Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 396
Здравейте момичета! Моля ви, да ми дадете рецепта как да приготвя пипалата на калмарите.
Цитирай


Мнения: 1 554
Виж тук
http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=480&view=next&a … b98026c126f16789f
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
По същия начин както и тубите  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 396
........ а бе, стават жилави!  Предполагам, че има някаква хитринка при приготвянето им.
Сиренце , аз и тубите толкова знам как се приготвят. Прочетох из нета няколко рецепти, ще се опитам
да направя нещо вкусно. Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Стават жилави ако ги препържиш/превариш. Искат много малко във врящо олио със скилидка чесън и са готови. Ако ги превариш стават като гума и нямат ядене.
Цитирай

София

Мнения: 3 478
Можеш да ги свариш, нарежеш и с майонеза, ролца от раци да си направиш салата, и да сложиш каквото искаш още, може и царевица
Цитирай


Мнения: 930
извинявам се, че така нахълтвам в темата Blush, но искам да попитам
тубите могат ли да се пълнят с нещо - плънка  и каква точно newsm78
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
извинявам се, че така нахълтвам в темата Blush, но искам да попитам
тубите могат ли да се пълнят с нещо - плънка  и каква точно newsm78
Могат да, аз съм ги пълнила със смес от бланширан спанак, хлебни хапки, орехи и синьо сирене. Също става и със сушени домати и маслини, може да добавиш и стафиди ако обичаш сладко-солено. Не трябва да се препълват, за да не изтича плънката. Защипвам с клечка за зъби.
Цитирай


Мнения: 930
а после на скара ли се пекат или във фурната newsm78

моите калмари са с големина на пипер капия, колко време ще им е необходимо термична обработка Thinking
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Докато побелеят, около 10тина мин мисля че е достатъчно, аз ги пека на грил-тиган около 4-5мин от всяка страна, че е най-лесно. Може и на фурна, незнам колко време, ще трябва да пробваш. Плънката трябва да е абсолютно готова, понеже доста бързо стават след като вече се напълнят.
Цитирай


Мнения: 930
благодаря Peace
Цитирай


Мнения: 347
извинявам се, че така нахълтвам в темата Blush, но искам да попитам
тубите могат ли да се пълнят с нещо - плънка  и каква точно newsm78
Могат да се пълнят и даже стават много вкусни. И както ти е казала Сиренце важното е да не ги препълниш! Аз съм пробвала и на скара и на тиган грил, не мога да кажа как е по-вкусно. Напълних ги с топено сирене+обезсолено сирене и подправки. Единия път ги залях със сос (топено сирене, сметана и мляко) и много се харесаха
Цитирай

София

Мнения: 198
Моля за помощ тъй като виждам че темата съвпада горе долу с това което искам да попитам. Приятелят ми много си пада по нещо наречено "crampies" или поне така звучи, което било някаква част от калмари(май) Thinking и ми се иска ако някой знае какво е това чудо да сподели,че последният път милият не моja да си хапне заради мен и сега искам аз да му ги приготвя
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Да не е сепия? Ама сепия е squid?   Thinking

Тук намерих още една интересна рецепта за пълнени калмари
Още нещо се сетих, избирайте по-дребни туби, съответно пипала, по-крехки са и не толкова жилави.
Цитирай


Мнения: 1 425
ПИКАНТНИ ПИПАЛА ОТ КАЛМАРИ - любимо ястие взаведенията по морето
Пипалата се почистват и се нарязват. След това се слагат в тиган на котлона. Хвърля се всичката вода която пускат до като не остане сух тигана. Сипва се олио и се пържат. Когато са готови олиото се хвърля, сипва се соев сос, счукан чесън и малко чили.
Сервират се топли.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора