Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 апр. 2009, 18:37 ч.

Деца с увреждания от херпеси

 • 117 931
 • 206
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Моето дете прекара Херпес вирусен енцефалит (HSV 2) преди близо 10 месеца. След херпес вирусната инфекция имаме увреждания като дцп, микроцефалия, двигателно и умствено изоставане. Продължаваме да се борим с херпесите но от типа HSV 1 който се води обикновения херпес или както му казват някой стресница. Правя тази тема защото покрай нашия проблем съм прочела доста информация освен за тези два типа херпес които имаме, но и за останалите видове човешки херпес вируси. И ако някой търси някаква информация относно видовете човешки херпес вируси мога да дам някаква информация, може да споделяме, обсъждаме и коментираме тези проблеми тук.

# 1
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Информация Херпес Симплекс Тип 1 (HSV 1)

 Кожният херпес (нарича се още устен херпес, лабиален херпес, стресница) протича най-често като белезникави мехурчета, които бързо се разпукват и превръщат в болезнени язвички по устните, венците, езика, небцето и по вътрешната страна на бузите. Нерядка изява е и очната форма.

За първичен херпес се говори при първия контакт на организма с херпесния вирус. При това често не се наблюдава специфична клинична изява и имунната система на организма произвежда специфични защитни белтъчни молекули-антитела, които са насочени към вируса. Понякога обаче, първата атака на херпесни явирус уврежда доста сериозно общото състояние, като причинява висока температура и втрисане, подуване на лимфните възли и кървене от венците, паралелно с появяващите се болезнени язвички в и около устата (гингивостоматит). Образувалите се по време на първата "среща" на организма с вируса защитни антитела са причината за по-лекото протичане (обикновено само като кожно-лигавични увреждания) на последващите изяви на "дремещата" в организма херпесна инфекция. Първичната херпесна инфекция обикновено протича в детска възраст.

http://www.puls.bg/illnes/issue_259/print.html

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Информация Херпес Симплекс Тип 2 (HSV 2)

Генитален херпес-засяга най-често лигавиците на половите органи.

Съществува ли риск за плода при развитие на херпес по време на бременност?

Новороденото може да бъде заразено от болна майка по няколко пътя - преди, по време на и непосредствено след раждането. В по-голямата част от тези случаи причинителят е тип II на херпесния вирус.
Съществува риск за тежко увреждане на новороденото с развитие на висока температура, кожни увреждания по цялото тяло, засягане на очите, бъбреците, черния дроб и далака както и нервната система с гърчове и кома. В такива случаи смъртността е висока.

http://www.puls.bg/illnes/issue_259/print.html

# 3
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Информация Цитомегаловирус (CMV)

ЦМВ принадлежи към групата на херпесните вируси, която включва още херпес симплекс вирус 1 и 2, варицела-зостер вирус (който предизвиква херпес зостер или варицела) и вирусът на Ебщайн-Бар (който предизвиква инфекциозна мононуклеоза). Тези вируси имат характеристика на пожизнени инфекции - остават за цял живот в организма в „спящо” състояние. Инфекция с ЦМВ, която първоначално може да се проявява с малко симптоми, винаги продължава с дълготрайно персистиране на вируса в клетките на организма, без да причинява някакви забележими увреди или клинични симптоми. Състояния на подтисната имунна система в резултат на лекарства или други заболявания могат да реактивират вируса от неговото латентно (скрито) състояние.

Понякога вирусът се отделя в телесни течности на инфектирания индивид – слюнка, урина, кръв, сълзи, сперма, вагинален секрет и мляко. Отделянето на вируса може да става на периоди с прекъсвания и не са придружава от някакви определени симптоми.


Бременност:

Случаите на първична ЦМВ инфекция на бременни жени в САЩ варира от 1% до 4%. Здравите бременни жени нямат повишен риск за заболяване от ЦМВ инфекция. Когато се заразят, повечето жени нямат никакви или много малко симптоми, подобни на тези на инфекциозна мононуклеоза (бел.прев. – подобни на остра респираторна вирусна инфекция – висока температура, главоболие, общо неразположение, лесна уморяемост, хрема, подуване на слюнчените жлези и налепи по гърлото). По тази причина техните развиващи се бебета могат да бъдат изложени на риск от вродена ЦМВ инфекция. ЦМВ е най-важната причина за вродени вирусни инфекции в САЩ. За децата, които са заразени от техните майки преди раждане, съществуват потенциално два големи проблема:

1. Може да възникне генерализирана инфекция при бебетата и симптомите могат да варират от умерено увеличени черен дроб и слезка (с жъленица) до фатално заболяване. С поддържащо лечение повечето деца със симптоматична ЦМВ заболяване обикновено оцеляват. Въпреки това от 80% до 90% от децата имат усложнения, които се развиват в рамките на първата им година от живота и могат да включват загуба на слуха, зрителни проблеми и различни степени на умствено изоставане.

2. Други 5% до 10% от новородените, които са инфектирани, но нямат симптоми при раждане, могат след време да развият различна степен на слухови и умствени или координационни проблеми.

Тези рискове са по-сериозни при жените, които преди това не са били заразени с ЦМВ и първата им среща с вируса е по време на бременността. Дори и в тези случаи две трети от новородените няма да са инфектирани и само 10% до 15% от останалата една трета ще имат симптоми при раждане. Нисък риск от усложнения, причинени от ЦМВ, има при жените, които са били инфектирани в последните 6 месеца преди забременяване. В тази група, в която са 50% до 80% от жените в репродуктивна възраст, честотата на новородени с ЦМВ инфекция е приблизително 1% и значителни болести или аномалии сред новородените са редки.

ЦМВ може също така да бъде предаден на новородените при контакт с генитални секреции (по време на раждане) и при кърмене чрез майчиното мляко. Но тези инфекции обикновено водят до малко или никакви проблеми при новородените освен в случаите, когато децата са силно незрели (родени преждевременно). В тези случаи майките и лекарите трябва да преценят потенциалният риск от трансмисия на ЦМВ през майчиното мляко срещу ползите от кърменето.

http://www.vasheto.info/373.html

# 4
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Информация Херпес Зостер (VZV)-вирусът на варицела

Какво представлява болестта херпес зостер?

Херпес зостер е остро инфекциозно заболяване, което се характеризира с болезнен и характерно разположен кожен обрив. Болестта представлява реактивация на инфекция с варицела-зостер вируса, същият който причинява и инфекциозното заболяване варицела в детска възраст.

След преболедуването от варицела вирусът варицела-зостер остава в латентно (неактивно) състояние в коренчета на периферните нерви, които инервират кожата и пренасят информация за кожната чувствителност (за топло, студено, допир, натиск, болка и т.н.). Това реактивиране на вируса се наблюдава в 1 от всеки 5 души, преболедували от варицела. Това става най-често дълги години след боледуването от варицела.

Съществува ли риск за плода при развитие на херпес зостер по време на бременност?

Няма данни за увреждане на плода при преболедуване от херпес зостер по време на бременността.

http://www.puls.bg/illnes/issue_260/part_1.html

# 5
 • София
 • Мнения: 1 710
Здравей и благодаря за информацията. Предполагам (макар и със съжаление), че ще бъде полезна за много хора.

# 6
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 051
Здравей,
просто и исках да ти кажа - здравей!
Съжалявам, че ви се е случило...много съжалявам за знанията които си натрупала... дано поне помогнат на други хора....

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 11:59 от Maia Stoitseva

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Неонатална HSV инфекция

Начин на придобиване и клинични прояви

HSV инфекция на новороденото може да се придобие вътре маточно, по времена на раждане и непосредствено след раждане. Майката е най-честия източник на инфекция за първите две трасета на вирусна трансмисия.
Вътематочна HSV инфекция е много рядко заболяване и представлява 5% от HSV инфекции при новородени. Най-голям риск от вътре утробна инфекция е бил наблюдаван при бременни, които развиват разпространени HSV инфекции и 90% от тях са свързани с HSV 2. И двете първични и повтарящи се инфекции на майката може да доведе до вродени заболявания, дори и ако риска след повтарящи се инфекции е малък. Вътере утробна вирусна трансмисия е най-висока през първите 20 седмици от бременността и води до аборт, раждане на мъртво дете и вродени аномалии при бебета, които оцеляват. Перинаталната смъртност е 50%.
В 85-90% от новородените с HSV инфекции, HSV е придобито по време на раждане и 5-10% са причинени от ранните постнатални вирусени придобивания. 70-85% от новородените с HSV инфекции са причинени от HSV-2, като се има предвид, че в останалите случаи се дължат на HSV-1 . Обикновено инфекция с HSV-2 носи щихел прогноза от тази, причинена от HSV-1 . Прогнозата за честота на появата на широко в диапазона е от 1 / 3200 до 1 / 20000 раждания на живот.
Заболяването предавано на новороденото зависи от вида на генитални инфекции на майката в момента нараждане. В действителност, неонаталния херпес е много по-често (50%) при бебета от майки с първична инфекция с HSV отношение на бебета от майки с повтарящи се HSV инфекция. Въпреки това, повечето новородени с HSV инфекции (около 70%) са резултат от експозицията на асимптоматични генитални HSV инфекция при майката близко до раждането.
В продължителната руптура на мембраните е риск маркер за придобиване на неонатална инфекция. Жени с активна генитална лезия в момента на труда обикновено имат свои деца, родени с цезерово сечение. Независимо от това, че не е ясно дали тази процедура намалява HSV изпращане на новороденото.

Клиничното представяне на кърмачетата с неонатална HSV инфекция, която е почти неизменно симптоматична и често смъртоносна, е пряко отражение на сайта и степента на вирусна репликация. Вродените вътре утробни инфекции, които обикновено се идентифицират в рамките на първите 48 часа след раждане, се характеризират с кожни везикули или белези, очни лезии (хориоретинит, микрофталмия, катаракта), неврологични увреждания (интракраниални класификации, микроцефалия, гърчове, енцефломация), забавяне на растежа и психомоторно развитие. Бебета заразени по време на раждане или непосредствено след раждане от HSV могат да бъдат разделени в три основни категории: 1) HSV локализирано заболяване на кожата, очите и / или устата; този синдром е свързан с ниска смъртност, но то има значителна заболеваемост и тя може да даде напредъка към енцефалит или разпространена болест, ако остане не лекуван; 2) HSV енцефалит с или без кожата, очите и / или участие в устата, което причинява неврологични заболеваемостта сред по-голямата част от оцелелите, 3) разпространяват HSV, която се проявява като силна мулти-органна дисфункция (включително централната нервна система, черния дроб, белите дробове, мозъка, бъбреците, кожата, очите и / или устата) и има риск от смъртност над 80% в отсъствието на терапия.
В диагнозата, симптомите са открити със следната честота: кожни везикули 68%, висока температура 39%, 38% сънливост, гърчове 27%, 19% конюнктивит, пневмония 13%, разпространявани. Симптомите може от време на време да присъстват на раждане, но при 60% по-късно от 5 дни след раждането, а понякога са налице след 4-6 седмици от живота .
Локализираните инфекции са били открити в 50% от засегнатите новородени, с участието на централната нервна система (ЦНС) при 33% и се разпространяват инфекции при 17% от случаите. Няколко изследвания са доказали, че разпространението на HSV инфекции се характеризират предимно с черния дроб и бъбречна недостатъчност, свързани с шок симптоми и разпространена лимфна коагулопатия. Други разпростанени симптоми на  HSV инфекция  включват раздразнителност, гърчове, респираторен дистрес, жълтеница и често характерните везикулозен обрив, често се счита за диагностирана инфекция. Въпреки това, над 20% от децата с разпространена инфекция не развиват кожни везикули в хода на тяхното заболяване. Енцефалита изглежда е общ компонент на този вид инфекции, проявяващи се в около 60-75% от децата с разпространена HSV инфекция. Смъртността при липса на лечение, надвишава 80%.
Въпреки наличието на антивирусни лекарства за лечение на новородени с HSV инфекции, резултатът остава лош, особено за бебета се разпространява мулти-органни инфекции или прояви на ЦНС.  Инфекция на ЦНС, самостоятелно или в комбинация с разпространена болест, се характеризира с неонатален кръвоизливен некротизиращ енцефалит, често се проявява като сънливост, гърчове (двамата координатори и обобщени), раздразнителност, тремори, лошото хранене, температура на нестабилност, изпъкнала фунтанела и пирамидален тракт признаци. Въпреки, че смъртността е само 5% за новородени с енцефалит, над 50% от оцелелите остават със значителни неврологични увреждания, а за деца с множество органи разпространени заболявания, смъртността подходи ставка 30% и близо 20% от оцелелите са с неврологично увреждане. След неонатална херпес инфекция, кожни повторения може да възникнат. Още повече, че изходът е свързана с вирус тип и болесттна класификация. По-специално, за бебета, лекувани с кожата, очите и устата участие дължат на HSV-1, нямат последствия, като се има предвид, че 3% от тези с кожни заболявания, причинени от HSV-2 впоследствие развиват неврологични усложнения. Що се отнася до децата с енцефалит, на неврологични резултати е значително по-добро за HSV-1 в отношение на HSV-2 инфекция. Всъщност 25% от бебетата с HSV-1 инфекция показват тежко увреждане, в сравнение с 55% с HSV-2 инфекция. Резултатът е обърнат за бебета с разпространена болест. В това обстоятелство, 70% от бебетата с HSV-1 инфекция умират или са с тежко неврологично увреждане в сравнение с 50% от децата, заразени с HSV-2

http://www.virologyj.com/content/6/1/40

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 18:25 от siqna.muk

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Пуснах тази подробна и точна информация за неонатална HSV инфекция, защото описанието за предаване на HSV инфеция по време на раждане е 1:1 със случая на моето дете.

# 9
 • Мнения: 4 012
Аз си спомням че някъде бях чела за херпеса по време на бременност и сутринта като се събудих с подута и сърбяща горна устна, веднага хукнах към компютъра  Confused Общо взето от написаното разбирам че по-опасен HSV 2 херпеса, който е на лигавицата на половите ограни?!
Ох как се наплаших....и сега какво следва? Да се моля всичко да е наред?
И друго да попитам някой има ли представа дали пастичките за херпеси за безобидни по време на бременност?  newsm78

# 10
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Правилно си разбрала, гениталния херпес е по опасен, особено ако е активен по време на раждане по нормален механизъм. Има голяма вероятност да има сериозни последствия за детето.
Този херпес който ти е излязал-Херпес Симплекс тип 1- също е опасен, но той става опасен когато се роди бебето и ти избие пак на устата и ти решиш да целуваш бебето в областта на устата пак има голям риск да се предаде този вирус на бебето, ако е в неонатална възраст може да има последствия като при гениталния херпес-Херпес Симплекс тип 2 - но ако е в по голяма може и нищо да не стане, ами само от време на време да му излизат херпеси.
Така че не се притеснявай за това че ти е излязъл на устата няма страшно. Крема за който питаш моята гинеколожка ми разрешава да го ползвам, но ти по добре се консултирай с твоя лекар. Иначе може да използваш крем "Здраве" също помага, понеже съдържа цинк и от него херпеса завяхва по бързо.

# 11
 • Мнения: 4 012
Много благодаря за бързия отговор. Имам крем здраве вкъщи тъй че ще се намажа веднага  Wink

# 12
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Съществува ли лечение на херпес вирусите?

 Понастоящем не съществува лечение, което да елиминира трайно вирусите на херпеса от местата, където те се "заселват в привидно спящо състояние" в организма-нервните ганглии. Съвременната медицина разполага със средства, които постигат облекчаване на протичането на заболяването и намаляване честотата на рецидивите (повторните изяви на заболяването).

В по-голямата част от случаите (при здрави в друго отношение хора) не се налага специфично медикаментозно лечение.

Необходимо е да се спазват редица предпазни мерки, поради опасността от разпространяване на инфекцията от една част на тялото към друга както и от предаване на болестта от един човек на друг. Трябва да се спазва много добра лична хигиена (старателно измиване на ръцете, да не се докосват очите и други части на тялото след докосване на херпетичните мехурчета и язвички, да не се ползват дрехите на болен от херпес човек и т.н.). За избягването на гениталния херпес е от голямо значение спазването на полова хигиена (избягване на безразборни полови контакти и честа смяна на сексуалните партньори, използване на презерватив, избягване на полови контакти по време на активна херпесна инфекция и т.н.).

При херпес в устата трябва да се приема обилно количество течности въпреки дискомфорта за избягване на обезводняване. Желателно е в началния, болезнен стадий да се приема топла, кашава храна.

За облекчаване на локалната болка, дискомфорт и парене могат да се прилагат мехлеми съдържащи обезболяващ медикамент. Съществуват мехлеми, съдържащи противовирусен препарат (Зовиракс-гел и др.), които могат да допринесат за по-бързо преминаване на кожните увреждания. Не се препоръчва, обаче, употребата на тези медикаменти пр деца под 18-годишна възраст и бременни.

Медикаментозното противовирусно лечение се прилага обикновено само при тежки форми на болестта, при деца под 6 седмична възраст и при честа поява на рецидиви. Провежда се с противовирусни препарати като Acyclovir (Zovirax), Famciclovir (Famvir), Valaciclovir (Valtrex), които могат да се приемат както през устата, така и по венозен път. Тези медикаменти допринасят за по-бързото оздравяване на кожните увреждания и разреждане на повторната им поява или пълното и предотвратяване. Не се препоръчва рутинното приложение на това лечение при деца под 18-годишна възраст и бременни.

Съществуват имунни препарати, представляващи готови защитни антитела срещу херпесния вирус. Те се прилагат само в случаите на много тежко протичане на болестта с голям риск за сериозни усложнения при много отслабена имунна система на болния.

Бременните жени, които страдат от генитален херпес към момента нараждането или имат чести рецидиви на заболяването, трябва да се обърнат към лекар, за да се прецени най-удачния начин на родоразрешение.

http://www.puls.bg/illnes/issue_259/part_10.html

# 13
 • София
 • Мнения: 377
siqna.muk , много, много съжалявам за това, което се е случило с бебчо и теб Hug
Искам да кажа на бъдещите мами, че от гинеколжки знам, че има ли дори само съмнение за херпес, раждането е секцио!
Ако имате херпес, или се съмнявате, тормозете си докторките, настоявайте за секцио, ако усещате дискомфорт долу, когато дойде време за бебчо!

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 272
То това вече е ясно, ама някой лекари казват че не пречи няколко седмици преди раждането ако са чисти родовите пътища всичко да мине по нормален механизъм. Въпреки че други лекари казват че дори само един да ти излезе по време на бременност секциото е задължително.

# 15
 • Варна
 • Мнения: 716
Ужасно съжалявам за това, което ви се е случило.
Аз също имам опит с херпесите. През цялата си първа бременност имах постоянно генитален херпес. И дума не можеше да става за нормално раждане, планирахме секцио 1 седмица преди термин, по време на секциото бях с активен херпес. Изолираха ни с бебето в друго отделение - не в родилното, биха й 3 пъти Гамаглобулин след раждането, отложиха всички ваксини с няколко месеца. Слава Богу на Елица й няма нищо, за съжаление прекара варицела тази година. След като родих само 2 пъти ми излизаха херпеси и то при срив на имунитета - след дълги полети. По време на втората бременност също очаквах, но за моя радост повече не съм имала. Пила съм Ацикловир таблетки няколко курса, знам от приятели, че в САЩ има някаква ваксина, която е доста успешна срещу Херпес Зостер, но не я внасят в България. Пак от приятелите си там знам, че за децата в Америка е задължителна ваксината срещу Варицела и там много рядко се боледува от тази шарка.

# 16
 • някъде там..
 • Мнения: 927
Аз също имах генитален херпес в началото на първата си бременност, но си родих по естествен начин след изследване на кръвта за наличие на активен вирус. Сега съм бременна отново и по същия начин ми излезе херпес във втория месец. И 2-та пъти се задържа 4-5 дена и от само себе си изчезна. Трябва да уточня ,че херпеса ми се е появявал 4-5 пъти и преди бременностите като първия път беше преди 6-7 години. Синът ми имаше херпес на лицето, който успешно беше излекуван с хомеопатия.
siqna.muk , а при вас по какъв начин е станало заразяването? На мен лекари ми казаха, че няма опасност за плода ако имам генитален херпес по време на бременността - опасността била смо при раждане.
Кураж и успех в лечението на малката сладуранка!!   bouquet

# 17
 • Варна
 • Мнения: 1 272
По време на бременност гениталния херпес е опасен по всякакъв начин за плода. По дол в постовете съм пуснала подробна информация за неонатална херпес вирусна инфекция-начин на придобиване. Има риск макар и минимален да има заразяване на плода вътре утробно, но това става при майки с много чести изявени инфекции, обриви и слаб имунитет. Така че заразяването не е само при раждането. Аз се водя с без симптомен херпес и никога не ми е излизал някъде около гениталите, така че ако наистина инфекцията е пренесена от мен на детето ми е нямало как да разбера че имам този тип херпес. Също е много опасно ако в 9-я месец има наличие на генитален херпес, защото обрива може да мине за 4-5 дена, но колко време ще му трябва на вируса да се премахне от влагалището? Сега пак съм бременна, но съм решила да родя секцио за да сме сигурни че този път няма да има  проблеми.

# 18
 • някъде там..
 • Мнения: 927
Аз си знаех за рисковете при раждане и за това си направих и кръвен тест. Сега ще постъпя по същия начин. Не бях чувала за безсимпомния херпес - това е доста по-коварно..
От все сърце ти пожелавам лека бременност и живо и здраво бебче да гушкате!!!   bouquet

# 19
 • В две тъмни очички
 • Мнения: 358
Имам питане и се надявам някой да може да ми отговори на този въпрос.
Още от малка имам проблем с тези гадни херпесеи, пред 1-2 седмици излизаха нови по устата ми. С времето наякак го "израстнах", сега само ако настина или силно се притесня ми излизат.
Въпросът ми е дали по някакъв начин това може да се предаде на бебчо?
Също така - къде се правят и какви са изследванията за херпес - вагинален, не съм имала, но се притеснявам тъй като съм се лекувала от кондиломи

# 20
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Според мен трябва да си направиш кръвни изследвания за да се види дали тези рецивидиви не са активна инфекция, или антителата ти да не са много високи. Почти във всяка една лаборатория се правят вирусологични изследвания, можеш да си пуснеш за херпес симплекс тип 1 ИгГ и ИгМ, и за генитален херпес пак ИгГ и ИгМ, също така е добре да се консултираш с наблюдаващия си лекар.

# 21
 • В две тъмни очички
 • Мнения: 358
Благодаря ти много за отговора!

# 22
 • Мнения: 4
Zdraveite, moga da razkaja za moq opit v borbata s herpesa. Parvata mu poqva beshe v 4-5 klas v agala na ustata. Ottogava pri vsqka po-malka nastinka az stradah ot poqvata mu. S godinite toi se izostri, zapochna da se poqvqva na nosa i beshe adski bolezneno. Opitvah da go unoshtoja s vaksini i kakvi li ne ilachi. Nikakav rezultat. Nai-golqmoto treperene beshe dokato bqh bremenna-lekarqt me predupredi, che ako se poqvi po genitaliite , shte e dosta losho. Ot 5-6 godini probvah drugo sredstvo-kleevata tinktura. Sega veche ot 3 godini izobshto ne mi se e poqvqval. Davam q i na decata da q piqt- tova e neveroqten imunostimulator! Nikakvi stranichni efekti-napalno priroden lek. Nadqvam se, koito se e napatil ot herpesi da probva , za da vidi neveroqtnite rezultati.

# 23
 • В две тъмни очички
 • Мнения: 358
sofiya
,а можеш ли да ми обясниш какво точно преставлява тази клеева тинктура и от къде мога да се сдобие човек с нея?

# 24
 • Мнения: 3 520
Клеевата тинктура, се закупува от аптеките, това е 30% разтвор от прополис и етилов спирт.

# 25
 • В две тъмни очички
 • Мнения: 358
и това се пие  #Crazy

# 26
 • Мнения: 3 520
Да, разреждат се определен брой капки с малко вода и се пие.
Така си пише и на самата опаковка.

# 27
 • В две тъмни очички
 • Мнения: 358
Така звучи по-приемливо  Wink МЕрси за бързия отговор! Ще пробвам с този "лек",че тези херпеси са ужасно нещо! 2 седмици след като родих ми излязоха по устата и не можах да си целувам бебчето - ужасно е!!!

# 28
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Да помага клеевата тинктура, ама си правя сама разреждане с 100% чист прополис и спирт и съм доволна, защото освен за херпес помага и за много другио заболявания.

# 29
 • Мнения: 4
Vajno e da se pie redovno zimata-tova e parvoto neshto, koeto piem s decata sutrin kato stanem. Te sa sviknali i si go razrejdat sami. Sled vreme shte zabelejite, che dori da se razboleete ili nastinete- bolestta se izkarva znachitelno po-leko , bez uslojneniq. Kato usetite, che ste nastinali zapochnete da q piete po 3 pati na den

# 30
 • София
 • Мнения: 14
Ами и аз не знам за какво точно пиша. Всичко съм прочела, не знам какъв съвет можете да ми дадете.  От малка имам херпеси по устните, но от лятото положението е трагично. Бях бременна, в 5та седмица прокървях след прекаран херпес на устната и въпреки че бебето беше живо, лекаря ме посъветва да направя аборт, защото каза че не се знае какви последици може да има върху плода. Аз не исках да рискувам, защото за съжаление не съм подготвена за детенце с увреждания (то кой ли е, но за съжаление по-голямата ми сестра имаше психични проблеми, причинени незнайно от какво и знам какво и било на майка....) Направих аборт, минаха няколко месеца, отново забременях, херпесите по устните не спират да ми излизат и то с толкова рецидиви, колкото никога през живота ми. За сега с бебето и бременността няма видим проблем, обаче аз постоянно си треперя от страх. Вече съм в 5ти месец, утре съм на фетална морфология, но психичните увреждания няма как да се видят.
Ходих на консултация и с вирусолог, лятото преди за забременея отново, се опитахме да проведем курс за намаляване на рецидивите, но съм алергична към ацикловира и спряхме на втория ден. Пих витамини за 100лв. на месец, взех си по моя инициатива и цитросепт и биогая (като по-безобидни за евентуалната предстояща бременност) за засилване на имунитета. Когато забременях още в началото отново херпес, обадих се на лекаря и на вирусолога, предписаха ми БИОЗИН мама и ми казаха да спра всичко друго, освен фолиевата киселина.
Резултат никакъв - за последните 2 седмици днес ми излезе 5-ти херпес. Излизат ми на устните и на носа. Знам че това е по-безобидната форма, но с тези постоянни прояви.... не знам вече какво да правя. Много ме страх.
Дори и да бях направила отново аборт, каква е гаранцията, че при следваща бременност няма да е пак същото, затова и не съм искала този път, лекаря се съгласи с мен и сега остава само да наблюдаваме бебето.
За тази клеева тинктура, дали е съвсем безопасна за бременни? Това ли да си взема сега. От доста време се каня да отида и на хомеопат. Също имаше и един вирусолог, който се пишеше по форумите от НЦЗПБ, ще потърся и неговия телефон, евентуално и с него да се консултирам за някакви изследвания на бебето след раждането, което така или иначе ще е секцио.
Ами благодаря ви търпението. Дано няма никакви последствия и за вашите бебенца и успешно бременеене!

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 10:41 от marina_vassileva

# 31
 • София
 • Мнения: 14
Ако някой е имал множество рецидиви на херпес ( и от кой тип са били) по време на бременността, моля да сподели своя опит и последствията или липсата на такива. Заразяване по време на самата бременност знам, че е рядкост и все пак...

# 32
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Здравей marina_vassileva , моето дете е с увреждания от херпес вирус. Не съм има рецивидиви по време на бременност, само в 8-я месец бях доста настинала и от силната хрема ми излезе херпес на носът това беше. Но ми казаха че уж имам генитален херпес по време на раждането бил безсимптомен ала бала както й да описала всичко в предните постове. По време на бременност не е хубаво да използваш клеева тинктура, защото е на алкохолна основа и би могла да въздейства върху плода. Има едва 5% риск по време на бременност плода да се заради с Херпес вирус вътре утробно и то е ако майката прекалено често е с активна инфекция на херпес или освен активната инфекция е носител и на вируса Хив, тогава инфекцията е по честа (казвам го информативно). Аз бих ти препоръчала да си пуснеш анти тела за активна инфекция на херпес симплекс 1 IgM е изследването и за рецивидивите да видиш колко са високи анти телата IgG. Ако е само второто изследване мисля че няма риск за плода, но ако имаш активна инфекция с първото изследване аз  бих поискала интензивно следене на бременността. Това всичкото си е лично мое мнение, ако искаш се консултирай с наблюдаващия те гинеколог и с някой вирусолог. А затова което пишеш за сестра ти и психичните проблеми повярвай при една херпес инфекция при новородено бебе тези последици са абсолютно нищо в сравнение от това което може да причини херпеса.

# 33
 • София
 • Мнения: 14
Здравей, siqna.muk, да прочетох за твоето детенце (ако знаеш колко пъти съм го чела) и искрено съжалявам. Само една майка с проблемно дете знае какво и е, ясно е че не всеки си дава сметка за това как се променя живота ти след такова изпитания. Аз не съм имала до сега генитален херпес, но така или иначе ще раждам и второто си дете със секцио. Имам детенце на 3 години живо и здраво за сега! Докато бях бременна с него имах херпес някъде към 5-6 месец и после накрая точно преди да родя (за което и не можех да си целуна бебенцето). За сега при него не имало никакви прояви, аз го пазя винаги когато херпеса ми е активен не го целувам (той дори знае и сега, когато той самият проявява някакви нежности около лицето ми се спира и пита дали имам херпес, много ми става мъчно, но какво да се прави). Не съм правила изследване, защото какво би показало то - наличие на стара и нова инфекция на 100%. Рецидиви имам много често от лятото още, сега обаче са дори още повече. Бременността я следим, направила съм всички изследвания, които са ми препоръчани, свързани с нея. А теб, като по-опитна, ще попитам какво ще ме посъветваш живот и здраве след самото раждане. Какво представлява и този гамаглобулин, който слагат на новородените. Какво друго мога да направя, освен изследванията за херпесните инфекции? А ако това изследване покаже някакъв положителен резултат на бебето за IgG, това не би ли значило че евентуално съм му предала антитела?

# 34
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Ти така или иначе някога си имала прекарана инфекция и в момента има някакъв дискомфорд организма ти за да излизат толкова много и на често тези херпеси. IgM ще покаже дали в момента имаш активна инфекция, ако имаш трябва много добре да се следи развитието на плода особено развитието на мозъка, но ако няма активна инфекция смятам че няма проблем щом ще раждаш и секцио. Ти така или иначе чрез плацентата вече си предала антитела на бебето, но те не са страшни и към 6-я месец след раждане ще намалеят, те се водят като някаква защита предадена от майката. а гамаглобулина се води нещо като био продукт, той представлява антитела за подсилване имунитета на организма само че чрез венозен път. Аз на моята дъщеря и правя такива вливания на имуностимуланти само че на нея и правим венозен имуновенин. При новородени се прави гамаглобулина ако случайно има предадена инфекция от майката тези антитела да се справят срещу нея и да няма усложнения. А след като родиш като ти излезе херпес ходиш с маска на лицето, никакво целуване на бебето където и да е по лицето и главата, дори да нямаш херпес никакво целуване по устата и постоянна добра хигиена на ръцете това е. Аз имам второ дете родено чрез секцио и да чукна на дърво нищо му няма право здраво дете, въпреки че като родих на дъщеря ми и избиха доста херпеси и то с огромни мехури, но ги разделих в отделни стаи и така. Ако има нещо насреща съм.

# 35
 • София
 • Мнения: 14
 IgM ще покаже дали в момента имаш активна инфекция...
След като в момента имам активен херпес не би ли трябвало това изследване да е положително, то не показва ли именно това, че в момента има инфекция, която е така или иначе видима?! Аз поне така го разбирам, или бъркам нещо?
А за следеното на мозъчното развитие - нещо конкретно имаш ли предвид? Някакви специални изследвания?

# 36
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Това че постоянно ти излизат не означа че имаш активни IgM, може само даимаш високи IgG и за това да избиват толкова много. А за развитието на плода на ФМ ще се види дали всичко е ОК, аз мисля че ще имаш едно хубаво и здраво бебче Simple Smile.

# 37
 • София
 • Мнения: 14
Ох, дано, мерси!!! Освен ФМ, нещо специално за което не знам? Такъв страх бера постоянно още от аборта. За съжаления незнам какво мога да направя и лекарите нищо не конкретно не казват. Аз сега останах само на витамини за бременни. За дисбаланса е ясно, имах и доста нервички лятото, а и сега с тези постоянни рецидиви пак не мога да се успокоя. Иначе, с изключение на херпесите, не боледувам често по принцип.

# 38
 • В две тъмни очички
 • Мнения: 358
Аз съм писала в предните си постове своята история! Само искам да добавя,че и на мен през бременноста ми излизаха херпеси, слава богу ми се роди живо и здраво детенце  Praynig! По време на самата бременност има голяма вероятност херпесите да се активират, все пак имунитета намалява,а и настъпват драстични промени в организма ти!
Повелавам ти,а и съм сигурна,че ще си родиш живо и здраво бебче  Hug

# 39
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Ами освен изследванията за антитела, друго няма какво да се направи. Гледай да си по спокойна и да не позволяваш да имаш дискомфорд. А лекарите никога нищо не казват, само вдигат рамене и това е. Помня преди време една жена беше писала в друга тема че в 38г.с. и беше излязал генитален херпес и въпреки всичко роди по нормален механизъм, и мисля че направиха на бебето гамаглобулин или имуноглобулин едно от двете беше и детенцето и е живо, здраво нищо му няма.

# 40
 • Мнения: 104
Аз бях с генитални херпеси в 35, 37 и 39 седмица и затова родих със секцио. Въпреки че вероятността, да се зарази бебето, дори при активна инфекция, при нормално раждане е малка, не си струва риска заради жестоките последствия, които биха могли да възникнат. Преди раждането изчетох всички налични материали и бях доста стресирана, но слава Богу всичко мина успешно.

Пожелавам успех на всички майки със сходни проблеми.

# 41
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Serein аз не съм съгласна с това което казваш
Цитат
Въпреки че вероятността, да се зарази бебето, дори при активна инфекция, при нормално раждане е малка
точно моето дете е родено по нормален механизъм без никакви индикации за активна херпесна лезия, може би само съм имала активна инфекция или може съм има преди това херпес на гениталите без да съм усетила и само да е имало все още остатък от активен вирус, но факт е че детето ми е със сериозни увреждания и ако тогава съм знаела че съм носител на Херпес симплекс тип 2, нямаше да родя нормално и щях да имам здраво дете.

# 42
 • Мнения: 104
сияна, мисля, че не си противоречим в мненията.

имах предвид, че статистически се посочват много ниски проценти на вероятност, но случаи като твоя са доказателство, че заплахата за детето е реална.  тоест съвсем грубо казано, ако 5 от 100 бебета са заразяват реално, то никой не би искал да попадне в тези 5. ето защо в сащ изследването за херпес е едно от задължителните при бременните жени.

между другото чувала съм за случаи, когато херпесът се появява на шийката на матката, без да има прояви по външните полови органи.

# 43
 • Мнения: 4
Az sashto imah herpesi po ustata i nosa dokato bqh bremenna s 2roto si dete i dosta treperih prez cqloto vreme. Rodih normalno, no 3 sedmici po-rano, zashtoto imah sastarena placenta 3ti stadii. Ot kakvo se e poluchilo tova -nikoi ne se nae da predpolaga-variantite bili mnogo. Deteto se rodi zdravo inikoga ne sme imali problemi s herpesi i s dvete deca-prosto sam dosta predpazliva i postoqnno si miq racete kato mi izleze. Kakto pisah ot 3 godini ne sa mi izlizali i sam sigurna, che e ot tinkturata. V poslednite 2 godini bqh podlojena na neveroqten stres-deteto mi(malkiq) se  okaza s onkologichno zabolqvane-povecheto,moje bi, sa chuvali za Goran(sabirahme sredstva za operaciq v Germaniq), no dori i togava ne mi se poqviha. Pieh postoqnno kleevata tinktura, za da sam zdrava i da ne zarazq deteto sled lechenieto mu s nqkoi virus. Po vreme na bremennost naistina ne trqbva da se pie, trqbvalo e da se vzemat seriozni merki sreshtu tqh predi da zabremeneete, oshte poveche , che taka se e poluchilo s parvata bremennost. Problema naistina e seriozen, a vie ste podhodili dosta neseriozno-ima i vaksini sreshtu herpesi, koito biha mogli da imat efekt pone po vreme na bremenostta. Nadqvam se vsichko da mine blagopoluchno i terzaniqta da sa naprazni.

# 44
 • Варна
 • Мнения: 1 272
sofiya ваксини за херпеси отдавна няма, а и не е препоръчително по време на бременност да се бият каквито и да е ваксини, а камо ли за херпес вирус. Клеева тинктура за подтискане на херпес вируса при моето дете не помогна. Като използвам за хрема помага, но за херпеси не.

# 45
 • София
 • Мнения: 14
Мерки се опитах да взема, опитахме се да направим лечение за намаляване на рецидивите със хапчета, но се съм алергична към ацикловира. Ваксина има (не в България), приема е дълъг (около година и повече)  и с неясни резултати, за информация понеже съм се интересувала и преди да забременея, въпреки че изглеждам явно безотговорна, ваксината я има в някой страни от ЕС, аз мислех да я взема от Чехия, има я в Италия и Гърция мисля (от страните, които са най-близо до БГ). Целия прием излиза някъде към 200-250 евро, казва се Lupidon. Тази ваксина НЕ лекува, а отново е за намаляване на рецидивите, както и тази която е била българската, за която пък вирусолога с който се консултирам, каза че имала успех при около 30-40% от пациентите. Просто лечение за херпесите все още не е измислено и колкото и да си отговорен няма как да се предпазиш на 100%. А на мен винаги са ми излизали херпеси, но не и с такава честота, за което аз лично няма какво да направя. Просто самата бременност отслабва организма както всички знаят и хормоналния дисбаланс също е провокатор....
За да завърша положително ще кажа, че феталната ми морфология при д-р Томова е с напълно нормални резултати и за сега не се вижда да има някакви последствия от вирус, от което аз много се успокоих Simple Smile Дано и за напред да е така и дано и вашите бебенца са здрави!

# 46
 • Мнения: 104
Стискаме палци, Марина.

# 47
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Марина миличка, аз знам за тази ваксина че само при нас я няма, преди две години като луда се я търсех за дъщеря ми, но в последствие ми казаха да не й я слагам че не е подходящо в нейното състояние. А тази в Бг е спряна мисля защото има повече странични реакции, отколкото да помага. а освен ацикловира пробвала ли другите медикаменти които са за подтискане на херпесите, Валцикловир, Пенцикловир? И аз мисля че не си постъпила безотговорно  Hug Hug Hug.
Преди време бях говорила с една лекарка и тя ми беше разказа как на нейния син ужасно много м у избиват херпеси по устата и така нищо нему помагало и са му взели натривка от херпесния мехур когато избивал и чрез тази натривка му изработели ваксина за него и от тогава не му е излизал никъде. Но сега не знам дали в Бг някой ще се навие да прави такава ваксина, но трябва след като родиш и не кърмиш иначе ще е много опасно за бебчо.

# 48
 • Мнения: 4
Moje i da sam prozvuchala po-ostro, no tova e moje bi zashtoto i pri men po vreme na bremenostta beshe golqmo treperene s tiq herpesi. Ponqkoga si mislq dali dali tova, che razchitah togava samo na kasmeta ne beshe prichina za drugi problemi sled tova. Nai-dobre e da ne se zadalbochavash tolkova navatre s problemi, koito biha mogli da se poqvqt eventualno. Tozi procent e tvarde malak. Nasochi mislite si kam pozitivni i priqtni neshta-ubedena sam, che tova pomaga  mnogo .

# 49
 • Мнения: 35
Здравейте, следя темата с интерес. Бременна съм в 23 г.с и ми се струва че имам Генитален херпес Rolling Eyes, бях на доктор поне 3/4 пъти само заради този проблем, първо ми изписаха антибиотик/хапчета за отдолу както и крем. Не помогна. Сега ми изписа някакви други хапчета крем, както и промивки със солена вода. По добре съм, но адски се притесних от прочетеното тук. Искам да кажа че се боря с това вече поне....3 седмици, има някакъв изглед че отминава...но ще видим. На 30.03 пак имам час и да видим тогава.
Исках да кажа , че когато отидох на прегледа за този проблем, док. го пукна, по скоро ги пукна , защото бяха 2, болката е ....ужасна. Много не се обясняваше, какво е точно, само изписа рецептите и това е, та за това казвам че мисля че е генитален херпес. Но определено разбирам че и аз съм една патка, като не питам Embarassed

# 50
 • Варна
 • Мнения: 1 272
viara питай доктора какво е, защото ако е херпес не трябва да се пукат мехурите и в никакъв случай херпес не се лекува с АБ, няма да мине от него. Крема случайно ацикловир ли е?

# 51
 • София
 • Мнения: 14
Много сме с тези херпеси, ужас, то си е доказано, че много голямо част от хората си го носят, но не на всички се проявява (блазе им!!!)
siqna.muk, Валцикловир, Пенцикловир и всички подобни са на основата на Ацикловира. Аз това което пих пак беше нещо производно (но не го помня кое точно беше, защото го дадох на 1 приятел, бях си взела за цялата програма, изпих 2 хапчета и така си остана), а аз си имах съмнения че съм алергична, защото като по-малка, може би на около 15, пак ме пробваха с хапчета - тогава си беше точно Ацикловир и тогава се опъпчих, но сега подозрението ми се потвърди. Cry
За ваксина съм си мислила още от дете, но ме разубедиха, казаха ми че помагала временно, но после ставало още по-зле, не знам дали е така, сега са я и спрели... Така или иначе ваксината в момента не седи на дневен ред при мен, но с вирусолога коментирахме живот и здраве, когато спра да кърмя, да я пробвам (тогава пак ще му мисля).
Чудя се нещо: на това кремче - фенивир, аз сега с нищо не се мажа, но имам спомен че на него активната съставка му беше нещо друго, различно от ацикловир. Просто отбелязвам, от него не мисля че има хапчета, но пък може и да направят някой ден (просто си разсъждавам на глас  newsm78)
sofiya, за бременността сега разчитам на късмета, но така или иначе нямам друг избор. Дори и да бях направила аборт след появата на херпесите, защото на мен ми излизат още от началото, каква е гаранцията, че при следваща бременност няма пак да е същото. Единственият вариант е да се откажа от второ дете, а не искам, това бебче много си го искам и си вярвам че всичко с него ще е наред. Гледам да мисля позитивно, но просто знаете че не винаги става, особено след поредния херпес  #Cussing out Сега след ФМ съм доста по-добре, знам че гаранции няма, но дори и всичко да ти е наред, никога няма гаранции, каквото ти писано такова! Аз вярвам, че детенцето ми ще е живо и здраво!!!!
viara2010, внимавайте с антибиотиците и за бебето и за майката (дори и не бременна) не са добре, всички знаем. Понякога са необходими, само ако са наистина наложителни. И дано това не е било херпес (аз имам чувството, че не е!) И си питайте доктора за всичко, аз знам че на повечето им е досадно да обесняват, но пък сме в правото си да знаем...
Късмет и леко бременеене и да си отгледаме здрави дечица с късмет!

# 52
 • Варна
 • Мнения: 1 272
marina_vassileva Фенивира е Пенцикловир щом си алергична не рискувай с него, мажи се с крем здраве или си вземи цинкова маз, самия цинк подпомага по бързото изсушаване на херпесния мехур. Докато е още само зачервено мажа дъщеря ми с Ацикловир крем, но ако не се скрие и продължи да набъбва слагам дебел слой цинкова маз и по бързо става на раничка.

# 53
 • Мнения: 3 520
Проблема е в имунната система, алеригиите , вирусите и всичко. Sad((

# 54
 • Мнения: 3
Здравейте и от мен,аз съм бременна в 8-ми месец.За пръв път ми се появи генитален херпес около 2 години преди да забременея и от тогава до ден днешен ми се появява почти всеки месец за по 2-3 дни.До сега нямам проблеми с бремеността,всички изследвания кото правя са добри,но ме притеснява дали няма някаква опасност за бебето,дори и да не е активен херпеса по време на раждане.Моля някой който  е минал през това да сподели и наистина ли ако към момента на раждането няма активен херпес може да се роди по нормален начин?Благодаря предварително.

# 55
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Ами по принцип казват че като няма активен херпес по време на раждане няма проблем за бебето, но и аз нямах видимо никъде херпес но детето ми изкара херпес вирусен енцефалит. Не бих рискувала на толкова честа поява на генитален херпес да родя нормално, според мен е по добре секцио. Второто си дете го родих секцио и живо и здраво.

# 56
 • Мнения: 104
сияна, а хрумвало ли ти е, че детето може да се е заразило в болницата? чувала съм за случаи, в които от едно бебе тръгва епидемия, но не съм специалист по темата.

# 57
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Ооооо да, аз подозирам че е заразена там. Но понеже по изследвания се води че съм носител на Симплекс 1 и 2 и ми казват че по време на раждане съм имала безсимптомен генитален херпес и детето се е заразило. Така че не мога да твърдя на 100% как е станало заразяването, дъщеря ми също е носител на двата вируса и винаги ще си остане загадка точно кое как е станало. Но спрях и да го мисля защото като се обърне каруцата варианти много, няма смисъл само да се тормозя кое как е станало. Затова пуснах и тази тема и информацията в нея за да няма други пострадали.

# 58
 • Мнения: 104
А сега как е дъщеричката ти? Успявате ли да се справите с последиците от заболяването?

Аз съм ти много благодарна за темата, защото тя ми помогна да взема решение и да бъде убедена вътрешно как да родя.

Всъщност сега ти погледнах постовете и виждам историята на раждането на първото ти дете. Не свързваш ли това, че детенцето е било опръскано с кръвта от другото бебе със заразяването с херпес. Кръвта, попадайки в очите, може да причини вируса според мен. Неслучайно при операции и в интензивното лекарите носят специални очила, за да си пазят очите. Мисля, че и именно през очите се предава херпесът при вагинално раждане, ето защо се поразява зрението и се говори освен за енцефалит и за слепота.

Но права си, няма смисъл човек да си задава въпроси, трябва да се гледа към утрешния ден... Пожелавам всичко да е наред с дечицата ти.

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 01:19 от Serein

# 59
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Мислела съм и за това за опръскването с кръв, и още по малко че другата жена беше ромка и раждаше преждевременно в 6-7 месец а детето беше 900 грама или 1кг нещо такова. А понякога такова преждевременно раждане се получава и от инфекция причинена от херпес. Ама и колкото и да чета и да мисля никога няма да разбере истината Simple Smile. Детенцето ми е добре ходим на рехабилитации, глезим я, много си я обичаме и т.н. Важното да е здрава, другото каквото дойде.

# 60
 • Мнения: 5
Мислела съм и за това за опръскването с кръв, и още по малко че другата жена беше ромка и раждаше преждевременно в 6-7 месец а детето беше 900 грама или 1кг нещо такова. А понякога такова преждевременно раждане се получава и от инфекция причинена от херпес. Ама и колкото и да чета и да мисля никога няма да разбере истината Simple Smile. Детенцето ми е добре ходим на рехабилитации, глезим я, много си я обичаме и т.н. Важното да е здрава, другото каквото дойде.

# 61
 • Мнения: 5
Мислела съм и за това за опръскването с кръв, и още по малко че другата жена беше ромка и раждаше преждевременно в 6-7 месец а детето беше 900 грама или 1кг нещо такова. А понякога такова преждевременно раждане се получава и от инфекция причинена от херпес. Ама и колкото и да чета и да мисля никога няма да разбере истината Simple Smile. Детенцето ми е добре ходим на рехабилитации, глезим я, много си я обичаме и т.н. Важното да е здрава, другото каквото дойде.

moje li i az da ti pi6a,na nas ni kazaxa 4e ne e dobre malkata,rodena e na 09.03.2011g.ot togava ne naddava mnogo,kazvat 4e sas mozaka ne e dobre,no nqma dvigatelni refleksi i ve4e sam ot4aqna

# 62
 • Мнения: 104
Nelibg, кой се грижи за детенцето, кой наблюдава състоянието му? При раждането ли се е заразило?

# 63
 • София
 • Мнения: 14
Аз искам само да добавя към темата, за тези които четат, че преди 2 месеца родих живо и здраво детенце. Е малко е ревлив, но иначе е голямо сладурче Simple Smile Успех и късмет на всички!

# 64
 • София
 • Мнения: 31
Здравейте!
Изчетох това, което сте написали. Марина, много се радвам, че детенцето ти е добре  Hug

Аз имам въпрос:
Бебето ми е на 38 дни, миналата седмица имах херпес на устните. Чувала съм, че трябва да се пази бебето, но нищо особено не предприех. Не съм го целувала, но го кърмя, знам ли... може и да не съм си измиа ръцете някой път, колкото и да се старая, нощно време в просъница знам ли... Sad
От два дни бебето има едни странни корички по веждите. Освен това получи обрив на лицето като от пртопляне. Преди малко установих, че има някакво мехурче на пениса!
Къде и как могат да го изследват дали е заразен с някой от видовете херпесни вируси?

# 65
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Misence това с коричките по веждите, няма общо проста са така наречените "крусти" и падат с омазняване! Simple Smile

Ако искаш да му пуснеш такива изследвания първо се консултирай с педиатъра и обясни притесненията си и също така е хубаво да види мехура, ако тя прецените може да пуснете антитела за херпес Симплекс тип 1 IgG и IgM, първото показва дали се е сблъсквал организма с този вирус и дали прави рецивидиви, второто е за да се види дали в момента има активна инфекция!
Пожелавам ви нищо да му няма да детето и притесненията ти да са напразно.
Щом не си го целувала докато си била с херпес, варианта да си го заразила е ако мехура на херпеса се е пукнал и е пръснал бебето с течност, но мисля че нищо му няма да бебчето! Успех!  Hug

# 66
 • София
 • Мнения: 31
Благодаря ти, Сияна!

Аз го заведох преди малко тук в една клиника, прегледа го педиатър. Каза, че няма данни за инфекция, а червеното на пениса май не е мехур, а по-скоро изглежда като претрито. Снощи му бях сложила едно умаляващо вече боди, не виждам откъде другаде може да се е получило, и забелязах колко му е късо на пълен вече памперс.

Често ми излизат на мен херпеси, ще трябва много да го пазя. Знам, че сестра ми си носи от Германия даже специални лепенки за устните, които запечатат херпеса.

Не проумявам защо никой не предупреждава, като е толкова опасно?! Нито в списанията пише, нито педиатрите казват Sad

# 67
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Misence радвам се че всичко е наред! Simple Smile

Много е неприятно че не предупреждават родителите, преди да стане това с дъщеря ми си нямах и на представа че херпеса е толкова опасен вирус за бебетата. А би било хубаво всяка бременна жена да бъде запозната с това или най малкото нещо да го включат в пакета за задължителни  изследвания, както са са вече хив вируса, хепатит, хламидий и т.н.
Ти докато кърмиш не може да вземаш нищо против херпес, единственото което като ти излезе да се мажеш с крем "здраве" или да си купиш цинкова маз, цинка изгаря бързо херпеса. Другото е като спреш да кърмиш да вземаш някакви имуностимуланти като Изопринозин (малко по скъпичък е, но ефикасен) или Биозин (и това е скъпичко), а за подтискане на самия херпес е Ацикловира, но всичко само го подтиска временно, няма напълно излекуване.

# 68
 • на бирфеста
 • Мнения: 15 128
Здравейте и извинявайте, че така нахлувам в темата ви. Прочетох цялата информация, която Siqna така добре е систематизирала и много благодаря за нея. Имам един въпрос към вас, защото не открих отговор на него  в нета. Разбирам, че опасността е най-голяма за новородени бебета, а за зрял човек не е опасно да се зарази с херпес-т.е не води до трайни увреди, енцефалит или кома. Но как стои въпроса с по-големите бебета или с малките деца. До коя възраст е фатално заразяването с херпес? До 3-6-8-10 месеца, годинка или повече?  Има ли такива данни.
Човек винаги може да пропусне да си измие ръцете или нещо неволно да се случи и да зарази детето.

# 69
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Герри винаги има опасност от заразяване с херпес, няма значение в каква възраст. Но нали се счита че колкото е по голямо детето имунната му система е по добра, та така е много относително до каква възраст е най страшно.

# 70
 • София
 • Мнения: 31
Точно този въпрос зададох на педиатърката, която прегледа моето бебе преди няколко дни. Не получих отговор, личеше си, че и тя не желае да се ангажира с такъв. А е добър лекар, не я срещаме за първи път.

# 71
 • на бирфеста
 • Мнения: 15 128
Именно защото не е ясно до какво възраст, аз винаги изпадам в паника, когато някои по-далечни роднини, приятели или просто познати почнат да пипат, гушкат и целуват бебето. Четох за такива случаи в google-статията се казваше-"да убиеш с целувка"-на английски е и визира истински случаи, но там ставаше въпрос за бебета на по десетина дни. Затова не бива да се дава бебето да го пипат други хора-знаеш ли какво има по ръцете им. След като прочетох това не го изпускам от очи бебето. Ох, колко добре си беше когато човек не знае-блаженство.
Не случайно 40 дена бебето трябва да се пази-тогава е най-крехко. А на запад, имам наблюдения за Франция-там още като се роди идват всички роднини и приятели, гушкат го, целуват го, даже не всички си мият ръцете преди това, а на родителите хич не им прави впечатление. Като ги питах не се ли притесняват, че има вирус, който е опасен, те сякаш не чуват.

# 72
 • Мнения: 55
Здравейте,
Надявам се някой от вас да ми отговори. Предварително благодаря!
Чакам детенце, в средата на бременността съм. Сама реших да си направя изследване за Херпес симплекс тип 2 и резултатът ми е U/ml 10 (при референтни граници 0-20). Изследването ми е само за IgM. Можете ли да ми кажете какво значи това и дали трябва да се притеснявам, имам час за лекаря си чак след 2 седмици.
Наличието на нещо различно от 0, макар и в референтните стойности, означават ли, че все пак имам вируса?

# 73
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Здравей Sara_Pencheva

Мисля че щом е в референтните стойности, няма причина за притеснение! Дори и да има някакви антитела, може да изградени на основа за сблъсък на този вирус, но не и за активна инфекция!
По принцип някога излизал ли ти е генитален херпес?

# 74
 • Мнения: 55
Може да изглеждам като пълна невежа, но не знам. От време на време ми излизат пъпчици, които след един - два дни сами си минават. По една, понякога две, никога не е имало гной, както чета, че е характерно за херпес. минават от само себе си, без лечение. Единият път отидох специално на лекар точно, когато ми беше излезнало, но, ако искате вярвайте, тя не можа да определи какво е - херпес или обикновена пъпчица.
Сега си пуснах сама изследването, за да съм спокойна за бебчето, но няма кой да ме консултира - направих си го в частна лаборатория, резултатите ги виждам в интернет.

# 75
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Така като описваш ми е трудно да определя, а  и все пак не съм лекар!
Пусни и другите антитела IgG да видиш те как са! и се консултирай с наблюдаващия те лекар и сподели за притесненията си! Ако смяташ да раждаш секцио не мисля е има проблем да ли имаш симплекс тип 2 или не! Но ако ще раждаш по естествен начин е много важно около раждането и по време да раждането да нямаш херпес, защото е опасно за бебето от сблъска с този вирус!

# 76
 • Мнения: 55
Именно затова правя изследването, детето е много чакано и желано и искам да предотвратя всеки риск. Благодаря, siqna.muk, ще направя и IgG и ще се консултирам с наблюдаващия лекар.   bouquet

# 77
 • София
 • Мнения: 212
siqna.muk, прочетох темата преди няколко дни и исках да ти кажа, че се възхищавам от силата ти.  Поклон пред такива хора като теб  bouquet
Желая ти всичко най-хубаво и дано имаш повече поводи за усмивки   bouquet

# 78
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Благодаря  emma_smith  за хубавите думи!  Hug

# 79
 • Мнения: 55
Здравейте, мили момичета,
Преди време бях писала тук и вие ми отговорихте, затова сега отново се обръщам към вас!
Преди Нова година родих детенце и малко преди раждането, по ваш съвет, тъй като имах съмнения за наличие на херпес тип 2, направих изследването, IgG  и IgM. И двете тогава бяха в референтните стойности, което беше разтълкувано от гинеколога ми като отрицателен резултат и че никога не съм имала вируса в себе си.
От няколко дни обаче имам отново дискомфорт и пъпчици. И днес отново отидох и си пуснах кръв, този път само за IgМ. Резултатът отново е в норма, но доста по-висок (от 9 преди раждането, сега е 15, при референтни стойности от 0 до 20).
И искам да ви попитам, това означава ли, че всичко отново е ок или трябваше да изчакам повече време, за да пусна изследването? И колко време се чака, ако сега в момента чувствам симптомите най–силно?
Благодаря ви за отговорите и искам да обясня, че ви питам, защото имам много добър гинеколог, но за час при него се чака със седмици, а дотогова ще са минали симптомите. Освен това, много се притеснявам дали може да заразя детенцето си по някакъв начин и как да го предпазя?
Благодаря!   

# 80
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Здравей Sara_Pencheva много е относително това с антителата. Мисля че щом варират ти си имаш вируса, но той не е в активна инфекция ами правиш рецивидиви които са нормални.
Може да се мажеш с крем ацикловир или крем здраве. А за предпазване на детето хигиената е достатъчна след тоалет и баня хубаво миене на ръце!

# 81
 • Мнения: 55
Писах последното съобщение, но нещо стана и се загуби, затова ще го повторя:
Благодаря ти, siqna.muk, за отговора!
Понеже не съм наясно с този вирус, искам да доуточня:
В момента симптомите ми са най-изразени от няколкото пъти, в които съм се съмнявала, че имам този херпес, а днес са най-изразени от няколкото дни, в които усещам проблема. Затова отидох днес да изследвам IgM, защото при IgG резултатът беше в нормата преди раждането.
При това положение, не би ли следвало IgM да е над нормата, ако имах вируса в себе си?
Мисля да отида да изследвам отново ИгГ, но искам да попитам, според теб сега ли или трябва да мине определен период от време, за да са достоверни резултатите?
Благодаря  bouquet

# 82
 • Мнения: 55
И последен въпрос - ако аз съм го имала и по време на бременността, предала ли съм антителата и на бебка, така че тя да не може да се зарази с вируса? (знам че е така напр. с токсоплазмоза, от там правя аналогия, не знам дали е така).

# 83
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Sara_Pencheva хубаво  при първи симптоми да се направят изследвания както си направила ти.
Ти ако имаш вируса си предала антитела на бебето, но те умират до към 6-я месец, няма вероятност да си я заразила. 85 % от населението на света носят херпес вируса, той е много разпространен. Дори и да го имаш това не е проблем, само от време на време ще имаш такъв дискомфорт.
Аз по изследвания също се водя носител, няколко пъти да са ми се появявали симптоми, започвам да се мажа с ацикловир и за ден, два всичко отшумява.
Но щом имаш някакви антитела мисля че организма ти се е сблъсквал херпес вирус, даже е хубаво да си пуснеш и за херпес симплекс тип 1, защото може и от него да е дискомфорта ако го имаш.

# 84
 • Мнения: 55
Благодаря, siqna.muk,  bouquet, страхотна си!
Пожелавам ти хубав ден!

# 85
 • Варна
 • Мнения: 1 272
 Hug Hug Hug

# 86
 • Мнения: 2
Здравейте,
преди около година ми излезе херпес на гениталите и като си направих изследване се оказа, че съм носител единствено на херпес тип1. До тогава никога не ми беше излизал никъде херпес и от тогава също не ми е излизал. Сега съм бременна в 31 седмица и се чудя дали при нормално раждане би имало риск за бебето? Според докторите никой не може да ми даде 100% гаранция и мисля да се ориентирам към секцио. Какво бихте ме посъветвали?

# 87
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Правилно са ти  казали лекарите че гаранция няма! Бих се ориентирала за секцио или поне бил направила изследвания преди раждането и тогава лекаря да прецени!

# 88
 • Мнения: 2
Благодаря за отговора, много исках бебето ми само да реши как да се появи, но сега като знам всички тези неща не бих рискувала. Мисля си и колко жени не подозират за опасностите, които крият херпесите по време на бремеността.

# 89
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Да, не знаят! Както и аз не знаех, просто не се предоставя достатъчно информираност на бъдещите родители относно някои вируси!

# 90
 • Мнения: 244
Здравейте, Сияна,
благодаря за информацията която сте публикували, вярвам че ще помогне на много жени да се замислят.

Преди 4-5 години ме лекуваха за херпес, но от тогава никога не ми е излизал пак, даже не съм сигорна дали е било херпес наистина.
Сега съм бременна в 35 седмица, 2 пъти си правя изследвания за херпес и излизат малко над границата, притеснявам се какво да правя.
   Херпес симплекс IgG – от 9-11 в норма, моето беше 12
      Херпес симплекс IgM – показва че нямам скорошна инфекция

Доктора каза че ако реша да раждам със секцио , на бебето 10 дена се бият инжекции, което ми се струва доста страшно,  при положение че вероятноста да ми излезе точно сега когато ще раждам е ми се струва доста малка...
Какво бихте ми препоръчали ?
Ще се радвам да споделите мнението си! Благодаря!

# 91
 • Варна
 • Мнения: 1 272
За кой тип херпес става въпрос 1 или 2? И какви са тези инжекции които ще се бият на бебето ако се роди секцио? Нещо не ми стана ясно! Защо не се консултираш с друг лекар! Синът ми го раждах секцио и всичко е наред, не са му били инжекции.

# 92
 • Мнения: 205

Преди месец ми излезе нещо на езика,като афта,но имам съмнение,че е херпес,защото не се махна около 5 дни и беше супер болезнено.Днес ми изби на устната-засега е безболезнено и не съм сигурна дали е херпес,но дали трябва да сложа маска като съм в контакт с детето си,защото не съм сигурна ако е херпес от кой тип е  Thinking

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 08:57 от МоРсКа СиРеНа

# 93
 • Мнения: 244
Става въпрос за херпес тип 2 който е ,
а инжекциите са нещо със зостер спомена доктора, непомня точно, 10 дена се биели от раждането.
И аз немога да разбера, смисъла на секциото е да се избегне инфектирането , какви са тия инжекции?
Въпроса ми е според резултатите който са доста гранични, заслужавали си да правя секцио, при положение че съм нямала активен херпес от 4-5 години?

# 94
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Не разбирам каква е логиката да се бият инжекции на бебето за херпес зостер, след като се притесняваш за херпес симплекс тип 2. Ако родиш секцио, недей да разрешаваш да му се бие нищо!
Ако решиш да рродиш нормално и се притесняваш, след раждането пускаш изследвания на теб и бебето и ще видиш според резултатите дали трябва да се прави нещо! Всичко според мен е относително, на мен никога не ми беше излизал херпес, но дъщеря ми се зарази уж безсимптомно съм го имала. Така че ти сама си решаваш, консулт от лекар който е наясно също може да те ориентира. Аз не знам какво да те посъветвам, след като имаш притеснения по добре е секцио, но това си е твое решение! Успех!

# 95
 • Мнения: 244
Консултирахме се с още един лекар и рещихме секцио да е раждането, а отностно инжекциите са били Зовилакс, казаха че се правили изследвания на бебето след като се роди и в повечето случей има в него антитела от вируса , не се знае дали са от майката или от него и затова се биели инжекциите за двойно подсигоряване.
Така ни обясниха нещата , и на мен ми се иска да ги избегнем но ще видим какво ще преценят лекарите в болницата.
Благодаря ти за отговорите!

# 96
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Rali* раждах сина си секцио, за да не се повтори случката с дъщеря ми. Не са му били Зовиракс, Ацикловир, Имуноглоболини и т.н. Сега е на 3 жив и здрав. Нормално след като се роди бебето да има антитела срещу херпеса, защото ти му ги предаваш, като защита! Около 6-я месец мисля че изчезват. След като от 5 години не ти е излизал и в момента по изследвания нямаш активна инфекция или рецивидив и сте решили раждането да е секцио не разбирам какъв е смисъла от Зовиракса, той е много токсичен още повече положен на новородено бебе везнозно или мускулно, мисля че е само венозно, но съм сигурна! Преди няколко години на една майка в 37-ма г.с. и беше излязъл херпес, но тя държеше да роди нормално, на бебето му правиха вливания мисля че с имуноглобулин и на детето му няма нищо. Но това е при нормално раждане. Ако е секцо мисля че няма смисъл. Като родиш направете изследвания на бебето, но мисля че няма да има нищо. А ако има нещо което ме съмнява търси вирусолог, това е специалиста който ти трябва. Даже и сега може да такъв потърсиш специалист и да се консултираш!

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 09:43 от siqna.muk

# 97
 • Мнения: 244
И аз съм на същото мнение като теб siqna , особенно след като се запознах по-добре с нещата и прочетох от тук там информация, но докторите ми казват "най-малко трябва да те притесняват тези инжекции" , чувствам се безсилна, само като ми споменат увреждания и висока смъртност и на мен ми призлява и се съгласявам с тях!

Най-вероятно другата седмица ще определим секциото, надявам се да се разминем с тези инжекции и всичко да е наред!  Praynig

# 98
 • Мнения: 3
Здравейте,искрено съжалявам за проблема ,който ви е сполетял.Искам да ви попитам като една бъдеща майка ,заразена с коварната и неизлечима болест XSV 2 има ли възможност,при която този вирус да не се прехвърли да бебето.И секцио ще помогне ли за предотвратяването му? Ще съм ви много благодарна ,ако знаете и ми отговорите,защото съм много изплашена и не искам тези мъки да ги предам на рожбата си.

# 99
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Чрез секцио няма да предадете вируса! Но ако често ви излиза консултирайте се с лекар и си  пуснете изследвания и за ваше успокоение!

# 100
 • Мнения: 3
Добре,благодаря ви много за бързия отговор.Надявам се наистина всичко да мине добре и да се роди живо здраво Simple Smile  Hug

# 101
 • Мнения: 62
Чрез секцио няма да предадете вируса! Но ако често ви излиза консултирайте се с лекар и си  пуснете изследвания и за ваше успокоение!

Здравейте,

предстои ми секцио след точно 10 дни, но дори и в момента имам съмнение за генитален херпес, а предишният рецидив беше в 30 г.с. Каква е вероятността за вътреутробно заразяване на плода и какви изследвания се правят на новороденото? евентуално някаква терапия за бебето? И дума не може да става за нормално раждане, отдавна се насочихме към секцио, но много се притеснявам, че въпреки тази мярка, бебето може да се роди с увреждания:(

# 102
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Привет,

Има много малка вероятност бебето да се зарази вътре утробно с вируса на Херпес, вероятността е 5%, това става ако майката е с активна инфекция  прекалено чести рецивидиви или е с ХИВ!
След раждането може да се пуснат изследвания за антитела на бебето и ако има нещо (което е малко вероятно) може по преценка на лекарите да се направят вливания с имуногоболин.
Това което ви пиша съм го коментирала с лекари и съм чела доста по темата, но най добре е да се консултират с наблюдаващия ви гинеколог, той най добре ще ви каже и обясни всичко!

# 103
 • Мнения: 62
Привет,

Има много малка вероятност бебето да се зарази вътре утробно с вируса на Херпес, вероятността е 5%, това става ако майката е с активна инфекция  прекалено чести рецивидиви или е с ХИВ!
След раждането може да се пуснат изследвания за антитела на бебето и ако има нещо (което е малко вероятно) може по преценка на лекарите да се направят вливания с имуногоболин.
Това което ви пиша съм го коментирала с лекари и съм чела доста по темата, но най добре е да се консултират с наблюдаващия ви гинеколог, той най добре ще ви каже и обясни всичко!
Благодаря Ви много за информацията. Под активна инфенция имате предвид първично заразяване по време на бременност? В случай, че в плодът се изследва и се открият анти-тела, означава ли това, че е плодът е имал досега с инфекцията?

# 104
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Да за първична инфекция става въпрос или за вторична с по силен рецивид. Ако се изследва бебето може да има антитела, но по вероятно да са предадени от вас, а не негови! Лекарите ще ви обяснят, но мисля че се притеснявате излишно! Леко раждане и стискам палци всичко да е наред!

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 17:16 от siqna.muk

# 105
 • Мнения: 62
Да за първична инфекция става въпрос или за вторична с посилен рецивид. Ако се изследва бебето може да имя антитела, но по вероятно да са предадени от вас, а негови! Лекарите ще ви обяснят, но мисля че се притеснявате изслишно! Леко раждане и стискам палци всичко да е наред!

Благодаря за успокоителните думи. За съжаление лекарите дават мн оскъдна информация и не инфромират бъдещите родители по този проблем.
Успехи и на Вас и много щастливи моменти желая.

# 106
 • Мнения: 81
Здравейте и от мен Rolling Eyes

Сияна Благодаря за темата на мен ми беше полезна въпреки че малко късно я откривам Hug
Съжалявам за това което ти се е случило Hug  Hug Hug

И аз очаквам раждането със свито сърце  Confused вече съм в  8 ми месец но толкова херпеси никога не са ми излизали както през цялата бременност през 2 месеца херпес  ooooh!вече не знам какво става и ЖК и другият доктор при който се следя само казаха секцио и нищо повече нито дали може да има последствия нито някакви изследвания са ми назначили. И за капак вчера се събудих отново пламнала в херпеси но този път на 3 различни места Tired Само се моля бебо да е ОК и да няма проблеми.

# 107
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Nelly* поискай да ти пуснат изследвания за херпес, но и за двата вида антитела и задължително раждането трябва да е секцио! Не би трябвало да се предаде на бебето, но след раждането трябва да спазваш страхотна хигиена и никакво целуване на бебето по устата, носът и очите!

# 108
 • Мнения: 81
Siqna.muk благодаря за бързата реакция Hug аз си мислех да си пусна и за тип 1 и тип 2 защото така и не зная какъв е, преди ми излизаха само на устните но от година и половина започнаха в областта на гениталиите. Раждането ще е секцио задължително но дали е необходимо да се сложи ваксина или някакво лекарство след раждането, четох за някакви инжекции newsm78

Само когато имам херпес или изобщо не трябва да си го целувам бебока Tired

# 109
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Nelly* ти си го целувай, но по устата недей, защото пак може да се предаде. А за ваксина срещу херпес няма и да има не се знае дали няма да е опасна. Пусни си изследвания и говори с някой лекар относно притесненията си.

# 110
 • Мнения: 62
Да за първична инфекция става въпрос или за вторична с посилен рецивид. Ако се изследва бебето може да имя антитела, но по вероятно да са предадени от вас, а негови! Лекарите ще ви обяснят, но мисля че се притеснявате изслишно! Леко раждане и стискам палци всичко да е наред!

Благодаря за успокоителните думи. За съжаление лекарите дават мн оскъдна информация и не инфромират бъдещите родители по този проблем.
Успехи и на Вас и много щастливи моменти желая.

Привет отново! За съжаление точно 1 месец след секциото днес отново съм с рецидив- вероятно заради стреса вирусът пак ме надви. Опитвам се да кърмя бебето, но се притеснявам да не го заразя с кърмата. Има ли вариант да предам вируса при кърменето?

# 111
 • Варна
 • Мнения: 1 272
vanjuha мисля че няма, но се консултирай с лекар!

# 112
 • Мнения: 3
Здравейте,отдавна следя темата,но все не ми остава време да пиша.Аз съм носител и на двата типа херпеси тип 1 и тип 2.Генитален херпес имах за пръв път около 2 години преди да забременея за първото си дете,през цялата бременност имах рецидиви,родих със секцио,бебето беше включено на система веднага след раждането,за да се застраховат,впоследствие стана ясно,че е нямало нужда,защото е изградила антитела още в корема.Второто си дете родих две години по-късно в момента е на 2 месеца и отново през цялата бременност имах рецидиви,родих секцио,направиха изследвания на бебето след раждането,не са й давали никакви лекарства този път.Кърмих и първото си дете,кърмя и сега,херпеси продължават да излизат,просто спазвам много добра хигиена,за кърменето няма проблем,дечицата ми за щастие са живи и здрави и се развиват нормално.Дано съм успокоила хора,които имат моя проблем,защото знам колко  е притеснително,изпитах го през първата си бременност.За жалост няма лечение за херпеса,аз пих Coriolus-MRL,скъпи хапчета за имунната система,от които уж трябваше да спрат рецидивите,но нямаше ефект при мен.

# 113
 • Мнения: 2
 siqna.muk бих искала да споделя своя проблем и решението , което лекарите ми предлагат и да чуя мнението ви...
преди точно две години се сбъсках за първи път с гениталния херпес от тип 2 . Преди да ми бъде поставена диагнозата и аз да се съглася с нея/ да я приема за себе си като точна и да се примиря с нея/ минах през много доктори/ гинеколог, дерматолог, вирусолог/. Всеки лекар започваше с кръвни изследвания и назначаваше свое собствено лечение, така преминах през кремчетата налични в аптечната мрежа, през таблетките ацикловир и таблетките валтрекс, имунустимулиращите препарати изопринозин, биозин, ехинацея, шведска горчивка . Тук искам да уточня, че дори преминах през шестмесечен курс на прием на таблетки ацикловир . Всичко за съжаление до тук не даде никакъв резултат. Както казах диагнозата ми е поставена от две години и до момента с проявата на херпеса се сблъсквам всеки месец около месечния ми цикъл и  когато се разболея също. Това положение на невъзможност да се справя с рецидивите на херпеса или поне да се разредят във времето ми донася дискомфорт, несигурност, тревога... Аз и съпругът ми искаме да имаме дете, но сме изчели хиляди статии в нет-а и на този етап виждам , че правилното решение е първо да се справя с ежемесечните рецидиви на гениталния херпес.  При всеки нов рецидив започвам прием на таблетки ацикловир от 400мг. три пъти на ден в продължение на 5дни и така вече две години... В нов пристъп на вяра, че мога да се справя с вируса, вчера посетих препоръчан ми доктор вирусолог. Докторът ме посъветва да се запозная с ваксината  Lupidon и да помисля над възможността да ми бъде поставена. Днес започнах да събирам информация за тази ваксина, но тя е много оскъдна ... Дали ти и посетителите на този форум имате информация за ваксината, за нейния успех и странични реакции? Ще приема  всякакъв съвет и помощ за разрешаване на проблема ми. Вече се чувствам безсилна и отчаяна от рецидивите на гениталния херпес. Дали горепосочената ваксина би била решението на моя проблем?????

# 114
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Здравейте, не съм запозната с тази ваксина! Дори не съм я чувала! Малко съм негативно настроена спрямо ваксините, но ако искаш се консултирай с още някой лекар за тази ваксина! Другото което знам че може да помогне е вливания на Имуновенин, правила съм такива вливания на дъщеря ми и имаше ефект няколко месеца, но не знам дали ще намериш някой който да иска да поеме това, чувала съм също и за венозен Ацикловир или по медицински както му казват Зовиракс . Ако искаш попитай някой вирусолог за това ! Кожен лекар няма да ти помогне, за гинеколог не знам, но трябва да си намериш добър вирусолог, защото той е специалиста който се занимава с такъв тип вируси!

# 115
 • Мнения: 2
 Благодаря за бързя отговор!В момента обмислям как точно да постъпя . Ще следя публикациите в тази тема и ще използвам създадения диалог, за да споделя бъдещите си решения и проведените лечения.

# 116
 • Мнения: 113
Здравейте, надявам се темата все още да е активна. Още от дете страдам от вируса на херпес симплекс, който ми излиза по лицето, предимно на бузите. Имала съм тежки инфекции с подуване на мястото на херпеса и на линфните възли. В момента съм бременна в 7 месец и херпесът пак тръгна да избива на бузата и то много сериозно. Засегната ми е почти цялата буза. Прочетох цялата тема, но се коментира предимно гениталния херпес. Имате ли представа до колко може да опасен херпесът на лицето за плода?

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 12:40 от Valeria N

# 117
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Здравейте,

По принцип не би трябвало да е опасен сега докато сте бременна, на доста бременни им е излизал херпес тип 1 и не е е имало проблем. Но за ваша сигурност се консултирайте с наблюдаващия ви лекар и ако той прецени може да си пуснете изследвания!

# 118
 • Варна
 • Мнения: 847
Здравейте.Съчуствам искрено на всички преминали и преминаващи през този кошмар.Аз съм бременна в 38-ма седмица и на 08 май трябваше да ми е секциото, ноооо от 5 дни съм с обрив и се оказа, че имам херпес зостер.Както можете да си представите изчетох всичко в интернет, но така и не намерих информация как това може да се отрази на бебо и какви усложнения могат да настъпят за нея и за мен.Ще съм благодарна на всякаква информация за рисковете и какво се прави след като се роди детето.Лекарят, мкойто ще ми прави секциото ми изписа Ацикловир 5х2.И за него намерих противоречива информация за използването му при бременни.

# 119
 • Пловдив
 • Мнения: 2 395
здравейте,

моята история с херпесите - не съм имала никога на устата, дори при срив на имунитета,сигурно броени пъти в живота си да съм имала и то без да стоят със седмици.

Обаче четейки информацията и знаейки от майка ми, мисля, че прекарах херпес зостер (карала съм варицела), майка ми и леля ми(най-вече и най-сериозен) имат и леля ми страшно страда, огромен, от ляво на гърдата, неописуеми болки каза, че са.
И разбира се първо споделих с майка ми, аз съм виждала какво представлява, на мен ми излезе едно като протрито на бедрото, до него раздалечено като пъпка и мисля още една. Те заминаха бързо, но единия лимфен възел до срамната устна ми стои като надуто топче, майка каза, че е от херпеса и уж да мине, ама не минава месец и нещо, все го има и разбира се като се изнервя се увеличава леко (вече без симптомите като пъпки и прочие). Но го напипвам, стои си топчето там.

Маха ли се по някакъв начин, да пия нещо, да правя изследване да знам със сигурност? Не съм ходила на гинеколог, той ли трябва да каже какво е? (майка ми е лекар, но не гинеколог). Доколкото знам за момента, при срив на имунитета и притеснение винаги може да се появи и оправия няма, но ако има начин да се предпазя от поява или туширам с витамини някакви, когато се появи пъпка (или увеличи топчето)?
 Hug

# 120
 • Мнения: 272
EDIT - изтривам си въпроса, тъй като вече не е актуален и да не пълня със спам. Много полезна и хубаво написана тема. Успех милички и нека Господ да бъде с вас!

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 08:50 от Ovonel

# 121
 • Велико Търново
 • Мнения: 20
Здравейте, мами! Имам един въпрос...Бременна съм в 35-та седмица и вече за втори път през бременността ми излиза генитален херпес. Страшно много се притеснявам, защото искам да родя естествено (първо раждане ще ми е). Та кога трябва да си направя кръвно изследване за активен херпес и задължително ли е щом имам кожно проявлрние херпеса да е активен? Калъв е варианта за раждане и риска за беба?

# 122
 • Sofia
 • Мнения: 163
Здравейте, мами! Имам един въпрос...Бременна съм в 35-та седмица и вече за втори път през бременността ми излиза генитален херпес. Страшно много се притеснявам, защото искам да родя естествено (първо раждане ще ми е). Та кога трябва да си направя кръвно изследване за активен херпес и задължително ли е щом имам кожно проявлрние херпеса да е активен? Калъв е варианта за раждане и риска за беба?

Здравейте, ще си позволя да отговоря, тъй като бях в същата ситуация по време на бременността си. На първо място е много важно дали са излизали херпеси преди бременността или това е първи път? При мен се бяха появявали и преди това, и това намалява значително риска от вътреутробно заразяване на плода, тоест по-опасно е ако за първи път се случва по време на бременност. Второ- начинът на раждане- след многократни консултации с моя лекар (при когото раждах), други лекари, които той помоли за консултация и с вирусолог, всички бяха категорични, че ако нямам активен генитален херпес по време на раждането, не се налага секцио. Аз родих по естествен път, но е много важно лекарят да те наблюдава внимателно и да е сигурно, че няма лезии когато започне родовия процес. Дано да съм била полезна и пожелавам всичко да мине добре.

# 123
 • Велико Търново
 • Мнения: 20
Благодаря ти за отговора! Инфекцията не е настъпила сега. От години ми се появява херпес при понижен имунитет.  Донякъде се успокоявам и обнадеждавам, че ще мога да родя естествено ако няма проявление на херпеса по време на раждането, но пък всички ме укоряват... Казват, че не мога да рискувам и щом има и най-малка опасност за беба, трябва да родя секцио. Може и да са прави.  А ти правила ли си си кръвни изследвания?

# 124
 • Sofia
 • Мнения: 163
Благодаря ти за отговора! Инфекцията не е настъпила сега. От години ми се появява херпес при понижен имунитет.  Донякъде се успокоявам и обнадеждавам, че ще мога да родя естествено ако няма проявление на херпеса по време на раждането, но пък всички ме укоряват... Казват, че не мога да рискувам и щом има и най-малка опасност за беба, трябва да родя секцио. Може и да са прави.  А ти правила ли си си кръвни изследвания?

Здравей отново,
Да, правих си кръвни изследвания във Института по вирусология и резултатите и за двата типа херпес симплекс тип I и тип II бяха положителни, тоест имах изградени антитела. Стискам ти палци по какъвто и начин да решите ти и лекарите да е раждането, всичко да бъде наред и да гушнеш едно прекрасно бебе  Simple Smile

# 125
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Bahaty извинявам се за късния отговор!

Кога точно ти е излизал херпеса, ако е било скоро, по добре не рискувай за нормално раждане ами се подсигури със секцио! Виждам, че като си писала си била в 35 г.с., ако все още не си родила, пиши как си ! И се консултирай с гинеколог по въпроса за раждането и херпеса, това не е шега работа, не пожелавам на никой това което се случи с моята дъщеря!

# 126
 • София
 • Мнения: 619
Здравейте прочетах информацията която сте дали

Имам един въпрос. Ако никога не ми е излизал херпес никъде през живота ми има ли нужда да се изследвам предстои ми раждане в началото на годината ?

# 127
 • Велико Търново
 • Мнения: 20
Bahaty извинявам се за късния отговор!

Кога точно ти е излизал херпеса, ако е било скоро, по добре не рискувай за нормално раждане ами се подсигури със секцио! Виждам, че като си писала си била в 35 г.с., ако все още не си родила, пиши как си ! И се консултирай с гинеколог по въпроса за раждането и херпеса, това не е шега работа, не пожелавам на никой това което се случи с моята дъщеря!
Здравей, последно в 35-та седмица ми излезе, утре влизам в 39 г. с. и от тогава няма друго проявление та засега не мисля за секцио, освен нещо в последния момент ако стане. Много е кофти наистина това с дъщеричката ти. Доколкото разбирам при теб е нямало проявление, а при мен си излиза кожно и се надявам да не се случва до раждането. АГ ми каза, че щом ми е излязал тогава в 35-та, поне около месец няма да излезе пак, защото ми се вдигала защитата.

# 128
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Пожелавам ли леко и без проблемно раждане! Simple Smile

# 129
 • Велико Търново
 • Мнения: 20
Да, ама не... днес влизам в 40-та седмица и се събудих с нов херпес. Направо съм в шок, веднага започнах да мажа и да лекувам, но не знам дали беба ще изчака да мине и тогава да тръгва. Мисля да лекувам и в петък да пусна изследвания ако няма изненади до тогава. Sad

# 130
 • Мнения: 244
Здравейте,
Синът ми е на 1.5 месеца , и му излезе херпес на устната , явно ние сме го заразили , 6 дена вдига Т 38-39 , възпалиха му се венците , докторката ни предписа антибиотик , макарче е вирусно и сироп Изопронозим Също и около зъбките има ранички който много го болят и не иска яде, пие само мляко фризо Пеп защотот е с алергия АБКМ, но положението не се оправя а дори имам чувството че се влошава. Мазахме с гранофолин, но не се повлия сега ни предписаха някаква Напа , приготвя се в аптеката..спряхме и АБто
Излезе му и херпес и на кожата до устата , днес видях още 2 нови мехура и се притеснявам че постоянно ги пипа  , Моля посъветвайте ме с какво да ги мажа и какво мога да направя за да чу минат по бързо? Благодаря!

# 131
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Може да го намажете с крем "Здраве" ако е по настрани от устата за да не го погълне! За херпес има кремчета  "Ацикловир", но не знам дали е на подходяща възраст за го мажите! Може да попитате в аптеката!

# 132
 • Мнения: 244
Имам ацикловир с него ще пробвам, кръвните изследвания показват че имунната с-ма е срината, левкоцитите са много малко , и затова организма не може да се пребори,  ако не започне да се храни ще трябва да ни приемат в болница на система...

# 133
 • Мнения: 3
Здравейте , искам да ви попитам нещо с риск да се повторя. Аз имам генитален херпес от 2 год ,но рецидивите ми не са чести. От момента в който ми е излязъл общо 5-6 пъти ми е излизал за тези 2 г. Имам обаче едно много голямо притеснение. Човекът който ме зарази или по-точно бившият ми партньор не е вече с мен и се притеснявам да започна нова връзка,защото никой не заслужава тази болест. Не смея да се обвържа отново от страх да не заразя някой,въпреки че нямам рецидиви! Исках да ви попитам още нещо : Вашият съпруг има ли генитален херпес и ако няма как го пазите,за да не се зарази ? Много ще съм ви благодарна, защото ако тази болест ме обрича и до края на живота си да съм сама ,това ще е много жалко..... Sad

# 134
 • Русе
 • Мнения: 438
И тук да си задам въпроса, ако е удобно? До каква възраст е толкова опасен херпес симплекс тип 1 за бебето. На мен много често ми излизат и съм в постоянен страх да не го заразя. За целувките е ясно, но докога да слагам и маска?

# 135
 • Sofia
 • Мнения: 163
И тук да си задам въпроса, ако е удобно? До каква възраст е толкова опасен херпес симплекс тип 1 за бебето. На мен много често ми излизат и съм в постоянен страх да не го заразя. За целувките е ясно, но докога да слагам и маска?

Аз слагах маска горе долу до 1 година. После просто винаги съм внимавала да не целувам детето или да не докосвам нищо преди да съм си измила ръцете. Дъщеря ми е вече на 9 години и поне до момента не е имала проявление на херпес.

# 136
 • Мнения: 121
Момичета моля за помощ и съвет! Бременна съм в 12 г.с. и Преди 4-5 дни ми излезе херпес вътре в носа. Не предполагах че е толкова опасно, какво бихте ме посъветвали?

# 137
 • Русе
 • Мнения: 438
Спокойно,
Ако не ти излиза за първи път не е толкова опасно. Опасна е първичната инфекция по време на бременност и честите рецидиви. Ако ти излиза само  от време на време, няма страшно.

# 138
 • Мнения: 7
Здравейте,

Оказва се, че много късно разбрах за здравословните проблеми, които може да причини ХВ1 на бебе, тъй като след раждането веднага ми се появи херпес - при всички консултации, на които се явяваха доктори за прегледи, никой не ми каза да не си целувам бебето, а аз вече имах рана в ъгъла на устата. От малка ми излизат херпеси по устата и винаги съм мислела, че единствената вреда е да не се появи мехура на друго място, никога не съм знаела, че това е заразен вирус; и винаги съм го възприемала като грозен козметичен проблем ( а колко съм глупава и проста, и неосведомена). И сега много ме е страх от всички неща ,които прочетох.

siqna.muk на няколко пъти коментира, че след раждането на детето, в първите 6 месеца са активни антителата от майката. А след това какво се случва, след като те се разградят? И, ако детето е заразено? До каква възраст на бебето може да се преливат имуностимулатори превантивно - или е само веднага след раждането?

Благодаря предварително за отговора Simple Smile

# 139
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Здравейте,

След като мине защитата предадена от вас, децата сами си изграждат имунитет! Влиявания се правят ако има съмнение за сблъсък с вируса!
Надявам се всичко да е ок с детето ви!

# 140
 • Мнения: 7
Здравейте,

Благодаря за отговора.
А дали знаете - дали е възможно детското тяло да не изработи антитела? С кръвен тест ли се установява дали е заразено детето - изследване за наличие на антитела или ДНК тест?
Бих желала да попитам също - носенето на маска трябва ли да е непрестанно или само в моментите на поява на мехура на устата?
А ако прояви тип 1 инфекцията като мехури по устата, това означава ли, че това е усложнението, което се проявява или винаги има риск от по-сериозни усложнения?
А, след като е факт, че не всеки знае дали е носител и на тип 2 вируса - какво изследване може да се направи на детето, за да се провери?

Извинявам се, че отново отварям темата и ви притеснявам - специално Вас, siana.muk и много благодаря за ангажираността ви.
Надявам се всичко при вас да е наред.


# 141
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Може да пуснете кръвни изледвания! Когато имате херпес на устата слагайте маска и не го целувайте! Ако има сблъсък с вируса, няма как да няма изградени антитела! По принцип съм описала симптомите за евентуална инфекция! Ако е по голямо детето може да му излезе кожен херпес, а доколко може да има услужнения не се знае, защото и на голям човек може да се случи! Мисля, че се притеснявате излишно!
Колко е голямо детето ви и точно от какво се притеснявате? Че сте имала херпес на устата и сте го целувала по устата ли?

# 142
 • Мнения: 7
Отново ви благодаря за отговора.
Да, притеснението ми е, че веднага след раждането ми се появи херпес в ъгъла на устата още в болницата. Докторите идваха на визитации всяка сутрин, но никой не обърна внимание - да ми каже - не целувай детето, ето ти да мажеш, сложи си маска.
Проблемът е, че винаги съм възприемала това за естетически проблем и само знам, че не трябва да се целувам с мъжа ми, за да не му предам - естетическия проблем. Никога не съм попадала на информация, че това е човешки вирус, който може да причини сериозни усложнения. Майка ми имаше такъв херпес, спомням си като малка, че съм я забелязвала и винаги съм свързвала и при нея, и при мен проблема с отслабена имунна система - настинка, уплах.
Притеснявам се, че, поради тази си неосведоменост, си целувах детето - по главата, бузите, говорих й отблизо, мисля че и по устата съм я целувала - първата нощ в болницата тя много плака - почти цялата нощ и аз се опитвах да я успокоя. В момента е на 2.5 месеца. Като се прибрах вкъщи, разглеждах книга за отглеждане на бебета и там попаднах на инфо за херпес - такъв човек да стои далеч от новородено и потърсих информация - от тогава нямам спокоен ден - живея си с топка в стомаха и огромно притеснение. От стреса от четенето тогава - ми излезе втори херпес - тогава педиатърката каза - веднага с маска на лицето - и така до 40ия ден бях все с маска. После я махнах.
Скоро пак ми се усили много страха и пак ме присърбя устната, та сега съм пак с маска - то е кошмар. Сънувам кошмари, страхувам се по цял ден - не мога да се радвам на детето, а е много чакано. И така.
Та, притеснявам се, понеже още не сме й слагали ваксини - да не би някоя ваксина да причини нещо във връзка с херпеса. Освен това аз й прочиствам носа с помпа на принципа на всмукване - предполагам, че има и издишване, колкото и да се пазя да не го правя, но я лекувахме от стафилококи в носа и е необходимо да прочиствам, за да не се стича секрет в гърлото. В момента, като съм с маска не го правя.
Бях чела някъде, че кръвните изследвания може да не покажат реалното състояние - т.е. че, може да покажат наличие на антитела - което не означавало присъствието на вируса, или може да покажат отстъствие на антитела, което отново не означава, че вирусът не е прихванат и затова съм уплашена какво може да се направи, за да се провери действително.


Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 09:44 от viviana_espri

# 143
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Инкубационния период на вируса е 21 дни! При вас е минало доста време и няма нищо притеснително, така че не се го предали на бебето! Не се притеснявайте и натоварвайте излишно, пуснете  кръвни изследвания за вируса, ако се е сблъсквал с него няма как да не покаже. Желая ви всичко хубаво и мисля , че няма повод за притеснения, просто продължавайте така да ходите с маска при наличието на херпес! Simple Smile

# 144
 • Русе
 • Мнения: 438
И аз да попитам нещо относно изследванията: ако излязат положителни при дете на една година,  това означава ли,  че вече се е сблъсквал с вируса или може да са останали антитела предадени от майката преди раждане и по време на кърмене?
И дали вируса е устойчив извън човешкия организъм?  В смисъл колко време може да живее попаднал върху повърхности и дрехи?

# 145
 • Мнения: 1
Здравейте - искам първо сърдечно да БЛАГОДАРЯ на siqna.muk за това че ни помага с толкова много информация .. Искам  да ви питам за здравето на децата ви  Simple Smile
Пиша защото искам да споделя опита си с вируса на херпес (Генитален херпес)и да задам няколко въпроса . Живея в Чехия вече 8 години с херпес се заразих (мисля си - преди това съм нямала дори и на устата) някъде преди 4 години и може би година и половина и 3 доктори да установят какво ми е. Тука трябва да кажа, че имаше един период първите 8 месеца в които почти постояно имах рецидив. Появи се възпаление на пикочните канали. Докторите ми казаха че едното няма нищо общо с другото но преди това, а да чукам на дърво и до сега съм нямала инфекция. Един ми предписа само мазило , друг ми даде зофиракс или как се казва да пия след появата - аз като прочетох за страничните ефекти(а да ли ви помога е ???)...
Затова реших да пробвам по друг начин и тук много ми помогна информацията от siqna.muk. Намерих доста информация , която никой доктор тук не беше в състояние  да ми предостави дори и специалист.
В една книга беше написано че херпес доста свързан с психиката (аз съм си склона към депресия, бързо се ядосвам и така Embarassed), но е възможно да се появи от продължително излагане на слънце или от тесни дънки (това е само за ген.х.). В общи линии винаги при стрес на организмът . За тези които като мене  не вярват на хапчета  пробвайте някакви хранителни добавки , направете си режим на хранене(не само витамините помагат на имунитета) не пийте сутрин кафе на гладно и не пийте много защо кофеина влияе на хормоните,цигари алкохол и така.
След хранителните добавки минах само на вода с лимон и мед всяка сутрин и мога да кажа че имам огромен успех  почти нямам повторни инфекции.
Сега обаче съм малко разтревожена защото съм в края на 9 седмица а вече два пъти ми се обяви ген.херпес(предполагам тип 2) мисля си че няма опасност за плода засега но ме страх защото двата пъти при появата ме болеше около яйчниците- вие какво ще кажете ? След няколко седмици отивам на подробни изследвания и пак ще говоря с доктора ама не съм много сигорна с него и исках да ви помоля за съвети -за какво трябва да го питам, на кави изследвания да настоявам . Знам че доста бързо но искам да знам и вашето мнение за двуседмичната терапия с хапчета преди раждането за да не се прояви херпес. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ТЪРПЕНИЕТО  Grinning Grinning Grinning

# 146
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Здравей, Поли!
Радвам се, че информацията която съм споделила тук ти е помогнала по една или друга причина! Нормално е след като си бременна да имаш рецивидиви, все пак организма ти е по слаб ! По време на бременността не препоръчително да се приемат медикаменти, които потискат херпес вируса. Предполагам сега приемаш фолиева киселина, а в по късен етап ще ти изпишат и витамини за бременни , които също спомагат засилването на организма и по рядка проявя на вируса. Хубаво е да си пуснеш антитела за Херпес Симплекс тип 2! Не мисля, че ще има проблем за плода, но е препоръчително раждането да е секцио! Надявам се да съм ти помогнала! лека бременност ти желая! Simple Smile

# 147
 • Мнения: 983
Здравейте,
Досега четох темата и се притесних. Цял живот ми излизат херпеси по устата, а първото ми дете е родено нормално. Преди 8 години имах и херпес зостер. Сега съм бременна в 36-та седмица, като в 6-тия месец ми излезе генитален херпес, сега пак. Правя си седящи вани, а лекарят ми твърди че няма опастност за бебето. Ще раждам и секцио. Но не мога да разбера кога съм се заразила?
Правих си и 3-те ФМ и всичко беше чудесно. Имам ли повод за притеснение?

# 148
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Only God can... писах ти на лични! Simple Smile

# 149
 • Мнения: 1
Здравейте Сияна. Изчетох почти всичко за гениталния херпес, но никъде не намерих информация за генитален херпес на дете. Попадна на тази тема тук случайно и се хванах като удавник за сламка, Моята мъка е за детето ми. Имам прекрасна дъщеричка на 4г. През месец март тази година след силно главоболие й излезе генитален херпес. Болките й бяха адски, не можеше да се изпишка изобщо и стискаше докато не се напикае в гащите. така беше 10тина дни. Надявах се никога повече да не се повтори,но..... ето че вчера ситуацията се повтари, при положение че й давам от около месец клеева тинктура сутрин и вечер по 10капки. Започвам да се чувствам безпомощна. Не знам от къде й се появи тази гадост и ЗАЩО????, като аз никога не съм имала генитален херпес. Няма и как някой да й е посегнал (да не дава Господ), защото съм самотна майка и живея само с детето. Това стана в неделя, сега се чудя къде да я водя пак....???? Ако може някакъв съвет да ми дадете, ще съм ви безкрайно благодарна. Страх ме е да не се усложнят нещата.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 03:59 от Tunty

# 150
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Заведете я при личния лекар, пуснете изследвания за херпес симплекс  и се консултирайте с вирусолог! Те вече ще кажат какво да правите!

# 151
 • Мнения: 98
И аз съм изпаднала в паника. Бебето ми е на 50 дни и забелязах малка афтичка от вътрешната страна на долната и устна. В интернет пише, че афтата се причинява от вируса херпес симплекс. На мен не са ми излизали никога херпеси. Случвало ми се е рядко да се зачерви болезнено ъгълчето на устата ми, но не ми е приличало на херпес. Тия дни обаче имах нещо като раничка в устата на мястото където ми вадиха мъдрец преди години и се притеснявам да не е било херпес и да съм я заразила.

# 152
 • Мнения: 43
Здравейте, много съм притеснена. имам генитален херпес от който получавам  и обрив по ръката. В момента имам обрив, детенцето ми е на 11 месеца. много се страхувам да не съм го заразила. Много ли е опасно???? ного съм разтревожена Cry Cry Cry

# 153
 • софия
 • Мнения: 181
Здравей Сияна , благодаря ти за темата , но искам да се консултирам нещо с теб , бременна съм в 33г.с. в 29г.с. ми излезе генитален херпес , излизал ми е и преди бременността , въпроса ми е какво изследване е нужно да направя и кога за да се реши хода на раждането , термина ми е на 5 януари . С предишната бременност пак така към 30г.с. имах херпес , но тогава не знаех , че е опасно и не съм споменавала на лекарите , дори си мислех , че са пъпки от самобръсначката , родих нормално , детенце е живо и здраво вече на 5г., но си мисля че съм изкарала голям късмет защото никой не гледа тези неща когато се ражда. Предполагам съм носител и на двата типа херпес , защото ми е излизал и на устната като дете и от няколко години по генеталиите , но пак ти казвам не знаех , че това е херпес , излиза рядко и си мислех , че е са пъпки от бръсненето , на мъжа ми също при стрес му излиза, категорична съм за секцио , ако ми излезе в 9 месец , но ако не какво да правя незнам . По време на тази бременност ми излезе веднъж до сега , с миналата бременност по същото време пак веднъж . Ще съм благодарна ако ми пишеш .

# 154
 • София
 • Мнения: 3 492
Здравейте ! Бебето ми е на 11 дни. Сутринта я целувах, а по-късно през деня на устните ми излезе херпес. Носител съм на вируса, тъй като често при чоплене (много вреден навик..), настинка или стрес ми излиза. Няма да я целувам вече, мия се по 100 пъти, мажа с цинков крем. Въпроса ми е за какво да следя ? За кожни проявления 21 дни ли ?

# 155
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Следете за всичко нередно! Кожни обриви е малко вероятно да има, но за температура, разстройство или нещо нередно! При най малко съмнение консултация с лекар и изследвания! А по устата целували ли сте бебето? Може и нищо да няма!

# 156
 • София
 • Мнения: 3 492
По устата никога не съм я целувала. Само по бузите и челото. Благодаря ! Сега си слагам едни лепенки и мажа с изчистен от химия гланц с маслиново масло.

# 157
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Няма страшно, щом не сте я целували по устата! Докато не мине херпеса избягвайте целувките по лицето и ръцете !

# 158
 • София
 • Мнения: 3 492
Изобщо не я целувам. Благодаря много за включването, желая Ви здраве !

# 159
 • софия
 • Мнения: 181
Излезе ми резултата пуснах за херпес симплекс тип 2 , и за IgM IgG и нищо неразбирам , вижте резултата , ако някой може да помогне .
Херпес симплекс вирус тип II IgG         Резултатът ще бъде готов в рамките нa 5 работни дни.         NTU      <16 (-)negative; 16-22
borderline; > 22 (+) positive    
Херпес симплекс вирус тип II Ig M         Резултатът ще бъде готов в рамките нa 5 работни дни.               <0.8 (-)negative; 0.8-1.1
bordline; > 1.1 (+) positive     

Дали трябва да излезне още нещо не разбрах .

# 160
 • Мнения: 3
Добър ден мами! Искам да попитам...понеже лизинът се препоръчва при херпес и доста хора казват, че са доволни и няма рецидиви или поне не толкова чести или болезнени....та въпросът ми е знае ли някой нещо повече за него?

# 161
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Доста съм чела за Лизин , но не съм давала на дъщеря ми ! Може да опитате , той е неизменима аминокиселина и се прилага при херпес вируси и респириторни инфекции!

# 162
 • Мнения: 3
аз съм бременна в началото на 8-ми месец и съм имала херпес генитален преди 6-7 години и от тогава имаше рецидив 2 пъти най-много, но бяха доста слабо изразени и сега за капак в последните месеци пак...гинеколога ми каза с ацикловир крем...наблягам на витамин ц и в по-малка доза лизин от два дни съм с инфекцията и ме е страх да не стане нещо на бебето...за раждане 100% ще е секцио, но се страхувам сега докато съм с инфекцията

# 163
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Мисля, че няма повод за притеснение, най опасно за бебето в утробата ако инфекцията е първична! Т.е. при теб е рецивидив, а не активна инфекция, няма как да навлезе в околоплодния мехур! А щом ще раждаш и секцио, това също ще предпази бебето !

# 164
 • Мнения: 3
Лизинът мисля, че също ще е от полза изчетох доста материал за него и мисля, че за профилактика може да се пие за напред от време на време особенно за хората, коити не обичат млечни продукти

# 165
 • Мнения: 26
Здравейте, след като изчетох темата се притесних много. Имам две дечица - момченце на 1 месец и батко му на 3 годинки. Тъй като с две деца се оказа доста трудно да се справям майка ми дойде да ми помага. Но не ме беше предупредила, че и е излязъл херпес на устната. Аз и не съм знаела, че е толкова опасно за новородени. Питането ми е следното, след като изчетох цялата тема моля кажете ми какво трябва да следя при бебето? Майка ми дойде след като са се били образували корички на мястото на мехурчетата. Заразна ли е била?
На горната устничка на големия ми син виждам малки пъпчици от тази вечер и за това и се зачетох. За него ако се окаже, че е херпес много ли е опасно?
Благодаря предварително за отговорите.

# 166
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Когато са по големи , не е толкова опасно! Но всеки реагира различно при първия сблъсък с вируса! А щом е била със завехнали мехури няма страшно! Просто не разрешавайте да се целуват децата ви по устата!

# 167
 • In Elinaland
 • Мнения: 1 372
Здравейте момичета  Hug
Страшно съм объркана вече, четох много, не знам какво да мисля, моля помагайте, че съм много притеснена  Cry Cry
Бременна съм в 8 г.с. с второто си бебе, което е резултат от успешна ин витро процедура, както и  първото, което сега е на 3 год. и 4 мес. Миналия месец в градината, където ходи малката, обявиха карантина от варицела, като до сега има 4 болни деца. Малката не е била в контакт с първото, била е в контакт с второто, а като разбрах тогава, че има още болни деца, веднага я спрях. И понеже майка ми не можеше да си спомни дали съм карала варицела като малка, директно се изнесох от къщи и отидох при нашите. Баща й остана да я гледа. Това се случва на 30.12 Веднага отидох и си пуснах изследвания за VZV IgG. Изследванията излязоха на 05.01. Резултатът е 224 IU, при реф. граници- положителнен за антитела- над 110. Много се зарадвах, звъннах в ХЕИ-то (вирусология) за консултация за всеки случай, казаха ми, че имам много напрегнат имунитет и няма никакъв проблем да се върна при детето си. Веднага се прибрах. Тогава баща й каза, че преди 2 дена е била леко отпаднала, не е искала да яде, и била поспалива, но това е било всичко. Нямала е температура или обрив, той я е завел на лекар, гърлото и белия дроб също били чисти.
  Сега карантината е до 22.01, но аз я върнах на градина. Дори и да се разболее, аз имам имунитет. Обаче....преди 2 дена усетих болка в дясната част на лицето, точно по нерва, не е силна, има я само при натиск, около веждата, носа, челюстта, скулата. Дясната ноздра определено се поду и се запуши. Днес виждам на входа на ноздрата мехурчета, много малки, 2-3 броя, бели, мнооого леко зачервени. Навътре усещам, че има подуване, но не мога да видя какво е. Няма сърбеж или парене. Болката е само при натиск и е много слаба.
   Предполагам, че е херпес, но от къде и как  newsm78 Малката не се зарази с варицела, аз уж имам имунитет и сега това.....Направо съм в потрес. Сигурно е херпес, защото я има болката по нерва, макар и незначителна, и то само от дясно.
   Много ме е страх да не стане нещо на бебето. Днес съм на лекар, но рекох и тук да питам, по принцип не ми излизат херпеси, за цял живот да съм имала 1-2. На 34 съм. Давайте съвети, че много ме е страх. На едни места пише, че е много опасен херпеса, на други, че не е. Объркана съм много и много ме е страх  Cry Cry     

# 168
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Най вероятно е херпес симплекс 1!  Щом и преди ти е излизала, мисля, че няма нищо притеснително!

# 169
 • Пловдив
 • Мнения: 30
Да споделя и аз за моите притеснения. В 13 г.с. съм и ми излезе генитален херпес или поне така мисля. Вчера чувствах дискомфорт в гениалната област, който определено беше изразен в ляво и наподобяващ мускулна болка. Огледах мястото, но нямаше зачарвяване, подуване или раничка. През нощта почти не спах от притеснение и ставах пак да оглеждам, но нямаше нищо. Сутринта вече имаше малка раничка, но без мехури. Хвана ме страх да се мажа. Само да кажа, че преди бременността такива ранички са ми излизали няколко пъти и все около това място и малко преди датата на цикъла. Не съм правила тогава нищо и са изчезвали за няколко дни до седмица. Днес съм толкова притеснена, обадих се на гинеколога и ми каза че трябва да следим бременността стриктно и най-вероятно е да се наложи секцио (живот и здраве). Пуснах кръвни изследвания за: херпес симплекс вирус тип 1/2 (HSV 1/2 ) - Ig M и херпес симплекс вирус тип 1/2 (HSV 1/2) - Ig G. Ще са готови след 16 дни и ще се побъркам до тогава. Даже не знам какво точно очаквам от резултата, но най-малкото да потвърди има ли активен херпес в момента. Страх ме е за бебето, място не си намирам...

# 170
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Няма страшно за бебето! Само ако нещо са високи антитела е хубаво пак да се пуснат изследвания преди раждането, ако искате да е по нормален механизъм!

# 171
 • Пловдив
 • Мнения: 30
Благодаря за отговора, аз продължавам да си чакам резултатите, но нормално ли е толкова бавно да стават - казаха ми 16 дни (дано не са имали предвид работни)? И другото, което не ми е ясно - трябваше ли да чакам да мине определено време преди да пусна серологичното изследване, защото аз го направих в деня, в който се появи раничката?

# 172
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Според мен са ви по излъгали  малко, че след 16 дни ще са готови изследванията. Максимум до 5 дена винаги са готови резултатите! Няма значение кога сте пуснали изследвания! Ако са високи антителата , ще ги следите!

# 173
 • софия
 • Мнения: 181
Здравейте, по време на бременността ми излезе генерален херпес в 32 г.с. правих си изследване, титъра беше висок но въпреки това родих нормално, всичко беше наред , но сега преди няколко дни ми излезе херпес на устната, пазя много бебето, не го целувам, въпреки че преди да ми излезе го целувах, надявам се да не се зарази бебето че ще се гръмна някъде.

# 174
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Ако не си го целувала по устата и носът, няма страшно!

# 175
 • Пловдив
 • Мнения: 30
Здравейте, излезнаха ми резултатите, моля за помощ, не ми е ясно какво означават, а съм на преглед чак в понеделник:
HSV1 IgM   2.2 U   <9 (-); 9-11 неясен; >11 (+)
HSV2 IgM   5.173 U <9 (-); 9-11 неясен; >11 (+)
HSV1 IgG   0.74 index  <0.6 (-); >=0.6 и < 1.0 неясен; >= 1.1 (+)
HSV2 IgG    60.88 index <0.51 (-); >=0.51 и < 1.0 неясен; >= 1.1 (+)

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 17:01 от mim29

# 176
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Имате рецивидив! Ако мислите да раждате нормално, последния месец следете антителата!

# 177
 • Пловдив
 • Мнения: 30
Много благодаря за отговора!Странно е че IgM за HSV 2 показва отрицателен резултат. Тогава може би това е било наистина раничка, а не херпес, то и за 2 дена ми мина, но незнам дали не е било рано да отчете положителна стойност за IgM, защото пуснах изследванията още първия ден от появата на раничката. А тази стойност на IgG за HSV 2 не е ли твърде висока?

# 178
 • Meerbeke, Ninove
 • Мнения: 26
Misence радвам се че всичко е наред! Simple Smile

Много е неприятно че не предупреждават родителите, преди да стане това с дъщеря ми си нямах и на представа че херпеса е толкова опасен вирус за бебетата. А би било хубаво всяка бременна жена да бъде запозната с това или най малкото нещо да го включат в пакета за задължителни  изследвания, както са са вече хив вируса, хепатит, хламидий и т.н.
Ти докато кърмиш не може да вземаш нищо против херпес, единственото което като ти излезе да се мажеш с крем "здраве" или да си купиш цинкова маз, цинка изгаря бързо херпеса. Другото е като спреш да кърмиш да вземаш някакви имуностимуланти като Изопринозин (малко по скъпичък е, но ефикасен) или Биозин (и това е скъпичко), а за подтискане на самия херпес е Ацикловира, но всичко само го подтиска временно, няма напълно излекуване.

Mila Siana, samo iskam da kaja che az dokato karmia kato usetia che shte mi izliza Herpes Simplex type II (izliza mi samo i edinstveno na rukata, mnogo netipichno miasto za type II) pia acyclovir, spored pediatarkata tuk v Belgia i akusherkata niama takava opasnost i po-dobre da se vzima otkolkoto da zarazia bebeto mi (koeto e veche na 4meseca)...naistina ne doumiavam kak moje da ne preduprejdavat budeshtite roditeli za tozi kovaren virus....

# 179
 • Мнения: 1 322
Namerih temata i sum ujasno pritesnena. Izvinete na latinicata nqmam instalirana kirilica.

Deteto mi e na 1 g i 9 meseca i ima herpes na ustnata. Imashe temperatura edna vecher i sega e mnogo sunliva i spi po mnogo. Budi se na sun i pishti i tropa s kracheta. Nqmam vruska s pediaturkata tolkova kusno vecherta a sum mnogo pritesnena ? opasno li e ?

# 180
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Здравейте, може да няма връзка с херпеса, а просто нещо друго да го мъчи детето ! Няма как да ви кажем да се притеснявате или не, трябва да го види лекар!

# 181
 • Мнения: 16
Здравейте
За съжаление и аз имам проблем с генитален херпес... излиза ми от доста време, не помня вече от кога, някога по-често, друг път по-рядко.. Сега съм бременна и ми беше излизал 2 пъти в по-ранните седмици. Първоначално се притесних, но четох, че ако не е първична инфекция няма сериозен риск за бебето в коремчето. Много се надявах да не се появи при раждането, защото знам, че тогава е опасно, а аз искам да раждам по естествен начин..
За мое съжаление сега в 38-мата седмица се появи пак Sad Разбирам, че дори и като отшумят видимите симптоми вирусът може да е активен и да зарази бебето при раждането. Някой знае ли кога ще е подходящо време да си направя изследвания за активна инфекция, защото ако ги направя сега 100% ще излязат положителни

# 182
 • Пловдив
 • Мнения: 30
След като си прекарала инфекцията IgG за HSV тип 2 винаги ще ти е положително. Правила ли си това изследване скоро, за да имаш база за сравнение на резултатите? Пусни сега изследване и го повтори пак преди раждането да видиш как се движат стойностите, добре е ако намаляват. Но ти имаш много малко дни до термин, а на мен гинеколог ми каза, че ако няма активна инфекция последните 40 дни преди раждането, може да се роди нормално, в противен случай секцио. Не знам дали е добре да рискуваш с нормално раждане. Твоят гинеколог какво казва?

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 17:55 от mim29

# 183
 • Мнения: 16
Вчера ми излезе херпесът, а имам час при лекаря за събота. Не съм говорила още с него.. това за 40-те дни, което казваш доста ме притеснява.. Аз наистина се надявам да мога да родя естествено Sad

# 184
 • софия
 • Мнения: 181
Много се бях спекла с този херпес, родих естествено , всичко наред , просто се пазете от настинки по край термина, дано в 9тия не ви излезе, макар ,че аз имах началото на деветия и малко преди да родя имах леки симптоми, но не излеЗе де и слава богу, от както родих не ми е излизало нищо вече 9месеца

# 185
 • Мнения: 16
Аз също родих естествено 1 седмица преди термина, 11 дни след като ми излезе херпеса. Отидох с изтекли води и контракции. Лекарят ме прегледа и тъй като не видя симптоми на активна инфекция ме окуражи да продължа с нормалното раждане. Всичко беше наред Simple Smile

# 186
 • Мнения: 1
Здравейте, аз също страдам от генитален херпес,на устните ми излизат от дете. Имам син на 6 години, който родих със сркцио точно поради риск от заразяване, а втория си син родих пррди 4 мес. пак със секцио. Големият от няколко дни подозирах, че има херпес на устата, а днес вече съм сигурна..за един месец изкара две гнойни ангини(едната я излекувахме преди дни), сега като чета предходните постове си давам сметка,  че може би причина за това е бил херпрса. Посъветвайте ме, да се тревожа ли.. И аз не знам или да го приемам като нещо нормално, при положение че всеки си го носи вируса дори без да знае..
😰  ooooh!

# 187
 • ново
 • Мнения: 1 523
 Според мен, херпесът на детето е излязъл в следствие на спад в имунитета, казвате че е изкарал две гнойни ангини. Моята дъщеря я лекувахме от друга проява на Епщайн бар, около 1 година беше на Ацикловир по схема. Все пак не е лошо да се консултирате с лекар.

# 188
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Araia мисля, че няма повод за притеснение! Правилно , че повечето хора го носят! Може да попитате личната лекарка дали да пуснете едни изследвания и междувременно давайте някакъв имуностимулант за да подсилите имунитета!

# 189
 • София
 • Мнения: 679
Сияна, имам херпекс симплекс 1 като преди няколко дни беше активен. Притеснявам се за бебето си на 1,5 м. Искам да попитам, в случай, че е заразено, задължително ли веднага избива херпеса? Доколко е опасен този тип за толкова малко бебе? Има ли значение за имунизацията?

# 190
 • Варна
 • Мнения: 1 272
На първа страница е описано всичко!  На устните ли е бил херпеса? Целувала ли си бебето по устата? Ако не си , мисля че не е имало проблем !

# 191
 • София
 • Мнения: 679
Успях баткото на 3 г. и 8 м. да заразя, вероятно като го храня. Бебето-не, целувала съм го по устата и очите  Embarassed

Четох на първа страница, вкл. линк, при новородени (той е почти на 2 м. вече) този тип на устата също такива ужасни поражения ли може да нанесе? Това не ми стана ясно.

# 192
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Да! И двата типа могат да доведат до сериозни вреди!

# 193
 • Мнения: 1 590
А КАК ЗАБРЕМЕНЯХТЕ С ТОВА НЕЩО (гениталния)?

# 194
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Няма причина да не се забременее ако си носител на херпес!

# 195
 • Мнения: 1 590
благодаря, сигурна съм, че е така, но ме интересуваше на практика - ако излиза често, значи няма мн. възможност да се "действа" за бебе, значи се пият лекарства, но колко време, кога, какви... Ще се консултирам и с лекар, но ми се иска мнения на хора от опит.

# 196
 • Meerbeke, Ninove
 • Мнения: 26
благодаря, сигурна съм, че е така, но ме интересуваше на практика - ако излиза често, значи няма мн. възможност да се "действа" за бебе, значи се пият лекарства, но колко време, кога, какви... Ще се консултирам и с лекар, но ми се иска мнения на хора от опит.

Привет Ален Мак ,

доктор ще предпише нужната схема според случая и най-вече  колко често излиза ...По принцип се пие Ацикловир .. единият вариянт е продължително взимане на малки дози .. а другият е да се започне с приема когато се усетят първите симптоми ,че сте излиза (при мен е така) взимам по три пъти на ден 400мг  в продължение на пет дена ... също така започнах да взимам профилактично Лизин и съм много доволна ... преди ми излизаше на всеки 3-4 седм сега на два месеца горе долу...намалила съм приема на сладко .. това също влияе...
успех..

# 197
 • Мнения: 2
Здравейте на всички. В момента съм бременна и честно казано ме мъчи един доста глупав въпрос. Преди да забременее имах ситуация, от която е възможно да съм се заразила с гениален херпес, но този от тип 1 (който се появява на устата). До момента нямам никакви симптоми. Направих си изследвания за антитела за херпес тип 2 и излезнаха отрицателно, но антителата за херпес тип 1 са налице, което е нормално при положение, че често съм карала този вид херпес. Не знам въобще какви изследвания да си пусна и въобще дали има смисъл от притеснение

# 198
 • Варна
 • Мнения: 1 272
Щом сте си пускали изследвания за тип 2 и са отрицателни, няма повод за притеснение!