Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 32
Здравейте на всички,вече незнам от къде да започна на бързо ще разкажа предистория.Всичко започна в пубертета,цикъла ми закъсня на 18 год. беше първа менструация,започна нередовен цикъл и окосмяване,но само над горна устна и нищо фатално,проблеми с теглото не виниги съм била леко пухкаво дете защото си хапвах повече просто.Цикъла не се регулира започна се едно ходене при професори и специалисти по София и Пловдив казаха поликистозни яйчници + висок тестостерон,пих Диане 35,след това Ясмин-ВСИЧКО Е НАРЕД ДОКАТО ПИЯ ХОРМОНИ СЛЕД КАТО ГИ СПРА ПАК СЪМ В ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС И ПАК СЕ ПОЯВЯВАТ КИСТИТЕ.Вече 2 години не съм пила нищо идва ми цикъла ,но през 40 дни,сега ходя при д-р Д.Йончев Пловдив,правих изследвания на хормоните,тестостерона пак е висок 3.12 при максимум 3.00 ,прогестерона е 2 пъти по нисък от нормалното и всичко е един хаос.Неискам пак да пия хормони като ги спра пак всичко се обърква няма смисъл неискам Диане 35.Гинеколога ми предлага някакъв метод безкръвен (лапароскопичен)при който с ток се прекъсва  горния слой на яйчниците и така се спира този порочен кръг .Сега нямам намерение за забременяване просто искам да регулирам хормоните без хапчета,този метод решение ли е или да изчакам като реша да имаме бебе тогава да го направя и сега да пия ли хормони или нищо да не правя,може ли така да се убреди нещо пред дилема съм,да изчакам с това когато искам бебе или....и сега какво да правя да регулирам хормоните.ООО ако има някой като мен с опит нека помогне не им вярвам на тези лекари нека каже някои минал по този път моляяя.Благодаря предварително
Цитирай


Мнения: 8 241
Това за продължителността на цикъла не знам колко е проблем? Моят винаги е бил 35-40 дни.. Пооправи се след като родих, но пак е повече от 30 ..
И на мен ми казаха поликистозни яйчници и блабла, че няма да мога да забременея и не знам какви хормонални изследвания ми били над норма ..
Не съм пила никога хормони, нито противозачатъчни.
Забременях след 1вия опит..  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 2 264
Тази фенестрацията на яйчниците, повечето доктори занимаващи се със стерилитет я отричат .
Води до доста проблеми ,ако не настъпи бременност непосредствено след нея.
Аз съм един от тези примери.Последваха още 3 операции след така нареченото "надупчване или обелване".
Цитирай


Мнения: 4 700
merilinda, лично поzнавам момиче с иzчерпан яйчников реzерв след фенестрация. И на мен искаха да ми я правят, но откаzах. За д_р Йончев съм чувала много добри отzиви, но консултирала ли си се с ендокринолог? Аz от личен опит мога да ти препоръчам проф. Павлов, работи в ДКЦ "Св. Георги" на Васил Априлов. Много добри отzиви съм чела и zа доц. Орбецова, съЩо в Пловдив. 
Цитирай


Мнения: 32
Значи вашето мнение е да не си правя тази интервенция,да си пия нещо за хормоните да се регулират и когато искам да забременея и ако не се получава ще го мисля.
Цитирай


Мнения: 2 264
Peace
Точно така.
Цитирай


Мнения: 4 700
И да се консултираШ с ендокринолог, ако вече не си го направила.  Peace
Цитирай


Мнения: 1 715
И аз имам правена фенестрация,след 2 месеца яйчниците ми бяха същите.
Забременях Инвитро.
Не прави тази операция, безсмислена е.А и аз знам,4е се прави ако искаш да забременееш,на много малко е помогнала,и ако не забременееш,пак става същото,въртиш се в кръг.
Цитирай

в един детски свят...

Мнения: 398
Мерилинда, момичетата добре те съветват да отидеш при ендокринолог. Аз ще допълня и друго- провери си и нивата на захарта в кръвта, изследване, което се прави чрез обременяване с глюкоза. На мен също са ми казвали ПКЯ, висок пролактин и тем подобни, защото цикълът ми беше през около 43-45 дена (да не казвам, че през тинейджърската ми възраст даже и с по 2 месеца не ми е идвал).
Направих си въпросното излседване, установи ми се малко сутрешна гликемия на гладно , но беше почти до нормата. Предписаха ми Метформин от 250 мг само профилактично- за регулиране на цикъл- овулация. Факт беше, че цикълът ми се регулира на 32-33 дена и в продължение на 3 месеца съм ходила на фоликуметрия- имах овулация и после два месеца съм си я тествала с тестове за овулация- беше ми установена към 18-19-ия ден от цикъла.
Факт е, че още преди да почна с Метформина и с ПКЯ и бла-бла от докторите и видиш ли на 50 на 50% шансове за бременност, забременях много бързо - още на втория месец с първата бременност.
Имам приятелка също с ПКЯ и ред подобни и на нея са ги приказвали- има си вече 2 деца. първото след първи опит и второто - на 3-ия месец.
Не мисля, че ще ти е проблем този цикъл, когато решите за бебче. Ти през това време можеш да почнеш да си следиш овуто с тестове за овулация или при гинеколог чрез ехограф. Успех!  Hug
Цитирай


Мнения: 32
Момичета мерси за подкрепата и споделения опит,само че днес ми излезе изследването за хламидия и е ПОЛОЖИТЕЛНО,изписа ми Азакс 500 15 дни да пия и след това ще мислим всичко останало и мъжо ще пие с мен.Нищо незнам за тази гадина само това ми липсваше.Аз изследвания на хормоните правих,само че ги видя гинеколога,не ендокринолог,висок ми е тестостерона,другите са в норма,това за кръвната захар с глюкоза не съм правила,само сутринта еднократно ми жзена кръв беше 5.2,като максимума е 6.2.Бях при гинеколога на преглед на 15 дне на ехографа не се видя овулация,възможен ли е цикъл без овулация?
Цитирай


Мнения: 4 700
merilinda, въzможен е цикъл беz овулация. Случва се 1_2 пъти в годината и не е проблем. Съжалявам zа хламидията. Но докато се лекувате от нея не ти пречи да се консултираШ с ендокринолог. Това че zахарта ти е наред, не оzначава, че и инсулинът е добре. При обременяване с глюкоzа се вzема кръв на гладно, иzследва се кръвна zахар и инсулин. Дават ти да иzпиеШ 75 гр. глюкоzа, раzтворена в 300 мл. вода и след 60, 120 и 180 пак се вzема кръв и пак се иzследва инсулин и глюкоzа. Но това иzследване най добре да ти го наzначи ендокринолог (съжалявам, ако ставам банална с тоzи ендо  Wink ). Качеството на яйцеклетката zависи от нивата на инсулина, както и при наруШена инсулинова zависимост е въzможно да са zавиШени тестостероните и е въzможна поликистоzа. Но zа съжаление малко гинеколоzи наzначават подоно обременяване. 
Цитирай


Мнения: 32
Препоръчайте ми ендокринолог в Пловдив моля
Цитирай


Мнения: 4 700
merilinda, лично поzнавам момиче с иzчерпан яйчников реzерв след фенестрация. И на мен искаха да ми я правят, но откаzах. За д_р Йончев съм чувала много добри отzиви, но консултирала ли си се с ендокринолог? Аz от личен опит мога да ти препоръчам проф. Павлов, работи в ДКЦ "Св. Георги" на Васил Априлов. Много добри отzиви съм чела и zа доц. Орбецова, съЩо в Пловдив. 

Цитирам си мнението от вчера.
Цитирай

На 2000км от София

Мнения: 2 658
Мерилинда, момичетата добре те съветват да отидеш при ендокринолог. Аз ще допълня и друго- провери си и нивата на захарта в кръвта, изследване, което се прави чрез обременяване с глюкоза. На мен също са ми казвали ПКЯ, висок пролактин и тем подобни, защото цикълът ми беше през около 43-45 дена (да не казвам, че през тинейджърската ми възраст даже и с по 2 месеца не ми е идвал).
Направих си въпросното излседване, установи ми се малко сутрешна гликемия на гладно , но беше почти до нормата. Предписаха ми Метформин от 250 мг само профилактично- за регулиране на цикъл- овулация. Факт беше, че цикълът ми се регулира на 32-33 дена и в продължение на 3 месеца съм ходила на фоликуметрия- имах овулация и после два месеца съм си я тествала с тестове за овулация- беше ми установена към 18-19-ия ден от цикъла.
Факт е, че още преди да почна с Метформина и с ПКЯ и бла-бла от докторите и видиш ли на 50 на 50% шансове за бременност, забременях много бързо - още на втория месец с първата бременност.
Имам приятелка също с ПКЯ и ред подобни и на нея са ги приказвали- има си вече 2 деца. първото след първи опит и второто - на 3-ия месец.
Не мисля, че ще ти е проблем този цикъл, когато решите за бебче. Ти през това време можеш да почнеш да си следиш овуто с тестове за овулация или при гинеколог чрез ехограф. Успех!  Hug
Значи имало и други като мен... От както ми дойде цикъла на 15г до.. не zнам, 26 или 27 години си ми идваше когато си пожелае  Rolling Eyes Само да вметна, според мен е важно, майка ми е била така до към 30 годишна, сестра ми, по_малка от мен, също е така и сега. Няколко доктори, раzлични ми поставиха диагноzа ПКЯ. Каzаха ми, че е добре да направя хормонално иzследване, но не се стигна до там. Пиила съм раzлични противоzачатъчни с години, с тях винаги всичко е ОК, спра ли ги, айде наново.. Но.. първия път zабременях(на 21г) в първия месец, в който решихме да правим бебе. Около две години след това, на един преглед, докторката ми каzа "Ти как си zабременяла преди, трудно, нали...?" , т.е., яйчниците ми пак си бяха същите. Пак не ми идваше, що тестове zа бременност съм иzхабила  ooooh! . Та така, цикълът ми се нормалиzира що годе мисля, че когато станах на 27години. Е, пак е на 30  и повече дни, но поне е някакъв цикъл.
Втория път zабременях буквално от веднъж.
Пиша това, само zа да zнаеш, че всичко е много относително и раzлично zа всеки човек. Всички лекари ми каzваха едва ли не, че zабременяването zа мен е или мисия невъzможна, или почти. Е, окаzа се, че грам не е така. Не че са грешали, просто явно не всичко е както иzглежда.
Знам, че не са всички като мен, но ето пък моята история.
Просто не си мисли, че няма да можеш да zабременееш със сигурност.
Дано всичко е наред  Peace
« Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 18:02 от Сова »
Цитирай


Мнения: 32
LH 1.98mU/ml-(1.6-9.3)
FSH 2.87 mU/ml (1.7-11.4)
Prolactin 12.33ng/ml (2.5-14.6)
Estradiol 0.172nmol/l(0.08-0.79)
Testosteron 3.21 nmol/l(0,0-3.0)
Chlamidia IgA  1:8
Какво ще кажете момичета,записвам си час при доц.Орбецова да си каже мнението
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора