Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 487
Та това ми е въпроса. Помагайте мили мами. Благодаря ви предварително!  bouquet
Цитирай

usa

Мнения: 3 366
Режат се краищата-вряла вода-пускаш ги вътре за 3-4 мин-после под студена вода..децата ги ядат така,ние понякога топим в някакъв дресинг,може с малко масло.Друг начин е-срязани на 2 по дължина,в тефлонов тиган на грил.Последно-на малки парчета,сварени,върху спагети с най-често бял сос.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Бели или зелени?  Wink
Цитирай


Мнения: 4 751
Eto ti няколко рецепти ,
http://www.giallozafferano.it/ricette/Asparagi
http://ricette.giallozafferano.it/Frittata-di-asparagi.html
Цитирай


Мнения: 487

Имам една връзка зелени.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528

Сигурно са хубави. За тези, дето говорят италиански  Crazy

Аз все бели съм приготвяла, кофа. (имам една приятелка кана, сега вече познавам и кофа. Ще чакам леген  35  Hug

Има една съблазнителна рецепта за супичка от зелени аспержи със сметана в Бон Апети. Ще ти я копна, ако не, в раздел зеленчуци и други има още предложения за зелени аспержи  Hug

250 г пресни аспержи
2 стръка пресен лук
2 кубчета пилешки бульон
3-4 клонки магданоз
100-150 г заквасена сметана
50 г масло
3 с. л. брашно
1 ч. л. сух босилек
2-3 щипки сол

1. Стъбълцата на аспержите се обелват, нарязват се на малки парченца. Поставят се в 1 л гореща вода, стриват се бульоните. Ври 15 минути. След това няколко връхчета се изваждат за декорация.
 
2. Лукът се наситнява и се запържва в предварително загрятото масло. След 1 минута се добавя брашното. Запържва се за кратко.
 
3. Разрежда се с 3/4 от бульона от аспержите, разбърква се добре, за да се хомогенизира. След това вътре се изсипват аспержите.
 
4. Сметаната се разбърква с наситнения магданоз, босилека и солта, оформят се кнедли. Супата се сервира, като във всяка порция се поставят кнедли и 1-2 връхчета аспержи.
 
 
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
О, сега се сетих  ooooh!, зелените аспержи са младите аспержи. Тях си ги ядем сурови - нарязвам ги на салатка с пресен лук и репички (може и без тях), със зехтин, сол и лимон (или оцет). Стават и с авокадо, с краставички, всякак. Така са най-вкусни и полезни  Blush
Цитирай


Мнения: 4 751
Блонди , сайта е направен много добре.Има картинки стъпка по стъпка и се вижда какво се слага и как точно се приготвя.
Цитирай


Мнения: 487
Много благодаря !  chef Hug  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Блонди , сайта е направен много добре.Има картинки стъпка по стъпка и се вижда какво се слага и как точно се приготвя.

Не оспровам.  Hug Но аз като пишам готвач на импровизациите не бих се престрашила  Crazy
Цитирай

sofiq

Мнения: 234
Необходими продукти:
400 гр. аспержи
150 мл. сметана
100 гр. синьо сирене
20 гр. масло
индийско орехче
естрагон
пипер
Начин на приготвяне:
Почистете добре аспержите - измийте ги в студена вода и отрежете долната част на стъблата, след което ги сварете на пара за 20 минути.
В отделна тенджера разтопете маслото и прибавете сметаната. Сложете синьото сирене и бъркайте докато получите хомогенен сос, след което прибавете и подправките.
Наредете сварените аспержи в чиния и ги полейте със соса. Сервирайте с охладено бяло вино
Цитирай


Мнения: 901
оо зелени и 200 г много играчка за толкова... няма смисъл


най добре да са ето така приготвени

http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Vegetables/asparagus/recipe_943.php
Цитирай

en mi mundo

Мнения: 292
Задушени в малко масло и солЧица са страхотни. Или със задушени зеленЧуци .....  smile3521. Леко бланширани и в което ястие си поискаш, слатка, макарони, спагети, пилета , меса ........
Цитирай


Мнения: 6 395
ПОБУТ
купих зелени аспержи, събирам идеи
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.