Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 апр. 2009, 15:58 ч.
  • Преглеждания  14 666  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 930



За какво ползвате блендера от кухненският си робот или ако имате самостоятелен такъв

питам за тези , които са тип кана, не съм сигурна дали се казва блендер Blush

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 180
-Бананов/плодов  шейк,
-мелене на ядки и ленено семе,
-пасиране на домати от консерва за сос.

 За сега се сещам само това...

# 2
  • Варна
  • Мнения: 857
Когато готвя картофена крем супа,колкото и добре да съм пасирала картофите никога сместа не ми се получава гладка,затова след като всичко е сварено изсипвам в шейкъра и супичката става перфектно гладка.От компота правя сок,а лятото лимонада която разбивам директно с леда.За сега не се сещам за друго.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 180
Би ли ми казала как точно правиш лимонадата? Звучи ми интересно.

# 4
  • Мнения: 2 804
-Бананов/плодов  шейк,
-мелене на ядки и ленено семе,
-пасиране на домати от консерва за сос.

 За сега се сещам само това...

 Peace Само да добавя и за бисквити, които правя за руло или торта.

# 5
  • Мнения: 930
благодаря ви за идеите, ако имате още Thinking ги приемам с удоволствие Hug

# 6
  • Варна
  • Мнения: 857
Би ли ми казала как точно правиш лимонадата? Звучи ми интересно.
Нарязан на ситно лимон(аз махам кората но може и с кора),настърган корен от джинджифил(но не прекалявай с количеството),мед и минерална вода+лед.Разбиваш с блендера,по желание прецеждаш.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 17:09 от ellia

# 7
  • Мнения: 4 202
Предимно за приготвяне на различни напитки - шейкове, фрапета, айрян и др.
За пасиране на крем-супи и мелене на ядки. За друго не се сещам, честно казано.

# 8
  • USA
  • Мнения: 1 777
Когато правите крем карамел може там да си размесите сместа,също така може да се използва за песто,сместа за палачинки/пенкейкс,салса,маргарита и други ,но сега не се сещам.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 762
ам само това...

 Peace Само да добавя и за бисквити, които правя за руло или торта.
Не знаех, че може и в каната....аз ги меля в голямата купа

# 10
  • Варна
  • Мнения: 1 180
Вчера правих чийз кейк по рецепти от форума. Смелих си първо бисквитите, а после използвах блендера и за разбиване на изварата със захар и сметана за крема.


Елиа, благодая за разяснението, ще опитам твоята лимонада   bouquet

# 11
  • София
  • Мнения: 328
Айран всяка вечер - ние пием много и става перфектно гладък.
Иначе редовно правя вътре сместа за палачинки, разбивам компот, крем супи, шейкове, пасиране.
Ядките аз ги меля в голямата купа с универсалния нож, но ще пробвам и в каната.

# 12
Блендерите могат да се ползват за много неща - за шейкове, пасиране на крем супи, в сладкарството и естествено при коктейлите истинските блендери, могат без проблем да натрошат лед, и дори да направят 'скрежко' или сорбе, има мнонго варианти за блендери, но едно от най-добрите решения е Kitchen Aid - цената в БГ е около 350-400 лева и машинката е страхотна. Може да се вземе например от тук: http://www.pirita.bg/front/list.php?node_id=152

В много отношения пасатора върши подобна работа, същата фирма внася швейцарски пасатори BAMIX (made in switzerland!) http://www.pirita.bg/front/list.php?node_id=52 те даже в момента май още имат промоция и професионалния модел е мисля около 140 лева, което си е страхотно.

# 13
  • Мнения: 655
почти всеки ден го ползвам-за шейкове и нескафе фрапе! Peace

# 14
  • Ruse, Bulgaria
  • Мнения: 61
Ако има цедка подобна на тази с финна мрежа, можеш да правиш сок от киви, грозде или ягоди и малини без семките. Те остават вътре в мрежата. Но те сьветвам веднага да прелееш сока в друг съд и да измиеш цедката, защото ако засьхне - трудно се почиства.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт