Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 12
Казусът е следния. Поради злополука, бащата остава инвалид, а жена му, с която нямат брак го напуска . Социалните прибират детето и то отива в дом, като единствения жив роднина на бащата е негова сестра, която няма възможност да вземе детето при нея, тъй като самата тя е вдовица и е с нестабилно финансово състояние. Приемното семейство е известно на бащата и сестра му, но тъй като те са искали да го осиновят, а той не е дал съгласието си, детето е било върнато и след време дадено в друго приемно семейство. За нещастие преди да се разбере къде е дадено, бащата почива. Сестра му и нейните деца искат да разберат къде е детето и по възможност да поддържат контакти с него. Та въпроса ми е имат ли право и какво трябва да направят? Ако някой е изпадал в подобна ситуация или има познати, които са били в такава, ще се радвам ако ми отговори.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 13 518
щом детето е дадено в приемно семейство,се знае къде е, да отидат близките в отдела за закрила на детето в техния град и да поискат информация.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт