Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора


Мнения: 12
Привет, след като направих великолепна  бисквитена торта.. реших да питам и за крем карамел..
сега гледах..  Уж рецепта ама .. по-добре някой с опит да сподели Smile благооооодаааряяя виии ..
Цитирай


Мнения: 1 996
http://vkusnotiiki.net/recipe.php?rec=499 какво точно те интересува-най-трудното на крам-карамела е печенето.трябва да е бавно и да не завира водата...
а пък ти поне снимки пускай когато сготвиш Smile
Цитирай


Мнения: 67
Моята майка го прави така и става страшно вкусен:
1 л.прясно мляко
10 с.л. захар
10 яйца
карамелизираш захар и го печеш на водна баня,като внимаваш да не заври водата. Smile
Цитирай


Мнения: 12
дамм .. значи тук е тайната.. да не завира водата..  а така гарантирано ли ще се разбие карамела от долу .. или и там има малка тайна ..
Благодаря ви :Smile снимка.. еми ако успея преди да е свършил Smile
Цитирай


Мнения: 1 996
карамела не се стопява,когато се прекали с него/ако е много/,което аз редовно правя,защото ям крема само заради карамела...  Laughing
Цитирай


Мнения: 22
карамела може да се разреди с малко вода сипва се и се вари докато сместа стане еднородна като се бърка непрекъснато.
Цитирай

София

Мнения: 287
Я кажете за по-неопитните като мен какво значи точно да не завира водата-да се пече на ниска температура (колко ниска) или да се пече на еди колко си градуса и да се изключи точно преди да заври водата. Колко минути горе долу като цяло се пече и на колко градуса, със или без вентилатор? Благодаря предварително!
Цитирай

София

Мнения: 1 310
За да не заври водата няколко пъти по време на печене се долива студена вода или се слага лед.Познавам хора, които пекат на висока температура около 10 мин и изключват фурната, оставят крема да изстине вътре, но аз не съм изпробвала този вариант, действам си по метода на доливане. Peace
Ето моя вариант
Цитирай

Свиленград

Мнения: 32
аз пека крем карамела на 130 градуса с вентилатор и досега никога не ми е станал на шупли-напротив става идеално гладък все едно ядеш сметана  Embarassed и само да добавя че също правя карамела с много карамелизирана захар на една шола слагам 3 лъжици захар.когато карамела престои един ден в хладилника карамелизирана захар се разтопява идеално,но явно вие го изяждате веднага и не чакате захарта да се разтопи  hahaha  Hug един съвет от мен ако правите крем карамел правете 2 и 3 дози защото много бързо свършва  35
Цитирай

София

Мнения: 375
хихи да се похваля - аз го правя великолепен, всеки само това иска за десерт от мен
та как го правя

10 яйца
1л. прясно мляко
2 ванилии
1 и 1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша захар за карамел

аз го правя в тава не във форми щото в нас върви в промишлени количества

слагам захарта в тавата и слагам на котлона да се карамелизира, разпределям карамела равномерно по цялата тава, след това разбивам всичко останало много добре
изсипвам сместта върху карамела и пека на водна баня
на 130 градуса в средата на фурната на долен реотан и вентилатор - така пека 1 час
като е готов го оставям да изстине в тавата с водата - не се вади от водната баня докато е горещ след това наръсвам захар отгоре и слагам на най-горното ниво и пускам печката на грил - вече е само тавата с карамела без водата отдолу
и така за няколко минути на максимална мощност - захарта се карамелизира и от горе - става хрупкава коричка
  bouquet
Цитирай


Мнения: 222
Моят крем карамел.

1л. прясно мляко
8 яйца
1и1/2 ч.ч захар
2 ванилии
5-6 с.л. захар за карамела

Яйцата се бият със захарта, прибавя се млякото и ванилията.
Приготвя се карамелът, като се бърка непрекъснато и се разпределя по купичките.
Когато карамелът на дъното се втвърди, се разпределя яйчената смес.Кремът се печена водна баня /водата трябва да стига, един пръст под ръба на формичките/ на 130-140 градуса 3 часа.
Цитирай


Мнения: 222
Това е рецепта за микровълнова. Не съв я правила. Ако някой е правил да сподели.

http://bgkulinar.net/recepti.php?id=87

Педварително благодаря.
Цитирай

София

Мнения: 5 293
Момичета, а вместо на водна баня не може ли направо във фурната в тавичка да го направя? Нещо с тази водна баня хич не се разбираме.
Цитирай

София

Мнения: 375
Момичета, а вместо на водна баня не може ли направо във фурната в тавичка да го направя? Нещо с тази водна баня хич не се разбираме.

ами ни става на шупли и няма нито вид нито вкус на крем карамел  Mr. Green
и аз го правя в тава, но отдолу по-голяма тава с вода Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
В хубавия крем-карамел не трябва да има шупли. Те се получават от разредено с вода мляко. Smile

tzvety26, не може крем-карамел без водна баня. Аз имам една рецепта за кокосов флан, той се пече без водна баня, но не е крем-карамел, де, но пак става много вкусно  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора