Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 апр. 2009, 18:06 ч.

Въпрос за ваксината Превенар

  • 1 238
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 337
Д-р Слънчева,

След многократно повтарящи се боледувания на децата ми откакто тръгнаха на ясла, педиатъра на децата ми ме посъветва да им поставим ваксината Превенар. Боледуванията им започнаха откакто тръгнаха на ясла преди 2 години. Изразяват се в хрема на третия ден от пускането им на ясла и на 5-тия обикновено започва кашлицата. При сина ми всичко е по-силно изразено, като често кашлицата става кънтяща /астматична/. Обикновено след това го заболява ухо, дъщеря ми по-рядко се оплаква от уши. И накрая завършваме с антибиотик в 90% от случаите.

През октомври извадихме третата сливица на сина ми поради често повтарящи се отити и събиране на течност винаги в едно и също ухо.

Още когато тръгнаха на ясла им взех на своя глава носен секрит, който показа наличине на умерено количество Streptococcus pneumoniae и голямо количество Staphylococcus aureus при сина ми. При дъщеря ми също в умерено количество Streptococcus pneumoniae  и също в умерено количество Staphylococcus coagulase-negative. Тогава сподилих това с педиатъра им, както и още един познат педиатър. Мнението и на двамата беше, че в носа на децата може да има какво ли не, тъй като това е филтъра на дихателната система. И според двамата нямаше нужда от специално лечение за стрептококите и стафилококите.

Цяла зима не са ходили на ясла, давах им всякакви коластри, зелени енергии и т.н., и също ги калявах излизайки с тях по 1-2 часа всеки ден дори в най-големите студове, ходихме на ски 11  дена непосредствано преди пускането им на ясла и няколко пъти на плуване в доста хладна вода. Не успяха да се разболеят освен лека хрема един-два пъти. Преди 2 седмици ги пуснах на ясла, при сина ми се повтори същата схема, на 3-тия ден сополи, на 5-тия кашлица, на 4-тия се оплака и от ухо. След още 2 дни направи пристъп и вдигна температура. Изолирахме дъщеря ми при едната баба, докато се пооправи сина ми.  Диагнозата на доктора беше усложнен брохнит вследствие на пневмококова инфекция. Дъщеря ми в момента също има лека хрема и кашлица, също се оплака днес от ухо, но при нея като че ли по-бавно и по-леко вече се развиват нещата.  Вчера завърши антибиотичното лечение на сина ми с Панцеф, а преди няколко дни спрях да капя макситрол.

Така че педиатъра им ме посъветва да направим ваксината Превенар. Въпроса ми е да ги заведа ли да им взема секрети от носа и гърлото, защото ме притеснява да не направя някоя беля с ваксината ако наистина все още има наличие на пневмококи или стафилококи? Според педиатъра им това не е необходимо, защото дори да има нещо, ваксината ще им помогне да го преодолеят. Преидполагам, че при Ники дори и да е имало нещо от антибиотиците в носа и прези устата би трябвало да се е оправил, но ако има и Ели, тогава се получава затворен кръг. Тя не взима антибиотик.

Моля ви посъветвайте ме за ваксините, дали да взема секрет и ако има положителен резултат да ги лекувам преди ваксината и също за честите боледувания на сина ми какво още мога да направя?

Благодаря ви предварително  bouquet

# 1
  • Мнения: 5 760
Можете да я направите. За тази възраст е е дна ваксина. В допълнение можете на направите курс с Бронховаксон - три месеца по 10 дни от всеки месец. Така ще повишите имунитета срещу бактериалните усложнения от вирусни инфекции. Това значи, че ще боледуват по-рядко и без усложнения.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 337
Благодаря Ви за отговора и все пак да взимам ли секрети преди ваксината или не смятате за необходимо? Страх ме е да не стане някоя беля ако имат децата наличие на пневмококи в момента и да не би ваксината само да усили нещата?

# 3
  • Мнения: 5 760
Вземете, за да сте по-спокойна! Laughing

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт