Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте, това е и моя нерешен проблем, до колко мъжете ни трябва да са обвързани с майките и бащите си? Моя мъж например, според мен е много силно обвързан с майка си, по ред причини-не е в никакъв случай маминото синче, но тъй като няма баща по зла участ на съдбата, той се е превърнал в нещо като мъж на майка си не в буквалния смисълна думата, но прави всичко, което е необходимо за нея от повече от 15 год. Вече от 5 год е семеен с деца, но тази грижа продължава с пълна пара! На този етап той прави дом за нас и за нея, грижи се за нас и за нея, решава какво да купи за нас и за нея, или с една дума една глава мисли за две домакинства. Понякога се замислям, дали пък това не е нормално, но от друга страна става така, че за да е на разположение моя мъж на майка си, в тези моменти аз трябва да поема всичко останало. Ако това се случваше по-рядко в рамките на приемливото не би ми направило впичетление, но така вече преминава границата на нормалното. Може ли един човек да мисли едновремнно и за жена и зе дете и за майка и за брат и сестра??? Наел се е да построи дом на майка си, ОК, наел се е да го обзаведе ОК, наел се е да и задоволи желанията до колкото може ОК, но питам аз и децата, когато исками да бъдем с тати на разходка, а той е изморен и ни изпраща сами и ние трябва да му влезем в положение какво да правим???? Нервите около това също трябва да изтърпим-не се сърдим, но аз започвам да се замислям дали е нормално? И ако аз така се отдам на моите родители в оказване на първа помощ и грижа, моите деца на кой да ги оставя??

# 1
 • Мнения: 2 440
Нормално е. Браво на мъжа ти.
Щом толкова и помага, значи жената заслужава и не би имала против да и оставяте от време на време децата, а вие да релаксирате, предполагам. Можете и да и ходите с децата на гости. Така хем тя ще е доволна, че ви вижда, хем , ако има и нещо по работа да му каже, няма да е във време, в което ти и децата сте сами.

# 2
 • София
 • Мнения: 161
Според мен чак такава привързаност не е нормална, особено когато има семейство / жена и деца/. Аз лично бих се дразнила, ако се отнема от времето за семейството, изключвам случаите на болен роднина. А и винаги съм се чудила на такива майки, които си мислят, че детето е задължено вечно да бъде до полите им и да се грижи за тях.

# 3
 • Мнения: 2 134
Хубаво е че смогва да се грижи за две домакинства! Ако всички са доволни- какво по- хубаво от това! Аз лично като голям егоист(признавам си), едва ли бих търпяла мъжът ми да проявява внимание в толкова голяма степен и към други освен към мен!  Wink

# 4
 • Varna
 • Мнения: 1 835
А бе то добре, че помага човека ама чак такава отдаденост  newsm78
Ако омае някой мъж няма да имаш чак такъв проблем мисля аз. newsm78

# 5
 • При най-страхотния мъж...
 • Мнения: 10 280
За мен е нормално.Още повече,щом е сама.Моята свекърва си има мъж,но и мъжът ми помага...за каквото се наложи.Води ги да си вземат пенсията,пазаруваше им,когато имаше много сняг и им беше трудно да излизат,помага за почистване,размествания в къщи и др . подобни.
А и не върви някак да имат син, а да разчитат на чужди хора....Не знам,може би при нас не е било натрапчиво....не ми е пречело досега...с много малки изключения.   

# 6
 • Мнения: 1 393
Според мен е важно синът да се грижи за майка си!Все пак тя го е отгледала и всички ние тук знаем,колко трудно е да възпиташ и отгледаш едно дете,а особено ако си сама без мъжка подкрепа.  bouquet Но не трябва да се зарязват жена и деца,заради мамини прищевки,защото децата имат нужда от татко,а съпругата от мъжка упора.Затова,когато ангажиментите се степенуват по важност и всичко ще си дойде на мястото особено,ако е подплатено с много любов ЗА и ОТ двете страни  Hug

# 7
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 299
няма лошо. евалла на мъжът ти!

# 8
 • София
 • Мнения: 135
Аз мисля,че така е нормално. В крайна сметка не ви ощетява вас. Все пак майка му го е отгледала сама. Не мисля,че има нещо за което да се дразниш. А ако това е твоята майка и мъжът ти реагира така?

# 9
 • Мнения: 1 801
Не си права.
Моята майка остана сама и макар да се стреми всячески да не ни е в тежест,  много често има нужда от мъжка помощ. И понеже има две дъщери, няма на кой друг да разчита, освен на съпруга ми. И така когато и отидем на гости, той непрекъснато е зает да ремонтира и поправя нещо или да върши тежката работа в градината . Да ми е жив и здрав, че проявява разбиране и е толкова отзивчив!
Просто за малко си представи, че тази жена можеше и да е твоята майка.

# 10
 • Мнения: 3 378
А ако ти беше на мястото на свекърва ти как би искала сина ти да се отнася с теб?

# 11
 • Мнения: 1 606
Не, не е нормално чак толкова.Моят беше същия.Но когато се роди дъщеря ни, лека полека, взеха да стихват бяганията.Както разбирам, и вие сте финансово обезпечени, така че може да се викат и майстори.Моят така направи.За него си останаха по-дребните неща за вършене.
Ако сега, с малки деца, не сте семейство, кога? Grinning

# 12
 • София
 • Мнения: 161
Някои родители явно не могат да разберат, че децата им са порастнали и имат самостоятелен живот и човек до себе си.

Майка ми е вдовица, живее сама, за съжаление сме на близо 350 км разстояние. Та... никога не се е натрапвала, никога не е искала, за нея най-важното е ние да сме добре. За ремонтите вика майстори и се справя. Чувства се адски неудобно, когато ние започнем да правим нещо / последния път беше течащо кранче/ .

# 13
 • София
 • Мнения: 407
Какво значи нормално, или ненормално в случая? Като цяло ситуацията, да нямаш баща, може да се каже, че не е нормална, но е факт. Същия въпрос може да се зададе и ако изобщо не обръщаше внимание на майка си - дали е нормално.
Може пък, ако намали грижата към майка си и вземе, че с нея стане нещо, да се пропие, например и живота с него да стане непоносим - разни хора, разни идеали.
Всичко трябва да се разрешава в откровени разговори - ти да знаеш, точно защо се грижи толкова за майка си, той да знае, как вие се чувствате и др. такива. Накрая и от двете страни трябва да има разумен компромис по въпросите.
 Hug

# 14
 • Мнения: 699
Моето мнение е такова,че по отношението на мъжа към майка му,става ясно какво ще е към теб.Така,че не взимай навътре прекалената му загриженост за нея,а се радвай,че имаш до себе си сериозен и отговорен човек Peace

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 15:10 от beniii

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт