Здравейте ,нуждата ме тласна и аз да задам своя въпрос тук за баща ми.

В продължение на 7 месеца баща ми  имаше кръвно в интервала 170-200 и нагоре и неговият личен лекар го изпрати на Коронарография(ако не съм сбъркала името) ,процедурата беше извършена в болница Света екатерина като в последствие в издадената му епикриза пишеше следното:

Епикриза:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ЕхоКГ-ЛК-без сегментни нарушения в кинетиката ,МКБ-11,5мм,ЗСЛК-10,5мм,ТДО/ТСО-119/36мл,ФИ-69%;Ао-корен-31мм на ниво синуси на Валсалва ,възх.Ао-35мм ,ЛП-39мм. МИК-умерено изразена фиброкалциноза по платната и ринга ,МиИ-|+ст.АоК-дегенеративна без патологичен сист.градиент,без АоИ ,ТрК-ТрИ-|ст. Перикард-б.о.

Инвазивни изследвания със заключение ИБС. Дистална високостепенна стволова стеноза. Триклонова коронарна болест.
LMCA-Дистална 80% стеноза. LAD плаки без хиподинамично значими стенози. RCx- 40-50% плака при ОМ-| кинетиката без МиИ.Интрапроц. напр. инфузия с хепарин и НТГ.

Прецени се показан за оперативна реваскуларизация на миокарда-ACBx-2-LAD,RCx в ускорен порядък.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Това беше епикризата която получи ,аз се притесних ,че след като е на 83 години би било много рисковано да се прави байпас (каквото е мнението на докторите) , и се надявам да получа вашият съвет за това дали може да му се поставят стентове.Той е в добро здраве с изключение на кръвното, моля ако е възможно да ми разясните какъв е рискът при байпас и най вече дали с това запушване може да се поставят стентове.

Благодаря предварително за вашите мнения ,време и внимание.