, показва слабостта на жената да се справи сама. Страхът й, че няма да успее. Затова и не се бори, а търпи...че и подлага и децата си на този стрес.
Аз за себе си реших, че няма да бъда такава! Повярвай ми, човек се мобилизира и постига дори неочаквани за него успехи  Wink

# 4
 • NL
 • Мнения: 1 559
Според мен няма значение за кой говори.Истината е,че младата жена се е прецакала яко,и няма много варианти .Но и другата истина е,че младата жена трябва да се вземе в ръце,и да прекъсне този тормоз,а това става само и единствено като si събере багажа и децата и се изнесе....щото и да стои още там,нито мъжът и ще почне да си гледа семейството....нито пък има шанс да събере някой лев за начален старт,като остане сама Tired.Другият вариант е да се обърне за помощ към родителите си(мисля си ,че това първо дори тржабва да направи)... все единият от двамата би и помогнал в случая.Ако и това не става,младата жена не е за завиждане...и да  и  e здраво Д-то,да си бере гайлето.

# 5
 • Мнения: 786
Не виждам много варианти - освен един - вземаш си децата и се оправяш! Ти или тя - няма значение, според мен - важното е децата ти да не страдат!

# 6
 • София
 • Мнения: 2 178
Не виждам полза от мъжа й - пари не носи, значи не е зависима финансово от него....Жилището съдът ще даде на нея, докато децата й не навършат 18 години....Друг е въпроса ако тя предприеме действие за развод и т.н., дали въпросния няма да я тормози физически.......Може да я е страх....
Тя какво казва по въпроса, иска ли да се отърве, или е поредната "бий ма, обичам та"....

# 7
 • Мнения: 521
Жилището не е семейно,а на бабата на съпруга,така,че отпада като вариант то да бъде евентуално предоставено на нея до пълнолетието на децата.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 178
Не може ли да иде при майка си или при баща си?

# 9
 • RSA
 • Мнения: 594
А дали повече не я е страх, че дори след един евентуален развод, мъжът пак ще продължи да я търси, за да я тормози?  newsm78

Жилището не е семейно,а на бабата на съпруга,така,че отпада като вариант то да бъде евентуално предоставено на нея до пълнолетието на децата.

Няма значение - връща се при майка си, с децата. При такива ситуации е важно човек да има покрив над главата си и морална подкрепа, за да преодолее нещата по-бързо. Майка й ще я подкрепи ли?

# 10
 • Мнения: 4 916
Жилището не е семейно,а на бабата на съпруга,така,че отпада като вариант то да бъде евентуално предоставено на нея до пълнолетието на децата.


Майката може да ползва и несобственото семейно жилище след евентуален развод. Под семейно жилище не се разбира наличието на нотариален акт на нейно име, а това, в което семейството живее основно.

# 11
 • София
 • Мнения: 66
Най - добрия вариант според мен е да си събере багажчето и да се изнася по най -  бързия начин. За да роди две деца от този изрод сигурно е от жените, които си примиряват с тъпченето им.(силно се надявам да бъркам) Но трябва да помисли за децата си!!! От цялата простотия страдат най - много те! Голямото дете го показва много добре с прибирането си в стаята щом насилника се прибере.
Най - искрено й пожелавам успех.

# 12
 • Мнения: 957
Не мога да повярвам, че е възможно да има такива жени! Shocked

Съпругът на тази жена не вярвам от сега да е такъв. Как е допуснала да му роди 2 деца! По какъв начин съпругът й я принуждава да "проси" от родителите пари? Защо е допуснала ситуацията да бъде такава? От какъв зор ТЯ е теглила пари за ремонт на апартамент и кой й го е отпуснал (при това жилището е на баба му)? Нали няма доходи? Как е успяла? Доколкото разбирам, работещия в тяхното семейство е съпругът! Защо седи и търпи този така наречен "физически и психически" тормоз? Не може да няма къде да отиде! Все пак е живяла някъде, преди да се омъжи. Естествено е да си вземе децата и багажа и да отиде там (при баща/майка). Не може да няма никой, на който да разчита!

Не знам, но всичко звучи като измислица. Ако не е Sad, да бяга от този мъж, да се развежда и съдът ще определи издръжка на децата и поемане на част от задълженията по кредита.

Успех!

# 13
 • София
 • Мнения: 2 178
Не може да няма къде да отиде! Все пак е живяла някъде, преди да се омъжи. Естествено е да си вземе децата и багажа и да отиде там (при баща/майка). Не може да няма никой, на който да разчита!

Успех!

Не знаеш явно какви неща стават по света....

# 14
 • Мнения: 165
ще се измъкнеш от този ад, като се изнесеш и поемеш живота си в ръце. Не си единствена , нито ще си последна.
Така, че УСПЕХ и по смело. Не позволявай повече да те тъпчат и да тормозят и децата ти.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт