Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
30-44 от 1 420 отговора

españa

Мнения: 157
Мама Цоцоланка просто си върха ,страхотна тема  bouquet
Много полезни съвети ,благодаря на вси4ки Вас Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 4 189
Маме, златна си  Hug
Благодаря и на Джемма, за полезните съвети които е написала  Hug
И тази година мисля сама да направя козунаците, а тази тема ще ми е от голяма полза  Peace
Цитирай

софия

Мнения: 4 498
Записвам се и тази година.
Цитирай

София

Мнения: 2 636
да се запиша и аз. От много години правя козунаци, но от три години, след като си купихме нова печка, нещо ми се пресушават. Ще пробвам този път с купичката с вода, но ако чакам клечката да излезне напълни суха, минава един час и стават страшно сухи.  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 1 541
Записвам се и аз в една от най- любимите ми теми Very Happy Козунаците са ми голяма слабост, както и целият Великден. Вече направих преди месец тренировките с една нова рецепта и съм невъобразимо доволна. Сега ще чакам до празника, че на домочадието им се отядоха козунаци (аз през ден по три правех, за да съм сигурна  Whistling ). Май я няма на първа страница, но първо пак ще прегледам внимателно и ако наистина я няма ще я пусна.
Миналите години правих по рецептата на Пина и на Скарлет. Не бяха никак лоши и много приятни за месене, но този последният е безпогрешен, дори и без да си много напреднал в козунако-месенето  Laughing

Eто малко снимки от миналата година все пак в печката, готов, от вътре.
И един от последните
Цитирай


Мнения: 2 094
Оха ! Идва Великден и козунаците ! Супер тема и много вкусна !
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Моми4ета да ви питам,ако сложа във втрешността на козунака шоколадови пар4енца,дали 6те стане глетав козунака около тях?Искам да пробвам с шоколад вътре,но не знам,и викам да питам майсторките тук.
Цитирай

София

Мнения: 4 021
Моми4ета да ви питам,ако сложа във втрешността на козунака шоколадови пар4енца,дали 6те стане глетав козунака около тях?Искам да пробвам с шоколад вътре,но не знам,и викам да питам майсторките тук.

Аз не съм от майсторките, но да споделя - миналата година правих козунак с течен шоколад, стана хубав.
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 269
Леле как замириса на Великден!
Миналата година вдъхновена от темата месих на ръка и се получиха, но тази вече имам и хлебопекарна и се надявам резултата да е още по-добър Peace
Започвам да пробвам рецептите, за да си избера
Цитирай


Мнения: 250

Тази година освен козунак смятам да направя и пиленца от козуначено тестоSmile

Пиленцата звучат интересно , сега ги намерих и смятам и тях да пробвам.

*MILADY* ще пуснеш ли рецептата на безпогрешния козунак , че имам само един опит и не беше особено успешен , голямо втасване беше , голямо чудо и накрая ми писна да го чакам и си го изпекох полувтасал , но беше много вкусен.
Става въпрос за чешкия на Наталина , пак смятам да го пробвам , но този път ще почна от по-рано и ще имам повече търпение.
Цитирай


Мнения: 11 612
но този път ще почна от по-рано и ще имам повече търпение.

За мен 3-те може би най-основни неща, които трябва да има всеки преди да започне да прави козунак са точно тези - време, търпение и топлина. И най-добрата и безпогрешна рецепта да се вземе, няма ли се това предвид - ще се превърне в провал. Време за да може всичко да втаса хубаво, топлина за да стане втасването факт, търпение за да започнеш спокойно и да завършиш спокойно.

Така че на всички ви пожелавам - време, търпение и топлина!
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 130
*MILADY*, и аз чакам рецептата ти. Peace

А за топлината, забравих да пиша в съветите- стаята трябва да е не птосто топла , а гореща. Аз като меся, никой не може да стои в стаята от горещина, а аз самата съм само по един дълъг потник- като къса рокличка Laughing. Никакво отваряне на врати, да не става течение и рязка промяна на температурата. макар че това последното чак толкова стриктно не го спазвам и нямам провали.
Цитирай

София

Мнения: 940
Браво, чудна тема. Аз съм си избрала и изпробвала вече рецептата за козунаци. Сега ще наблегна на упражняване на плетките...Аз като меся, слагам климатика на максимум. Не се стои, ама...козунаците стават.
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 391
MILADY , и аз чакам за рецептата,а козунаците са ти прекрасни Peace
Браво  Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 541
Прегледах днес, макар пак набързо, и май наистина я няма тази рецепта, така че утре от офиса ще я пусна. Самата рецепта не е моя- намерих я от тук някъде, но не помня къде из необятните полета, така че няма да си приписвам авторство в никакъв случай  Very Happy
Благодаря за комплимента, danidji   bouquet

За топлото- ами какво да ви кажа- аз понеже все съм в някакви житейски етапи, които не позволяват прекомерната топлина, си меся козунаците на почти стайна температура. Вярно е, че с предишните две рецепти имах един- два не до там сполучливи, но пък с тази сега ми се получиха и 7-те без проблем. Ползвам си машината за хляб, от там в леко затоплената печка и така. Не агитирам да безчинствате с температурата все пак де  Wink

Съжалявам, че ще ви карам да чакате до утре  Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
30-44 от 1 420 отговора