Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 43
Здравейте!Реших да споделя една моя любима рецепта за пататник :
2-3 средни картофа,
1 яйце,
1 малка глава кромид лук,
чубрица,
сол.
Картофите и лука се настъргват на по-ситното ренде и се прибавят яйцето, чубрицата и солта. Всичко се разбърква добре и се пържи в тиган.След като се загрее олиото се слага и малко брашно. Сместта се разстила на тънък слой и отгоре се покрива с капак, за да може да се задуши.С помощта на капака след като се изпържи от едната страна се обръща от другата, като преди да се сложи в тигана отново се слага олио и малко брашно.
Дано да Ви хареса!

Много се извинявам, но сега видях, че Сбъдваща мечти е публикувала вече рецепта за пататник.
« Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 14:56 от marias »
Цитирай


Мнения: 106
Изглежда лесно! Ние в Родопите си правим обикновен пататник, но определено ще пробвам и тази рецепта.  Smile
Цитирай

Там някъде нейде !!!

Мнения: 1 133
Интерсно, ще го опитам.
Цитирай

София

Мнения: 110
лесно и бързо изглежда.ще се пробва   bouquet
Цитирай


Мнения: 930
и аз отдавна се каня да направя пататник, май вече му дойде времето Thinking Mr. Green
Цитирай


Мнения: 2 825
 Така се прави тортия (tortilla) в Испания. На български се превежда омлет, може да е с картофи, лук, чушки и др. , но основното е яйце и картоф настырган.
За обръщането продават специални тигани тук.


Цитирай

DE

Мнения: 4 615
Ето и моята рецепта за пататник, както го правеше баба ми.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=265968
Една забележка имам - на пататник се слага джоджен (гьозум), а не чубрица. И изобщо, на всичко картофено в Родопите се слага джоджен. Чубрица почти не се употребява в родопската кухня.
Цитирай

Там някъде нейде !!!

Мнения: 1 133
Офффф, само изкушения тук.
Цитирай


Мнения: 46
Офффф, само изкушения тук.
Аз затова чета само когато съм се нахранила добре 35
« Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 15:28 от MeganFox »
Цитирай

България

Мнения: 333
Здравейте!Реших да споделя една моя любима рецепта за пататник :
2-3 средни картофа,
1 яйце,
1 малка глава кромид лук,
чубрица,
сол.
Картофите и лука се настъргват на по-ситното ренде и се прибавят яйцето, чубрицата и солта. Всичко се разбърква добре и се пържи в тиган.След като се загрее олиото се слага и малко брашно. Сместта се разстила на тънък слой и отгоре се покрива с капак, за да може да се задуши.С помощта на капака след като се изпържи от едната страна се обръща от другата, като преди да се сложи в тигана отново се слага олио и малко брашно.
Дано да Ви хареса!


Аз вместо чубрица слагам много джоджан и го правя с масло.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.