Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 161
Здравейте Д-р Слънчева.

Днес излязоха резултатите на бебчо и съм малко притеснена -  все още не мога да се свържа с педиатърката му. Моля ви за помощ, има ли някакъв проблем според Вас?

Lym%/лимфоцити-%     79,1         %      20-40

HCT/хематокрит            34,3         %      М 40-53 Ж 36-48

Gran/гранулоцити-бр.        0,8      G/L      2.0-7.8

Благодаря!

Цитирай


Мнения: 5 760
По това, което сте написали всичко е ОК! но струва ми се, че трябва дя иема още данни от изследванията. newsm78
Цитирай


Мнения: 161
Да, извинявам се, че не дадох пълните изследвания. Ето ги и тях:

Име на теста (изследване)     Резултат       Единици     Референтни стойности
ПКК/Full blood count                
     WBC/левкоцити                     5,1                     G/L                 3.5-10.5
      Lym/лимфоцити -бр.         4,1                  G/L              0.6-4.1
      Lym%/лимфоцити-%              79,1              %                   20-40
      Mid                                          0,2                   G/L              0.0-1.8
      Mid%                                        4,7                %                    до 10%
      Gran/гранулоцити-бр.          0,8                  G/L             2.0-7.8
      Gran%/гранулоцити-%      16,2               %                 до 54-76%
     RBC/еритроцити                     4,06                     T/L               М 4.2-6.2 Ж 3.7-5.4
     HGB/хемоглобин                   111                    g/L             M 140-180 Ж 120-160
     HCT/хематокрит                     34,3                      %               М 40-53 Ж 36-48
     MCV/ср. обем на еритроцитите    84,7        fl                    82-95
     MCH/ср. Hgb. конц. в ер.                   27,3        pg                   27-31
     MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр. 323        g/L                   320-360
     PLT/тромбоцити                             460             G/L              140-440
     MPV/ср. обем на тромбоцитите    8          fL     7.5-11.5

Според Вас нормални ли са?
Благодаря Ви!
Цитирай


Мнения: 5 760
Добри са за тази възраст, но е добре да се захранва с жълтък и месо.
Цитирай


Мнения: 161
Добри са за тази възраст, но е добре да се захранва с жълтък и месо.

Благодаря Ви   bouquet! Аз съм съвсем в началото със захранването. Дали препоръката Ви е свързана с нивото на хемоглобина или тези храни ще повлияят и други стойности?
Цитирай


Мнения: 5 760
Ще повлияе немоглобина и всички показатели свързани с желязото.- еритроцити и хематокрит Това са храните богати на желязо, които компенсират лекостепенните анемия( както е при вас и е нормална за тази възраст).
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.