Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 март 2009, 12:50 ч.
  • Преглеждания  231 092  Мнения  1 420  Онлайн  1
Отговори
# 30
  • españa
  • Мнения: 157
Мама Цоцоланка просто си върха ,страхотна тема  bouquet
Много полезни съвети ,благодаря на вси4ки Вас Hug

Реклама
# 31
  • Варна
  • Мнения: 4 259
Маме, златна си  Hug
Благодаря и на Джемма, за полезните съвети които е написала  Hug
И тази година мисля сама да направя козунаците, а тази тема ще ми е от голяма полза  Peace

# 32
  • софия
  • Мнения: 4 667
Записвам се и тази година.

# 33
  • София
  • Мнения: 2 649
да се запиша и аз. От много години правя козунаци, но от три години, след като си купихме нова печка, нещо ми се пресушават. Ще пробвам този път с купичката с вода, но ако чакам клечката да излезне напълни суха, минава един час и стават страшно сухи.  newsm78

# 34
  • София
  • Мнения: 1 541
Записвам се и аз в една от най- любимите ми теми Grinning Козунаците са ми голяма слабост, както и целият Великден. Вече направих преди месец тренировките с една нова рецепта и съм невъобразимо доволна. Сега ще чакам до празника, че на домочадието им се отядоха козунаци (аз през ден по три правех, за да съм сигурна  Whistling ). Май я няма на първа страница, но първо пак ще прегледам внимателно и ако наистина я няма ще я пусна.
Миналите години правих по рецептата на Пина и на Скарлет. Не бяха никак лоши и много приятни за месене, но този последният е безпогрешен, дори и без да си много напреднал в козунако-месенето  Laughing

Eто малко снимки от миналата година все пак в печката, готов, от вътре.
И един от последните

# 35
  • Мнения: 2 110
Оха ! Идва Великден и козунаците ! Супер тема и много вкусна !

# 36
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Моми4ета да ви питам,ако сложа във втрешността на козунака шоколадови пар4енца,дали 6те стане глетав козунака около тях?Искам да пробвам с шоколад вътре,но не знам,и викам да питам майсторките тук.

# 37
  • София
  • Мнения: 4 080
Моми4ета да ви питам,ако сложа във втрешността на козунака шоколадови пар4енца,дали 6те стане глетав козунака около тях?Искам да пробвам с шоколад вътре,но не знам,и викам да питам майсторките тук.

Аз не съм от майсторките, но да споделя - миналата година правих козунак с течен шоколад, стана хубав.

# 38
  • Бургас
  • Мнения: 1 307
Леле как замириса на Великден!
Миналата година вдъхновена от темата месих на ръка и се получиха, но тази вече имам и хлебопекарна и се надявам резултата да е още по-добър Peace
Започвам да пробвам рецептите, за да си избера

# 39
  • Мнения: 250

Тази година освен козунак смятам да направя и пиленца от козуначено тестоSimple Smile

Пиленцата звучат интересно , сега ги намерих и смятам и тях да пробвам.

*MILADY* ще пуснеш ли рецептата на безпогрешния козунак , че имам само един опит и не беше особено успешен , голямо втасване беше , голямо чудо и накрая ми писна да го чакам и си го изпекох полувтасал , но беше много вкусен.
Става въпрос за чешкия на Наталина , пак смятам да го пробвам , но този път ще почна от по-рано и ще имам повече търпение.

# 40
  • Мнения: 11 612
но този път ще почна от по-рано и ще имам повече търпение.

За мен 3-те може би най-основни неща, които трябва да има всеки преди да започне да прави козунак са точно тези - време, търпение и топлина. И най-добрата и безпогрешна рецепта да се вземе, няма ли се това предвид - ще се превърне в провал. Време за да може всичко да втаса хубаво, топлина за да стане втасването факт, търпение за да започнеш спокойно и да завършиш спокойно.

Така че на всички ви пожелавам - време, търпение и топлина!

# 41
  • Балчик
  • Мнения: 7 154
*MILADY*, и аз чакам рецептата ти. Peace

А за топлината, забравих да пиша в съветите- стаята трябва да е не птосто топла , а гореща. Аз като меся, никой не може да стои в стаята от горещина, а аз самата съм само по един дълъг потник- като къса рокличка Laughing. Никакво отваряне на врати, да не става течение и рязка промяна на температурата. макар че това последното чак толкова стриктно не го спазвам и нямам провали.

# 42
  • София
  • Мнения: 940
Браво, чудна тема. Аз съм си избрала и изпробвала вече рецептата за козунаци. Сега ще наблегна на упражняване на плетките...Аз като меся, слагам климатика на максимум. Не се стои, ама...козунаците стават.

# 43
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
MILADY , и аз чакам за рецептата,а козунаците са ти прекрасни Peace
Браво  Hug

# 44
  • София
  • Мнения: 1 541
Прегледах днес, макар пак набързо, и май наистина я няма тази рецепта, така че утре от офиса ще я пусна. Самата рецепта не е моя- намерих я от тук някъде, но не помня къде из необятните полета, така че няма да си приписвам авторство в никакъв случай  Grinning
Благодаря за комплимента, danidji   bouquet

За топлото- ами какво да ви кажа- аз понеже все съм в някакви житейски етапи, които не позволяват прекомерната топлина, си меся козунаците на почти стайна температура. Вярно е, че с предишните две рецепти имах един- два не до там сполучливи, но пък с тази сега ми се получиха и 7-те без проблем. Ползвам си машината за хляб, от там в леко затоплената печка и така. Не агитирам да безчинствате с температурата все пак де  Wink

Съжалявам, че ще ви карам да чакате до утре  Embarassed

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт