Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1 410-1 420 от 1 420 отговора


Мнения: 2 711
Интересна рецепта, попитах за млякото ,защото нали от киселината се пресича ,явно е от значение последователността на слагане на продуктите.
Последния ми успешен козунак беше по рецептата на Наталина- чешки козунак, стана страхотен, но го изпекох в обикновената фурна, защото тестото е доста обемисто и сигурно щях да го гоня из кухнята, ако го бях оставила в машинката Laughing.
Ще се пробвам и с твоята рецепта, но като се затъжа за козунаци Peace.
Цитирай

София

Мнения: 942
Алекс,слагам яйцата,после мляко с разтворена захар , после вино,после малко мазнина ,брашно.мая и бъркам в машинката,после печа във фурна,защото става голяммммм Smile
Цитирай


Мнения: 2 711
мм, благодаря за инструкциите.
Ето това е моят опит с чешкия козунак:
 http://media.snimka.bg/2715/011685660.jpg
 http://media.snimka.bg/2715/011685657.jpg
Цитирай


Мнения: 154
Не,не се пресича,правила съм и с шампанско и с бяло или червено вино. То млякото,яйцата,виното -това се води течност и няма как да се пресече.А захарта я разтварям  в млякото.
 Пробвай смело!Става винаги на конци и е много мекичък.Ще напиша последното изпълнение- 6 яйца,200.мляко,250мазнина/зехтин и масло по равно/, 50 гр.вино,1 кг.брашно,2 сухи маи,ванилия-8бр.течна.лимонова кора от два лимона.стафиди

Колко   грама тежи  пакетчито суха мая, и от  коя марка позваш?
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 168
Вчера правих и бързах.
И стана като в поговорката-бързата работа срам за майстора-Стана сладък хляб.
Сама си го ям ,но не му прощавам 35
Цитирай

на брега на морето

Мнения: 1 893
А  какво е количеството на мазнината?

200 гр масло.

Извинявам се за едногодишното забавяне на отговора. Сега преглеждам козуначената тема и забелязах пропуска си.

Успех в месенето, момичета!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 30
Здравейте кулинарки!Едва вчера открих темата и смятам да се пробвам тази година с домашни козунаци.Рецепти много,но все не ми е ясно за кило брашно коллко прясна мая трябва?Имам рецепта за 2 кила -60гр.,но едно кубче е 42,а в доста рецепти пише за кило -кубче и направо не знам.Моля за пояснение Blush
Цитирай

Географският център на България-Габрово

Мнения: 584
Здравейте кулинарки!Едва вчера открих темата и смятам да се пробвам тази година с домашни козунаци.Рецепти много,но все не ми е ясно за кило брашно коллко прясна мая трябва?Имам рецепта за 2 кила -60гр.,но едно кубче е 42,а в доста рецепти пише за кило -кубче и направо не знам.Моля за пояснение Blush

Почти с една година вече си закъсняла в тази тема.Има нова тема и еуто тук задай своите въпроси.Момичета ще ти отговорят на това което те интересува

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=485668.0
Цитирай


Мнения: 3
Наближава един от най-големите християнски празници, а именно Великден. По този повод във Варна се организира фестивал,който има за цел да преоткрие Великденската магия на българското яйце и да ни припомни традициите. Датата на събитието е 9 април 2015 г. – Велики четвъртък от 15:00 часа, когато по традиция се боядисват яйцата, тъй като те са най-важният обреден знак за Великден и заемат централно място на празничната трапеза. А мястото, където ще се проведе Фестивалът „Великденската магия на българското яйце“ е Етнографски музей – град Варна.

Поканени са всички жители, гости и пекарни на град Варна да се включат в конкурсната програма: Международен турнир за най-здраво яйце – борец; Конкурс за най-красиво Великденско яйце; Конкурс за най-красива Великденска картичка с пожелание, написано в картичката или Великденско пано; Конкурс за най-красиво изглеждащ козунак или обреден хляб

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/1406937246276238/
Цитирай


Мнения: 9 360

Да се запиша в темата с днешния козунак (машинен вариант) на Лебедуна, чуден стана на вкус. На вид не съвсем, малка се оказа машинката ми за него, за малко да избяга. Посборихме се, аз натискам капака, той бута нагоре, накрая го залепих с тиксо. Smile
Срязан още горещ. Love
     
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 130
labrex, душа, от къде я изкопа тая тема от 2010 година. Имаме нова, ела там.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1 410-1 420 от 1 420 отговора