Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 апр. 2009, 16:31 ч.

Имали ли сте подобен проблем с транскарт?

 • 8 309
 • 43
 •   1
Отговори
 • Мнения: 67
Вчера съпругът ми получи смс от бнака пиреос, че дължи около 400 лева, а ние с тази банка никога нищо общо не сме имали. Оказа се , че през 2006 година транскарт са имали договор с тази банка и всички средства,които картодържателите са теглили са били от фонда на банка пиреос. В един момент обаче са решили да си прекратят договора и са издали на всички нови карти с пълен кредитен лимит. Очевидно и при нас е станало така, но съм забравила или изобщо не съм забелязала тъй като сумата , която е ползвана от старата карта е около 100 лева  и ако сме направили някаква вноска непосредствено преди издаването на новите карти не съм разбрала,че се е получило така. И сега се оказва,че при развалянето на договора между транскарт и пиреос всички дотогавашни задължения на картодържателите  са останали дължими на пиреос. След почти 3 години Пиреос се сещат да си потърсят парите от нас с лихва. Вчера цял ден обикалях от банка на банка и звъних къде ли не докато установя какво се е случило. От транскарт твърдят ,че са ни уведомили с писмо,че ще трябва да платим на банка Пиреос, но аз такова писмо не съм получавала. След като попитах с препоръчана поща ли е изпратено писмото служитлят замълча.  Направо съм възмутена, що за обслужване е това? Имам ли ние някакви права?Има ли и други като нас и как бихте постъпили?

# 1
 • Някъде там...
 • Мнения: 263
Аз получих в един и същи месец първо,че нямам дължими суми а после,че имам за 300лв...Звънах на телефоните,които имам никой не отговаряше за това и написах е-майл.След няколко часа получих обратен е-майл в който ми казват,че нямам задължения към Транскард.Пазя и двете писма,не живея в Бг за това и не съм се разправяла лично,но мисля,че сега нямам никаквъ проблем.Писмото не е препоръчано...Най-добре да отиде и да се разправя на място,незнам каква грешка имат в системата,но нещо не е наред  Peace
Оф,като се сетих и се ядосах пак...

# 2
 • София
 • Мнения: 3 061
Мъжът ми имаше проблеми с Транскард още преди 3-4г. Хем закрива картата, хем продължаваха да го тормозят с разни писма. Накрая се отърва, ама не беше лесно. Голяма шмекерия са тия!

# 3
 • Мнения: 67
Боряна, ние също нямаме задължения към Транскарт, а към Пиреос банк ,която е била обслужваща банк до октомври 2006. просто като са си разваляли договора според мен от транскарт би трябвало да платят на Пиреос сумите,които клиентите им са изтеглили от картите си за да нямат задължения, но от Транскарт са решили,че прекратяват при заварено положение и са си решили проблема с издаване на нови карти с пълен лимит. Ако картите ни бяха напълно празни може би щяхме д аусетим,че  има нещо нередно,но ние сме ползвали някаква сума от около 100 лева. Та тези 100 лева са останали задължение към Пиреос въпреки, а в новите ни карти това задължение не е било отразено. така сме продължили да си плащаме дължимото към Транскарт, но това съвсем не означава,че сме изчистили задължението към Пиреос. Предполгам ,че и при вас може да е станало така и тъй  като не сте  в България не са ви открили и ви текат лихвите ,които са някъде към 24 %. Все си мисля,че ако бяхме в някоя цивилизована държава бих могла да осъдя транскарт,че не са лоялни към клиентите си, но............

# 4
 • Мнения: 4 406
О, това нищо не е...Два дни преди да тегля голям ипотечен кредит получих по пощата заплашително писмо (от друга банка), че имам непогасени задължения и предупреждение, че ще бъда включена в онзи списък с длъжници, в който банките правят справка на кредитоискателите за задължения към други банки и ще ми блокират всички бъдещи кредити и т.н. Отделно, че ме заплашваха със съд и с някакви си други методи, ако не върна веднага парите.  newsm78 Не стига, че нямах никакви задължения, ами и видях писмото в 20 вечерта, когато се прибирах и нямаше на кого да звънна за да уточня недоразумението. През главата ми минаха всякакви филми, струваше ми една безсънна нощ заради риска да не получа ипотечния кредит, а имах и краен срок от инвеститора...Едва дочаках да стане 8.30 за да звънна и след проверка най-небрежно ми обясниха, че станала грешка, ама какво толкова? Попитах ами ако след седмица, две, три пак получа такова писмо какво правим? Отговорът бе: "Ами нищо, пак ще ни се обадите".  Tired

# 5
 • Мнения: 7 701
Мъжът ми имаше проблеми с Транскард още преди 3-4г. Хем закрива картата, хем продължаваха да го тормозят с разни писма. Накрая се отърва, ама не беше лесно. Голяма шмекерия са тия!

