Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 март 2009, 19:05 ч.

Супа- борш

  • 6 267
  • 18
  •   1
Отговори
  • Сoфия
  • Мнения: 1 650
Моля, пуснете вашите рецепти за супа-борш. Аз я правя с много зеленчуци, като основният е зеле. А вие как я приготвяте?

# 1
  • Мнения: 4 916
И ние така - много зеле, цвекло, морков, целина (не е задължително), картоф, шунка или варено телешко. И по лъжичка сметана на човек.

# 2
  • Сoфия
  • Мнения: 1 650
И ние така - много зеле, цвекло, морков, целина (не е задължително), картоф, шунка или варено телешко. И по лъжичка сметана на човек.
Това не е ли унгарски борш?

# 3
  • Мнения: 4 916
И ние така - много зеле, цвекло, морков, целина (не е задължително), картоф, шунка или варено телешко. И по лъжичка сметана на човек.
Това не е ли унгарски борш?

Не знам, може и унгарски да е. Просто ние така го правим. Всъщност съставките доста варират, зависи какво е налично в момента, не винаги е в точни пропорции или с едни и същи съставки. Може би само сметаната пристъства винаги  Laughing щото сме лакоми.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 781
Никога не съм готвила борш,но го обожавах,приготвен от наш сродник-руснак.Освен всичко,изброено по-горе,добавяше накрая сварени яйца,нарязани на кубчета.И всичко режеше много на едро,картофите бяха на четвъртини.

# 5
  • в мечтания дом с любимите мъже...
  • Мнения: 156
Аз го правя с много зеленчуци-зеле,зелен фасул,картоф,домат,чушка,лук.Месо не слагам.М-м-м,това е любимата ми манджа. Heart Eyes

# 6
  • Мнения: 4 916
Никога не съм готвила борш,но го обожавах,приготвен от наш сродник-руснак.Освен всичко,изброено по-горе,добавяше накрая сварени яйца,нарязани на кубчета.И всичко режеше много на едро,картофите бяха на четвъртини.

Ей, добре че ми напомни за сварените яйца  Hug много благодаря, аз все забравям   bouquet

# 7
  • Варна
  • Мнения: 781
Моля,моля...Много е колоритно с яйцата вътре.Май ще взема да се пробвам да сготвя боршче все пак!

# 8
  • Мнения: 4 916
Моля,моля...Много е колоритно с яйцата вътре.Май ще взема да се пробвам да сготвя боршче все пак!

Гледай да използваш докато е студено времето, че борша върви най-добре през зимата  Peace действа много стоплящо.

# 9
  • София
  • Мнения: 9
Аз добавям малко чесън на прах и задължително запръжка ( лук с моркови в НЕрафинирано олио )

P.S
борш без цвекло или месо не е истински борш!

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Месо с кост(най-добре джолан),прясно зеле,шепа грах,лук,морков,червено цвекло,сол няколко зърна черен пипер.
При сервиране и ние обичаме заквасена сметана във всяка порция.Яйца не слагам.

# 11
  • София
  • Мнения: 625
Аз го правя така:
Кисело зеле,морков,картоф,грах,целина/корен/, /с месо или без/ и това го заливам със сок от кисело зеле и вода в съотношение 1:2. Варя в херметическата тенджера за около 30мин.

# 12
  • Сoфия
  • Мнения: 1 650
А тази заквасена сметана при готвенето ли я добавяте или кога?

# 13
  • София
  • Мнения: 5 001
А тази заквасена сметана при готвенето ли я добавяте или кога?
При сервирането на всеки в чинията  Crazy

# 14
  • София
  • Мнения: 3 624
Правя го с пилешко месо, картофи, карфиол, броколи, грах, червена чушка, морков и лук. Слагам и копър и магданоз.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт