Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 апр. 2009, 09:46 ч.

До болка позната тема...Търся вашите съвети

 • 5 569
 • 136
 •   1
Отговори
За пръв път пиша като анонимна.Предпочитам за сега да си остане така.Историята е следната:

С мъжа ми сме щастливо женени,не познавах много родителите му до преди да се роди детето.По-точно,не знаех що за хора са.Разочарована съм ужасно.
Живеят в друг град на няколкостотин км от нас.Ние живеем в жилището на майка ми,което ще е мое наследство.Май вече е .Както и да е,това няма значение.
Та,по същество.Родителите на мъжа ми имат две къщи,в едната живеят.Тя е купена от брат му.Другата е наследство и е малка съборетина.Майката на мъжа ми му обещава тази последната като казва,че брат му си има ,защо  и той да си няма.Мъжа ми решава,че къщата ще се продаде.Тя се намира в близост до тази,в която живеят родителите му.И така...Мъжа ми решава да теглим заем и като продаде къщата да върне по-голямата част от него.Съгласявам се.НИкога не бих се съгласила да ни тежи заем през следващите 10 години,ако не беше къщата,която е възможно да се продаде!

Поиска от брат си да му прати документите на къщата...пускаме обяви в интернет,говорим с агенции....и така нататък..познатите процедури.Мъжа ми ,като се чуеше с майка си постоянно питаше дали не е идвал някой да гледа къщата.Майка му отговаряше винаги отрицателно.
През това време детето се е родило,аз съм разбрала що за свекърва ще имам ...но май май нищо не съм видяла още.Държаха се с мен и семейството ми пренебрежително,чак унизително.След време разбрах,че това са комплекси,породени от факта,че те са от малко село до малък град,а ние живеем в столицата.Нищо,че за мен това няма никакво значение..Иначе не бих взела съпруга си ,нали?Няма значение и за никой от моето семейство.
Както и да е.

Взимаме заема,купуваме си кола,която ни е страшно необходима,връщаме си натрупаните заеми,обличаме се,купуваме на детето дрешки,играчки,дишаме известно време по-леко...Направихме и кръщенето на детето в един ден с рождения му ден....И чакаме къщата да се продадееее......

МИнава година и нещо.Свекървата и свекъра правят голям ремонт на къщата,в която живеят и която е на девер ми.Той живее на 50 км от тях на квартира,за която не плаща нищо,защото е на техен роднина.

Непрекъснато ни се хвалеха по телефона какво направили днес:дограми,достроявания,бани,измазвания,дюшемета....Окей,неам нищо напротив,да си правят хората....Ама що толкова се хвалят ?се запитвам аз.Ние по това време вече сме приключили с парите от заема и пак идват моменти,в които позатъваме леко.Майка ми винаги се е отзовавала,но ,нали,не мога само от нея да искам.А свекървата и свекъра изобщо са забравили в това отношение за нас.Най-накрая казах на мъжа ми да спре да иска каквото и да е.Особено след като той ги беше помолил горещо да пратят малко пари,защото сме го закъсали(мъжа ми работеше,но заплатата не стигаше до никъде,а сега,в момента,работи и на две места)
и те му бяха хвърлили в мазните пликове на един колет 6 петолевки,което го накара да се разплаче........Стана ми ужасно.
Има още доста неща,но историята ще се разтегне прекалено и едва ли някой ще иска да чете толкова дълъг пост.

Но това,което ме накара да ги намразя тотално беше следната случка:
Идват ,не знам по какъв случай беше,не си спомням,и свекървата ,ей така,докато си пушим на балкона ми заявява така,по между другото,че са продали къщата отдавна...... Shocked Да,точно така зяпнах.
Не видяхме никакви пари от тази къща.
Преглъщах неуважението им към мен,преглътнах интрижките,преглътнах омразата на семейството им ,която се появи в момента,в който се появих там,преглътнах намеците да направя аборт,защото това дете не е на мъжа ми,намеците,че съм к****а и прочие и прочие,казано с толкова мил и мазен тон,че да ти се повдигне.Преглътнах развалениете празници,мешането в гледането на детето,изтръгването на детето от ръцете ми,изнудванията да им го дам,лъжите,липсата на всякаква помощ,ПОДИГРАВКИТЕ,че,виждаш ли,ние няма да можем да направим ремонт на колата(въпреки,че колата съвсем не се нуждаеше от спешене такъв или нещо подобно) ;сравненията на мъжа ми с девера,намеците,че едва ли не съм попаднала на грешния брат #Crazy ,хвалбите по негов адрес и обидите по адрес на мъжа ми.......
А половинката....той си ги знае и едно си говори ,друго им мисли...Не настоява изобщо да се виждаме с тях....Срамува се!
Преди месец и нещо им вдигна най-накрая скандал.Защото аз вече не издържах....Аз бях тази,която трябваше да се оправя с тях.И така....мълчание два месеца,и едно обаждане вчера.За мое огромно разочарование,мъжа ми се държеше така,все едно нищо не е било  и дава телефона на дъщеря ми да каже "Ало!" на баба си. И сега стигаме до същината(най-накрая!) :
НЕ ИСКАМ ДЪЩЕРЯ МИ ДА ОБЩУВА С ТЯХ!!!Не искам да бъде лъгана..Представям си:
"Баба видя едно мнооого хубаво пони-играчка....!Ама ако знаеш какво е хубаво...Никое друго детенце няма да има такова!Ама баба ще ти го даде като дойдеш,мило!
Или:
"Ау,бабе,какво палтенце ще ти купи баба!Ама,другата година,бабе,нали за тая година си имаш!"-това,което ми говореше на мен по тел-а тази КОЛЕДА!

Детето е и мое.Не само на мъжа ми .Имам право на мнение.Казах му ,че не искам да общува с тях и той ме пита :"Е съвсем ли да ги отрежа?".МИ,ДА!Искам той да си общува с тях колкото си иска,за каквото си иска,щом е такъв мекушавец след като родителите му направиха ремонт на къщата на брат му с негови пари....Но ние-НЕ!

Съжалявам,ядосах се....
Как да разкарам това чудо свекървата?Обажда ли се,ние с мъжа ми сме се скарали,....за глупости....Не знам как става това....Напрежението се повишава...Той е страшно мекушав и с изкюлчение на онзи скандал преди месец и нещо никога не е бил толкова категоричен с тях.
Искам съвет за тази ситуация и от по-възрастните......Бабилия,надявам се да помагаш!


А като преценя,може и да не съм анонимна,...тогава всички недоразказани неща в историята ще станат ясни.

# 1
Да допълня: хич не ми е за техните пари и къщи.НИе си имаме и къща на село,и апартамент в града.Така чеее....нека няма заяждания от сорта:Ама вие кво,смятате ,че са ви длъжни ли??"
Говорим за принципи .Ако бяха казали ,че къщата няма да се продава,щяхме да уважим мнението им и изобщо да не си правим илюзии!

# 2
 • Мнения: 1 567
Разбрах, че хората са продали собствен имот (никъде в поста не пишеш, че въпросната къща е ваша). И са си похарчили парите, както намерят за добре. Тяхна си работа...

А заемът, който сте теглили, сте похарчили ...меко казано за глупости...
Цитат
Взимаме заема,купуваме си кола,която ни е страшно необходима,връщаме си натрупаните заеми,обличаме се,купуваме на детето дрешки,играчки,дишаме известно време по-леко
И понеже с "чужда питка помен правиш", сега ти е кофти...

# 3
Виж сега,нито аз съм карала мъжа ми да взимаме заема,нито съм го карала да продава къщата,която техните са му обещали.Просто се дразня,че аз и детето ми бяхме въвлечени в това!

# 4
И не е нужно да се отчитам за това,за което сме похарчили парите.Малко трудно ще ми бъде да съставя списък.

# 5
 • Мнения: 1 567
И не е нужно да се отчитам за това,за което сме похарчили парите.Малко трудно ще ми бъде да съставя списък.

Никой не те и кара. Мисълта ми бе, че не сте направили нищо градивно...
Пак казвам хората са продали собствен имот...
Тяхна си работа....
И не разбрах как сте въвлечени ти и детето... #Crazy #Crazy
Какво общо има детето с цялата тая история... недоумявам...

# 6
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
Добре, не се харесвате. Добре, мъжът ти бил мекушав. Всичко е чудесно, ама нали си имате врата, която затваряте след себе си  newsm78
Каквито и различия да има, задължение лично е на човека да сложи колчетата, до които да допуска всички външни-било то свекърви, приятели и дори съпрузи.
По отношение на чуждото поведение към децата, не се кахъря, стига да не застрашава здравето им. В един момент, ако от децата става нещо, ще си направят изводите, ако не-то не си и струва зора да се разяснява.  б


ПП. Но всичко започва с това как оставяш хората да се държат с теб. Не бих приела в името на каквато и да е кауза да бъда наричана еди как си, без тежки и крайни последствия за ответната страна. Не вярвам в компромиса в общуването.

# 7
 • Мнения: 1 801
Никога не бих лишила детето от контакт с баба му и дядо му, заради неразбирателства по между ни.
Още нещо:" На вълкът врата му е дебел, защото си върши работата сам."
Не се сърди на veselinap . Вярвам си очаквала подкрепа, но мнението и е напълно обективно и критиките и не са без основание.
Поне според мен.

# 8
 ooooh!

Ей такива най ме кефят. Нагли, нахални, та чак и си мислят, че са в правото си. Ако някой ден ми дойде такава снаха, която да ми прави сметка на имотите и парите ще да бъде изхвърлена като мръсно коте  Laughing. Ще се чуди от къде и е дошло !

А  само по начинът ти на мислене си правя сметка, че свекървата си е много наред. Според мен, ти си тази, която дърпа конците.

# 9
 • France
 • Мнения: 665
Доколкото разбрах, сте теглили заем, с идеята, че след като се продаде къщата, ще върнете парите, така ли? Обаче, родителите му ги похарчили...И сега какво те притеснява повече: тяхното отношение към теб, или това че трябва да връщате заема от собствените си средства?

# 10
 • Мнения: 349
Съжалявам, но аз също не виждам повод да се ядосваш чак пък толкова. Ами къщата е тяхна продали са я. Това, че не те уважават - ами и ти не ги уважавай. Аз винаги съм предпочитала откровените разговори - очи в очи, отколкото да си мълча, а пък по форумите да се паля и ядосвам и т.н, така че моят съвет е кажи си им каквото си мислиш и ще ти олекне, тук според мен не очакваш съвети , а да започнем и ние да ги обсъждаме и коментираме, а пък теб горката да съжаляваме  Thinking

# 11
Ако аз бях на мястото на свекърва си и не бях съгласна детето ми да си прави такива манипулации ,щях да кажа:
"Не,не съм съгласна!Мислете го по друг начин!"
така става...Но защо трябваше да лъже,че е съгласна ,защо трябваше да дава излишни надежди на сина си?
Как сме въвлечени аз и детето?Пак ще кажа,че аз никога нямаше да се съглася да се вземе заем при положение,че няма с какво върнем поне половината предварително!Защото не искам да ми виси над главата като меч през следващите 10 години!
А детето?Свекървата ме изнудва по всякакви начини да й го ДАМ!Да си оставя детето тя да го гледа на 300 км от мен! Не искам изобщо да се чуват с детето ми!Мъжа ми може колкото си иска да понася лъжите и подигравките им,които ще спестя тук,но аз не мога.Става въпрос за лъжата ,не за материалното!

Аз къща си имам ,имам си и покрив над главата.Става въпрос за хилядите лъжи!!!Да,продали са си техен имот.Аз нямам нищо общо с тях и никога няма да поискам.НО,защо мъжа ми  продължава да се държи така,все едно че нищо не е станало?
Пак казвам АЗ не искам нищо от тях!

# 12
 • Мнения: 14 967
Хайде, Бабилия, помагай!  Mr. Green

# 13
 • Мнения: 703
Ох значии, за6то бе има такива хора?!
Аз няма да пи6а анонимно, за6тото не смятам да се крия от някого, но просто ве4е като про4ета не6то такова и си мисля: "Толкова ли се е побъркал народа, 4е майки правят на децата си такива мръсотии!?"
Моята проекто-свекърва, така да се каже, не съм я виждала и 4увала от два месеца!Просто си тръгнах от тях и ве4ните им натяквания. Сина й дойде с мен!Не го спирам да се виждат, но той самия вижда разликата, когато не об6тувам с неговите роднини - просто съм много по-спокойна и не се цупя постоянно, не съм напрегната и най-важното - отново сме 6тастливи Simple SmileПонеже има о4и и мозък, преценява 4е не нужно да ме кара насила да ходя у майка му. Както тя се изразява: "Аз където не съм покане, не ходя"
И тя така едни апартаменти иска 4е на ние да ги пла6таме, а пък на нейно име, ама другия апартамент го остави за другия си син, нали, без да му иска ни6то. Понякога ми е толкова мъ4но, за мъжа ми - ми може ли бе, като се изнесохме и веднага след нас се направи ремонт, неговите не6та се изхвърлиха и сега понеже и от другото жили6те се изнесохме и му казала да си махне не6тата, 4е 6тяла д апуска квартиранти!Е, може ли една майка да постъпва така с детето си!
Аз имам имоти, не ми трябват нейните, но тя е злобна, завистлива, лицемерна комплексарка, която не може да се примири с това, 4е синът й оби4а някого. Тя дори не осъзнава 4е тази оби4 е разли4на!Е, кажете ми, ако сте вие, 6те позволите ли цял живот да ви използва и постоянно да ви натяква 4е е нейно, ние не позволихме и затова сега аз съм ло6ата и синът й.Ами няма да пла6там заеми с години, за да ми дойде някой ден и да ми каже 4е си е нейно или пък брат му, или н абрат му децата, айде де!Ние да не сме балъци!?А и му казала, 4е а з6те го изгоня някой ден! #Crazyзатова да бъдел апартамента на него и на нея!4е аз пак мога да го изгоня, ако детето ни е под 18!Да не говорим за другите лицемерни подмятания, как имало мнго други жени, как никоя жена не можела да върже мъжа си с дете/сяка6 на мен това ми е целта, даже не съм бременна/, как ако забременея тя 6тяла да ми гледа детето, ама сре6ту прехвърлено май4инство, демек да изкарва пари от детето н=ми!Айде ходи да пасе6!Аз майка и не търпя толкова да ми се меси!
Сега ми е супер!Въртя си синджир4ето и хи4 не ми пука!Така 4е бъдете и вие като мен Simple SmileУспех!

# 14
 • Мнения: 4 966
Ако ще се ядосваш на някого, ядосвай се на мъжа си за изтегления (непремерен) заем и на себе си за изхарчването на парите за глупости...
Иначе, наследство при живи родители - няма! Къщата е била на хората, продали са я, с парите са си направили ремонт на настоящето жилище. Имат пълното право.
А и на тяхно място, щях да съм доста огорчена, ако децата ми решат да продават мой имот, без аз изрично да съм се съгласила и да съм им го прехвърлила...
За отношението към теб - гледам, че ти си доста по-крайна спрямо тях...

И какви надежди са ти дали? Казали са, че ще оставят къщата на мъжа ти, той е предложил да се продаде, съгласили са се... Т.е. той не е искал къщата...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт