Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ПРОДУКТИ;един литър прясно мляко,един пакет нишесте ванилия.един пакет бисквити закуска/голям/.малък течен шоколад.ПРИГОТВЯНЕ;от млякото и нишестето се прави крем,бисквитите се мажат с шоколада,после се редят във форма като се започне от крема;ред крем,ред бисквити докато крема е още топъл. bowuuоставя се да изстине.после в хладилника докато крема се стегне.обръща се върху поднос.декорира се по избор.целия процес е 5 часа. а вкуса е удивителен.става много мека,топи се в устата.ПРОБВАИТЕ
« Последна редакция: нд, 21 авг 2005, 17:24 от pepi3 »
Цитирай

София

Мнения: 3 394
  И аз я правя често на децата. Действително става много хубава, бърза и лесна. Ако искате да стане по-празнична може да сложите разни добавки и украса.  Въобще със бисквити "Закуска" правя много неща. Може да си измислите всякакви комбинации.
  Например най-лесното :
  Разбърквам  конфитюр и масло /може и маргарин/ да станат на хомогенна смес, но да не е течна и започвам да слепвам бисквитите с тази смес, като преди да ги слепя всяка бисквитка я топвам за секунда в студено мляко/може сок, вода/. Получава се един вид четвъртито руло. Намазвам отвсякъде със останалата смес и напръсквам обилно със смлени орехи/може с кокосови стърготини или шоколадови пръчици/.
Оставя се да престои в хладилник за да омекне. След това се реже на парчета, но по диагонал - става много вкусно и красиво.
    Хубаво е конфитюра да е по-червен за да има контраст като се нареже рулото. И да е "гладък" за да се слепят по-добре бисквитите. Аз ако нямам такъв конфитюр подръка, разбивам с пасатора .
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Etia, един тъп въпрос - колко масло трябва за 1 пакет бисквити?
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Etia, един тъп въпрос - колко масло трябва за 1 пакет бисквити?
Аз не съм Етиа , но ще кажа аз колко слагам:)
На 1 пак. бисквити излиза около 1/2 и 1 малко бурканче сладко.
Цитирай

София

Мнения: 3 394
Ще си пусна рецептата отново защото видях Мама от Финландия, че тактично ни е направила забележка за оформлението на рецептите.
     Руло от бисквити "Закуска"

     продукти:
     1 пак.бисквити /хубаво е да са бели, а не с какао/
     1/2 бурканче конфитюр/добре е да е гладък/
     1/2 пак.масло /или 4 пълни с.л. маргарин/
     1/2 к.ч. прясно мляко /ако няма може и сок/
     смлени орехи / кокосови стърготини, шоколадови пръчици/    

      Начин на приготвяне:
       Топвам за секунда бисквитите в студеното мляко и слепвам с вече разбитата хомогенна смес от конфитюра и маслото. След това намазвам отвън цялото руло с останалата смес. Напръсквам обилно с орехите и оставям да престои в хладилник. Като омекне се реже по диагонал.
        Става вкусно, красиво и лесно. Да Ви е вкусно
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
И аз правя такова бисквитено руло, но го овалвам в сметана и слагам по- пмалко масло Laughing В къщи се изяжда на едно похапване Mr. Green

« Последна редакция: чт, 18 авг 2005, 14:16 от Erica »
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Мамице, благодаря   bouquet
И на Етиа разбира се.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Момичета направих я тази торта, но както винаги с леки промени. Имах много сладко в шкафа, та реших да пробвам смесен вариант.
Направих крем на Д-р. Йоткер ( сметана), намаразх бисквитите със сладко от ягоди. Започнах да редя крем, бисквити и отгоре ръсих с настъргани орехи ( отдавна стоят и ме беше страх да не гранясат).
Сега е в хладилника. ще кажа по-късно как е и става ли за ядене или кварталните кучета, ще намажат вечеря.Smile
Цитирай


Мнения: 6 142
Момичета направих я тази торта, но както винаги с леки промени. Имах много сладко в шкафа, та реших да пробвам смесен вариант.
Направих крем на Д-р. Йоткер ( сметана), намаразх бисквитите със сладко от ягоди. Започнах да редя крем, бисквити и отгоре ръсих с настъргани орехи ( отдавна стоят и ме беше страх да не гранясат).
Сега е в хладилника. ще кажа по-късно как е и става ли за ядене или кварталните кучета, ще намажат вечеря.Smile
Мамице, а какво стана с ВМ НВД? Ще я опиташ ли тортата или ще чакаш на разкази на очевидци?
Ама ти си цял дявол, жено. Мине се не мине - хоп шоколадови кокоски, мине се пак - хоп невероятна торта с нам си какво си. Спри се, тука има хора със слаби ангели, току чета -чета какво пишеш и се Фърлям към кухнята.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Мамице, а какво стана с ВМ НВД? Ще я опиташ ли тортата или ще чакаш на разкази на очевидци?
Ще опитам само. Абе малко нарушавам диетата, но съм далече от моето ядене като свиня. Абе общо взето съм доволен от себе си.
Цитирай


Мнения: 6 142
Мамице, а какво стана с ВМ НВД? Ще я опиташ ли тортата или ще чакаш на разкази на очевидци?
Ще опитам само. Абе малко нарушавам диетата, но съм далече от моето ядене като свиня. Абе общо взето съм доволен от себе си.
newsm10
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Моят вариант на биствитена торта включва кафяви бисквити, а кремчето е от 1 пак. сирене Крема, 500 гр. извара /разкош за черното дробче/ и най-малката опаковка сметана Хопла, всичко това овкусено, разбира се. Според настроението и възможностите към момента включвам за поръсване смляни орехи или нещо от сорта. Отгоре задължително ръся с какао. Става нещо като далечен роднина на тирамисуто.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.