Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 161
Здравейте момичета,

Излязоха изследванията на моя юнак. Искам да се допитам до вас, защото се притеснявам за стойността на лимфоцитите.
Нормални ли са тези 79,1%?

Ето ги и тях:

Име на теста (изследване)     Резултат       Единици     Референтни стойности
ПКК/Full blood count               
     WBC/левкоцити                     5,1                     G/L                 3.5-10.5
      Lym/лимфоцити -бр.         4,1                  G/L              0.6-4.1
      Lym%/лимфоцити-%              79,1              %                   20-40
      Mid                                          0,2                   G/L              0.0-1.8
      Mid%                                        4,7                %                    до 10%
      Gran/гранулоцити-бр.          0,8                  G/L             2.0-7.8
      Gran%/гранулоцити-%      16,2               %                 до 54-76%
     RBC/еритроцити                     4,06                     T/L               М 4.2-6.2 Ж 3.7-5.4
     HGB/хемоглобин                   111                    g/L             M 140-180 Ж 120-160
     HCT/хематокрит                     34,3                      %               М 40-53 Ж 36-48
     MCV/ср. обем на еритроцитите    84,7        fl                    82-95
     MCH/ср. Hgb. конц. в ер.                   27,3        pg                   27-31
     MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр. 323        g/L                   320-360
     PLT/тромбоцити                             460             G/L              140-440
     MPV/ср. обем на тромбоцитите    8          fL     7.5-11.5


Благодаря!

Цитирай

София

Мнения: 398
Предполагам, че е от стискането на пръстчето при вземането на пробата-респективно се е отделила повече лимфна течност,от там и повече лимфоцити-така мисля аз де!Педиатъра нищо ли не каза за резултатите?
Цитирай


Мнения: 161
Каза ми, че ще се консултира с хематолог днес.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 132
Да е боледувало детето наскоро?
Цитирай

София

Мнения: 2 635
при моята дъщеря положението е същото, преди пак така се е получавало и една от педиатърките от Неонатологията на Майчин дом ми каза, че много често при малки деца се получава такова кръстосване Лимфоцитите са високи, а Гранулоцитите са ниски. Кажи все пак, какво ви казаха и на вас.
Цитирай

София

Мнения: 4 534
Педиатърката на моя син ми каза, че до 4- 5 годишна възраст при децата има физиологична лимфоцитоза, която е нормална и съществува при почти всички. Не се прави нищо и с възрастта показателите се изравняват с тези на по- възрастните. Границите на нормата описани в твоята таблица са за възрастни не за деца. Питай и вашия педиатър, но вероятно е това.
« Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 19:45 от само за снимка »
Цитирай


Мнения: 161
Здравейте момичета,

Благодаря за отговорите   bouquet! Иначе не съм много напреднала - очаквах днес мнението на хематолог, но не се получи.
С педиатърката на бебо се бяхме разбрали да покаже резултата и той да си каже мнението. Моята лична лекарка ми обясни в общи линии това, което е написала "само за снимка", но това с уговорката, че не е видяла пълните изследвания.
Та ще продължавам тея дни, дано не е нищо притеснително. Бебчо не е боледувал наскоро.

 
Цитирай

София

Мнения: 2 635
спокойно, аз звъннах и на нашата педиатърка днес, защото и на моята дъщеря от миналата седмица са и такива резултатите и тя ми каза същото като тази от МД. Всичко е наред.
Цитирай


Мнения: 161
Здравейте момичета,

Вчера таткото на бебо говори с хематолог. Та той каза, че такива показатели са честно срещани на тази възраст (6 месеца).
Препоръча ни да направим ДКК мануално не по-рано от един месец.  Някой знае ли за това изследване венозна кръв ли се взима?

Благодаря!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.