Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вече в моята си приказка...

Мнения: 3 700
Отдавна търся една рецепта на една закуска, която баба ми (лека й пръст) често ни приготвяше. Беше от царевично брашно, захар, хляб, масло и други неща, които незнам. Казва се скроб (или поне баба ми я назоваваше така). Беше божествено вкусен и още ми е в устата.
Благодаря ви. eat
« Последна редакция: пн, 15 авг 2005, 10:10 от Erica »
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Никаква идея нямам... Tired
Цитирай

Германия

Мнения: 6 912
Гугльо ми изплю руски рецепти
но аз ..с моя руски...
http://kuking.net/1_1388.htm
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
Мойта баба ми правеше скроб, но в него нямаше захар newsm78
Иначе се прави като качамака....вари се царевичното брашно с вода.като стане готово се слага сирене натрошено и масло...става много вкусно. Пробвай вместо сирене да сложиш захар....знам ли какво ще стане Thinking
Цитирай

София

Мнения: 3 394
Здравей, чак сега влизам тук и виждам че още някой знае какво е скроб.Бяха много учудена.Моята баба прави и много го обичам, но трябва да я попитам за точната рецепта и утре ще ти кажа.Знам,че със сигурност се слага захар и сирене, но не знам как става точно с царевичното брашно.
 Баба ми знае рецептата от свекърва си която е от преселниците от западните покрайнини,когато са сменили границите при незнам кой си договор те се върнали в "българско" .Досега никой от познатите ми не беше чувал и ял скроб.Моят мъж и досега не иска да го яде?!
Цитирай

София

Мнения: 3 394
Значи разбах как се прави! Слагаш вода и масло заедно на котлона и чакаш водата да заври, като заври започваш на тънка струйка да сипваш от царевичното брашно и бъркаш внимателно за да не стане на топченца.Бъркаш почти постоянно докато се сгъсти/но не много защото като изстине ще се сгъсти още/. Слагаш захар на вкус и съобразена с количеството което си сварила.Натрошеното сирене се слага и обърква след като се свали сместта от котлона /не трябва да ври с нея/.Изсипваш го в тавичка, чакаш малко да изстине и готово може да се яде!
Цитирай

Вече в моята си приказка...

Мнения: 3 700
Здравей, чак сега влизам тук и виждам че още някой знае какво е скроб.Бяха много учудена.Моята баба прави и много го обичам, но трябва да я попитам за точната рецепта и утре ще ти кажа.Знам,че със сигурност се слага захар и сирене, но не знам как става точно с царевичното брашно.
 Баба ми знае рецептата от свекърва си която е от преселниците от западните покрайнини,когато са сменили границите при незнам кой си договор те се върнали в "българско" .Досега никой от познатите ми не беше чувал и ял скроб.Моят мъж и досега не иска да го яде?!

На мен пък ми беше интересно да разбера, че скроб-а не е българско ядене. Обаче е страхотно. Благодаря ти за рецептата, ще я опитам и ще пиша как е станала! smile3503
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Абе, мами, то това зву4и като вкусотия подходяща за малките за закуска също. Ще взема да го пробвам и аз този скроб. Още утре ще се метна до супермаркета за цареви4но брашно.
Цитирай

София

Мнения: 3 394
Точно така, децата го харесват. Става за следобедна закуска.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Точно така, децата го харесват. Става за следобедна закуска.
Мерси за идеята. Приветствам всяка нова интересна идея за закуски и други подобни, подходящи за малките деца. Все пак разнообразие е нужно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.