Как се отърва? Сериозно питам. Преди няколко месеца уж си закрих картата, а всеки месец ми досаждат с писма на мейла и в пощенската кутия.

# 6
 • Някъде там...
 • Мнения: 263
Интересно,че аз писма от транскард не съм получавала в един момент получавам и от транскард и от Пиреус,че за едните не дължа и а за другите дължа по картата си  newsm78 Писах е-майл и до транскард и до Пиреус банк пък ще видим какво ще отговорят утре.Нищо не плащам аз 2007 година февруари месец съм си погасила всички задължения по картата...Пфу
А вие с Пиреус банк говорихте ли?

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 21:43 от Boryana

# 7
 • Мнения: 4 406
Явно проблем с Транскарт имат само тези, които са погасили задълженията си преди да заработи с Инвестбанк.  newsm78

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 174
И аз имам проблем с тези от Транскарт . Още миналата година съм си изплатила задълженията към тях . През август получих смс че им дължа годишна такса. Но пък аз не съм видяла че срока на картата е изтекъл и не мога да вкарам това задължение. Новата била в централна поща , но като не съм си я потърсила , я върнали в София. Абе , два месеца само за да вкарам някви 20лв. После почнах да им пращам писма с молба да бъде закрита картата и нямаше никакъв резултат. Една приятелка реши да им прати факс и пак така. Точно вчера се сетих за тая моя прословута карта и проверих в сайта им какво е станало . Щом ме пусна значи картата още е активна , нали ?
Та въпроса ми е как сте се отървали от тях?

# 9
 • Мнения: 55
и моят мъж има проблеми с транскарт.Преди около година имаше такава за 500 лв,трябваха ни спешно пари,използвахме я и след това въстановихме сумата.От тогава,не сме се сещали за нея и вчера получихме писмо,че дължим 24 лв и стотинки-такса обслужване.Не ми е ясно,защо като сумата е възстановена и вече не изолзваме картата?Ако картата е подновена не трябва ли са знаем и ние и ако е така нали в нея трябва да има пари,а то няма?

# 10
 • Мнения: 67
Явно няма оттърванеот тях, ние също пращахме молби за закриване, защото това беше условието за отпускане на ипотечния ни кредит.
Боряна, вече два дни ходя до Пиреус да се разправям, но от там твърдят,че те са си в правот и като се замисля ........... така е. Яд ме е обаче на тези от Транскарт, които са постъпили така с всичките си клиенти през 2006 и вчера като им се обадих го потвърдиха, а един учтив господин ми заяви,че съм уведомена с писмо. Отделно до 2006 година картите са издавани от Транскарт АД, а селд това от Транскарт файненшъл не знам си кво си. И се оказва,че двете фирми нямали нищо общо помежду си т.е аз сега трябва д аходя да се разправям с вятъра.
Много се надявах някой да е измислил решение.

# 11
 • Някъде там...
 • Мнения: 263
Според мен не са в правото си защото когато Транскард са се отказали да работят с тях е трябвало да изчистят отношенията помежду си-така мисля аз де...Както и да е писах им писма надявам се,че утре ще отговорят и ще пиша тук какъв е бил отговора  Peace Ох...иска ми се да изрека думи ,които ще ми костват бан-не си струва...

# 12
 • Мнения: 67
Абсолютно съм съгласна с теб, но с е оказва, че Транскарт не са го направили и сега от Пиреос търсят картодържателите по списък иначе те са набутани, защото парите които отгава сме ползвали като кредитен лимит идва от техния фонд. А бе голяма каша! просто ти пожелавам твоя случай д а не е  такъв, а просто да е грешка. Аз почти съм се примирила вече,че ще плащам, защото ми казах,че друг изход нямам.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 2 168
Явно проблем с Транскарт имат само тези, които са погасили задълженията си преди да заработи с Инвестбанк.  newsm78

Ако още малко се почешеш можеш да измислиш и по- хубава клюка...
Вярвам в теб!

По темата-нямам проблеми с транскард, имам с Пощенска банка, ама си ги решавам...

# 14
 • Мнения: 601
И мам голям проблем с тях, да.
Миналата година отидох да си закрия картата, защото беше изтекла, нямах нова, а и не исках.
Платих си всичко, което ми казаха, взеха ми картата и я срязаха.
След 2 дни ми звънят и ми казват, че не могат да ми закрият сметката, защото дължа 107 лв., някакъв запор било, колежката им не го била видяла.
Питам ги как така запор, поради какво и защо не е било в общите задължения, а в страни.Така и не ми дадоха адекватен отговор.
Вчера получих съобщение на телефона, че им дължа пари.Аз пък твърдо съм решила, че няма да ги получат, защото не ми обясниха какви са.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт