Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 март 2009, 16:09 ч.

Разочарованието от Майката?

 • 2 317
 • 23
 •   1
Отговори
Не съм формулирала най-подходящо темата ,но моля да ме извините. Кажете ми , как се справихте след като се разочаровахте жестоко от най-близкия ви човек ,този който ви е дал живот, а именно майка ви? Сигурно има и други като мен ,едва ли ще съм единствения случай, но се чувствам ужасно. Прогледнах за всички проблеми ,които сполетяха семейството ми, а също и мен ,дългите години, в които съм се чувствала подтисната и без самочувствие, включително и брат ми. Няма как да опиша цялата ситуация ,но като цяло си давам сметка ,че никога не е проявявала истинска любов към мен, а вечна критика и неодобрение! Винаги ми е предричала ,че ще се проваля в нещо .За сметка на това очевидно защитава за всичко брат ми. Въпреки това аз не съм настроена към него, но ми тежи ,всичко.А знаете ли ,че моят баща не смее да ме погледне в очите от срам и неудобство, дълги години се чудих защо е така ,после осъзнах ,че майка ми го е ревнувала дори от мен ShockedДори в нормалното й ежедневно поведение се вижда колко е властна и ревнива, но аз до този момент съм си затваряла очите и съм позволявала да ме тъпче като безусловен авторитет. Тя изкарва всички болни около себе си ,имам предвид психически, а всъщност се оказва ,че има нужда от помощ най-много. Търпяла съм злобата й и завистта й прикрити под уж майчиния й авторитет ,,който е винаги изискващ подчинение. Дори ако трябва да дойде да ти помогне в домакинството и с децата ,пак изисква послушание иначе се стига до скандали, че никой друг не помагал на децата си само тя се жертвала така и т.н. И така след много такива горчиви моменти тя ми стовари и поредното си съмнение ,че мъжът ми най-вероятно опипва сина ми докато ги оставям насаме, мисля че това преля чашата. Останах потресена ,незнам да прекъсна ли всякаква връзка с нея , все пак ми е майка , може би има нужда от помощ.Дайте някакви мнения и споделете вашия опит.

# 1
 • Мнения: 398
 Много е тъжно.И по-тъжното е ,че често трябва да прощаваме , ама от това не боли по-малко.

# 2
 • Мнения: 433
Първо и най-важно за мен би било да проверя сигнала за опипването. Това е толкова сериозно обвинение, че майка ми би ме интересувала на последно място. Колкото и да вярвам на мъжа си, колкото и да ме е наранила майка ми, детето трябва да бъде защитено. Не бих отхвърлила като невъзможно обвинението. Намери начин да провериш. С камера ли, със засилено наблюдение ли, намери начин. После се разправяй с майка си.

# 3
 • Мнения: 4 966
Първо и най-важно за мен би било да проверя сигнала за опипването. Това е толкова сериозно обвинение, че майка ми би ме интересувала на последно място. Колкото и да вярвам на мъжа си, колкото и да ме е наранила майка ми, детето трябва да бъде защитено. Не бих отхвърлила като невъзможно обвинението. Намери начин да провериш. С камера ли, със засилено наблюдение ли, намери начин. После се разправяй с майка си.

Това е и моето мнение.
Не бих подминала с лека ръка подобни съмнения.
Колкото и да те е наранила, явно е, че /най-малкото/ се опитва да е полезна /помага ти с детето, домакинството и т.н./.
Не бих се държала като кон с капаци при едно подобно сериозно съмнение.
По-добре първо се увери, че майка ти греши и едва тогава реши как да действаш спрямо нея.
Колкото и доверие да имаш на мъжа ти и колкото и малко вяра да имаш в майка си, детето ти трябва да е преди всичко!

# 4
Нямам възможност да монтирам камери WinkКато питам детето всичко ли е наред ,когато е сам с баща си то казва да, това е достатъчно. Попитах го дори ,дали е посягал на половите му органи, но детето казва не! Но ми иде да се гръмна от това ,че ми се налага да дискутирам всичко това. Нали ви писах и срама и баща ми , най -вероятно е имала такива съмнения и по отношение на него. Най-вероятно си предава страховете върху мен, незнам. Сега трябва да се съмнявам в мъжа си постоянно. ooooh!Аз със своята интуиция на майка не усещам да има такъв проблем.

# 5
 • Бургас-Созопол
 • Мнения: 717
майка ти може да си има някакви си нейни причини да обвинява съпруга ти в нещо толкова ужасно,но ти на всяка цена трябва да разбереш истината.разбирам че си шокирана от твърденията и,сигурно и аз бих била,но не дай се боже се окаже права.не знам мила,не ви познавам но и аз като Лизбет не бих отхвърлила категорично подобно твърдение без да се убедя в противното.а тя обясни ли причините да си го мисли.горещо се надявам да греши.колко е голямо детенцето

# 6
Не няма конкретни доказателства, просто го била виждала понякога да го пипа з а пишката волно или неволно

# 7
 • в тълпата
 • Мнения: 2 563
Не няма конкретни доказателства, просто го била виждала понякога да го пипа з а пишката волно или неволно

Ти все пак провери.

Съчувствам ти много. Моята ги измисляше какви ли не. Мисля, че беше ей така, за да демонстрира, че може да ме разстрои, за да привлича внимание... Към края на живота й аз не й вярвах за нищо вече. Все още срещам по някоя нейна лъжа: казала това и онова на този и онзи. Дори не знам как да им кажа на хората, че не е вярно без да изглеждам като някой, който скверни мъртвата си майка.

Дистанцирай се от нея емоционално. Това е много трудно, но трябва да го направиш. Не я оставяй да те съсипва.

# 8
 • Мнения: 1 844
ясно е,че майка ти не е цвете за мирисане,но мъжът ти да пипа детето по пишката ВОЛНО да ти кажа е смущаващо,и макар че малко май изкривихме темата от майка ти към мъжа ти,все пак провери нещата.наистина е много гнусно някой си да ти каже да следиш мъжа ти в педофилия,аз сигурно бих откачила,ако някой ми направи такова предположение.но все пак наблюдавай,детето ти е още малко и не разбира,за да разчиташ на неговите думи как си прекарва с татко.
разбира се,никой тук не ти казва,че това е истина.може би майка ти наистина е психо и трябва да ограничиш малко или много контактите с нея.но все пак-обръщай внимание на думите и на луди хора,когато става въпрос за безопасността на детенцето. Hug

# 9
 • София
 • Мнения: 54
Провери и мъжа си, но те съветвам и да не оставяш повече насаме детето с майка ти, първо, че може наистина психически да не е добре и второ може и да почне да товари и детето ти с тези мисли.

# 10
 • Бургас-Созопол
 • Мнения: 717
наблюдавай.най вероятно всичко това е родено от болния и мозък.аз не бих оставяла детето си с нея.надявам се да не е вярно и никога не  казвай на съпруга си.това много би го наранило.ако някой каже нещо толкова гнусно за мен сигурно бих го удушила.много съжалявам за ужаса който изживяваш в момента и за гнусните съмнения които е посяла у теб.

колко е голямо детето неразбрах

# 11
 • Мнения: 804
Моето мнение е по-краино и ако бях на твоя място бих свел до минимум връзките с тази жена,дори бих я отрязал,от нея струи само негативна енергия.
Съмнявам се мъжа ти да е опипвал сина си, а ако все пак има нещо то може да е било от здравна гледна точка, например дали не страда от фимоза .....

# 12
 • София
 • Мнения: 808
Вече са те посъветвали да обърнеш внимание на детето, направи го за да си спокойна.
На мен лично това доста идиотски ми звучи. Преди е ревнувала теб от баща ти, сега ти трови живота със съмнения за мъжа ти.
Не знам какъв съвет мога да ти дам. Аз бих говорила с мъжа си и бих прекратила контактите с майка си. Това е много тежко обвинение към един баща.

# 13
 • на майната си
 • Мнения: 390
Пълен игнор бих и дала. Не знам, обаче как би могла да провериш обвиненията и.
А те на какво се базират - това "най-вероятно опипва..." ми звучи несериозно. Не бих монтирала следящи устройства - това е съпруга ми все пак - някак обидно ми се струва.

# 14
 • мадрид
 • Мнения: 411
наблиудавай детенцето.майка ти може и да греШи  и ако е така (искрено се надявам),но за да има такива съмнения ако са без повод то при вси4ки слу4ай са породени от преживяна в детството й подобна травма(остава за цял живот)
заЩо не поговориШ с нея може да ти се довери.

преди време приятелско семейство на родителите ми идваха на гости с вну4ката си(5 год)лятото те я гледаха(родителите на майката).сина ми беШе на 3 год и много си играеха,аз 4есто си играех с тях(приставах им на акъла).
4увстваШе ме като приятелка и веднъж ми каза"а пък ти знаеШ ли 4е тати ме целува по 4о4ито и мен ме е гъдел"
представете си онемях,парализирах се,незнаех какво да направя.на бабата и дядото не можех да кажа,майка ми я нямаШе.беШе само татко.хората ве4еряха у нас,аз не хапнах нито залък,баЩа ми усети 4е има неЩо,а аз едвам се сдържах.като си отидоха сълзите ми рукнаха,казах на баЩа ми той е споделил с дядото след това.
хванаха баЩата в кра4ка и се разведоха.не му направиха ниЩо заЩото не е имало пенетрасион.
имам дъЩери4ка и съм постоянно наЩрек

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт