Здравейте,
преди 2 години при мен положението стана непоносимо .
Използвах Детралекс, Масту С, но...всичко беше само временно.
Отидох въ Военна Болница. С малко протекции ми насрочиха операция за следващия ден.
Метода "щял" да бъде безболезнен със супер скъпа процедура и техника - нарича се "Кум - Лигашур", най-профански обяснено е метод на Издухване на хемероидите и по думите на оператора ми - на следващия ден щял съм да бъда като нов - а операцията се води безкръвна, и до 2 седмици съм щял да съм като нов.
Такааа.
Операцията се прави при пълна опойка, за време, според пациента и неговата диагноза/състояние.
След операцията, започна интересното или по скоро след пълното ми излизане от упойка.
КОШМАР!!!!! Болки, болки, болки (мъж на 31 год съм.) Добре че беше съпругата ми с мен тази нощ иначе не знаех как ще се оправя.Изписаха ме на следващия ден с обещанието както казах че до 1- макс 2 семдици всичко ще е на 6.
Операцията беше на 13 февруари.Болките и дискомфорта продължиха до ........средата на Юни.
Така че ....просто не вярвайте че има безболезнен метод. След време моя познат хирург от Военна болница ми призна- просто мястото където се появавят хемороидите е чувствително и НЕ СЪЩЕСТВУВА  безболезнен метод(но операторите, т.е хирурзите трябва да успокоят пациента).
Наистина вече 2 ра година съм наред - само един път за 2 дена ми се появи кървене но го отдавам на прекаляване, ама наистина прекаляване с люто и пикантна храна.
Така че моя съвет е - пробвайте всичко, медикаменти, мехлеми и тн, за да не стигате до операция.
Наистина ако е направена от добри специалицти, няма да имате проблеми , но след това се подготовете за дълъг и мъчителен период на оздравяване, придружен с кървене.