Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 380
Който си прави сам сирене, бихте ли казали каква е българската мая- животинска или растителна? Наканих се да си купя от сайт, но нямам представа от коя. newsm78 Има 2 вида.

Ако имате добри изпитани рецепти за сирене, моля дайте линк! Нищо не успявам да открия с търсачката.

Разкажете също в каква форма го правите! Харесах си и формички и се чудя коя. newsm78
Цитирай


Мнения: 4 738
откакто се помня майка прави сирене с животинска мая. За растителна дори не съм чувала, не знам какво ще стане с нея.
Формичките са квадратна кутия с дупки, през които да се оттича саламурата, а готовата маса се реже на хубави еднакви квадратни или правоъгълни парчета.
Рецепта имам стара и добра, от една седмица обещавам на една девойка да я пусна и забравям да я намеря (мъж ми ги пази в едни тефтери/ , та да препиша дословно. Ако и утре пак забравя, ще я пиша. Все едно само веднъж съм правила сирене  #Cussing out
Цитирай


Мнения: 4 380
Ще чакам рецептичката. Значи животинска? Тя е по-евтината.  newsm78
Правоъгълни форми няма. Има кръгли и една ми хвана око, като скосена пирамида. newsm78 Я да ги постна да си кажете мнението. Тази пирамидка ми харесва за руска пасха. Не е съвсем пирамида каквато трябва, но като няма друга... newsm78








Цитирай


Мнения: 4 738
въпрос на твой избор.
При всичкит случаи сиренето се слага да се притисне както е в тензух/марля, така че ще хване калъп който си избереш. Този със сърцето не е ли малък?
Цитирай


Мнения: 4 738
всъщност намерих си старото писане тук за сиренето. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167913.msg3286919#msg3286919

другата рецепта е същата, с малко по-научни термини, но когато имам време ще напиша и нея. По тази обаче спокойно можеш да правиш.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.