Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 63
Синът ми е студент- втори курс  във Висше военно морско училище -гр.Варна ,специалност"корабоводене" .Отговорно ,но в същото време и доста свито и срамежливо момче.
Нали  за родителите, децата си остават завинаги деца ,независимо на каква възраст са и не сме длъжни да им помагаме с каквото можем.
Търся корабна агенция с която синът ми  да плава лятната ваканцията ,като кадет /около два месеца  и половина- времето 15.06.09г.- 31.08.09г.  /за да си натрупа необходимия плавателен стаж.
Ние сме доста отдалече, нямаме познати ,които да са ни в полза ,а много  бих искала да му помогна.
Ако някой може да окаже съдействие ,ще съм благодарна.
Имейла ми е : cecka0607@abv.bg

# 1
  • Мнения: 1 444
Почти всички агенции ще му искат пари ПРЕДИ да замине, а стажа наистина му трябва  Hug Тъй като има доста време до юни горещо му препоръчвам да се опита сам да си намери компания, не е невъзможно, но ще е трудно, особено в сегашната ситуация  Tired Да провери и в сградата до Планетаруима в двора на Морското, точно след входа вдясно има табло с информация, както и в Морска администрация  Hug За качване е рано отсега да се търси конкретна оферта, но поне ще се ориентира Simple Smile

П.С. И да си приготви всички сертификати  Peace

# 2
  • Мнения: 63
baileys, благодаря Ви.
Извинявайте че Ви занимавам с такива проблеми.
Сертификати сигурна съм че няма. Единствено  има международен паспорт и моряшки паспорт .Тези сертификати от къде следва да се вземат и горе долу колко пари струват.На тях съм им казали,че сертификатите могат да се извадят и след това.
Минали са в института на презентация от корабна агенция  "Стамко " .Синът ми е ходил да си подаде документите в офиса на Стамко,но - има много желаещи третокурсници и за второкурсниците няма никакъв шанс. От корабна агенция "Зодиак"  също е имало  презентация ,но там е много обвързващо, следва да подпише договор за работа с тях , а и там интервюто е вече минало ,а той не се е явил.
От Видин съм.  Тук работя в Данъчното и имам много познати,но във Варна -уви.Учела съм в Свищов от Варна нямам  даже и състуденти.
Още веднъж благодаря.
 

# 3
  • Мнения: 1 444
Сертификатите преди можеше и в Аспарухово, в техникума, но сега не знам дали все още провеждат там или в Морското направо да провери, не знам колко струват  Thinking Сертификати се вадят ПРЕДИ това, освен ако не се качва на речен кораб  Hug Друг вариант е да се разбере с някоя агенция да се качи на друга длъжност /чистач, бар бой, в перално/, но да завери екипажен като кадет или apprentice, пак ще се брои за стаж, но само при това условие  Peace

# 4
  • Му Кинд Оф Плаце
  • Мнения: 4 033
Позволи да споделя своето мнение.
На тази възраст е редно първо сам да си потърси вариант за стажа. Със сигурност е наясно покрай другите курсанти какви документи са му необходими, а ако не знае, таман е време да се научи. Това е важно и е редно да пробва първо сам. Има много инфо в интернет и по вестниците за това кои фирми наемат екипажи и няма да му коства нищо да пробва да обиколи и да си остави документите. Ако не стане, вече да кажем, че може да пробват родителите да му помогнат.

ПП. Туй, щото хич не обичам нещата да стават с познати. И освен това, щото, покрай работата си, се сблъсквам с много хора, които си нямат понятие от бранша (конвенции, правила и пр, не от чисто техническата страна на въпроса), но като занаятчии са много добри. Наясно съм, че ще обера и негативно мнение, но съм много по-наясно с какво незнание се сблъсквам ежедневно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт