Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 март 2009, 15:39 ч.

Ако някой разбира от имоти...

 • 704
 • 7
 •   1
Отговори
Момичета ,здравейте ,
съжалявам ,ако темата не е пдходяща ,но имам спешна нужда от съвет ,а нямам кой компетентен да попитам.
Притежаваме един имот ,който уж беше много мижав и с майка ми не можехме да се оттървем от него ,а сега ,когато се намериха сериозни клиенти получихме препоръчано писмо ,че мястото ни е част от проект за жилищно застрояване и на това място ,понеже е в града ще има жилищна кооперация.Ако имаме нещо против ,трябвало да го заявим в 14 дневен срок.
На косъм щяхме да го дадем за доста символична сума ,но сега се води парцел за застрояване и не е и малко-1100 кв.м.
Майка ми смята ,че могат да ни дадат апартамент или да ни обещетят в такъв случай ,в понеделник трябва да ходим в агенцията по кадастъра.
Каква е процедурата ,моля някой запознат да ми поясни ,ще съм много признателна!

# 1
 • София
 • Мнения: 2 967
Според мен вашият парцел е влязъл в границите на регулацията и от нива, се преобразува в УПИ с определени застроителни параметри и доколкото разбирам, попада в зона, предвидена за жилищно строителство.
От вас се изисква, като собственици да потвърдите, че сте информирани в общината, или сътветно ако имате някакви възражения срещу статута, или застроителните параметри, да ги обявите в гореупоменатия срок.
Удобно ли е да кажеш за кой град става въпрос?

# 2
Разбира се ,от Русе съм Simple Smile
Благодаря за отговора  bouquet

# 3
А възможно ли е да ни обезщетят все пак?

# 4
 • София
 • Мнения: 2 967
Да, майка ти е абсолютно права в предположенията си.
Ако парцелът е за жилищно строителство, можете да сключите сделка на обезщетение и да получите апартаменти.
За съжаление не познавам Русе и не бих могла да бъда много полезна с повече подробности.
Имали сте късмет.
Много честа практика е хора, които са запознати с регулационния план на града да изкупуват ниви на символични цени, които в кратък период от време попадат в регулация и стават по-скъпи и атрактивни.
Въпреки това, аз бих посъветвала да изчакате година-две, преди да търсите реализация на имота, защото в момента строителния бранш е в застой и не съм убедена, че сега бихте сключили най-изгодната за вас сделка.

# 5
 • София
 • Мнения: 7 594
Докато построят там имот за да ви обезщетят ще прогърми за дъжд.
Ако беше мое мястото щях да проверя как вървят цените на новите апартаменти в града и вдигам цената на мястото - искам пари за 2 апартамента.Естествено такси, комисионни за брокери и вс. други разходи включвам в цената. Да ми платят и да го вземат. С готовите пари ще си купя 2 нова апарт., но понеже имам парите  и плащам веднага ще се пазаря като на Капалъто.
Успех.

# 6
Много ви благодаря за мненията ,бяха ми от голяма полза!

# 7
 • Мнения: 1 859
Ако не ви е спешно да го продавате не виждам смисъл да го продавате дори и за два апартамента.Верно,че сега пазара е много свит,процента на обезщетение е много малък,а и риска,че изобщо нещо ще построят до край е голям,доста стр. фирми са в големи затруднения .Обаче,ако не ви е належащо можете да чакате,все ще дойдат и по-добри времена спрямо сега,а за 1100 кв.м. ми се струва,че можете да вземете поне двойно повече от два апартамента в бъдеще.Това обаче зависи и от това,какво и колко е определено по план да се строи точно на вашето място.Ако пък тези два апартамента сега ще ви дойдат добре дошли,действайте,както ви е дала съвет предната съфорумка.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт