Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
75-89 от 1 420 отговора


Мнения: 2 360
И аз се интересувам от метода с центрофугата.За сега идеята ми е да възложа месенето на мъжа ми под строг контрол от моя страна, но това с пералнята звучи примамливо.А какво се случва, ако се скъса торбичката с тестото?
Цитирай

Лондон

Мнения: 173
Става...цялата пералня в тесто  35 ...изчистваш колкото можеш и пускаш да изпереш една пералня...та да не засъхва-поне аз така направих
Но това ми се случи тогава,когато исках да се изхитря и да сложа в по-малко торбички тестото.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 604
Така, не издържах и пробвах пиленцата. използвах тестото за Виенските кифли, защото много приятно се работи с него, а и се притеснявам, че с нашенското козуначено тесто много ще се надуят и ще загубят форма. Та ето опита ми - като за пръв път се получиха сравнително добре, само човчиците им се загубиха при печенето - трябва да мисля друг начин да ги направя по-забележими....







ПС. Първите две направих с усукване, но не се получиха добре, достатъчно е само да се направи фитил. По-тънките фитили, изглеждат по-добре.

ПСС. Хахаха, току що сина ми ме разби като каза "Много хубави морски кончета си направила мамо" - а аз си мислех, че съм се справила добре.  35
« Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 18:56 от natalyna »
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
ПСС. Хахаха, току що сина ми ме разби като каза "Много хубави морски кончета си направила мамо" - а аз си мислех, че съм се справила добре.  35

        35 35 hahaha hahaha 35

  Много са хубави, ние разбрахме, че са пиленца Love

  Тандури, би ли ми казала коя рецепта за козуначени кифлички ползваш, не мога да попадна на нещо сходно от детските ми спомени Confused
Цитирай

Bourgas

Мнения: 1 438
Чудна темичка, Маме! Тайно се оглеждах за нея, защото ми е любима 35 Обожавам козунаци!

Аз днес правих една сладка питка, нещо като репетиция за козунаците, защото тестото с мая ми е слабост. За тази година съм предвидила 2,5 доза само не знам как ще ги омеся, че миналата година спах със зелеви листа на ръцете Mr. Green
Иначе аз позвах рецептата на Джемма за традиционен козунак и станаха невероятни Peace
Ето снимки тук

Моите козунаци бяха с плунка от стафиди и какао, но тъй като стафидите предварително накиснах в Бейлис и не ги изцеих добре  после козунакът остана леко тестян отвътре. Затова пекох малко повече Peace
На мен лично не ми допадат козунаци с дебела препечена кора, затова мажа отгоре с разбит белтък и ръся със захар Peace

Успех за всички и нека голямото месене да започне  chef
Цитирай


Мнения: 4 358
Аууууууууу Нарина какви хубави козунаци.На ръка ли ги меси или в машинка за хляб newsm78
Нат и аз разбрах ,че са пиленца това Peace, пък детето не е лошо ,че е с богато въображение Hug
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
  Тандури, би ли ми казала коя рецепта за козуначени кифлички ползваш, не мога да попадна на нещо сходно от детските ми спомени Confused

Биляна, ще погледна по коя правих миналата година, че не си спомням. Бях я взела от тук от темата, но нямам идея на кой беше.  Peace
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


   Благодаря, ще чакам Hug

 Очертава се доста дни преди Великден да съм без интернет и за това искам да попитам за две неща сега.

  Първото е, че се очертава тази година да не мога да намеря прясна мая.Може ли да се месят със суха мая?И преди това трябва ли да я разтворя, или да я изспивам както винаги в брашното?

  И когато има няколко форми с козунак чакащи за изпичане, не превтасват ли?Например първата тава се пече около 40 мин., как да съхраня останалите?
Цитирай

USA

Мнения: 7 091


   Благодаря, ще чакам Hug

 Очертава се доста дни преди Великден да съм без интернет и за това искам да попитам за две неща сега.

  Първото е, че се очертава тази година да не мога да намеря прясна мая.Може ли да се месят със суха мая?И преди това трябва ли да я разтворя, или да я изспивам както винаги в брашното?

  И когато има няколко форми с козунак чакащи за изпичане, не превтасват ли?Например първата тава се пече около 40 мин., как да съхраня останалите?

Просто в момента тетрадката ми с рецепти не е при мен, а не искам да те подведа. Smile

Ще отговоря на въпросите ти обаче:
- аз меся винаги със суха мая, отвикнах от прясната. Когато е за козунаци, аз "втасвам" предварително маята, но това въобще не е задължително.
- Аз ги премествам вторите козунаци в по-хладна стая докато втасват всички заедно. В момента, в който прибера едните в печката за печене, слагам втората партида на по-топло и за времето на печене на първите са готови.  Peace
Цитирай

Bourgas

Мнения: 1 438
Бъни, благдаря Hug На ръка е месено всичко, нямам машина, но то това ми е удоволствието някак - да меся 35

Биляна, аз така миналата година правих 5 тави и докато пека едната останалото тесто го премесвам, после слагам другата и остатъка пак премесвам. Като видя че бухва хубаво и го поомачквам леко, то нали спада и почва на ново да втасва. Така компенсирах печенето на повече тави  Peace А то нали колкото повече месене, толкова по-вкусно 35
Цитирай

София

Мнения: 942
  И мен ме плаши това стоене  на едното тесто докато другото се пече. Кога го премесвам?
   Аз едното печа,а другото държа на хладно, за да не се надига бързо. Така ,може ли ?
  И да ви попитам дали сте пробвали едно брашно италиянско,има го в метро,за торти пише,че е ? Аз правих една година с него и ми се стори,че става много мекичък и пухкав,но дали не сте го пробвали и вие да потвърдите. Някъде около1.80 лв. е.?
И благодаря, за хубавата любима тема! Много труд е вложен !!!!   bouquet
 И много хубави рецептииии!!!  bouquet
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 130
Добро утро, момичета. Ееее, не издържах и аз- уж до Великден нямаше да меся козунак, но ето ме с едно козуначено руло, все още втасва и не  е опечено, снимка в готов вид- по-късно.

Цитирай

София

Мнения: 942
Джема,това направо е произведение на изкуството.....!!!! Браво!!   bouquet  bouquet
А това мармалад ли е или сладко някакво?
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 130
Нямах мармалад и сложих сладко, но е малко течно, поистече, но все пак стана. При печенето обаче се разля тестото по тавата , защото го сложих в рабта тавичка- за Великден ще го сложа в дълбока и ще обърна повече нарежите да се вижда добре рулото, че и   краищата се поразляха и не са така ефектни. отивам да снимам.

П.П Ето го:

« Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 11:33 от Джемма »
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Джемма супер е рулото   chef
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
75-89 от 1 420 отговора