Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 9 816
У дома имам останали няколко домашни суджука. Премятат се в хладилника вече втори месец.
Никой вече не иска да ги яде за мезе, защото ни бяха дали 10-на и определено ни втръснаха.
Та въпросът ми е какво мога да сготвя с тях, освен например да ги сложа във варен боб или такъв на фурна /това вече го правих/?
Благодаря предварително!
Цитирай

Варна

Мнения: 929
Ястие и аз не се сещам, но като ми остане суджу го нарязвамслагамго вгювече с малко вино и в МВ за минута- две(даже е много) после му настъргвам малко кашкавали готово. Но пак е за мезе  Wink
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Боб или гювечета(с всичко вътре).
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
върху пица  Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 536
В леща слагам и сирене по ловджийски Hug
Цитирай


Мнения: 2 800
Слагам на пица или в гювечета.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 680
Ето това намерих

суджук с яйца

Продукти: 2 суджука, 2 супени лъжици олио, 1 домат, 2 скилидки скълцан чесън, 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз, 2 яйца, 2 супени лъжици доматен сок, сол, черен пипер.

Суджуците се обелват и се запържват в тиган със сгорещеното олио. Прибавят се нарязаният на четвъртинки домат, магданозът и чесънът. Двете яйца се счупват между суджуците и накрая се прибавя доматеният сок. Пърженето продължава, докато се изпържат яйцата и се сервира горещо, наръсено със сол и черен пипер по вкус.

Взето е от тук - http://kulinar.wordpress.com/2008/03/06/sudjuk_qica/

Цитирай


Мнения: 936
С кисело зеле.
Цитирай


Мнения: 751
Мисля, че чудесно ще върви с кисело зеле. Можеш да свариш зелето и после да сложиж суджука и да го запечеш леко.
Цитирай

София

Мнения: 1 853
Мисля, че ще стане и мързелива супа топчета
Цитирай

София

Мнения: 3 748
Можеш да го направиш с картофки, зеленчуци, гъбки в гювече
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Пробвай ето това, мисля, че със суджук ще е още по-вкусно Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Суджука става вкусен ако се запече на тиган или скара и се сложи в ястие с боб,кис.зеле,картофи.А може и пържен с яйца,пръжнат леко и задушен в доматен сос.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Едно от любимите ми яденета - бъркани яйца със суджук. Smile

Цитирай


Мнения: 9 816
Мерси.
Още тази вечер ще пробвам предложеното от esy.
А по натам и това на gitadam.
Че с тоя суджук направо го закъсах. Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.