Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 786
Напоследък се зачитам в темите за самотните родители, за изневерите, за това как жените се оправяме сами с всичко, а на мъжете ни все нещо им е проблем, все търсят лесното и т.н.
Какво им става на мъжете? Комплекси ли избиват, не могат да се приспособят ли - какво въобще ги кара да унижават, малтретират жените си (и психически и физически), да не се грижат за семейството и децата си?
Възпитала съм се като самостоятелна жена и май това е проблемът на моя мъж. Заедно сме от 7 години, имаме две прекрасни дечица, но .... на моя хубавец все нещо не му е достатъчно добре, все нещо му пречи - я бизнеса му се проваля, я той не може да се справи със ситуацията, я нещо друго - от няколко месеца настъпи страхотна криза в него, започна да пие и когато е пиян ме обвинява, че съм силна и че той искал да се докаже, че е по-добър от мен и разни ей такива глупости.
Не мога да се извинявам че съм "силна" - имам собствен бизнес, живеем в мой апартамент, гледам си децата без чужда помощ, доскоро разчитах на него много, (вече по обясними причини - не) ... просто каквото се налага да се свърши - го правя.
Чудя се само защо това трябва да бъде проблем и защо жените трябва да се оправдават ако са самостоятелни и могат да се справят с трудностите. Явно на днешните мъже им трябват някакви лигави създания, които не могат да преценят кое кремче за лице да си купят, които да изглеждат добре, но ако може да не говорят много и които задължително да се оправят със дома и децата си, но и да не се оплакват и отгоре на всичко да крепят и подхранват самочувствието на мъжа до себе си ... Объркано стана, но наистина започвам да се притеснявам - около нашето семейство доста двойки се разделиха, защото мъжа бяга от отговорност, не иска или не може да се справя с трудностите или пък някаква друга причина, а жената остава и се грижи за децата си и се оправя сама, научава се и се справя (много теми такива изчетох) ....
Е, ако има мъже - споделете, моля какво толкова ви плаши у жените и защо при най-малката трудност вие сте тези, които бягат, скатават се, имат проблеми .....
Споделете и ми обяснете защо трябва да се грижим и за самочувствието на мъжа си така както за детето си.....

# 1
 • Мнения: 1 801
Силните жени, предполагам са проблем само за слабите мъже.

# 2
 • Стара Загора
 • Мнения: 71
Напоследък се зачитам в темите за самотните родители, за изневерите, за това как жените се оправяме сами с всичко, а на мъжете ни все нещо им е проблем, все търсят лесното и т.н.
....
Е, ако има мъже - споделете, моля какво толкова ви плаши у жените и защо при най-малката трудност вие сте тези, които бягат, скатават се, имат проблеми .....
Споделете и ми обяснете защо трябва да се грижим и за самочувствието на мъжа си така както за детето си.....

Съчувствам ти и споделям: според мен мъжа ти не е стока  Confused. Ако ти беше "слаба", той нямаше да е различен. Щеше да те обвинява че си "слаба" и  само му висиш на врата.
Колкото до скатаването - разбирам те, че е ти е трудно в момента, но от обобщения смисъл няма. Вземаш се в ръце, и гледаш напред.

А за последния въпрос - отговора е: защото е така. Но мъжа също трябва да се грижи за самочувствието на жена си и децатата си. Имам предвид семейно д се подкрепят, един вид. Равноправно.

# 3
 • При най-страхотния мъж...
 • Мнения: 10 078
Ами не са само днешните мъже така...винаги е било така.Изобщо не са празни приказки това,че мъжете са по-слаби психически.Ген,природа....може би за да може майката да оцелява и да се грижи за децата,за поколението...Знам ли.Но е факт,че е така.
И все си мисля,че още 1000 години да минат,мъжете пак ще се чувстват подтиснати от "силни " жени,просто -генетика.Не може нещо,което е вкоренено от хиляди,или милиони години ,да се изтрие за 40-50 години.
Тук не включвам мъже-тип мамини синчета,които по принцип не са научени да са "силни".Но аз не познавам мъж,чиято жена да се оправя по-добре от него и той да е горд от това.Факт е ,че не се чувства мъж.

# 4
 • Vienna
 • Мнения: 484
това, което описваш и при нас е голям проблем (а3 и3дьржам семейството, той у4и, домакинства и гледа детето вкьщи). 3а сьжаление оба4е реШение нямам....

# 5
 • Мнения: 2 437
Нормално и хубаво е мъжът да е по силният (не само физически) в семейството. Проблемът на силните жени е, че мислят, че това че са силни е достатъчно и могат да си вземат който и да е мъж, ако си го харесат, защото се справят и сами. Да, ама после започват да не се чувстват толкова женствени и само се оплакват, че си побутват мъжа. Вземаш си мъж пред когото се чувстваш по слаба и проблема ти е решен.
Силните не обвиняват слабите. Ако им тежи да носят някой на гърба си, просто не го качват.
Това, че някой мъж не е толкова "силен" за някоя "силна" жена, не означава, че не би могъл да бъде добра партия на друга не чак толкова оправна. По слабият трудно може да стане по силен, докато за силният е лесно да се покаже такъв, че отсрещната страна да не се чувства зле. Разбира се, ако иска да бъде с точно този човек и да си свали малко летвата. В противен случай просто си търси подходяща партия.

# 6
 • Мнения: 4 770
е те това е, последното

# 7
 • Насред хаоса
 • Мнения: 2 668
Мисля, че за повечето мъже силните жени наистина са проблем. Имала съм си вземане-даване с такъв мъж преди доста години и от опит казвам, че никак не е приятно. На мизерника все нещо му пречеше - че влязох в университета с изпит, за който три години си скъсах задника от учене. Е, него тати го нареди с парички в университет, който днес не съществува. Докато следвах, си намерих работа - явих се на конкурс с още 40 човека и го спечелих. На него отново тати му намери работа. И докато аз се борех и си постигах всичко сама, говедото взе да страда от сериозни комплекси и да си ги избива на мен. Не ме бивало за нищо, нищо не ставало от мен и все такива от сорта - демек това, което знаеше, че важи за него, го приписваше на мен. Стигна дотам, да се опитва да ми държи сметка за какво си харча парите. И то при положение, че не бяхме семейство. По всякакъв начин се опитваше да ме смачка като човек, да нямам никакво самочувствие и да ме накара да си мисля, че без него съм кръгла нула. Върхът беше, когато тати му купи апартамент и той ми сервира, че аз трябвало да го обзаведа. Е, писна ми и го изритах на един много хубав празник - 8 март.  Twisted Evil

# 8
 • Мнения: 1 801
Искам само да вметна че има мъже, които не са особено креативни и инициативни, но за сметка на това са много добри изпълнители.
Има жени, които биха квалифицирали този тип мъже като 'слаби' и биха се чувствали неудовлетворени в подобен тип връзка. Има и жени, които умело могат да използват и насочват тези им качества и да се чувстват щастливи с такъв мъж до себе си.

# 9
 • Мнения: 4 770
Искам само да вметна че има мъже, които не са особено креативни и инициативни, но за сметка на това са много добри изпълнители.
Има жени, които биха квалифицирали такъв тип мъже като 'слаби'...
ами, за мен са слаби
това, което трябва да се свърши, освен всичко друго, трябва и да се измисли
сиреч, как ще го свършиш, без да си се сетил, че трябва, че има нужда... такива ми ти неща
иначе - всеки иска някой да му каже какво да прави, ама така се става човек от 'масата'... ако ме разбираш.

# 10
 • София
 • Мнения: 573
Нормално е мъжете да се чувстват кофти, след като са възпитавани, че те трябва да са силните, да издържат семейството - така, както са правели бащите им, дядовците им и всички мъже преди тях. Колкото и да ми подскачат феминистките за равните права на мъжете и жените, в желанието си да сме наравно с мъжете, често прекаляваме. Не само, че се конкурираме с мъжете, ами и им натякваме колко добре се справяме. Също толкова гадно е това като натякването на някои мъже как без тях и парите им жените са кръгла нула.

Познавам много жени, от които мъжете все се страхуват. Ами, то и аз се страхувам от тях - напористи, остри, груби, нетърпящи възражение. Хем искат силен мъж, хем не търпят някой да им оспори дори властта. Да, справят се с всичко, но аз с такова нещо не бих се прибрала на едно място, камо ли да му слушам натякванията и обидите постоянно.

В първия пост на авторката не прочетох нищо хубаво за мъжа й, прокрадва се само презрение към неудачите му. Тя обаче е силна, възпитавала се е като такава, справя се с всичко... за какво й е тогава мъж?! Не, мъжете не искат лигави създания, искат жени, които да ги приемат като половинки, с които си поделят и доброто и лошото. Достатъчно е да обичаме и да уважаваме мъжете си, самочувствието им ще си е на мястото. Както ние имаме нужда да се оглеждаме в очите на мъжете си и там да виждаме любов и възхищение, така и те искат това. Не е сложно, просто някои жени трябва да си настъпят твърде голямото его. Ако ли пък не - могат да си потърсят по-силни мъже, с които летвата да е толкова високо, колкото искат. А може и сами да си останат - нали се справят с всичко, за какво са им мъже?

 

# 11
 • Brokenpromiseland
 • Мнения: 1 428
Всъщност има една категория мъже, които винаги ще са мърморещи и оплакващи...дали си силен или слаб характер, ако човека до теб е мърморещ все ще намери за какво да се заяде.

# 12
 • София
 • Мнения: 573
Всъщност има една категория мъже, които винаги ще са мърморещи и оплакващи...дали си силен или слаб характер, ако човека до теб е мърморещ все ще намери за какво да се заяде.

То е пълно и с такива жени, между другото.  Simple Smile Но пък мъжете си ги избираме сами, не ни се падат от лотарията - мърморковците няма как да ги сбъркаш, веднага се разпознават и могат лесно да бъдат избегнати.  Laughing

# 13
 • София
 • Мнения: 349
Искам само да вметна че има мъже, които не са особено креативни и инициативни, но за сметка на това са много добри изпълнители.
Има жени, които биха квалифицирали този тип мъже като 'слаби' и биха се чувствали неудовлетворени в подобен тип връзка. Има и жени, които умело могат да използват и насочват тези им качества и да се чувстват щастливи с такъв мъж до себе си.
Подкрепям.
По-долу някой беше писал,че мъжът "само" гледал бебето , домакинството и учел. Ами ако го нямаше да прави това? Сега пак стигнахме до подценяване на рутинните трудоемки дейности.
Уманта жена ще направи така, че да се допълват и да си поделят работата според способностите и интересите. И няма само да навира банковата сметка в носа му.

# 14
 • София
 • Мнения: 573
Искам само да вметна че има мъже, които не са особено креативни и инициативни, но за сметка на това са много добри изпълнители.
Има жени, които биха квалифицирали този тип мъже като 'слаби' и биха се чувствали неудовлетворени в подобен тип връзка. Има и жени, които умело могат да използват и насочват тези им качества и да се чувстват щастливи с такъв мъж до себе си.
Подкрепям.
По-долу някой беше писал,че мъжът "само" гледал бебето , домакинството и учел. Ами ако го нямаше да прави това? Сега пак стигнахме до подценяване на рутинните трудоемки дейности.
Уманта жена ще направи така, че да се допълват и да си поделят работата според способностите и интересите. И няма само да навира банковата сметка в носа му.

А обикновено жените мрънкат, че мъжете не оценяват гледането на децата и домакинстването. Колко лесно започнахме жените да се държим като мъже и то като мъже, които не харесваме.  newsm78

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт