Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


Мнения: 35
Здравейте Hugтърся една рецепта с тарталети преди няколко дена в едно заведение ядох тарталети с гъби сметана месо това всичкото беше смесено и отгоре имаше настърган кашкавал много ми харесах. Ако някой знае рецептата плс да я каже Smile
Цитирай


Мнения: 2 094
Продукти:
100 г маргарин
100 г брашно
100 г настърган кашкавал
~ 200 мл студена вода

ПЪЛНЕЖ
200 г гъби
50 мл течна или заквасена сметана
2 скилидки чесън
2 с л масло
6 неголеми яйца
сол
черен пипер
настърган кашкавал
• Реже се маслото на кубчета, добавя се настъргания кашкавал и брашното, добавя се водата и се замесва тесто.
• Тестото се разпределя във формите (диаметър 12 см) като се покрива дъното и стените.
• Набожда се с вилица на няколко места и се пече 10- 15 минути в предварително загрята фурна на 180 С.
• Гъбите се запържват в масло и ситно нарязан лук.
• Към края се добавят солта и черния пипер.
• Най-накрая се добавя сметаната.
• Пълнят се формите, отгоре се чуква едно яйце и се поръсват с настърган кашкавал.
• В предварително загрята фурна за 12-15 минути.
• Изважда се, когато е готов белтъка.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Тарталета да каже  35

Аз като ученичка ядях от една сладкарница сладки такива - с крем и ягоди отгоре, с едно кафеникаво бисквитено тесто, ама голяма вкусотия... рецепта да има някой  Flutter
Цитирай

NL

Мнения: 517
Блонди,аз онзи ден правих плодови.
Рецептата за тестото:
250гр.брашно
130 гр. масло(разтопено )
1 с.л.захар
1/8 ч.л. сол
3 до 4 с.л. ледено студена вода.
Смесват се сухите продукти,добавя се  маслото,накрая и водата.
Тестото е хубаво да престои след замесване около час в хладилника.
На 220 градуса се пекат първите няколко минути и след това се намалява фурната на 160 градуса до леко златист цвят.

преди да се сложат да се пекат,отогре върху тестото както са във формичките  покрих с хартия за печене/може и фолио) и сложих бобови зърна да натежава върху тестото да не се издуе много.В рецептата,която ползвах пишеше 10 мин.след печене да се махне хартията и зърната,но аз ги ги държах до последно и пак се изпекоха добре.
За крема:
250 гр.заквасена сметана+захар на вкус
1/2 пудинг ванилия на др.йоткер без варене
1 лист желатин.

Плодове по желание

Ето това се получи като резултат:



Общо взето по тази рецепта правих тестото с леки изменения.
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 355
Блонди, ама си шматка ти... Откъде у мен рецепти за тарталети?! Мен мама и татко са ме правили  Mr. Green
Сори за спама  Peace
Цитирай


Мнения: 951
Milika - невероятна рецепта. Сърдечно благодаря, че я сподели   bouquet

А снимката - просто нямам думи. Уникална!
Цитирай

NL

Мнения: 517
Ralfieta,мерси за комплимента  bouquet.Ако ги правиш  сподели после  дали са ти харесали.
Цитирай

Бургас

Мнения: 153
Веднага си записвам и соления и сладкия вариант. Скоро си купих форми, но още не са изпробвани.
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 229
И аз съм на вълна тарталети тази седмица си купих формите и вече са изпечени само трябва да ги напълня ще правя сладки и солени
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Ето и моите тарталетки с крем Ще пробвам и соления вариант,че ги правя само сладки.
Цитирай

софия

Мнения: 44
аз използвам готови формички за тарталети (само внимавайте, че някои са сладки Smile), или нарязвам филийки хляб на квадратчета. плънката правя от задушени ситно нарязани гъби и бекон, подправки и малко заквасена сметана. Слагам от плънката във формичката, настъргвам кашкавал отгоре и запичам в предварително загрята фурна за 5-6 мин. Става много вкусно   chef
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 229
Солените аз ще ги правя със заквасена сметана и синьо сирене и резени круша и се запичат.
Цитирай


Мнения: 5 176
Lina dm , може ли рецептата на твоите?
Спомням си ги от детството и мн бих се радвала, ако кремчето е същото, като в спомените ми.
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Шушулче,ето рецептичката:Замесва се маслено тесто от 400г брашно,200г мас,100г пудра захар,1 яйце и един жълтък,настъргана кора и сока на един лимон.Оформят се малки топчета,поставят се във формичките за тарталети и се притискат към дъното и стените им.В средата пускам по 2 бобчета,за да не се издуе тестото,като се изпекат тарталетите ги махам.Пълня тарталетите с гъст ванилов или лимонов крем.Украсяват се с кокосови стърготини и шоколадови пръчици.Може и с плодове.Аз ги правя с нишестян крем и на снимката са с такъв крем банан.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Шушулче,ето рецептичката:Замесва се маслено тесто от 400г брашно,200г мас,100г пудра захар,1 яйце и един жълтък,настъргана кора и сока на един лимон.Оформят се малки топчета,поставят се във формичките за тарталети и се притискат към дъното и стените им.В средата пускам по 2 бобчета,за да не се издуе тестото,като се изпекат тарталетите ги махам.Пълня тарталетите с гъст ванилов или лимонов крем.Украсяват се с кокосови стърготини и шоколадови пръчици.Може и с плодове.Аз ги правя с нишестян крем и на снимката са с такъв крем банан.

 Пропуснах да ти благодаря за тази чудесна рецепта HugБеше я пуснала в темата с кокосовите стърготини май newsm78Направих я и много време мислех само хубави неща за теб WinkНе ми се получи както винаги ужасно ронливо тесто, ами гладко и чудесно.

   Ще чакам да споделиш и за соления вариант, пак ли се прибавя пудра захар ThinkingНе ги пробвах като ги правих и не знам дали са сладникави.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора