Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора
Здравейте бременна съм в шести месец от 5-ти съм с леко високо кръвно и пия Dopegyt, пуснах си изследване на урина в която се показа че имам следи от кръв и белтък - опал. След тези резултати лекарката ми назначи кръвни изследвания на който току що получих резултатите и сама виждам, че нещата не са добре, но не знам точно какво е някой дали може да ми каже, че до като се видя с лекарката мисля, че ще се побъркам от притеснение. Ето и изследванията:

Име на теста (изследване)   Резултат     Единици   Референтни стойности
СУЕ/ERS                           56             mm/h   до 25

WBC/левкоцити                   10,2              G/L           3.5-10.5
 LYM/лимфоцити -бр.           2,4              G/L           0.6-4.1
 LYM%/лимфоцити-%     23,7              %           20-40
 MID                                    0,7              G/L           0.0-1.8
 MID%                            6,7               %           < 10%
 GRAN/гранулоцити-бр.    7,1              G/L           2.0-7.8
 GRAN%/гранулоцити-%   69,6               %           44-76%
 RBC/еритроцити            3,9              T/L           М 4.2-6.2 Ж(F) 3.7-5.4
 HGB/хемоглобин           120              g/L           M 130-180 Ж(F) 115-160
HCT/хематокрит           0,337       L/L           М 0.37-0.55 Ж(F) 0.35-0.44
 MCV/ср. обем на
еритроцитите                    86,4       fl             82-98
 MCH/ср. Hgb. конц. в ер.    30,8              pg           26.5-32.0
 MCHC/ср. Hgb.
съдърж. в еритр.             356       g/L           295-360
 RDW/девиация на 
ер. разпред.                     14,6       %           11.5-14.5

 PLT/тромбоцити              337       G/L    130-440
 MPV/ср. обем на 
тромбоцитите                       10,2       fL    7.5-11.5

C-реактивен протеин/CRP      1,0       mg/dl     до 0,5 mg/dl,/-/ negative



Тези които ме притесняват съм ги подчертала.


Цитирай


А оплаквания от бъбреците имаш ли?
Изследванията не са фрапиращи за бременна жена.Малко по-височка е утайката,но до 40 е за бременни.Тази кръв в урината и албумина ме навеждат на вмисълта , че се касае за бъбречни проблеми.Съветът ми е да си поискаш да ти направят стерилна урина,урея и креатинин.
Цитирай


Благодаря много за отговора, по принцип още от ученичка изхвърлям песъчинки, но не ми се е случвало от 2 години (от последният път пия само минерална вода). Сега вярно, че ме понаболява десният, но аз си мислех, че бебчо притиска нещо там защото докторката ми каза, че главичката му седяла отдясно и ми "убивала". А стерилната урина я чакам да излезе утре.
Цитирай


Здравейте,за първи път пиша във форума,тъй като съм нова тук.Ония де н си направих пълна кръвна картина,и урина,но не знам дали са добри.Моля ако някой може да ми ги разчете,много ще съм благодарна.Дано всичко да ми е наред!  Confused Crying or Very sad
Цитирай


А ето и изследванията    

*
   Профил    Виж по-долу
   HGB ( Хемоглобин )    

115
   g/L    М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
   RBC ( Еритроцити )    

3.50
   T/L    М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
   HCT ( Хематокрит )    

0.34
   L/L    М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
   WBC ( Левкоцити )    

8.0
   G/L    3.5 -10.5
   MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр )    

343
   g/l    300-360
   MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. )    

32.9
   pg    27.0-33.0
   MCV ( ср. обем на еритроцитите )    

95.7
   fL    82.0 -96.0
   PLT ( Тромбоцити )    

139
   G/L    100-440
   MPV ( ср.обем на тромбоцита )    

6.8
   fL    7.5-11.0
   RDW% ( Девиация на еритр. р-ие )    

11.3
   %    11.6 - 15.7
   LYMF ( Лимфоцити - бр )    

1.9
   G/L    0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )
   GRAN ( Гранулоцити - бр. )    

5.8
   G/L    1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )
   MID ( Междинни по обем клетки - бр.)    

0.3
   G/L    
   LYMF% ( Лимфоцити - % )    

23.90
   %    20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )
   GRAN% ( Гранулоцити - % )    

71.80
   %    30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )
   MID% ( Междинни по обем клетки - % )    

4.30
   %    
Цитирай


А ето и изследванията    

*
   Профил    Виж по-долу
   HGB ( Хемоглобин )    

115
   g/L    М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
   RBC ( Еритроцити )    

3.50
   T/L    М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
   HCT ( Хематокрит )    

0.34
   L/L    М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
   WBC ( Левкоцити )    

8.0
   G/L    3.5 -10.5
   MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр )    

343
   g/l    300-360
   MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. )    

32.9
   pg    27.0-33.0
   MCV ( ср. обем на еритроцитите )    

95.7
   fL    82.0 -96.0
   PLT ( Тромбоцити )    

139
   G/L    100-440
   MPV ( ср.обем на тромбоцита )    

6.8
   fL    7.5-11.0
   RDW% ( Девиация на еритр. р-ие )    

11.3
   %    11.6 - 15.7
   LYMF ( Лимфоцити - бр )    

1.9
   G/L    0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )
   GRAN ( Гранулоцити - бр. )    

5.8
   G/L    1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )
   MID ( Междинни по обем клетки - бр.)    

0.3
   G/L    
   LYMF% ( Лимфоцити - % )    

23.90
   %    20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )
   GRAN% ( Гранулоцити - % )    

71.80
   %    30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )
   MID% ( Междинни по обем клетки - % )    

4.30
   %    









Всичко ти е в норма, само виждам лека анемия, но ако си бременна това си е също нормално.
Цитирай


Е,като си правите изследвания идете лекар да ви каже как сте.То ,ако ставаше така.............Има професии,които се учат по-дълго от други. ThinkingНе искам да обидя никого
Цитирай


Е,като си правите изследвания идете лекар да ви каже как сте.То ,ако ставаше така.............Има професии,които се учат по-дълго от други. ThinkingНе искам да обидя никого




Да! Отидете на лекар, за да се изкаже професионалист.Аз също съм учила отчасти медицина и съм по-запозната от личната си лекарка дори/от опит и патило най-вече/,но здравен съвет във форум не е за препоръчване да се дава.Необходимо е да се извърши преглед и да се свали анамнеза.
Понякога и при перфектни изследвания се открива тежко заболяване, така че беж на лекар.
Цитирай


Здравейте,
на 31 години съм, бременна в 19 г.с.. Това са резултатите ми от кръвните изследвания.

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
СУЕ/ERS 25 mm/h до 25


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
ПКК 22 показателя/Full blood count
WBC/левкоцити 14.8 H G/L 3.5-10.5
NEU/неутрофилни левкоцити бр. H 10.1 G/L 2.0-7.8

RBC/еритроцити 4.03 T/L М 4.2-6.2 Ж(F) 3.7-5.4
HGB/хемоглобин 118 g/L M 130-180 Ж(F) 115-160
HCT/хематокрит 0.363 L/L М 0.37-0.55 Ж(F) 0.35-0.44
MCV/ср. обем на еритроцитите 90.1 fl 82-98
MCH/ср. Hgb. конц. в ер. 29.3 pg 26.5-32.0
MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр. 325 g/L 295-360
RDW/девиация на ер. разпред. 14.7 % H 11.5-14.5
PLT/тромбоцити 391 G/L 130-440
MPV/ср. обем на тромбоцитите 8.22 fL 7.5-11.5
NEU/неутрофилни левкоцити -бр. 10.1 G/L 2,0-7.8
NEU% 68.6 % 44,0-76,0
EOS/еoзинофилни левкоцити - бр. 0.331 G/L 0.00-0,700
EOS% 2.24 % 0,00-6.00%
MONO/Mоноцити-бр. 0.932 G/L 0,2-1,5
MONO% 6.3 % 3-13 %
BASO/базофилни левкоцити -бр 0.068 G/L 0.00-0.2
BASO% 0.458 % 0,00-2,00
PDW/девиация на тромбоцитно разпределение 16.8
PCT/тромбокрит 0.322
LYM% 22.4 % 20-40
LYM/лимфоцити -бр. 3.31 G/L 0,6-4,1


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза/Glucose 4,04 mmol/l 3.3-6.0


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Сифилис-RPR (-)negative (-) negative


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
RH (-)negative


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Кръвна група B


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 7.5 4.5-8.0
Белтък урина/Protein (-)negative (-) negative
Билирубин/Billirubin (-)negative (-)negative
Глюкоза/Glucose (-)negative (-)negative
Кетони/Ketones (-)negative (-)negative
Кръв/Blood (-)negative
Левкоцити/Leucocytes (-)negative
Нитрити/Nitrites (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen N normal
Oтн.тегло/Specific gravity 1.020 1.000-1.040


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/
Бактерии/Bacteria none
Епителни клетки/Epitelia cells ед. до 15 на поле
Левкоцити/Leucocytes 3-4 до 4 на поле
Еритроцити/Erythrocytes до 1 на поле

Притесняват ме повишените WBC, NEU и RDW. Тях съм ги удебелила в резултатите!
Искам да попитам, дали е възможно понеже имам алергия към полени и в този период е доста изострена, в това да е и причината за високите показатели?
CYE/ERS също ме безпокой, тъй като е в горната граница от 25 mm/h.


Благодаря предварително!
Цитирай


Здравейте,
на 31 години съм, бременна в 19 г.с.. Това са резултатите ми от кръвните изследвания.

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
СУЕ/ERS 25 mm/h до 25


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
ПКК 22 показателя/Full blood count
WBC/левкоцити 14.8 H G/L 3.5-10.5
NEU/неутрофилни левкоцити бр. H 10.1 G/L 2.0-7.8

RBC/еритроцити 4.03 T/L М 4.2-6.2 Ж(F) 3.7-5.4
HGB/хемоглобин 118 g/L M 130-180 Ж(F) 115-160
HCT/хематокрит 0.363 L/L М 0.37-0.55 Ж(F) 0.35-0.44
MCV/ср. обем на еритроцитите 90.1 fl 82-98
MCH/ср. Hgb. конц. в ер. 29.3 pg 26.5-32.0
MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр. 325 g/L 295-360
RDW/девиация на ер. разпред. 14.7 % H 11.5-14.5
PLT/тромбоцити 391 G/L 130-440
MPV/ср. обем на тромбоцитите 8.22 fL 7.5-11.5
NEU/неутрофилни левкоцити -бр. 10.1 G/L 2,0-7.8
NEU% 68.6 % 44,0-76,0
EOS/еoзинофилни левкоцити - бр. 0.331 G/L 0.00-0,700
EOS% 2.24 % 0,00-6.00%
MONO/Mоноцити-бр. 0.932 G/L 0,2-1,5
MONO% 6.3 % 3-13 %
BASO/базофилни левкоцити -бр 0.068 G/L 0.00-0.2
BASO% 0.458 % 0,00-2,00
PDW/девиация на тромбоцитно разпределение 16.8
PCT/тромбокрит 0.322
LYM% 22.4 % 20-40
LYM/лимфоцити -бр. 3.31 G/L 0,6-4,1


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза/Glucose 4,04 mmol/l 3.3-6.0


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Сифилис-RPR (-)negative (-) negative


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
RH (-)negative


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Кръвна група B


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 7.5 4.5-8.0
Белтък урина/Protein (-)negative (-) negative
Билирубин/Billirubin (-)negative (-)negative
Глюкоза/Glucose (-)negative (-)negative
Кетони/Ketones (-)negative (-)negative
Кръв/Blood (-)negative
Левкоцити/Leucocytes (-)negative
Нитрити/Nitrites (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen N normal
Oтн.тегло/Specific gravity 1.020 1.000-1.040


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/
Бактерии/Bacteria none
Епителни клетки/Epitelia cells ед. до 15 на поле
Левкоцити/Leucocytes 3-4 до 4 на поле
Еритроцити/Erythrocytes до 1 на поле

Притесняват ме повишените WBC, NEU и RDW. Тях съм ги удебелила в резултатите!
Искам да попитам, дали е възможно понеже имам алергия към полени и в този период е доста изострена, в това да е и причината за високите показатели?
CYE/ERS също ме безпокой, тъй като е в горната граница от 25 mm/h.


Благодаря предварително!


Утайката и левкоцитите при бременни са физиологично завишени.Имаш нормална кръвна картина за бременна жена.Наблегни на храни, съдържащи желязо, понеже хемоглобина ти е на долна граница и с напредване на бремеността се очаква да спадне още  и може да развиеш анемия.
Цитирай


Благодаря ти, много!  Peace
Цитирай


здравейте моля за помощ това са ми резултатите ама нищичко не разбирам. бременна съм в 8 г.с. благодаря предварително
Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
СУЕ/ERS 18     mm/h   < 25
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
ПКК 22 показателя/Full blood count         
     WBC/левкоцити 4,01     G/L  3.5-10.5
     RBC/еритроцити 4,26     T/L  М 4.2-6.2 Ж(F) 3.7-5.4
     HGB/хемоглобин 114     g/L  M 130-180 Ж(F) 115-160
     HCT/хематокрит 0,351     L/L  М 0.37-0.55 Ж(F) 0.35-0.44
     MCV/ср. обем на еритроцитите 82,3     fl  82-98
     MCH/ср. Hgb. конц. в ер. 26,7     pg  26.5-32.0
     MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр. 325     g/L  295-360
     RDW/девиация на ер. разпред. 14,6     %  11.5-14.5
     PLT/тромбоцити 293     G/L  130-440
     MPV/ср. обем на тромбоцитите 10,5     fL  7.5-11.5
     NEU/неутрофилни левкоцити -бр. 1,48     G/L  2,0-7.8
     NEU% 37     %  44,0-76,0
     EOS/еoзинофилни левкоцити - бр. 0,22     G/L  0.00-0,700
     EOS% 5,5     %  0,00-6.00%
     MONO/Mоноцити-бр. 0,53     G/L  0,2-1,5
     MONO% 13,2     %  3-13 %
     BASO/базофилни левкоцити -бр 0,062     G/L  0.00-0.2
     BASO% 1,55     %  0,00-2,00
     PDW/девиация на тромбоцитно разпределение 18,4       15.5-19.5
     PCT/тромбокрит 0,308       0.15-0.45
     LYM% 42,7     %  20-40
     LYM/лимфоцити -бр. 1,71     G/L  0,6-4,1
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Глюкоза/Glucose  3,40     mmol/l   3.3-6.0
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Сифилис-RPR (-)negative        (-) negative
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
HIV 1/2  (-)negative        (-)negative
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
HBsAg (-)negative        (-)negative
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Метод на Кумбс директен         (-) negative
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Метод на Кумбс индиректен         (-) negative
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Ензимен LEN         (-) negative
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
РПТ         (-) negative
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ         
     pH 6,0       4.5-8.0
     Белтък урина/Protein (+)positive       (-) negative
     Билирубин/Billirubin (-)negative       (-)negative
     Глюкоза/Glucose (-)negative       (-)negative
     Кетони/Ketones (-)negative       (-)negative
     Кръв/Blood (-)negative       (-)negative
     Левкоцити/Leucocytes (-)negative       (-)negative
     Нитрити/Nitrites (-)negative       (-)negative
     Уробилиноген/Urobillinogen N       normal
     Oтн.тегло/Specific gravity 1.015       1.000-1.040
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Урина-седимент         
     Други /за урина седимент/         
     Бактерии/Bacteria        none
     Епителни клетки/Epitelia cells        до 15 на поле
     Левкоцити/Leucocytes 2-3       до 4 на поле
     Еритроцити/Erythrocytes        до 1 на поле
 
Цитирай


Тълкуването на лабораторни изследвания във форум е много несериозно, колкото и лекомислето на тези, които се опитват да интерпретират резултатите. Вероятно много от тези, които дават мнение са несполучили студенти по медицина и се преживяват като лекари. За разчитане на резултати си има лекари, стига сте си вярвали #Crazy
Цитирай


моля за разчитане на следните резултати бременна съм в 34 седмица!
АЛБУМИН-1-10
БИЛИРУБИН-1-10
УРОБИЛИНОГЕН-N
СЕДИМЕНТ-10-15КИС ПЛ.ЕП.КЛ
Цитирай


моля за разчитане на следните резултати бременна съм в 34 седмица!
АЛБУМИН-1-10
БИЛИРУБИН-1-10
УРОБИЛИНОГЕН-N
СЕДИМЕНТ-10-15КИС ПЛ.ЕП.КЛ
Цитирай


1-14 от 15 отговора