Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Spain

Мнения: 3 339


Тортия с грах
супер лесно , бързо и най-ве4е вкусно . не бях правила такава докато не ме по4ерпиха миналата седмица и ве4е 2 пъти я направих . горещо препоръ4вам !

продукти

зелен грах 500гр
яйца  7-8 бр
олио или зехтин
сол (на вкус)

приготвяне
 наливам в тигана около 1 см олио и изсипвам граха . Аз използвам замразен затова го оставям да се размрази и поомекне . Също оставям да се изпари водата която си е пуснал. В друг съд разбивам яицата като за омлет (ако имате по малко яйца може да се добави дори малко мляко , но аз например се убедих 4е с 4 яица и половин килограм грах  не става , граха идва прекалено много и позалепва по тигана ) . Грахът се изсипва в съда с яицата и  разбъркваме .
 Ако тиганът ви е останал "сух" (не е мазен ) добавете малко олио или зехтин . След това  изсипваме  вси4ко отново в тигана . намаляваме на слаб(или среден ) огън ,слагаме капак и 4акаме . Може да се провери  с лъжи4ка или вили4ка отстрани дали се отделя от тигана . разбираме 4е е готова за обръщане когато се отделя добре отстрани и е по4ти изпе4ена (остава много малко те4но отгоре ). Тогава  слагаме плоска 4иния колкото тигана отгоре  .с едната ръка се държи 4инията с другата дръжката на тигана и обръщаме .след това присипваме тортията отново в тигана да се изпе4е и отгоре . няколко минути само . моят тиган е малък  21 см , но пак ми тежи "упражнението" с обръщането . трябва да го направите много бързо . успех и дано ви хареса !
ако по някаква при4ина е залепнало , се разте4е , не става не се от4аивате . надробявате вси4ко и отново добавяте яйца и пак пе4ете .
« Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 16:09 от АдаДеспейнада »
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 485
А подправки някакви не се ли слагат на това нещо? Поне сол? На грах върви и копър...

ПП Като се замисля, и малко настърган кашкавал в яйцата ще му дойде добре май.  Laughing
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз по приницп хич не обичам тия тортии, но пък грах обожавам. Ще го пробвам. Сл и черен пипер ще сложа, замислих се за чесънче...  Thinking
Цитирай

Spain

Мнения: 3 339
Как' Сийке ами сол на яйцето разбира се,но не много - поне аз други подправки не слагам  . . ще го добавя в на4алото. грахът си е леко сладък  и с яицето става много приятно на вкус. а и видът и е добър и за гости става . ....
други зелен4уци които могат да се добавят тук е зелена 4ушка .
 а ина4е стандартната тортия е лук с картофи и яйца .
друг вид тортия е с аспержи или пък с артишок , но аз не  съм опитвала да правя .
Цитирай


Мнения: 2 094
Такова нещо не съм опитвала. Преди време по същият начин бях много учудена за една баница с картофи. Оказа се много вкусно нещо. Така ,че със сигурност ще опитам !
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Турците правят бюрек с картофи. И с ориз. Не е лошо  Smile
Опитвала съм и тортия с праз, с пресен лук, сметана и картофи... много има  Smile
Цитирай

Spain

Мнения: 3 339
да ,дори тази с граха сега като се допитах до 4и4ко Гугъл излиза 4е всеки я прави по свои на4ин .едни с лук и грах, други с картофи .аз ако я пробвам с нещо бих я направила с бекон . тук дори продават готови такива смески .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.