Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Плевен
 • Мнения: 16
Много се чудя къде да запиша сина си в училище с много деца и добра учителка, или в училище с малко деца и добра учителка. Детето ми е палаво и умничко (по мое мнение).

# 1
 • Мнения: 9 817
Е определено в училище с добра учителка и по-малко деца.
Важно е на детето да му се обръща внимание, а там където децата са 35 не виждам как дори и при добро желание може да стане това.

# 2
 • София, Ларедут, София
 • Мнения: 247
По мое мнение, това колко деца са в клас, трябва да е един от последните Ви критерии при избор на училище. Аз първо бих си задала други въпроси: Този с учителката отпада, тъй като Във вашия случай и двете са добри. Продължавам: Има ли занималня? (ако работят родителите това е голям плюс); Има ли в училището столова? Какво е местоположението му? Близо ли е до дома? Каква е базата - салон, плувен басейн, компютърни зали и т.н? Каква е програмата, по която обучават децата? Разбира се, предварително бих разговаряла (за отзиви за дадено училище) с родители, чиито деца го посещават.

# 3
 • Плевен
 • Мнения: 16
Едното училище го водят по престижно,макар да не забелязах нищо такова, и там има 3 паралелки 1-ви класове, ще бъдат на смени , и в двете училища има занималня и столова, общо взето и двете са на еднакво разстояние от вкъщи. В това с по малкото деца дворът е много подреден, за разлика от другото. Директорката му е нова, от две години и ми направи много добро впечатление, амбициозна млада жена,не знам колко е важно това. Все повече си мисля ,че ще го запиша в училището с по-малкото деца, дано да не сбъркам в избора си.

# 4
 • Мнения: 9 817
Виждам че, се колебаеш дали да не запишеш детето в училището с повече деца?
Защо? Заради повечето деца, заради това че, някой го води елитно?

# 5
 • Плевен
 • Мнения: 16
Йордан Йовков -повече деца
Васил Левски - по малко деца
Учителката в Йордан Йовков е била учителка на племенницата препоръчана от снаха ми и от самото дете.
Васил Левски- учителката не я познавам, директорката се познава със свекър ми и му е казала, че е много добра, и на родителската среща каза, че с удоволствие би  и поверила децата си. Родители на деца във Васил Левски нямат оплаквания, а самите деца го препоръчват.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 850
Здравей! Не познавам нито едно от посочените от теб училища и конкретен съвет не мога да ти дам, та по-скоро ще „теоретизирам”... Учителката безспорно е много важен фактор, директорът – също, но според мен от особено значение е и средата, в която ще учи детето. Така че, проблемът е не толкова в бройката на децата... Знам, че сред какви хора ще попаднете е въпрос най-вече на късмет, но... убедих се, че всяко училище си има свой облик и в това отношение... Това, че в едно училище няма голям наплив, може да има хиляди причини... Същевременно, хубавото на „набедените за елитни” училища до известна степен е в това, че голямата част от родителите, които се стремят към тях, са хора със сериозно отношение към образованието на децата си, а оттам и вероятността „нивото” на децата да е по-добро е по-голяма, все пак по-добре е детето да постига своите успехи в конкурентна среда... Та.. проучи нещата и от тази гледна точка, виждам, че имаш познати и на двете места... И... каквото и да избереш, дори и да сбъркаш, спокойно, не е нещо непоправимо, винаги можете да смените училището и на по-късен етап! Успех ти желая!  bouquet

# 7
 • Плевен
 • Мнения: 16
Благодаря за съветите.
Точно заради средата в която ще учи са колебанията ми,но все пак има още доста време за да мисля.В Йордан Йовков съм подала заявление,пазя място, а във Васил Левски и юни да отида няма да ме върнат. Ще продължа с проучванията , ще говоря и с други майки, надявам се да направя правилния избор за детето си.  Praynig

# 8
 • София
 • Мнения: 9 006
Какво значи с "повече" и "по-малко" деца. Имаш предвид децата в един клас, или общо в училището?
Мисля, че когато броят на учениците надхвърля 22-24 в една паралелка, то нещата стават почти неконтролируеми, а и учителите нямат възможност да обърнат достатъчно внимание на всеки по отделно.

# 9
 • София
 • Мнения: 561
M4 е изразила горе-долу моите мисли по въпроса. Постоянно се говори за учителката, тя е най-важната, по нея да се избира училище. Вярно е, но не е достатъчно. В "елитните" училища родители стоят с дни да си запишат децата, което говори за сериозен интерес от тяхна  страна, което пък предполага известна амбициозност и е някакъв вид подбор и за децата. Освен това учителката е Учителката до 4-ти клас, после какво? - ще го местиш наново, след 7-ми клас наново, не е много добре за детето. Не е без значение и мястото, казваш, че са еднакво отдалечени, тогава виж как ще му е по-удобно на детето, пеша ли, с транспорт ли, какви натоварени улици трябва да пресича, няма все ти да го водиш!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт