Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Сoфия

Мнения: 1 650
Моля, пуснете вашите рецепти за супа-борш. Аз я правя с много зеленчуци, като основният е зеле. А вие как я приготвяте?
Цитирай


Мнения: 4 923
И ние така - много зеле, цвекло, морков, целина (не е задължително), картоф, шунка или варено телешко. И по лъжичка сметана на човек.
Цитирай

Сoфия

Мнения: 1 650
И ние така - много зеле, цвекло, морков, целина (не е задължително), картоф, шунка или варено телешко. И по лъжичка сметана на човек.
Това не е ли унгарски борш?
Цитирай


Мнения: 4 923
И ние така - много зеле, цвекло, морков, целина (не е задължително), картоф, шунка или варено телешко. И по лъжичка сметана на човек.
Това не е ли унгарски борш?

Не знам, може и унгарски да е. Просто ние така го правим. Всъщност съставките доста варират, зависи какво е налично в момента, не винаги е в точни пропорции или с едни и същи съставки. Може би само сметаната пристъства винаги  Laughing щото сме лакоми.
Цитирай

Варна

Мнения: 781
Никога не съм готвила борш,но го обожавах,приготвен от наш сродник-руснак.Освен всичко,изброено по-горе,добавяше накрая сварени яйца,нарязани на кубчета.И всичко режеше много на едро,картофите бяха на четвъртини.
Цитирай

в мечтания дом с любимите мъже...

Мнения: 156
Аз го правя с много зеленчуци-зеле,зелен фасул,картоф,домат,чушка,лук.Месо не слагам.М-м-м,това е любимата ми манджа. Love
Цитирай


Мнения: 4 923
Никога не съм готвила борш,но го обожавах,приготвен от наш сродник-руснак.Освен всичко,изброено по-горе,добавяше накрая сварени яйца,нарязани на кубчета.И всичко режеше много на едро,картофите бяха на четвъртини.

Ей, добре че ми напомни за сварените яйца  Hug много благодаря, аз все забравям   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 781
Моля,моля...Много е колоритно с яйцата вътре.Май ще взема да се пробвам да сготвя боршче все пак!
Цитирай


Мнения: 4 923
Моля,моля...Много е колоритно с яйцата вътре.Май ще взема да се пробвам да сготвя боршче все пак!

Гледай да използваш докато е студено времето, че борша върви най-добре през зимата  Peace действа много стоплящо.
Цитирай

София

Мнения: 9
Аз добавям малко чесън на прах и задължително запръжка ( лук с моркови в НЕрафинирано олио )

P.S
борш без цвекло или месо не е истински борш!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Месо с кост(най-добре джолан),прясно зеле,шепа грах,лук,морков,червено цвекло,сол няколко зърна черен пипер.
При сервиране и ние обичаме заквасена сметана във всяка порция.Яйца не слагам.
Цитирай

София

Мнения: 621
Аз го правя така:
Кисело зеле,морков,картоф,грах,целина/корен/, /с месо или без/ и това го заливам със сок от кисело зеле и вода в съотношение 1:2. Варя в херметическата тенджера за около 30мин.
Цитирай

Сoфия

Мнения: 1 650
А тази заквасена сметана при готвенето ли я добавяте или кога?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А тази заквасена сметана при готвенето ли я добавяте или кога?
При сервирането на всеки в чинията  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 3 444
Правя го с пилешко месо, картофи, карфиол, броколи, грах, червена чушка, морков и лук. Слагам и копър и магданоз.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора