Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 апр. 2009, 09:58 ч.

ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

 • 73 601
 • 1 504
 •   1
Отговори
 • БГ - София
 • Мнения: 7 823
Първоначалното „Ръководство за родители” е публикувано в специална нова секция на сайта: http://kg.sofia.bg/?page=manual

Моля, прочетете Въпроси и отговори!

Инструкции за нова регистрация

ВЕЧЕ МОЖЕ ДА ПРАВИТЕ НОВИ РЕГИСТРАЦИИ!

За да направите нова регистрация, необходимо е да извършите следното:

1. Изберете връзката „Нова регистрация” на главната страница на публичния сайт.

2. Въведете адрес на е-поща и желаната от Вас парола за достъп до системата. Внимание! Проверете дали сте въвели верен адрес на е-поща и запишете паролата. Въведете адреса и паролата отново за сигурност.

3. Веднага ще получите съобщение по е-поща на адреса, който сте посочили: „Заявка за нова регистрация в ИСОДГ”. Ако не получите съобщение в рамките на половин час, проверете в папка „Спам” дали съобщението не е било филтрирано. Ако няма и там, вероятно сте въвели грешен адрес на е-поща - върнете се на стъпка 1.

4. Натиснете на специалната връзка в съобщението. Така ще потвърдите заявката си за нова регистрация. Ще видите екран „Нова регистрация”.

5. Въведете ЕГН и имената на децата и родителите. Ако имате повече от едно дете, натиснете „Добави дете” и въведете допълнителните данни. Ако получавате съобщение за невалидно ЕГН, внимателно проверете дали сте изписали числата правилно. Ако сте натиснали бутона „Добави дете” погрешно, просто оставете полетата за второ дете празни. Същото, ако има само един родител – оставете полетата за втория празни.

6. Поради сложността на семейните връзки, възможно е да получите съобщение „Моля, свържете се с екипа за поддръжка”. Това означава, че се налага ръчна проверка, за да се осигури верността на данните. Пишете ни чрез формата за обратна връзка и изчакайте няколко дена.
 
7. Първият родител е този, който се свързва с адреса на е-поща и управлява профилите на семейството. Натиснете „Запиши”. Трябва да получите потвърдително съобщение: „Новата регистрация е успешна!”.

8. Поздравления! Вече сте потвърдени потребители и имате профили на семейството в системата. Влезте в системата чрез бутона на главната страница на публичния сайт „Вход в системата”. Въведете адреса на е-поща и паролата.

10. Сега следвайте инструкциите за актуализация на профилите. Те са изписани в началната страница.

Няма никаква необходимост да създавате нова регистрация веднага. Имате повече от месец до 18 ч. на 21 май 2009 г. Първоначалното класиране е на 23 май 2009 г.

Ако изпитвате проблеми или имате въпроси, пишете ни чрез формата за обратна връзка в публичния сайт. Ще помогнем на всички. Има достатъчно време.
Възможни са временни прекъсвания идната седмица

Поради необходимост от допълнителни оптимизации и подобрения на системата, е възможно от време на време да спираме нейната работа. Прекъсванията ще са редки и не би трябвало да продължават повече от половин час през деня. Вечерно време може да спираме системата за по-дълги интервали. Очакваме до края на идната седмица системата да е достатъчно стабилна, за да не се налагат прекъсвания до началото на май. Тогава ще внедрим индикация за шансовете за класиране.

Не се безпокойте! По никакъв начин тези прекъсвания не влияят върху възможността да кандидатствате пълноправно или върху шансовете Ви за класиране. Ако в някакъв момент системата прекъсне, просто изчакайте половин час и пробвайте пак. Данните в профилите на семейството се архивират на всеки час.

Имате повече от месец до 18:00 на 21 май, когато трябва да сте завършили актуализацията на профилите и да сте определили подредбата на кандидатурите си. Класирането по новите правила е на 23 май 2009 г.

Благодарим за разбирането!
                При мен всичко си е наред! Laughing Моля,само да ми отговорите КОГА ще можем да видим виртуалните опашки? Все пак да се ориентираме къде се намираме и какви са шансовете ни!И още едно въпросче: Кой си е позволил да коригира и добавя тълкувания към допълнителните критерии приети от ПС на конкретните ДЗ?Не може да се подменя съдържанието на приети от друг критерии.В профила на съответното ДЗ има записан един критерии,а при попълването на данните излиза същия само,че модифициран.Моля,не подменяйте съдържанието на ДК,както ви е удобно.
                Лека работа и дано нямате вече пролеми в системата! Peace

Работим да пуснем подредбата на списъците по точки за понеделник.

Внимание! Място в списъците не е добра индикация за шансовете за прием. Всички са кандидатствали на много места. Например, ако едно дете с висок брой точки бъде прието първо желание, неговите кандидатури ще бъдат премахнати от всички други опашки. Те ще се предвижат напред. В момента не може да определите кои кандидатури реално ще останат на опашката при класиране. Следователно, не може да определите какви са реалните шансове за прием.

В началото на май ще пуснем реална индикация за шансовете за прием, която ще се актуализира в края на всеки ден. На практика, ако класирането е осъществено на този ден, къде бихте били класирани или къде попадате в гранични групи. Така ще имате много по-реалистична ориентация.


Какво да правите, като завършите четвъртата стъпка

На четвърта стъпка трябва да актуализирате профилите:
-   въведете необходимите данни в профилите на родителите и децата;
-   прегледайте критериите и да заявите тези, които отговарят на Вашата ситуация;
-   прегледайте списъка с кандидатури и ги подредете по ред на желанията;
-   добавете или премахнете кандидатури, ако искате.

С тези действия завършвате четвъртата стъпка.

В началото на идната седмица ще започнат да се изчисляват и подточките по допълнителните критерии. Списъците на чакащите ще започнат да се подреждат по точки.

Добре е да прегледате списъците на кандидатурите отново и да видите какви подточки събирате. (Подточките по ДК1 – брат/сестра в същата градина ще бъдат изчислени през май, когато внедрим регистъра на всички деца в градините.)

Това е, засега.

В началото на май следете новините. Тогава ще пуснем индикация за реалните шансове за прием, за да може да подредите кандидатурите по най-изгоден начин.

Класирането е на 23 май 2009 г.


Добро утро!
Да попитам защо ДК3 не ми изчислява точка след като района е същия както на адреса така и на детската градина.

Допълнителните критерии още не се изчисляват. Трябва първо да потвърдим заявленията на всички градини, защото се оказа, че първоначалната информация до нас е била неточна. Предполагаме, че ще започнем да изчисляваме подточките по доп. критерии към понеделник.

Инструкции за актуализация на профилите

АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОФИЛИТЕ Е АКТИВНА!

Необходимо е да извършите следното:

1.   Ако детето има друг родител в Удостоверението за раждане, отразете го в съответната секция на профила. Натиснете „Запиши”. Трябва да видите съобщение „Профилът е записан успешно!”.

2.   В профила на първия родител, въведете актуалния адрес на местоживеене на семейството и изберете района. Това е мястото, където реално живеете. Желателно е поне единия родител да има регистрация за настоящ или постоянен адрес на същото място.

3.   Изберете дали постоянния или настоящ регистриран адрес на родителя е в София.

4.   Изберете трудовия статус на родителя и въведете името на работодател или ВУЗ. Натиснете „Запиши”. Трябва да видите съобщение „Профилът е записан успешно!”.

5.   Повторете стъпки 3 и 4 за втория родител.

6.   Върнете се в профила на детето и изберете секция „Критерии/Точки”. Внимателно прочетете всеки критерий и преценете дали отговаряте на условията. Ако отговаряте на условията за критерии по заявка, натиснете съответния бутон „Заяви”. Въведете допълнителните полета, ако има такива и натиснете „Потвърди”. Заявка за този критерий ще бъде записана и ще видите съответните точки. Ако не сте сигурни, натиснете „Откажи”.

7.   Изберете секция „Кандидатури”. Временно, само кандидатурите на деца по новите правила – родени 2006 и по-малки - могат да се променят. Подредете кандидатурите, използвайки стрелките. Срещу всяка кандидатура се виждат точките и подточките. Докато окончателно проверим избора на всяка градина за допълнителни критерии, няма да изчисляваме подточките. После за всяка кандидатура ще се вижда съответния брой подточки.
 
8.   Ако желаете, може да добавите нови кандидатури. Натиснете „Добави градина”. Изберете район на София от интерактивната карта или от менюто. Ще видите списък на всички градини от този район. Отбележете тези, в които желаете да кандидатствате и натиснете „Добави градина”. Ще се върнете обратно в списъка на кандидатурите и ще видите тези градини добавени в края (!) на списъка. Ползвайте стрелките, за да ги подредите по желание. Връзката в името на всяка градина води към публичната и страница. Има и връзка към картата на всички градини в Google Maps.

9.   Може да премахвате кандидатури. Изберете една или няколко и натиснете „Премахни кандидатури”.

10.   Повторете стъпки 6-9 за всички деца, родени 2006 и по-малки.

11.   Ако имате затруднения или въпроси, пишете ни. В профила на всяко дете има секция „Кореспонденция”. Напишете въпроса си в полето и натиснете „Изпрати съобщение”. Ще получите отговор до два дена (освен ако не се изисква по-сложно проучване) и ще го видите в таблицата срещу въпроса. Ще получите отговора и по е-поща.

Няма никаква необходимост да актуализирате профилите си веднага. Имате месец и половина до 18:00 на 21.05.2009 г. Първоначалното класиране е на 23.05.2009 г. [/size][/color]Инструкции за нова регистрация

Внимание! Възможността за нова регистрация ще бъде пусната по-късно днес. Ще видите връзка „Нова регистрация” под бутона за вход в системата.[/color]

За да направите нова регистрация, необходимо е да извършите следното:

1.   Изберете връзката „Нова регистрация”.
 
2.   Въведете адрес на е-поща и желаната от Вас парола за достъп до системата. Въведете е-поща и парола повторно в допълнителните полета.

3.   Веднага ще получите съобщение по е-поща на адреса, който сте посочили: „Заявка за нова регистрация в ИСОДГ”.

4.   Натиснете на специалната връзка в съобщението. Ще видите входен екран за системата. Въведете адреса на е-поща и паролата. Отсега нататък ще влизате в системата само по този начин.

5.   Ако всичко е наред, ще преминете към екран за въвеждане на ЕГН и имената на родителите. Въведете съответните данни. Първият родител е този, който се свързва с адреса на е-поща и управлява профилите на семейството. Натиснете „Запиши”. Трябва да получите потвърдително съобщение: „Успешно въведохте ЕГН на родителите”.

6.   Поради сложността на семейните връзки, възможно е да получите съобщение „Моля, свържете се с екипа за поддръжка”. Това означава, че се налага ръчна проверка, за да се осигури верността на данните. Пишете ни чрез формата за обратна връзка и изчакайте няколко дена.

7.   Вече сте потвърдени потребители. Влезте в системата отново с е-поща и парола.
 
8.   На началната страница на профилите на семейството натиснете „Добави дете”. Въведете ЕГН и имената на детето. Натиснете „Запиши”. Трябва да видите съобщение „Профилът е записан успешно!”.

9.   Повторете стъпка 8, ако имате повече деца.

10.   Поздравления! Направихте нова регистрация. Сега следвайте инструкциите за актуализация на профилите.

Няма никаква необходимост да актуализирате профилите си веднага. Имате месец и половина до 18:00 на 21.05.2009 г. Първоначалното класиране е на 23.05.2009 г.Добро утро!

Препоръчваме следните интернет браузъри:

Mozilla Firefox 3.0.x и Microsoft Internet Explorer 8.0.x.


По-старите браузъри създават проблеми с табовете в системата. [/size]

Междинна стъпка за въвеждане на ЕГН на родителите

По решение на Ръководителя на проекта, ще въведем междинна стъпка за въвеждане на ЕГН на родителите. Това е необходимо, за да се обвържат данните на семейството в едно, да се осигури сигурност и сверка на информацията с Единната система за гражданска регистрация (ЕСГРАОН).

Междинната стъпка е много лесна:

Родители, които са преминали през третата стъпка и вече виждат профилите на семейството, ще трябва да въведат ЕГН на родителите. Влизате в системата с адреса на е-поща и паролата и ще видите специален екран с имената на родителите и полета за ЕГН. Въведете ЕГН на всеки родител. Редактирайте, ако е необходимо, имената и натиснете бутона „Запиши”. След това ще преминете към в профилите на семейството, както преди, без да може да променяте данните.

Тази междинна стъпка ще помогне за по-лесното преминаване към последната четвърта стъпка за пълна актуализация на профилите.

Благодарим за разбирането!

ВНИМАНИЕ! МЕЖДИННАТА СТЪПКА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕГН НА РОДИТЕЛИТЕ ЩЕ БЪДА НАПРАВЕНА ДНЕС СЛЕД 15:00 Ч.
ЩЕ БЪДЕТЕ УВЕДОМЕНИ С НОВИНА НА САЙТА.


Екип ИСОДГ


Решение за отлагане на четвъртата стъпка

Уважаеми родители,

Надявам се, че днес сте се запознали с новия интерфейс и ще преминете през междинната стъпка за въвеждане на ЕГН на родителите. Тя е много лесна. Ще бъде активирана след малко.

На всички, които имат проблеми, ще помогнем. Не се безпокойте. Успяваме да отговорим на повечето запитвания във формата за обратна връзка до 24 часа.

Взех решение за отлагане на четвъртата стъпка с един ден.

Хората от екипа за разработка са преуморени. Последната седмица сме работили по 15 часа на ден, за да пуснем системата по новите правила по-бързо и да прехвърлим данните вярно. Ако сега накарам разработчиците да пуснат пълната актуализация, със сигурност ще има проблеми поради преумора. Мисля, че няма нужда да поемаме този риск. Хората заслужават малко почивка и ги изпратих да спят. Ще има дежурни от екипа за поддръжка до 23 ч.

Разбирам, че всички сте изнервени, но е по-добре да завършим началната регистрация сигурно и спокойно, отколкото да прибързваме. Това забавяне по никакъв начин не се отразява върху шансовете за прием. Имате месец и половина до крайния срок за регистрация и кандидатстване – 18:00 ч. на 21.05.2009 г.

Тази система се прави в изключително кратки срокове, за да имате повече време преди класирането. Приемането на регламента се забави много, а датата на класиране не може да се премести, защото е твърде близо до изборите. Ще се справим.

Съзнавам отговорността си за това решение и съм готов да давам обяснения.

Явор Джонев
Ръководител ИСОДГ[/quote]

Преди да попитате, проверете дали тук тук или тук вече няма отговор!

Защо вместо име на майката се генерира име на детето ?Всичко се обърка?Какъв е този сайт каква е тази система?Взехте ни за маймуни.

Така сте били написали в началната система.
Просто въведете реалните имена сега.Третата стъпка е направена.

Данните в профилите на семейството вече се виждат.

Профилите на децата и родителите са показани в отделни секции. Все още не може да променяте данните. Само проверете дали са прехвърлени вярно и се запознайте с новия интерфейс. Данни за втория родител ще се виждат, само ако сте въвели имената в предишната система. Ще имате възможност да добавите профил на родител, ако е необходимо.

Родители, които вече успешно са прехвърлили профилите си могат да влязат в системата с потвърдения адрес на е-поща и паролата. Може да смените паролата в новата система, ако желаете.

Четвъртата и последна стъпка ще направим утре по-късно през деня: Ще стане възможно да променяте и записвате данните в профилите, критериите и кандидатурите.


Имаме много запитвания от родители, които са получили потвърдително съобщение и успешно са прехвърлили профилите си, но се опитват да влезнат в системата, като натискат връзката за потвърждаване повторно.

Връзката в потвърдителната е-поща не е за влизане в системата.

Ако сте потвърдени потребители, натиснете връзката „Вход в системата” на публичния сайт kg.sofia.bg. Ще видите екран за влизане в системата. Напишете адреса на е-поща, който сте потвърдили и паролата. Натиснете бутона „Вход”. Трябва да видите началната страница на семейните профили – деца и родители.

Ако получавате съобщение за невалидна парола, натиснете на връзката „Забравена парола”. Въведете ЕГН на детето и адреса на е-поща, който сте регистрирали. На този адрес ще получите съобщение с връзка за създаване на нова парола. Натиснете на връзката. Трябва да видите екран в системата с новата парола. Запишете я!

След това се върнете в началния екран за вход в системата и въведете адреса на е-поща и новата парола.Функцията „Забравена парола” е активна.

Тя важи само за пароли, свързани с ЕНГ от старата система.
Трябва да въведете е-пощата, записана с ЕГН от старата система. На този адрес ще получите съобщение за потвърждаване на смяна на паролата. Като натиснете на връзката, ще видите екран с новата парола. Запишете я!

Утре ще може да сменяте паролата в новите профили.
Проблемът с паролите на кирилица е решен

Вече може да влизате в системата и с пароли на кирилица.

След известно време ще пуснем и функционалност „Забравена парола”.
По-късно днес ще може да видите информацията в новите семейни профили

Родители, които са преминали през първите две стъпки на трансформация ще могат да видят информацията в новите семейни профили и да се запознаят с интерфейса на системата.

Ще виждате всички секции и подсекции на профилите на децата и родителите, но бутоните все още няма да работят.

Достъпът до новите профили ще бъде осигурен по-късно през деня.

Ще може да актуализирате профилите утре 8.04.2009 г. по-късно през деня.

Опашките ще започнат да се нареждат по точки в края на деня на 8.04.2009 г.Преди време регистрирах детето на приятелка като дадох моя мейл за връзка, защото тя не ползва компютър. Сега успях да потвърдя регистрацията на чуждото дете, а за моето ми дава грешка.
Цитат
Проблем при потвърждаването

    * Връзка за активиране не е валидна

ОК


Не е ли възможно да ползвам един мейл адрес за 2 деца?

Ако двете деца са от едно семейство, техните профили ще са събрани автоматично.

Ако говорите за деца в две различни семейства, не е възможно. С един адрес на е-поща може да се достъпват профилите само на едно семейство. Просто трябва да регистрирате още един адрес за другото семейство и ще може да управлявате и техните профили.По решение на Ръководителя на проекта, актуализацията на профилите с пълните данни се отлага за 8.04.2009 г., за да има достатъчно време да се изчистят проблемите с трансфер на профилите към новия регламент. До тогава ще се извършат постепенни стъпки на потвърждаване на адресите на е-поща за вход в новите профили.

Извинявам се, че сигурно прибързвам с въпроса си, но ще бъде ли запазено предварителното кандидатстване за ДГ.
Ако детето няма навършената възраст за ДГ, а само за ОДЗ, ще може ли да запиша в профила му даден брой ДГ, които съм избрала, без това да се очита като реално кандидатстване, разбира се, но да мога да следя класиранията в тези ДГ?

Да, разбира се. Системата ще прецени сама в коя градина на активира кандидатурите. При навършване на необходимата възраст, системата ще пренасочи кандидатурите автоматично.

Защо нищо не мога да вкарам като информация?
1. Не мога да добавя адрес, нито телефон;
2. Не мога да видя всички детски градини, по никакъв начин не се показват;

Дали в последствие, ще имаме възможност да попълним необходимата информация, както и да ли ще можем да виждаме всичко, което ни интересува?
Благодаря!

Още не можем да променяме, но и аз питах това за детските градини - защо дори не можем да ги виждаме??? Кога и къде ще можем?

Цялата информация е на публичния сайт. Може просто да отворите нова страница в браузъра. Предвиждаме да покажем връзките, за които говорите и на начална страница на семейните профили.

въпрос към екипа:

в секцията с критериите пише че някой ще са автоматични
това какво значи?
дали от ЕСГРАОн ще се вземат данните и ние само ще ги потвърдим, или трябва да ги въведем, а после newsm78

и относно адреса на родителите... има ли някакъв формат за въвеждане или е свободен текст?

САМОЦИТИРАМ СЕ
въпроса е към екипа

Вие ще трябва да декларирате всички необходими данни в профилите. От там ще се изчислят критериите. Засечката с базата на ЕСГРАОН ще бъде направена впоследствие, за да се изчистят проблемни профили и да не трябва да се връщат много деца при записване.

Адресът сам по себе си е свободен текст.
Първият адрес трябва да е реалното местоживеене на семейството.
Той ще се ползва от директорите при нужда.
Районът и полето дали е в София се избират в зависимост от регистрацията за постоянен адрес (по лична карта) или настоящ адрес (със служ. бележка).Аз все още не мога да вляза в профила. Писах до кгсофия, отговориха ми да пробвам с мейл и парола. Това правя цяла сутрин. Пак им писах.

Ако сте минали първа стъпка успешно, трябва с мейл и парола. Ако не сработва паролата, просто активирайте "Забравена парола". Ще получите мейл с връзка за създаване на нова парола. Натиснете връзката и ще видите новата парола на екран в системата.
 
Запишете я! После влезте в системата с мейл и новата парола.


Имам едно малко въпросче към ИСОДГ.В профила на детето кой адрес на родителите трябва да се впише ,този който е постояният по лична карта или този от документа за настоящ адрес?
Благодаря предварително.

Адресът на първия родител в профилите трябва да е този, където реално живее семейството. Той ще се ползва и от директорите.

За постоянен/настоящ адрес трябва само да изберете дали е в София или не. (Макар, че не очакваме някой да посочи друго, но това са правилата.) После при записване трябва да покажете личната карта (за постоянен) или служ. бележка за настоящ.


въпрос към екипа:
на 25.05 децата от граничните групи ще трябва да си заявят входящ номер... до тук добре
а как ще разберат дали да отворят страницата?
а ако се окаже, както на 06.04 че всички искатда видят дали случайно не са в гранична група и поискат да влязат в системата?
ще бъде ли отделена тази страница на системата , така че самовъпросните 1000 потребителя да имат достъп, а останалите да не я блокират от напъни и зор и любопитство?

просто се притеснявам, защото на 06.04 хоратаискаха само да видят какво става и нямаха достъп, а тогава някой ще искат да са "бързи пръсти". а да не забравяме че действията ще се развиват около празниците и всички от "нямане на дръга работа" ще се натискат да видят този бутон.

Да, достъпът на другите родители ще бъде ограничен. Освен това, няма никакво значение точно в кой час ще бъде направена заявката. Дори да спре тока или нещо друго, ще има предостатъчно време през деня. Ако трябва, ще увеличим срока.

Освен това, има цяла седмица до следващото класиране. Родители в гранични групи, които не са успели в понеделника ще имат възможност да заявят входящ номер през останалите дни на седмицата, както всички други родители.

Освен това, спиранията в началото не се дължаха на претоварване. За съжаление, съобщението, което се изписваше говореше за претоварване и създаде грешно впечатление. При макималното натоварване сутринта, системата не надвиши 30% от капацитета си.Цитат
Току що погледнах, че вече имам достъп до системата и веднага видях нещо, което ме обезпокои.Цитирам:
К2. Работещ родител /или в отпуск по майчинство/, който е социално осигурен – по 1 т. за родител-Изчислява се автоматично

За мен ясно.Но мъжът ми от миналата година до момента смени две работи, включително няколко месеца беше без работа.Тук не пише здравни, а социални осигуровки, това ме притеснява.
В момента е на ново място-има пробен период от един месец и се съмнявам, че преди да подпише договор ще му се правят социални осигуровки.Как така се изчислява автоматично.Някакъв период ли назад се гледа, има някакво условие от определени месеци без прекъсване или?
Някой има ли представа? По този логика към момента на приемането на някое дете един от родителите може да не работи да кажем, а преди това да се е възползвал от тази точка...Малко ми е неясен този момент.Ще помоля някой от kg.sofia ми обясни по-подробно или, който и да е наясно със ситуацията. Rolling Eyes

Няма условие за определени месеци работа преди записване. Важното е да е на работа в момента на записване. Осигуровки се плащат дори при пробен период.

Както за всички други критерии: Ако заявеният критерий не може да се докаже документално при записване, директорът ще откаже записване и ще върне детето за повторно класиране с по-малък брой точки.


К3. Родител, който е редовен студент във ВУЗ на територията на Столична община – по 1 т. за родител

Как ще се доказва със заверена студ,книжка ли?

Да. Или служебна бележка от ВУЗ.


аз да попитам кг софия за адресите
при положение че бащата е регистриран в 1 район, амайката е регистрирана и живее в друг район 
кой район ще се вземе предвид за подточките-на майката или на бащата или и на двамата?

Районът на местоживеене на семейството. Там, където живеете с децата. Добре е да имате най-малко регистрация по настоящ адрес там. Това е за 0.1 допълнителна точка за същия район на градината.

Що се отнася до 3-те точки по К1, няма значение - поне единият родител трябва да има постоянна или настояща адресна регистрация в София и ще получите точките. Този факт се отбелязва само с Да/Не в профила на родителя. Поле "Регистрация в София".


Аз не разбирам защо са ощетени родителите, дето са безработни с обезщетение и им се внасят осигуровки от бюрото по труда.Няма логика, само осигуряващите се го доказват с дан. декларация от миналата година, другите могат да си докажат осигуровките  с бележка от НОИ.Това към екипа на ИСОДГ.

Имате основание. Ще поставим този въпрос пред Дирекция "Образование". Ние не можем да вземем решение по него.


А по критерия К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община  как да се разбира?
Дядото на детето работи в детско заведение за умствено изостанали деца,в София,които обаче са над 12-15годишни.Това значи ли,че работи в детско заведение? newsm78

Копирам въпроса си и тук,тъй като виждам,че от ИСОДГ отговарят тук!Благодаря!


Да, имаше друг такъв случай и от Дирекция "Образование" помолиха да отиде там, за да му дадат специално писмо.

Защо не могат да се добавят детски градини.

За деца, родени 2005 и по-големи, които са по стария регламент засега сме ограничили възможността за добавяне на кандидатури. Ще я върнем, когато се подготвим да възстановим ежеседмичните класирания за текущите групи.


Студентите в отпуск по майчинство получават точка. Ако сте я заявили, трябва да видите точката.В критериите ДК1 до ДК7, кога се появяват точки?

И двамата родители сме жувущи на територията на 2 от детските заведения за които кандидатстваме, както и двамата сме работещи на трудови договори - не трябва ли в секция ДК2 и ДК3 да има точки, които автоматично да са изчислени?

Да, но допълнителните критерии ще започнат да се изчисляват в началото на идната седмица.

Цитат
И още нещо - местоработата на територията на административния район, как се взима под внимание? Ако фирмата е регистрирала седалище в друг район, а реално дейността се извършва в адм. район на градината как трябва да се отбележи това и какви документи се изискват?

Посочва се района на реална месторабота. Като пуснем доп. критерии, ще има такова меню. Доказва се със служебната бележка.
Имам въпрос към екипа за входящите номера за третичното класиране
Да обобщим как биха изглеждали нещата при идеално работеща система: Потребителят гледа един обратен брояч – 10, 9, 8, .... 3, 2, 1, 0! В момента 0!, той натиска бутон за заявка на входящ номер. Точното измерване на интервала от момента 0! до натискането на бутона (в милисекунди) дава и въпросния входящ номер, например 12345. Като добавим и датата, ще получим число, което ще осигури третично подреждане на опашките (първичното е по общите критерии, вторичното е по допълнителните, третичното е по входящ номер). Всеки ще знае какво число е получил след натискане на бутона и то ще е видно в списъците.- това е цитат от 18 март, в който е видно че ще се взвеме дата  при натискане на прословутия бутон .

тук обаче пише друго:  Шансовете за прием не зависят от датата и часа на заявяване на входящ номер, нито от състоянието на интернет връзката или сървърите. Когато имате възможност, активирате обратен брояч за всяка кандидатура. При нулиране на брояча, натискате бутон „Заяви” и получавате номер – 6 цифрено число. Каквото и да се случи, ако заявката за номер не е получена от системата, пак ще имате възможност да заявите. Веднъж записан, входящият номер не се променя.-това е цитат от тук -http://kg.sofia.bg/?page=news&id=158

поправетеме ,моля къде греше и ми кажете кажете кое е вярното

Извинявам се за дългия пост, но исках да цитирам точно, защото се омотах съвсем, а дъщеря ни се надявам да има шанс поне с този бутон.

И двете неща са верни. Само дето в първото не се споменава, че всички кандидатури, създадени преди самото класиране ще носят една и съща дата - 23.05.2009 г. Именно това ги прави независими от деня и часа, когато е заявен входящ номер.


Извинявам се за дългия пост, но исках да цитирам точно, защото се омотах съвсем, а дъщеря ни се надявам да има шанс поне с този бутон.

Просто пропускаш факта, че този бутон ще е активен за осем часа само в един ден. Тоест датата ще е една за всички. Grinning

Датата на всички кандидатури, подадени преди първото класиране ще е еднаква - 23.04.2009 г.

Бутонът ще е активен за всички цяла седмица преди следващото класиране. Само в първия ден ще има ограничение, за да се осигури предимство на 1000-дата родителя, които ще попаднат в граничните групи при класирането. Само те имат реална необходимост да заявят входящи номер за следващото класиране.
Благодаря за разяснението.
На 25.05, ако попадам в граничните случай за една градина, само за нея ли ще мога да подам заявка с входящ номер или и за градините в които съм по назад в опашката.

Добър въпрос. Ще бъде важно да заявите входящ номер само в градината, в която сте гранична група. Но! Няма проблем да заявите за всички други градини. Така поне няма да се притеснявате дали не сте изпуснали нещо, ако в следващи класирания попаднете в други гранични групи.

Добро утро!

Тук сме да помагаме за въпроси как се ползва системата за актуализация на профилите, как се прилагат правилата и как се изчисляват точките.

Г-н Джонев ще публикува обяснение за вчерашното спиране на системата след няколко дена. Нека първо всички се успокоим и отдъхнем от напрежението. Най-трудното мина.

A какпво правим, когато ОТНОВО заради проблеми в скъпоструващата система не можем да се регистрираме по-рано, и при равен брой точки , пак напред излизат по-рано регистрираните ?
този тънък момент забравяте ли го ?


Това са разбираеми притеснения, но не и основателни.

Ето подробен отговор: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=158

Прочетете и това: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=164


ЕКИП ИСОДГ,в трудовия статус на бащата какво да посоча като е собственик на ЕООД,работещ с договор за управление или самоосигуряващ се?

Посочете договор за управление.

Екип ИСОДГ, ще излезе ли автоматично, че по-голямото ми дете вече посещава ДЗ и кое точно, или аз ще го въвеждам?

Стига по-голямото дете да е регистрирано в профилите на семейството, да. През май ще внедрим регистъра на всички деца в градините. Информацията за ДК1 ще се вземе директно от регистъра.

Има допълнителен критерий критерий "поне единият родител да работи в административния район". А студентите, които учат в административния район на градината, могат ли да се възползват от тази 0,1 т. на работещите? Ако не могат да я ползват - защо? Аналогично е с местоработата. А ако могат - как се упоменава това в системата?

Да, аналогично е. Този допълнителен критерий е избран само от 2-3 градини. Ще може да укажете района на месторабота/ВУЗ, когато пуснем изчисляването на доп. критерии.

Цитат
И нали, въпреки че точки се дават само до 3-то желание, няма да има проблем и е позволено да се кандидатства в повече от три детски заведения?
 

Разбира се. Няма ограничение в броя на кандидатурите.

blanc , много съм зле ама пак не разбирам, имам чувството че колкото повече се ровя и чета все по зле става и се омотавам като пиле в кълчища.
Пример:Аз на 25.5 съм в гранична група в ЦДГ ХХХ, но си заявявам и входящ номер в градина  АААА, където съм назад в опашката.Ти не си попаднала в гранична група и на 26.05 си заявяваш входящ номер за градина АААА.Това означавали че ти ще отидеш по напред на опашката , защото към твоите милисекунди ще се добави датата 23.05/дата за първоначална регистрация на всички/, а към моите милисекунди 25.05/защото тогава съм натиснала бутона за градина АААА/, всичко то това ако приемем че времето ни е еднакво.

Не. И в двата случая датата на заявения номер ще е 23.05.2009 г. Заявките за всички кандидатури, направени преди класирането ще имат тази дата. Следователно, няма да има значение кой ден точно е направена заявката.


докога тряба да чакам не мога да си эапиша детето в нито една детска градина вече 4 ден ми дава че се е появила неочаквана грешка докога и после ще се гледат ли датите ако има деца с еднакав брой точки  СИСТЕМАТА не работи оправете я

НЕ, НЯМА ДА СЕ ГЛЕДАТ ДАТИТЕ!

Имате повече от месец, за да се регистрирате. Има проблеми с някои профили, които разрешаваме възможно най-бързо. Опитайте пак днес привечер.


Така нека да попитам нещо за да съм сигурна,че няма какво повече да направя.
Значи промених профилите на мен и съпруга ми,както и кандидатурите на детето ми.За едната детска градина ми изписва,че събираме 8 точки за другата 7 това ли е всичко,което трябва да направя,защото чета за някакви бутони и входящи номера,моля да ми обясните,защото не съм чела темата назад днес.
Благодаря Ви! Hug


Да, правилно сте направили. Първите три кандидатури имат допълнителни точки за приоритет на желанието - 3 за първата, 2 за втората и 1 за третата.

    *  Невъзможност за изпращане на ново съобщение в моментa
не мога да си задам въпроса в системата за това ви питам вас
Когато съм по майчинство - отпуск за гледане на дете ли трябва да отбележа ?

Винаги може да пишете от публичния сайт.

Когато сте по майчинство, трябва да отбележите "Отпуск за гледане на дете".


Благодаря за разяснението.
На 25.05, ако попадам в граничните случай за една градина, само за нея ли ще мога да подам заявка с входящ номер или и за градините в които съм по назад в опашката.

Добър въпрос. Ще бъде важно да заявите входящ номер само в градината, в която сте гранична група. Но! Няма проблем да заявите за всички други градини. Така поне няма да се притеснявате дали не сте изпуснали нещо, ако в следващи класирания попаднете в други гранични групи.

Е хубаво де, нали уж само 1000 души щяха да имат възможност да ползват бутона, защото горе долу толкова ще попаднат в гранични групи. Сега пък всички можели да заявяват входящи номера "за да не пропуснат нещо"...
Пак ще се скапе системата всичко живо като се юрне, за да не пропусне НЕЩО!

ХАйде пак да помислим  newsm78

Точно затова в понеделника (25.05) само родителите в гранични групи ще могат да ползват системата и то само по покана, която ще получат по е-поща. Другите родители няма да имат достъп.

Ще преценим какви са рисковете и, ако трябва, ще ограничим другите родители въобще. Само родители в гранични групи ще могат да заявяват входящи номера. Това ще елиминира предпоставките за проблеми.

Ако направим така, начинът на работа ще е следния:

1. Всяка събота има класиране. От това класиране излизат два списъка - на класираните и на тези в гранични групи.

2. Родителите в гранични групи получават съобщения да заявят входящи номера със специална връзка, която води до отделна, защитена система, независима от основната.

3. Родителите, които са получили съобщения за гранични групи, натискат върху връзката в съобщението и заявяват входящи номера по всяко време до следващото класиране.

4. Каквото и да стане, има достатъчно време да получат входящи номера. Ако трябва, следващото класиране се отлага.

Тази процедура е малко по-неудобна, защото родителите не знаят кога ще попаднат в гранична група и кога трябва да заявят номера. Вероятно ще въведем ограничението само за първите четири класирания (дотогава почти всички свободни места ще са заети). После няма да има проблем да разрешим всички родители да заявят номера, които ще се използват при класиранията за текущи групи. Така няма да сте непрекъснато под напрежение дали няма да изпуснете заявката за входящ номер.

Благодаря за конструктивните коментари! Трябва да търсим организационни, а не технически решения на възможните проблеми.

Я.Дж.


П.С. Вместо да въвеждаме ограничения за всички, другата алтернатива е може би по-проста и по-лесна:

Входящи номера се заявяват само с покана. Просто плавно изпращаме съобщения – първо до родителите в гранични групи. После до всички останали. Правим го в рамките на две седмици (защото на останалите родители евентуално може да им трябва входящ номер чак на третото класиране). Няма предпоставки за претоварване, защото ще изпращаме съобщенията със закъснение – по няколкостотин на ден. Това решение е по-добро, мисля.[/size]


Здравейте, има ли някой, който не може да влезе в раздел "Критерии" в системата?
Не знам оттам ли трябва да се заявят точки за постоянен адрес и работещи родители и дали затова при подредбата на градините имам съответно 3, 2, 1 и нула точки, вместо 8, 7, 6 , 5, 5 , 5.....


Тябва да укажете дали регистрирания адрес е в София. Това става в профилите на родителите. Секция "Адресна регистрация". Тогава системата ще изчисли точките.


Имам едно питане  при забравена парола се издава служебна може ли да я сменя с моя ,и как да го направя ако може?Предварително се извинявам ако някой е питал неможах да намеря отговор   bouquet

Засега не може. Ограничили сме го, за да не се объркваме с всички други забравени пароли. Тази седмица ще пуснем и смяна на парола.
ИСОДГ, на мен пък една приятелка ми зададе следния въпрос - по К5 за самостоятелната ясла - пише, че получава точката ако посещава самостоятелна ясла 6 месеца преди датата на записването. Ако да кажем детето е прието на първо класиране на 30 май и го запишат в законния срок, т.е. 2 седмици да кажем около 10 юни, това значи ли, че ако детето е на ясла от януари тази година ще му се признае точката?

Да. Ще се признае точка. Гледа се датата на записване.

Идеята на това ограничение е да се избегне "спешното" записване в ясли, само за да се получи точката.

Не е ли логично К5 да важи само за деца кандидатстващи в ЦДГ?

Важи само за деца, кандидатстващи в 1-ва градинска група - ЦДГ или ОДЗ - няма значение.

Цитат
Ако детето ми посещава яслена група в ОДЗ в момента, но искаме да кандидатстваме от септември за 1-ва група в друга детска градина, ползваме ли точка по К5?

Да. Ползвате точка, защото иначе бихте били неравнопоставени с тези, които ползват точка от самостоятелните ясли. Освен това, не намалявате общия брой на свободните места, а освобождавате едно и заемате друго.

Всичко добре обаче заради новото меню в ляво ми се крие част от старницата и например не мога да видя къде са квадратчета на новите градини, които искам да отбележа и съответно не мога да видя къде да кликна, за да ги добавя. Освен това не разбрах все пак защо бяха изчезнали точките по критерии 5 newsm78

Това се получава само в Internet Explorer 6.
Ще го оправим. Не пречи да работите.

Препоръчваме Firefox 3.x и Internet Explorer 8.x.

Toчка по К5 може да заявите отново.

Не се учудвайте, ако Ви се обадим по телефона.

Тъй като изчистихме масовите проблеми, потребителите, които имат затруднения са единици. Това може да е свързано с по-заплетени ситуации и е необходима директна връзка, за да разберем какъв точно е проблема и как се проявява.

Много молим, не звънете обратно на телефоните, от които се обаждаме.
Просто нямаме никакъв ресурс да отговаряме.

Благодарим за разбирането!


Сори ако ми се повтаря въпроса, но защо от допълнителните критерии на ДГ не ми се добавя точка?  Става автоматично ако правилно съм разбрала и въпреки това в профила виждам точките, които имаме само от основните критерии. Детето ми е набор 2006 г. ако има значение.

ДК още не се изчисляват. Това трябва да стане днес по обяд (т. е. долу-горе сега). Но ... и аз не разбрах кога точно, а то това май и не се знае.

Това ще стане с подредбата на списъците по точки, т.е. към края на деня. Работим по пускане на "Нова регистрация" в момента.

Здравейте!... Отдавна не съм се включвала в темите (бях в болница)... Днес влизам за първи път от 23 март насам... Предвид обстоятелството, че нямам физическата възможност да изчета абсолютно всичко и с риск подобен въпрос да е бил задаван вече, моля да ми отговорите на следното запитване (между другото вече питах ИСОДГ чрез формата за обратна връзка, но все още няма отговор): В София имам две регистрации в два различни адм. района: едната е по настоящ адрес в район А, а другата по постоянен адрес в район Б. Тъй като съм т нар. "първи родител" от указанията на ИСОДГ разбирам, че в моя профил в графа "Адрес на семейството" трябва да попълня настоящия си адрес. Така и направих. Имам три въпроса: Първи въпрос: в "Район на семейството", кой район избирам - по написаната вече регистрация по настоящ адрес или по регистрация по постоянен адрес? Втори въпрос: в "Адресна регистрация", коя опция следва да избера - по написания вече настоящ адрес или по постоянен адрес? Трети въпрос - в случай, че за съпруга ми опиша адресната регистрация по постоянен адрес в район Б (кандидатстваме в детски градини в двата района), това би ли навредило на кандидатурите на детето в район А?
Благодаря за вашия отговор и отново се извинявам в случай, че въпросите вече са били дикутирани.

В „Район на семейството” трябва да изберете района на реално местоживеене на семейството. Районът на адреса, който сте въвели като адрес на семейството.  На този адрес трябва да имате поне регистрация за настоящ адрес. От там се взима информация за ДК3.

Няма значение какво избирате в профила на втория родител. Тази информация не се взима предвид за ДК3.

Що се отнася до постоянна/настояща регистрация в София – достатъчно е поне един родител да я има. Доказва се с лична карта за постоянна или бележка от общината за настояща.

Цитат
Аз не разбирам защо са ощетени родителите, дето са безработни с обезщетение и им се внасят осигуровки от бюрото по труда.Няма логика, само осигуряващите се го доказват с дан. декларация от миналата година, другите могат да си докажат осигуровките  с бележка от НОИ.Това към екипа на ИСОДГ.

Имате основание. Ще поставим този въпрос пред Дирекция "Образование"

Да, говорихме с Дирекция "Образование". Тяхната позиция е, че тези родители са в състояние да гледат децата си и не получават точка. Буквално: „Тези лица, които са безработни, но са в срока на получаване на помощи от бюрата по труда, не са трудово ангажирани и те могат да отглеждат децата си в домашни условия.”

Съжаляваме, но няма да получите точка. Обърнете се към Дирекция „Образование” за повече информация. Ние само прилагаме правилата.

аз съвсем се обърках
кои критерии са за деца дето заделиха 40% от местата?
защо има критерий СОП и там отделно "заяви"
нали за тях има отделни градини.. или това СОП се тълкува по-широко?
моето дете мисля е СОП, защото има нужда от ДГ.. за нас тя е лукс явно и затова според мен детето е СОП..

ама че бъркотия Cry

Децата със СОП не са по социалните критерии. Те се класират служебно и преди всички, за да се разпределят равномерно по градините. Това са 100-150 деца общо в София. Определят се от комисия.

аз съвсем се обърках
кои критерии са за деца дето заделиха 40% от местата?
защо има критерий СОП и там отделно "заяви"
нали за тях има отделни градини.. или това СОП се тълкува по-широко?
моето дете мисля е СОП, защото има нужда от ДГ.. за нас тя е лукс явно и затова според мен детето е СОП..

ама че бъркотия Cry

Децата със СОП не са по социалните критерии. Те се класират служебно и преди всички, за да се разпределят равномерно по градините. Това са 100-150 деца общо в София. Определят се от комисия.
Списъци на чакащите по точки – започваме сформиране

Започваме да сформираме списъците на чакащите по точки. Първоначално няма да виждате имена. Ще засечем данните към 0:00 и ще генерираме списъците на тази основа. Поради необходимост от допълнителни проверки, няма да ги публикуваме веднага. Вероятно ще ги публикуваме утре сутринта. От сега нататък, всеки ден в 0:00 ще се прави засечка на кандидатурите и ще се публикуват актуалните списъци към този ден.

НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ НЕПРЕКЪСНАТО ДА СЛЕДИТЕ КОГА СА ПУБЛИКУВАНИ. САМО ЩЕ СЕ ИЗНЕРВИТЕ. НЕ ВСИЧКИ ПРОФИЛИ СА ОБНОВЕНИ И В МОМЕНТА СПИСЪЦИТЕ НЕ ДАВАТ НИКАКВА ИНДИКАЦИЯ ЗА ШАНСОВЕТЕ ВИ ЗА ПРИЕМ!

Поради постоянната актуализация на профилите, списъците ще се променят непрекъснато.

Списъците НЕ СА ДОБРА ИНДИКАЦИЯ за шансовете за прием.

В началото на м. май ще внедрим реална индикация за шансовете за прием на всеки.

Имам въпрос свързан с критерий 4, който дава точки ако един от родителите или баба или дядо на детето работи в детско заведение на територията на Столична община. Искам да питам дали важи и за прадядо на детето който работи по трудов договор в Столично училище?
Аз мисля, че този критерий е само за прародители, които работят в столични детски заведения, а не в с-мата на столичното образование. Второто се отнася за родители, а не за баби и дядовци, и е допълнителен критерий, ако съм схванала правилно. Цитирам:

"К4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община"

"ДК4. Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование (включва педагогически и директорски персонал на постоянен договор в основните, средни и висши училища на територията на Столична община)"

Да, точно така е.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 09:34 от .Ели.

# 1
 • До една малка принцеса...и татко ѝ:)
 • Мнения: 2 907
Едно бързо записче и излизам, че детето вече мрънка...то и аз мрънкам, ама нея поне има кой да я чуе  Joy

# 2
 • София
 • Мнения: 3 244
Добре, че ме посъветвахте да проверя при спама Heart Eyes Получила съм го вчера към 16 часа мейла  Hug

# 3
 • софия
 • Мнения: 5 550
Да не ви изпусна. Hug

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 109
и аз да се запиша да следя темата, че иначе няма оправия с тази информационна система ooooh!

# 5
 • София
 • Мнения: 560
Здравейте на всички.  Още вчера си получих мейла от системата, активирах и сега си стоя на етап "червения надпис".   Смятам да проверя чак довечера до къде са стигнали нещата.  
Хубав ден на всички.   bouquet

# 6
 • при лъв,лъвица и един козирог :)
 • Мнения: 766
Хубав слънчев ден и от мен
И аз съм на фаза червен надпис  Peace

# 7
 • София
 • Мнения: 2 880
сега излиза, че до утре няма смисъл да влизаме да актуализираме профилите нали? нещо взе да ме ядосва червения надпис

# 8
 • София
 • Мнения: 3 244
сега излиза, че до утре няма смисъл да влизаме да актуализираме профилите нали? нещо взе да ме ядосва червения надпис
Следобед-привечер ще можеш да влезеш в семейния профил и да го разгледаш, да ви диш какви полета има, какво ще трянва да се допълва и ака и къде. Бутоните обаче няма да са активни. Утре вече ще можеш да актуализираш, да попълваш и ще почнат да се нареждат опашките.

# 9
 • The Hague, Netherlands
 • Мнения: 147
Записвам се да следя,
че то и ръководство за
ползване на системата  трябва да има ooooh!

# 10
 • София
 • Мнения: 1 455
записче  Simple Smile

# 11
 • София
 • Мнения: 728
запис

# 12
 • София
 • Мнения: 63
След всичкото мрънкане вчера и аз стигнах до така наречения "етап на червения надпис"  Laughing В края на предишната тема четох, че някои имат проблен с парола с цифри. Моята също е такава и си придвижих профила без проблем. Когато се направи възможна смяната на парола, предполагам, че всичко ще се оправи. А и опашките в края на седмицата няма да са показателни, защото много майки предпочитат да си обновят профилите спокойно и без зор. Така, че това бързане е непълно излишно, тези с малкото точки все ще сме си накрая, само бързането ще е било напразно.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 77
 Хоп и аз на опашката чакащи, за протокола - ниво: Червен надпис за успешно прехвърлен профил

# 14
 • София
 • Мнения: 561
И аз на етап червен надпис. Да подсетя пак да си проверявате спама, че и аз там го получих!!!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт