Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 апр. 2009, 18:15 ч.

37-37,5 температура всяка вечер

 • 12 308
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 96
Момичета здравейте.Моля, ако някой знае да помага.От една година майка ми подобно на един човек станал известен наскоро в медиите вдига всяка вечер температура.Щом стане към 18 ч,започва да я тресе и всяка вечер стойностите варират от 37 до 37,7.Странното  е,че и джипито не знае какви изследвания да пусне и към кой специалист да я насочи.МОЛЯ ВИ ,ако някой знае какво да направим пишете.Благодаря ви предварително.

# 1
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 937
.Странното  е,че и джипито не знае какви изследвания да пусне и към кой специалист да я насочи.

случаят все пак си е медицински трябва да се подходи много осторжно.
И ако едно мед. лице не знае, ние ли ще те насочим.
Примерно:
- ПКК
- кръвна захар
- бъбреци
- бял дроб
- зъби
- панкреас
- жлъчка и пътища
и т.н
Много са органите. С 2 думи - трябва да я "обърнат" от изследвания. Това е афебрилна Т и не мисля, че е нормална.
Желая ти късмет и моля някой мод., да премести темата ти в Здравния.

# 2
 • Мнения: 10
Брат ми беше така декември месец. Оказа се пневмония.

# 3
 • мадрид
 • Мнения: 411
Що за джипи.
а ниЩо ли не я боли?
кръвни изследвания
да не се оставя,как е 4акала 1 год.
дано да не е най лоШото

# 4
 • София
 • Мнения: 40 964
Почвате с пълна кръвна картина и урина...от там - едно по едно и другите неща, но тези двете са елементарните...ако трябва потърсете друг лекуващ лекар, който да е малко по-наясно с основните неща поне.....или малко по-заинтересован.
Дано откриете бързо проблема и да е лесно отстраним Wink

# 5
 • Майничка
 • Мнения: 6 243
И задължително кардиограма.
Преди две години причината при съпруга ми се оказа миксом на предсърдието, но докато го разбере, мина половин година и смени 3 антибиотика. И не е, като да кажеш, че не се правеха всички възможни изследвания. Хеле, една кардиоложка го попита какви болести е карал като малък, та от там тръгна насоката.

# 6
 • Мнения: 478
нарича се субфебрилна температура
диференциални диагнози:
инфекции, хронични инфекции(зоонози - например туберкулоза - тест QuantiFERON TB Gold 80-100 лв/ТБ Спот 25 лв / манту тест -  безплатен но високо лъжлив) ..паразитози(токсоплазмоза IgM, токсокароза-ларва мигренс IgM).. Хламидия трахоматис IgG, имунни дефицитни състояния, абнормални имунно продуциране след грипоподобни херпесни вирусни инфекции като EBV инфекциозна Мононуклоза и/или CMV цитомегало вирус  ...т лимфотропни вируси, автоимунно заболяване, онкологично(левкемия) ..т.н.

http://www.bg-cardio-fondation.com/pdf/2002/vol3_1_2002/security … atigue_1_2002.pdf
Възможни Изследвания:
ПКК+ДКК+Ретикулоцити+ Морфология еритроцити, СУЕ
урина общо химическо
посявки микробиология отвсякъде(гърло, нос, урина, полова с-ма);
минимум биохимия: чернодробни ензими, бъбречни - урея +креатинин
Имунологични изследвания:
CRP це реактивен протеин, RF ревма фактор, AST/ASO антистрептолизинов титър, Протеинограма(електрофореза серумни белтъци -  класове имунни белтъци)-> Общи Имуноглобулини, Ана скрининг, криоглобулини, ACL антикардиолипинови антитела, "Имунофенотипизиране на лимфоцити стандартен панел -> разширен панел"(повишени/понижени популации на Т, B или NK клетките на имунната с-ма), бета 2 микроглобулин ..т.н.
Разбира се всички тези изследвания е редно да се ръководят от лекари, но ако човек е отчаян и не получава съдействие от лекари - просто плаща в лаборатория тестовете.
Ехография отвсякъде, рентген бял дроб и сърце.

Лошото е че симптомите се въртят около имунни състояния от абнормалнo имуннo продуциране след банална грипоподобна инфекция  например EBV ..през ревматология .. до онкология.
Има едно правило - нощни втрисания.. изпотяване.. и загуба на тегло - възможни "B клетъчни онкологични симптоми"!!!

# 7
 • Мнения: 96
Благодаря ви за бързите отговори.

# 8
 • Мнения: 1 772
На мен ми се беше случвало преди 4 години май. 3 месеца някъде с такава температура. Правих всякакви изследвания и лекувах един бронхит междувременно, но нищо не изскочи. Най-накрая докторката ми каза, че просто е нарушена терморегулация. Тази година се повтори същото. Но пък и цяла зима постоянно бях болна. Крайно немарливо от моя страна, но въобще не й обърнах внимание на температурата. Аз познавам, че имам, когато почне да ме боли главата по един много особен начин.
В крайна сметка просто по някое време спирам да дигам.

# 9
 • BE, 2260
 • Мнения: 5 540
Преди време поддържах няколко месеца такава субфебрилна Т, след поставена противогрипна ваксина. Изследванията не показаха нищо, но аз съм сигурна, че беше от ваксината.

# 10
 • Мнения: 478
лекарите се оправдават, че световната здравна организация(СЗО) определяла за нормална температура до 37.3, но истината е че си намират начин да отказват здравна услуга и ужким спестяват средства като ви ощетяват.
Други лекари казват че са имали пациенти с туберкулоза с едва 36.9 градуса, извода е - всеки човек различно реагира и място за спокойствие и бездействие няма.
За съжаление се налага всеки да се спасява по единично.
Ужким има националана програма за превенция на Туберкулозата, но реално не работи, щом личният лекар не дава информация за такава програма и не насочва пациента към навременни изследвания, щом диагноза Туберкулоза се поставя само от ненадеждният тест "манту"(висок процент лъжливо положително/отрицателно), а пациента трябва да търси информация по форуми за златен тест QuantiFERON TB Gold 80-100лв.
Например един център по репродуктивна имунология в плевен, провеждайки стандартна програма за кандидатки за инвитро, са диагностицирали нови случаи на туберкулоза - достатъчно показателно кой в здравната система не си върши работата ..щом не е проведена  диагностика от лекарите по здравна каса.
Повишената температура е сериозен симптом, заболяване може да съществува и без да е осезаемо повишена температурата, затова хората със субфебрилна температура трябва да се радват че подозират здравослоните си проблеми, за разлика от другите хора които не предполагат че са болни.
Болшенството ревматично болни изпитват такава температура, така че ако вашите лекари ви пращат на психиятър вместо на имунолог, то не им вярвайте и се борете!!!
Особено популярен часови диапазон за ревматично болните е - обедно/следобедно време на повишена температура.
Докато вечерно/нощен часови диапазон с повишена темп. има повече риск за онкологично, особено като се асоциира с "B клетъчни симптоми на лимфом"!!!

# 11
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 937
n - мога да си чета здравните сайтове и сама. 10Х все пак.

Може би valialili трябва да се включи и да каже, намериха ли нещо нередно все пак?

# 12
 • Мнения: 478
Цитат
Публикувана от: Шани 
n - мога да си чета здравните сайтове и сама. 10Х все пак.
Каква ви е амбицията да ме нападате с глупави забележки, някой човек ще си помогне с тази информацията, защо ме кастрите "мога да си чета сайтовете и сама", в случая поста не е за ваша услуга щом вече сте информирана. Поста е за всеки който няма вашата информираност. Когато вие нямате нужда- не го четете!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт